6292
  • dia
    köszi
    lesz mit néznem este meló után:)
  • IMYke2.0.0.0
    Az egész felrobbant. Annak kányi-munyi...
  • Bandy
    áhh most, hogy meglestem mégegyszer a 12. részt most esett le, hogy a lopakodóból katapultált Adama fia, remélem még össze tudják rakni a gépet kár lenne érte, jó kis fegyver volt a cylonok ellen.
  • IMYke2.0.0.0
  • Bandy
    kösz a feliratott :)
  • IMYke2.0.0.0
    Megjegyzés:
    Bátorkodtam eltérni az eredeti angol felirattól, ott, ahol Baltar és a 2 hölgy is jelen van a beszélgetésben, és úgy formáztam a feliratot, hogy érzékelhető legyen ki "hol is van"... azaz: ki van valóban is ott teremben, s ki nincs.
  • IMYke2.0.0.0
    Ahogy ígértem:

BattleStar Galactica 02s-12 HUN felirat - i2k

S most, hogy ma szinte 3x néztem végig a 12-es részt, a következő beszéd hallható a Pegasus XO-jától:

És úgy halt meg, hogy tudta, hogy a hajója és legénysége biztonságban van, és hogy a küldetése teljesíttetett. Semmi sem volt fontosabb számára, mint a hajója, a legénysége, és a küldetése.
    És amint átveszem a Pegasus irányítását, fogadom, hogy védelmezem azokat az értékeket, melyek őt is hatékony és hősies vezetővé tették.

Szerintem, nem vitás, hogy a katonai protokoll szerint, ő már sejti - s jól tudja -, hogy ki kapja meg a Pegasus hídját...
  • IMYke2.0.0.0
  • Zsolo007
    Basszus. Nekem is ez volt az eszembe csak nem mertem írni, mert nem voltam biztos benne :)
  • nyikolaj
    virtuális cic túra: itt :)
  • nyikolaj
    CIC = Command Information Center (innen irányítják a hajót stb hajóknál ez a híd)
  • Zsolo007
    Huh ezt mintha elmondták volna az egyik részben...
    Valami rémlik, de inkább nem találgatnék, majd jönnek a nagyok :)
  • IMYke2.0.0.0
    No és a CIC mit takar?
    Mindjárt végzek, most már csak a problémás fogalmakat akarom tisztázni.
  • IMYke2.0.0.0
    Köszi!
  • QuippeR
    Cifu már írta régebben, idézem:

"XO - eXecutive Officer (~végrehajtó tiszt, fedélzeti tiszt; gyakorlatilag első tiszt, de az már túlságosan is elcsépelt :))"
  • IMYke2.0.0.0
    Az XO-val bajban vagyok... Milyen Officer is? Úgy értem, milyen rangra fordítsam. Mert azt tudom, hogy Saul Tigh ezredes, az XO mit jelent?

• IMYke2.0.0.0
    Biztos.
    De én max 2 óra alatt végzek egy rész lefordításával...
    A 2x12-es felénél tartok, úgy, hogy közben a filmmel ellenőrzöm a fordítás életszerűségét. Szóval, ne lepődj meg, ha én nem két nap múlva fogok vele végezni!
  • dia
    max 2 nap és lesz hozzá fordítás
  • IMYke2.0.0.0
    Mivel a magyar felirat portálokon nem találtam, így szépen lefordítom a BSG 2x12 angol feliratát azoknak, akik nem értették teljesen az előző részt.
    Feltölteni a saját honlapomra fogom, linket közreadom.
    Amint meg tudom szerezni a 2x13-as angol feliratát, azt is fordítom.
  • mrzed001
    Spoiler:

Annyira tudtam, hogy Roslin nem fog meghalni!
    A legenda végülis csak annyit mondott, hogy "egy haldokló vezér fogja vezetni a menekülőkel a földre", meg hogy "meghal mielőtt odaérnének" azt nem mondta, hogy a betegségben hal meg !

