6292
-
Spoiler:
Rosszul értelmezted a mondatot
Ennél még az is értelmesebb, ha előlépteti a BSG kapitányának .. , Tigh marad első tiszt (ő AZAZ ADAMA ugyebár admirális)
-
Seten #1047
Akkor ne zavarjatok már össze! :)
-
Mindenki tudja mi lenne a jó név, ne vedd véresen komolyan az alternatív tippeket erre a förmedvényre, ami alatt futni fog (remélem nem) a sorozat... ;] -
Spoiler!
Adama lett Admirális. -
Seten #1044
Tigh nem ezredes (colonel)?
-
:D -
Galaktika Halálcsillag hajmeresztő kalandjai :))
Fokozzuk még :))) -
vg #1041 Off
IMYke2.0.0.0! Valaki már írta, hogy te mindig okosabb vagy mindenkinél, bármiről is lehet szó, bárhol. Ez már kezd tényleg egy kicsit nagyon idegesítő lenni!
-
Hát mindíg tudtam, hogy nem tudnak címet fordítani a magyarok, de ez most mindennek a teteje... Ezek után el tudom képzelni a szikronhangokat.
Hát már csak azért és belenézek az elejébe, hogy jót röhögjek hogy hogy baszták el. -
Galaktikus már csak azért sem lehet, mert a címben a Galactica tulajdonnév.
Amúgy meg Pirx kapitány kalandjai ugrik be az általad írt cím olvastán...
-
galaktikus harcicsillag űrhajó csodálatos kalandjai -
Hadisztár... 
Akkor már inkább Hadicsillag...
-
Sztem meg felesleges lenne bármilyen fordítás ez esetben (Lost-ot is próbálták erőltetni, hogy eltűntek, aztán mégis inkább Lost-ként van emlegetve, vagy "Lost-Eltűntek"-ként)
És mit szólnál a Hadisztár Galactica-hoz :))) -
Roll #1035 Endless. -
BattleStar Galactica = Galaktika Csillagromboló.
Szerintem, ez lenne a helyes fordítás...
-
vg #1033 "Elég érdekes lenne, ha valakihez nem a saját hangja illene a legjobban..."
Iszonyat sok honfitársunk pont az ellenkezőjéről van meggyőződve. Sajnos...
-
"Csillagközi romboló" JESSZUSOM
Ki volt az az idi--- kö--- faszp------ állat aki ezt a nevet adta neki ????
Teljesen elment a TV2 esze? (Hogy milye??
)
(már elnézést a vulgaritásért, nem szokásom, de EZT már tényleg nem lehet más módon értékelni)
Ennél még a régi fordítású "Galactica a harci csillag" is 1000x jobb volt (bár sztem a BattleStart sem kellett volna lefordítani)
-
http://tv.animare.hu/Programme/Default.aspx?id=cQB1AGEAcQB1AHIAdABzAA==
Jajjj... Nocomment. -
KPeti #1030 Sziasztok!
Tudna valaki mondani nekem egy helyet ahonnan le lehet szedni az összes részt, torrent nagyon lassú. Fizetős is megfelel! Köszi előre is! -
Persze lehet, hogy Adama Fisk-et teszi meg a Pegasus parancsnokának, de ez egy veszélyes lépés, mégha elsőtisztnek mellé is tesz valakit a sajátjai közül (erre Apollo esélyes sztem csak).
Végülis Fisk régóta van a hajón (a személyzet elég IQ_Lite, szóval nem látta át, hogy mennyire seggek a vezetőik), így totál mindenki őt támogatná.
