6292
  • Pharaoh
    Amúgy ha a doki szerint ez egy rendes vírus volt és nem számítógépes vírus, akkor az szerintem nem tudott volna letöltődni.
  • Seten

És ha Helo nem teszi meg akkor a következő részben vége a BSG-nek!
    Akkor mit néztem volna tovább? A Cobra 11-et?

• Cat #2961
    [spoiler]egyetértek, totál illogikus és borzasztóan faszság volt ez a rész. Helot kivégezném árulásért.

De egyébként közel sem akkora a baj, mint gondolnánk, kérdés kihasználják e ezt a lehetőséget. A vírus megvan a dokinál egy kémcsőben (hisz valahogy szintetizálta, és ez tenyésztéssel történik). El kell fogni egy élő skinjobot, megfertőzni és ujra jöhet az odaugrós procedura. Nehéz ügy, de megvalósítható. De lehet hogy Athenaból is kivonható, hisz termelt ellene antitesteket -> megvan a vérében.

Kiut lehetett volna, hogy kiderül, a fertőzés nem megy tovább halál esetén, és nem kerül át a feltámadás hajóra. Ha ugyis dobják a fajírtás scenariot, akkor ez jobb megoldás lett volna forgatókönyvirói szempontból. De szerintem a cél egyértelműen a "megtehetjük, de megtegyük-e" vivódás bemutatása volt, + halo személyiségének, szerepének elmélyítése (értelmes ember, de érzelmes is, bla bla). Más kérdés hogy előbbi ott bukik, hogy GÉPEKRŐL van szó, utóbbi jelentősége pedig nagyságrendekkel kisebb a sorozat lezárásánál, a cylonok kiirtásánál.
  • 0Fritz0
    "egy szó mint száz, ezt elkúrták az emberek, és nem kicsit :)
    megérdemlik, ha kipusztulnak a p*csába :D"

Embörök, egy nájlon van köztünk! :D
  • joebacsi
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Roslin mondta, hogy nem igazán lehet kérdés, hogy ki az egyetlen gyanusított...és mivel ő is jelen volt Helo és Apollo vitájánál, így egyértelmű, hogy kire gondoltak
    a népirtást is túllihegték, semmi bizonyítékuk nemvolt arra, hogy mekkora pusztítást végezne a járvány a nejlonokkal, egyedül csak arra hagyatkoztak, hogy a kenyérpiritók félnek tőle rendesen...
    a másik dolog, ami pedig helo által okozott kárt növeli, az az, hogy nemcsakhogy sikertelen lett a támadás, de elbagatelizálták a hirtelen jött adujukat is, miszerint a kezükbe pottyant jópár információforrás a szájlonokról...
    amit még nemértettem (bár ez nemvolt egyértelmű, mert ugye nem következett be), hogy miért akarták megölni az összes fogjot, ha ennyire kétes volt a támadás sikere...elég lett volna mondjuk 3 al végezni (mert annyival már jó esély van rá, hogy továbbítják a fertőzést), 3at pedig meghagyni későbbi "beszélgetésre", vagy neadj isten, az elkeseredettségükre felépített együttműködésre
    egy szó mint száz, ezt elkúrták az emberek, és nem kicsit :)
    megérdemlik, ha kipusztulnak a p*csába :D
  • Fenrir
    Igazából egyszer sem nevezték meg, hogy ki lehetett a szabotőr, de Adama mondta is, hogy nem fog utána nyomozni, bár sejthető, hogy Helo keze van benne.
  • zorden
    Sajnos egyet kell ertenem az utolso mondatoddal... [spoiler]Azt meg mar regen nem ertem, hogy a feltamadas/letoltodes hogy is megy cyloneknal, az elve sem tiszta, a hatosugar kerdes pedig vegkepp nem. Illetve nem ertem, hogy lehetett volna most megolni mindenkit, amikor gondolom nem a teljes flotta uldozi az embereket, igy biztos lettek volna tulelok (egy atya-modellt sem lattam a hajokon). Adamanak ez a moralis ingadozasa tenyleg furcsa. Diktatura nem kell, elnokvalasztast lehet csalni, Helo meg ejnye-bejnyet sem kap... Szerintem is minimum zsilipen kidobas, egy kipusztulasra itelt faj nem moralizalhat az ellensegeivel kapcsolatban...
  • joebacsi
    jah, Adama volt a legérthetetlenebb, pont ő az, akinek egy ilyen helyzetben a legkevésbé kéne meginognia...főleg annak tudatában, hogy korábban már ugye hozott egy döntést az "igazság" tükrében, amire nemkicsit fáztak végül rá (ugye a választási csalás leleplezése)...eddig se nagyon értettem, hogy Helo hogy a bánatba lehet XO, de ezek után ha ottmarad...én speciel ha olyan helyzetben lennék, simán kivégezném árulásért, de minimum a leszereltetés lenne az elvárható, főleg azt is figyelembe véve, hogy mi volt a véleménye az új capricai megszállásról. A kis barátnőciének meg annyi a mákja, hogy immunis a betegségre, mert ugye ő még mindig felhasználható lenne fegyverként.
    Kár, hogy a bsg-t is utolérte ez a hálivúdra jellemző képmutatás.
  • Fenrir
    Az viszont egy másik dolog, hogy azt hitte hogy neki szól.
  • 0Fritz0
    Az egy dolog, hogy Six-nek mondta.
    A szöveg bejött Xena-nak. :)
  • Fenrir
    Szerintem Gaius nem Xena-nak vallott szerelmet hanem Six-nek, hiszen a képzeletében vele volt. Amúgy én úgy vettem ki, hogy Adama sem nagyon akarta a népírtást, dehát Roslin felhatalmazta rá.
  • 0Fritz0
    Athena és Helo elég furcsa páros, mindketten elárulták már a saját fajtájukat és megmentették a másik félt.
    Gaius „Befűzöm az összes Cylon csajt” Baltar hozzájuk képest kismiska. :)