Ez a béke-a-Cylonokkal mozgalom is szánalmas.
    Igen, de sajnos reális. A régi BSG-ben éppen békét akartak kötni a Cylonokkal, (happy vidámság meg virágfürdőző békebuzik) amikor azok lecsaptak és szépen szétverték őket mindenféle nuke nélkül :)
    Manapság is sok ilyen agyament van (nagy a világ állatkertje, sok ekkora címeres droid elfér benne)

Mondjuk, az színt hozott a sorozatba, hogy Six manifesztálódott és Cloud One-on megtalálható
    Cloud Nine ha jól emlékszem :))

még több bonyodalom lesz :)))) - Lásd, a nukleáris töltet...
    Az viszont durva, hogy odaadta neki. Bárhol belül letéve felrobbanthatja bármely BattleStar-t. Mellesleg e nélkül hogy teszteli tovább a vérmintákat (és miért csak ő?)

Gaius + Six miért gondolja/állítja, hogy Sharon-G gyermeke az övék, amikor fizikailag közük sem lehet hozzá?!
    Cylonnak nem lehet gyereke. Ez az első, és mivel ők segítettek "összehozni" (meg talán el akarják szedni, és maguk felnevelni ?)

miközben ugye fény derült arra, hogy Roslin tisztában van azzal, hogy Baltar-nak köze lehet a Cylonokhoz [hiszen Roslin már korábban is látta a Cylon ügynökökről készített jelentést!]...
    Hát igen, ő már tudja. A kérdés, hogy mit tesz az információval (nyíltan nem lövetheti le, ráadásul folyamatosan a segítségére szorulnak)
  • pepecske
    elküldtem e-mailben a dalt is, meg néhány linket
    pepe
  • IMYke2.0.0.0
    Februárban már a 3. sorozat felvételeibe vágnak: INFO

• IMYke2.0.0.0
    Figyelem, élményrontó hozzászólás következik!:

Annyira tudtam, hogy Roslin nem fog meghalni!!!!! Basszus!
    Mondjuk, én azt vártam, hogy valóban egy új testet kapjon - röhej mi? - a Cylon-technika segítségével... Helyette, a Cylon-vér mentette meg.
    Ez a béke-a-Cylonokkal mozgalom is szánalmas.
    Mondjuk, az színt hozott a sorozatba, hogy Six manifesztálódott és Cloud One-on megtalálható: még több bonyodalom lesz :)))) - Lásd, a nukleáris töltet...
    Amin már jó ideje gondolkodom:
    Gaius + Six miért gondolja/állítja, hogy Sharon-G gyermeke az övék, amikor fizikailag közük sem lehet hozzá?!
    Most, ebben a részben is azzal védekezett Baltar, hogy így legalább megmentette a gyereküket - értsd: Six + Gaius gyerekét - , miközben ugye fény derült arra, hogy Roslin tisztában van azzal, hogy Baltar-nak köze lehet a Cylonokhoz [hiszen Roslin már korábban is látta a Cylon ügynökökről készített jelentést!]...
  • mrzed001
    Nos, elemezgessük akkor egy kicsit ezt a részt (van mit, tartalmas volt :)) )
    Spoiler:

Egy kicsit furcsa volt Roslin elnöknő döntése, hogy végezni kell a hibrid csemetével. Lényegében senki sem értett vele egyet, még Adama sem, de ugyan ki tudná a haldokló szerelmének (aki ráadásul a felettese) az utasítását megtagadni, vagy megkérdőjelezni.
    Persze Halo, Boomer és Baltar reakciója előre várható volt. Ha már Baltar-nál tartunk, egy kicsit fura, hogy senkinek fel nem tűnik hogy az elnökhelyettes egyfolytában magába beszélget (nincs egy nyavalyás kamera sem azon a hajón ?).
    Szóval Baltar teljes erőből nekikezd, hogy megmentse a csemetét (előzőleg még a vérkép eredményeit is meghamisította, a dokit persze nem tudta átverni)
    Ami az elnöknőt illeti, lassan tisztul neki a kép, hogy hol és mikor és kivel is látta annakidején Baltar-t, ez a végére sztem teljesen beugrik neki. Jó kérdés, hogy ezt elmondja-e Adama-nak, és hogy mit lépnek ezt követően Baltar ellen.
    Ugyanis az elnöknőt Baltarnak sikerült meggyógyítania a hibridből vett vérrel. Ez talán egy kissé kínos az elnöknőnek, meg akarta öletni a gyereket, aztán annak a vére menti meg