Ennél még az is értelmesebb, ha előlépteti a BSG kapitányának (tartsd közel a barátaidat, és még közelebb az ellenségeidet), Tigh marad első tiszt (ő ugyebár admirális), és totál új vezetést pakol a pegasusra (no meg a védelmükre jópár fegyverest is) mondjuk Apollo kapitány, Gaeta vagy Starbuck (ezt azért kétlem, végülis ha kiveszi a vadászrajból a legjobb pilótáját veszíti el) elsőtiszt
-
Hol??? Oszd meg velem pls :) -
Thrace még csak most lett százados. Akármennyire is kiváló pilóta, vagány és bevállalós, sajnos eléggé önfejű és lobbanékony. Nomeg azért századosból commandert csinálni, hát nem lenne semmi - még akkor is, ha most az emberiség csak 40k emberre korlátozódik ;] De hogy őszinte legyek, nem igazán látok most más megfelelő jelöltet a posztra, mint a Pegasus XO-ját - még akkor is ha alig ismerjük. Tigh minden csak nem vezető, a többiek is kiválóak a posztjukon akiket említettetek, de nemhiszem hogy egy battlestarral boldogulnának. Még jó, hogy nem nekem kell meghozni a döntést, bajban lennék :D
Másik dolog, a Cain féle esethez. Amikor a Pegasus-XO elmondja a dolgokat Tighnak, azt én másként értelmeztem. Szerintem ez amolyan gyónás volt - még ha hülyén is hangzik. Nem volt eddig senki, akinek el tudta volna mondani, akinek "ki tudta volna önteni a szívét", hogy könnyítsen a lelkiismeretén. És pont ezért látom úgy, hogy habár Cain jobb keze volt, szerintem belül ellenezte végig a dolgot. De mondjuk úgy, hogy parancsokat teljesített, de nem önszántából tette amit tett. Amikor a nem kapta meg a parancsot, és nem kellett azt tennie amit kellett volna, akkor látszott rajta hogy megkönnyebbül, és ezt nem tudta már kordában tartani - ezért kezdett el nevetni kínjában. Jelen állás szerint jó embernek tartom, és alkalmasnak a Pegasus vezetésére.
De ezt szeretem ebben a sorozatban, hogy sosem tudhatod mi lesz legközelebb. -
Az új rész holnap, este 7-kor a Sci-Fi-on.
-
pepecske #1025 Köszi, közben megtaláltam azt a zenét ... -
Roll #1024 Off
Imyke2: Prison Break függő is vagyok.
Dia: igen én vagyok.
On
Ma is lezavartam 4 részt, lassan beérlek titeket :-D.
Nagyon el van találva a sorozat hangulata, és látványvilága, még az sg-a-t is félredobtam, pedig nagy kedvenc. :-D -
Olmos-nak szerintem Hollósi Frigyes tökéletesen megfelelne. A hangja passzol az eredeti angol rekedtségéhez.
-
Nono, éppen, hogy könnyebb, lévén nem kell légörvényekkel, állásszöggel és egyébb jellemzőkkel számolni. Van az ágyú reakcióereje, amely ismert, van az irányvektora, ami szintén ismert - ennyi, a többi csak a kormányhajtóművek dolga.
Egy álló, vagy egyenletes mozgást végző vadásznál igen, de amikor épp keményen manőverez és egyébként is 100%-on mennek a fúvókák, ott vagy nem fogja tudni a tervezettek szerint bevenni azt a kanyart (mert épp arra löki a gatling, a fúvóka meg eddig is 100%-ra ment), vagy valami kisegítő fúvókának kell bekapcsolnia (csakhát mivel torony forog, így ez sem megoldás -mindet le kellene duplikálni-)
A sebesség viszonylagos szám a világűrben, két azonos pályán keringő műhold egymáshoz viszonyított sebessége lehet nulla, de a föld felszinéről nézve akkor is ~10km/s sebességel repülnek. Magyarul ha valami keresztezi a pályájukat, az egymáshoz viszonyított sebességük számit, ami az adott keringési pályához szükséges sebesség duplája is lehet, ha a keresztező objektum retrográd pályán kering.
Úgyvan, tehát párezer év elteltével csak akkor élheti túl az űrhajó a találkozást, ha majdnem annyival megy, mint a golyók (és arra). Hát, ez azért nem túl megnyugtató :))
A naprendszeren belül is akad épp elég célpont. :)
Lényegében nem. Ha most egy lézerrel felfelé mutatnál, akkor van két égitest, ami elég nagy és "eltalálható" (nap, hold), a többit annyira kicsi szögön belül kellene eltalálnod, hogy kézzel kizárt. Lényegében az ég >99,99%-át nem fedi naprendszer beli égitest a földről nézve
A lövedékre akkor is hatni fog első körben a csillag, másod körben a bolygók és a holdak gravitációs mezeje. A naprendszer belső részén például azért viszonylag kicsi a szabadon repkedő aszteroidák száma, mert a Jupiter mint egyfajta seprű, hatalmas gravitációs mezejével összegyűjti a szabadon kószáló aszteroidák jó részét.
