#1027Thrace még csak most lett százados. Akármennyire is kiváló pilóta, vagány és bevállalós, sajnos eléggé önfejű és lobbanékony. Nomeg azért századosból commandert csinálni, hát nem lenne semmi - még akkor is, ha most az emberiség csak 40k emberre korlátozódik ;] De hogy őszinte legyek, nem igazán látok most más megfelelő jelöltet a posztra, mint a Pegasus XO-ját - még akkor is ha alig ismerjük. Tigh minden csak nem vezető, a többiek is kiválóak a posztjukon akiket említettetek, de nemhiszem hogy egy battlestarral boldogulnának. Még jó, hogy nem nekem kell meghozni a döntést, bajban lennék :D
Másik dolog, a Cain féle esethez. Amikor a Pegasus-XO elmondja a dolgokat Tighnak, azt én másként értelmeztem. Szerintem ez amolyan gyónás volt - még ha hülyén is hangzik. Nem volt eddig senki, akinek el tudta volna mondani, akinek "ki tudta volna önteni a szívét", hogy könnyítsen a lelkiismeretén. És pont ezért látom úgy, hogy habár Cain jobb keze volt, szerintem belül ellenezte végig a dolgot. De mondjuk úgy, hogy parancsokat teljesített, de nem önszántából tette amit tett. Amikor a nem kapta meg a parancsot, és nem kellett azt tennie amit kellett volna, akkor látszott rajta hogy megkönnyebbül, és ezt nem tudta már kordában tartani - ezért kezdett el nevetni kínjában. Jelen állás szerint jó embernek tartom, és alkalmasnak a Pegasus vezetésére.
De ezt szeretem ebben a sorozatban, hogy sosem tudhatod mi lesz legközelebb.