• nothes
    Helo olyan mint a férfiasságom. nem tom majd, akkor is ilyen buzgómócsing lesz-e, amikor őt és nemes szándékait a flottával együtt eltörlik a cylonok..
    különben is, a nőjének úgy sem lett volna semmi baja. röhej..
  • zorden
    Haaaat...[spoiler]Ertem en, hogy moralisan erdekes a kerdes, de szerintem egy 41.000-es populacio nincs abban a helyzetben, hogy ilyen eselyt elszalasszon, tudva, hogy az ellenfele barmit kepes es kesz megtenni; ezt bizonyitotta. Helo - barmilyen nemesek is a szandekai, barmilyen jo forrasbol taplalkozik az ertekitelete - hozott egy dontest, ami nagyon furcsa lenne, ha nem jarna kovetkezmenyekkel, fuggetlenul attol, hogy jo vagy rossz dontes es hogy mi lett volna a tamadas vegkimenetele. Ez a dontes most elmaradt, ami miatt elegge vegyesek az erzeseim az epizoddal kapcsolatosan.
  • vg
    Starbuck-nak van a vállán egy nagy tetkó, nincs valakinek egy képe(a tetóról) róla?
  • Mr Spock
    Igen valami ilyesmire gondoltam! Hogy ők gépek, tehát programjuk van meg stb. De ha nem is akarjuk elképzelni az emberi cylonokat ilyen nagyon androidosan, akkor meg vegyük azt, hogy mi a tudatuk? Ha meghalnak valami világító füstfelhő kilebeg az űrbe, a resurrection ship összegyűjti és beteszi az új testbe? Hát inkább valami adatformába rendezhető dolog, ami pl rádióhullámokon keresztül átvihető. És ha valami ilyen akkor bizony számítógépes vírust tudja hordozni! De azt hiszem szombaton választkapunk ezekre a dolgokra. :)
  • Zsolo007
    Ez végül is logikus lenne, hiszen számítógépes vírusról beszélünk..
  • vg
    Baltar majd jól kinyirja az összeset egyetlen szurival, és mártirá vállik! ;)
  • nyikolaj
    sztem azért magyarázza, mert az emberí cylonok is gépek valamilyen szinten - lásd egyeseket arra PROGRAMOZTAK, hogy embernek higyjék magukat - s ha a tudatukat, vagyis a memóriájukat (ami fertőzött) beültetik egy új testbe, akkor az az új test is megfertőzödik!
  • PiszkosFred
    Igen, kétértelmű. Vagy azért nem akarják hogy egy Ress.Ship is megfertőződjön, mert A: azt is hibrid irányítja, és ő mint központi "agy" leállítja az egész hajót, amolyan bumm, lefagyott a rendszer ;], vagy B: azért, mert az így feltámadó humanoid nejlonok is fertőzöttek lesznek. De majd a következő részben tuti pontosabb képet kapunk erről. Addig marad a félelem, és drukkolás Athenának, hogy azok a szakik is meg tudják gyógyítani (amennyiben esetleg ő is megfertőződik), akik a flottánál vannak (Gaeta pl.), merthogy Gaius barátunk épp a nejlonok vendégszerepel, és hát eddig az ilyen mókák az ő feladatai voltak...
  • Zsolo007
    továbbá megmagyarázza, hogy miért marad fertőzött a cylon újjászületés után is.