Ez igaz is, meg nem is. A golyó ebben az esetben talán egy üstököshöz hasonlítható (nagy seb. kis méret), ha nem halad el közvetlen egy bolygó mellett, akkor minimális a pályakorrekció, orbitra meg még a nap körül is csak egy szűk elhaladás mellett álna
- Sturbuck: Nagy esélyes, főleg Cain előléptetése által (CAPT.)
Igen, valószínű. Azért remélem nem kezd el Cain szerűen viselkedni (ha már egyszer annyira istenítette a ribit :))
-
A hangnál nem az a lényeg, hogy melyik illene hozzá legjobban, hanem hogy hogy tud játszani vele.
És ezek a színészek nagyon, ezért is csak angolul nézem pölö a Star Trek filmeket (Patrick Stewart -> Picard, Spock ...) filmjeit, mert momentán a hangjukkal többet képesek eljátszani, mint a magyar (meg gagyi USA) színészek úgy cakkundpakli teljes terjedelmükben
És ez Olmos-ra is igaz. Nem valószínű, hogy találnának egy hasonló mélységű ennyire jó hangot -
[szin=white]Egy valamit ne felejts el, itt a légkörben egyszerű a lövések visszaható erejét kiegyensúlyozni (nagy részét elnyeli a grav, lendület és a légellenállás együttese), az űrben ez jelentősen nehezebb, meg a nagy távolság és maxi pusztítóerő miatt vagy extranagy lövedéket kell alkalmazni (esetleg extragyors), vagy robbanótöltetet beletenni (amitől megint csak nehezebb lesz)
Nono, éppen, hogy könnyebb, lévén nem kell légörvényekkel, állásszöggel és egyébb jellemzőkkel számolni. Van az ágyú reakcióereje, amely ismert, van az irányvektora, ami szintén ismert - ennyi, a többi csak a kormányhajtóművek dolga.
Egy csata után maradt űrszemét nem egy lövedék sebességével halad (mert mondjuk a lövedék min 5x gyorsabb kell hogy lenyen, mint a vadászok max sebessége), és mivel nem veszít a lövedék sebességéből, ezért lényegében a kilövést követően (bizony akár többezer év múlva is, pláne ha a nyílt űrben volt a csata) bármely jármű véletlen elékerülve elszenvedné az elpusztítandó járműre mérendő teljes (!) csapást
A sebesség viszonylagos szám a világűrben, két azonos pályán keringő műhold egymáshoz viszonyított sebessége lehet nulla, de a föld felszinéről nézve akkor is ~10km/s sebességel repülnek. Magyarul ha valami keresztezi a pályájukat, az egymáshoz viszonyított sebességük számit, ami az adott keringési pályához szükséges sebesség duplája is lehet, ha a keresztező objektum retrográd pályán kering.
A lézernek mindenképpen van egy széttartása, ami miatt gyengül, majd "megszűnik" a sugár (pusztító ereje), szóval sztem még csak 1 naprendszert sem lenne képes a legfejlettebb sem elhagyni úgy, hogy ereje ne csökkenne min. a 10%-ára
A naprendszeren belül is akad épp elég célpont. :)
Annyira azért nincs sok anyag az univerzumban, hogy ezt valószínűsíteni lehetne. Egy nyíltűri csata (igencsak félnyseb alatti) lövedékeinek évezredek kellenek a naprendszerek között (és ha épp nem a szomszéd naprendszer felé lettek küldve, akkor évmillió, milliárdok, vagy épp szépen kirepül a galaxisunkból, és mivel galaxisok között iszonyat nagy a távolság, ezért emberi aggyal felfogható időn belül nem találkozik semmi szilárddal, vagy égitesttel)
A lényeg, hogy akár egy (messze jövőbeli) kereskedelni útvonal (űrállomás, űrdokk) felé is repülhetnek ezek a láthatatlan, kivédhetetlen és halálos lövedékek
A lövedékre akkor is hatni fog első körben a csillag, másod körben a bolygók és a holdak gravitációs mezeje. A naprendszer belső részén például azért viszonylag kicsi a szabadon repkedő aszteroidák száma, mert a Jupiter mint egyfajta seprű, hatalmas gravitációs mezejével összegyűjti a szabadon kószáló aszteroidák jó részét.