Igen? Hol magyarázza? Én nem hallottam.
  • Mr Spock
    Noh először is a raiderek is lélegeznek. Emlékezzünk csak vissza az első évadban arra, amikor Starbuck lezuhant egy bolygóra!
    Nem volt ott légüres tér. Nyílvánvaló, hogy a Raptor nem a folyosóra landolt!
    Több, mint valószínű, hogy számítógépes vírus, hisz már láttuk a második évadban, hogy egy vírustól milyen szépen lebegnek a raiderek az űrben (amikor Athena visszaküldte a cylon vírust), továbbá megmagyarázza, hogy miért marad fertőzött a cylon újjászületés után is.

Egyetértetek?
  • joebacsi
    Baltarnak így a végén pedig sikerült kicseszni megint magával, mikor elhallgatta a látott masinát a nejlonok előtt...megint építkezhet nulláról, ha nemakarja, hogy kivágják a légzsilipen a következő kanyarnál :)
  • zorden
    [spoiler]Nekem az tul sok lehetseges opcio, igy varok, amig kiderul rola valami. Idosnek latszik a cucc, Baltar szerint is az. 50 ev tul keves ido egy legendahoz, igy azt bizonyithatja, hogy jartak mar itt emberek sokkal regebben is. Egyebkent nekem az nem vilagos mindig, hogy a 13. torzs utjat ledokumentaltak es azt visszahoztak, leven valaki papirra vetette...
  • Kmarha
    Anyám :) Ez hihetetlen jó rész volt. Amennyire nem tetszett az 5., annyira bejött ez az új. Még sok ilyen részt.

Egyébbként szerintem van fontoságga annak, amikor Six a másik 5 cylon fajtáról beszélt. Mintha azt vettem volna ki hogy az eddigiektől teljesen különböző, talán még más génálománnyal is rendelkező csoport, mely valószínüleg elhagyta a Cylonokat, hogy külön útakon járjanak. Ha Baltar ezek közé tartozik, akkor miért ne lehetne elképzelni, hogy rájuk ez a vírus valamiért nem árt? :)

Félszemű alkoholista barátunkat sem hiszem hogy elteszik lassan láb alól. Ugye lesz még egy rész, ami a feleségével fog foglalkozni.. kelleni fog ő még oda úgy érzem. Valaki mondta hogy örült, hogy Adama nem szentbeszéddel állított kettőjökhöz, és nem egy nyálas rész jött, ahol mindkettő beismeri tévedett. Nos, szerintem inkább egy ilyen várható Tight részére, mint az hogy megöli magát.

(egyébbként sem szeretném ha ő kiesne a sorozatból. Az elnőkkel ellentétben, ő tud színészkedni :) Az elnőkasszonyt rohadtúl nem birom. Ugyanaz a bárgyú mosoly van rajta már 3 évadon keresztül, semmi más, semmi igazi érzelem. Max annyi hogy könnyes e a szeme vagy nem.)
  • mrzed001
    [spoiler]
    Az lehet, de ez a BSG tutira nem az, ami a régi BSG sorozatban volt BSG, hiszen ott megtalálták vele a földet ... szóval akkor visszajöttek vele és gyorsan el is felejtették, hogy hol is van az? Furi lenne :)

Egyébként az az 50 évvel ezelőtti háború az nem a régi BSG sorozatra utalás sztem.
  • Zsolo007
    Hát a pilot szerint az eredeti bsg az 50 évvel az előtti háború...abból maradt vissza a Galactica....
  • mrzed001
    [spoiler]
    Nagyon azt boncolgatjátok, hogy miként hathat a vírus, de nem teszitek fel a legfontosabb kérdést: ki gyárthatta és hagyhatta éppen ott? (és mikor, és miért ?)
    Egy kicsit erősödni látszik azon teóriám, hogy úgy akarják kapcsolni a régi BSG-hez, hogy az volt a múlt párezer éve, ők gyártották ezt a vírust, és hagyták pont ott ami a leírásuk szerint a földre vezető út (hogy az ősi ellenségeik a Cylonok ne tudják (vissza)követni őket a földre).
    Azaz az előző BSG volt az, ami megelőzte a 13 bolygó (újra)kolonizálását, és ez már tökéletesen megmagyarázza a földi eredetű kolóniai szimbólumok megjelenését is
  • nyikolaj
    Emberi faj előtt most itt a nagy lehetőség, ahogy zorden is mondja, itt egy üres basestar, nyugodtan lehet tanulmányozni, sőt akár irányítani is, hisz már korábban is meg tudták oldani, hogy ember tudjon írányítani cylon technológiájú gépet, igaz ez kicsit nagyobb :) + a vírust s a terjesztésére szolgáló eszközt is tanulmányozhatják, sőt reprodukálhatják a virust akár -> ütőképes fegyver lenne...
    Nem tartom valószínűnek, hogy Athena megfertőződött volna, elég rövid ideig voltak ott
  • Zsolo007
    Lehet

Akkor elnézést kérek mindenkitől inkább alszom, minthogy fertőzéselméleteket gyártsak
  • zorden
    [spoiler]Ha jonnem az emberek, lesz egy felig halott base starjuk? Beroffentik es hajra elore? :-)))
  • zorden
    [spoiler]En nem erzek konfliktust!

#2927 elejere reagalva egy kicsit finomabban, mint Te: nincs igazad. Mindenkit megol a virus. Es ismet szetneztem egy kicsit a hivatalos oldalon: "Having reached the nebula, the Cylon scout ship transmits back a garbled distress call. It has been infected with a virus that kills all Cylon life."
    Kizart, hogy levegoben terjed, ez szepen belemaszik az aramkoreikbe, csakugy, mint Ragnaron a sugarzas. Mintha az lenne felturbozva.
  • haxoror
    Inkább a te hagyományos értelemben vett vírus-elméleteddel van konfliktusban a rész :)
  • zorden
    [spoiler]Az emberi cylonok eleg szepen elhullottak azon a hajon
  • haxoror
    "The data set indicates that as soon as the hybrid was infected, the centurions started shutting down."

Ez az én olvasatomban nem azt jelenti hogy a hibrid lekapcsolta a centurionokat hanem azt, hogy a hibrid fertőződése után a centurionok elkezdtek leállni.
    Vagyis azok is megfertőződtek.
  • Zsolo007
    Viszont éredekes, hogy önmagával is konfliktusban van a rész :). Nemsokkal Boomer mondata után (lejebb). Six Baltar "álmában" azt mondja: What are the chances that a human could catch something that infects a centurion or a raider.

Sőt később hasonlót állít a néger csávó is. Fura.

UI.: Sorry az előző post hangneméért. Fáradt vagyok
  • Zsolo007
    [spoiler]Bazd meg már tényleg. Hányszor írjam még le, hogy a centurionok és a raiderek azért álltak le/kapcsoltak le/haltak meg, mert a hibrid kapta el a vírust!!!

Én nem mondtam, hogy cylon.

Ebben mondjuk van valami: Másik, hogyha a levegőben terjed, akkor bármelyik cylon odamehetne egy űrruhában.

As soon as the hibrid was infected the centurions started shutting down :). Ezt mondja Boomer.

Egyébként egy fura dolog van, hogy feltételezik(!) azt, hogy az újraéledéssel magával viheti a fertőzött cylon a vírust. Ez fura, a tudata, hogy fertőződik?
  • Cat #2926
    [spoiler]
    Ha Baltar cylon lenne, nem engedik oda (vagy utána vissza), mert fertözőtten rájuk is veszélyt jelentene.
    Másik, hogyha a levegőben terjed, akkor bármelyik cylon odamehetne egy űrruhában. No meg a centurionok GÉPEK, NEM LÉLEGEZNEK, szóval nehézkesen kapnak el egy "levegőben terjedő" vírust. (Elég nehéz erről a dologról beszélni, tul sok az ismeretlen tényező)
  • Zsolo007
    [spoiler]Nemérted :). Nem megfertőzte őket, lekapcsolta őket :). Emlékszel arra mikor Xena :) belecsapott a vízbe és felsikoltott a hibrid? Valószínű fertőződése után elvesztette a kontrolt és szépen lekapcsolta őket. Attól még, hogy önálló tevékenységre is képesek nem jelenti azt hogy teljesen autonómok.

Boomer(Athena a neve!!! jegyezd meg! :D) nem kaphatta el két okból sem: 1. az emberi cylonokat nem irányítja, nincs velük közvetlen kapcsolatban (lásd azok nem haltak meg...nemúgy mint a raiderek)
    2. Addigra már bőven halott mire ők megérkeztek oroszlánvadászatra :)

#2923: Igen, van valami Baltarban...nekem az jutott eszembe hogy ő valami következő evolúciós lépcsőfok :), hiszen megy neki ez a projekció.. :)
  • zorden
    Jut eszembe... azert Sharon egesz csinos "thai chi" kozben :-)