Igen, ez már nekem is megfordult a fejemben. De mégis kit ültethetne a Pegasus kapitányi székébe?
Az illető csakis a Galactica-ról mehet, mert csak a saját embereiben bízhat meg, szóval:
- Apollo: Én kétségkívűl őt látom egyik fő esélyesnek, főleg, hogy az elnöknő is stabilan a háta mögött áll
- Sturbuck: Nagy esélyes, főleg Cain előléptetése által (CAPT.)
- Zarek: Civil, kiesett.
- Tigh: Kétlem, hogy otthagyná a Galacticát és Adamát.
- Gaeta: Nem kapitánynak való karakter, kicsi szerintem rá az esély
- Baltar: Civil, kiesett.
- Tyrol: Nem tiszt, kiesett.
Egy érdekesség:
Figyeljétek a rendfokozatokat a hivatalos oldalon.
Bizony, ADMIRAL William Adama, és CAPT. Kara Thrace. Nem mondom, egy szó nem érheti az oldalt, követik rendesen az eseményeket. :) -
markastor #1019 "Az eredeti hangok annyira jók, hogy vétek lenne leszinkronizálni."
Elég érdekes lenne, ha valakihez nem a saját hangja illene a legjobban... -
Prof William #1018 Ebben az esetben a szinkron nem is álmodhat arról hogy az eredeti helyébe léphet. Az eredeti hangok annyira jók, hogy vétek lenne leszinkronizálni.
Más.
Tusom hog nem varezelünk de nem tudtok addni valami címet ahonnan a a BSG letölthető. Volt régen egy fizetős de az megszünhetett mert nem jön be.
Pm-be küldjétek a címet. -
nyomhatnának egyszerre 2 részt én kettesével szoktam nézni minden sorozatot
délutánonként a hangulat 100% :D -
Én is jobban örülnék a Viasat-nak (egy fokkal normálisabbak az időrendjei), a BSG szerintem speciel egy olyan sorozat, amihez kell egy hangulat. Ez a hangulat pedig este van, nem délben (akárcsak a CSI, nappal sztem senki se nézze) -
Hát nemtudom, igazad van persze, bízzunk a csodában. Lost szinkron után kevésbé bízok, de a fene tudja, lehet kivétel is egyszer. -
valószínűleg tényleg a viasattal járnánk a legjobban, de ettől függetlenül nem kell előre leírni a szinkront. majd meglátjuk én azt mondom... -
vg #1013 "Nem, a második szezon elvileg 24 részes lesz."
Nem, 20 részes lesz... -
Én inkább jobban félek a tv2 és rtl által folytatott hypetól, a gagyi felvezetésektől, félremagyarázásoktól, sztárolástól meg mittomén, a szokásos mindennapi tévés maszlagtól amitől hányok - már bocsánat. Reménykedtem hogy a viasaton fog visszakönni a bsg, remélem ez a banner csak egy fun. És akkor még szó szerint rettegek a szinkrontól...
Hál'isten a mai világban már nincs az ember rákényszerítve a tévére, kedvenc sorozatainkra nem kell várni éveket, a premier után mi is nézhetjük. Ki fogom hagyni a magyar bsgt. Kialakult bennem egy kép, egy hangulat, egy érzés, amolyan rituálé ha esténként leülök a gép elé nézni az új részeket, nem fogom ezt hagyni hogy elrontsa a magyar televíziózásnak nevezett nagy sz*rkeverés... ;] Ez persze egyéni vélemény, nem akarok vitázni miatta, nem vagyok e téren meggyőzhető. -
nem tudom, ez az egy banner az egyetlen információforrásom, és ez sem hivatalos... -
a Pilotot egybe adják le? vagy külön a két részt? vagy h lesz a bevezető epizód? -
abból indulnak ki, hogy a nézettebb sorozatok, mint Barátok Közt, Jóban-Rosszban meg ilyen lámaságok mehetnek csak főműsoridőben, a sci-fi sorozatok csak 1 réteget céloznak meg, ezért adják őket kora/késő délután...ha megnézed, az Csillagkapu is szombat délután megy. Sajnos MO. többre értékeli a folytatásos teleregényeket és a Győzike showkat (amiktől én szó szerint elhányom magam). Ez a mi kis országunk, szánalom...