Six elég rendesen rendbejött, és elkezdte "áldásos" tevékenységét a flottában. Mondjuk fel nem foghatom, hogy bárki ugyan miért segítene neki, miután kiirtották majd a teljes emberi fajt, de mindig vannak ilyen fanatikus őrültek. Szóval a civilek egy kis fanatikus része elkezd lázongani, hogy kössenek békét a Cylonokkal (Vadliberálisok broáf, manapság is vannak :p). Nem tom, lehet, hogy ilyen gyengusz a PR-ja a flottának, vagy nem adják tovább a fontosabb infókat a civilek felé? (sztem min. hetente kellene sajtótájékoztatót tartaniuk, hogy mi is a helyzet, mire jöttek rá meg hasonlók. Csak annyit veszthetnek, hogy a cylonok is megtudják, hogy tudjuk amit tudnak, de ez még mindig jobb, mintha elfordulnának a katonaságtól a megvezetett civilek)
    Az pedig ahogy a lőszert manipulálta az idióta civil, nos én ott helyben lőttem volna főbe (ez persze egy kicsit Cain szerű megoldás, de vannak olyan főbenjáró bűnök, amiket nem lehet máshogy büntetni), mindezt persze élő egyenes adásban. Alap PR fogás :))
  • Zsolo007
    [szin=white]Egyébként kíváncsi vagyok rá, hogy Roslin mikor kezd el Baltar ellen dolgozni..Most hogy tudja hogy összejátszott a Cylonokkal...
  • Zsolo007
    Nekem CRTm van és egész jó. örülök neki hogy nézhetem, engem nem nagyon izgat a minőség :))
  • IMYke2.0.0.0
    Huh... az egyetlen release [Battlestar.Galactica.S02E13.WS.DSR.XviD-OMiCRON] kockás, homályos...
    LCD-n nagyon látszik, katódcsöves moncsin nem tudom mennyire.

• IMYke2.0.0.0
    BitHumen-en fenn van pedig...
  • mrzed001
    Bithu,
    Mininova.org (csak itt eddig 25.000-en töltötték le, szóval van párezer seeder :))))
  • FtranX
    én nem találom egy oldalon se. :(
  • mrzed001
    Lejött a 2x13, hát nem valami szép ennek a "omicron" release-nek a minősége (deblockingal is kockás). Remélem lesz valami jobb release is. Egy dolog viszont érdekes, bennehagyták a végén az ajánlást (azaz hogy mi lesz) :)))
  • [NST]Cifu
    Na, fél éve is van már annak, hogy a tiszti rendfokozatokat kivégeztem a topicban, akkor nézzük az altiszti és tisztesi rendfokozatokat. Ilyen téren a BSG2k3 a hajószemélyzetnél a haditengerészet követi, a "kommandósoknál" (azok a feketeruhások, ill. a biztonságiak) meg felteszem a tengerészgyalogságot.

Besorolás / Angol név (rövidítve) / Magyar név az Osztrák-Magyar haditengerészetnél (hozzávetőleg)

E-1 / Seaman Recruit (SR) / Matrózújonc
    E-2 / Seaman Apprentice (SA) / Másodosztályú Matróz
    E-3 / Seaman (SN) / Első osztályú Matróz

E-4 / Petty Officer Third Class (PO3) / Árbócos
    E-5 / Petty Officer Second Class (PO2) / Negyedmester
    E-6 / Petty Officer First Class (PO1) / Mestersegéd

E-7 / Chief Petty Officer (CPO) / Almester
    E-8 / Senior Chief Petty Officer (SCPO) / Mester
    E-9 / Master Chief Petty Officer (MCPO) / Főmester
    E-9 spec. / Master Chief Petty Officer of the Navy (MCPON) / Első Főmester (ez a legmagasabb elérhető nem tiszti rendfokozat)

A magyar elnevezések ugye nem igazán illenek egy űrhajóra, kiváncsi leszek, hogy lesznek majd a szinkronban fordítva a rendfokozati elnevezések (előre félek...).

Na, akkor jöjjenek a fekete pizsamások, ez úttal a jelenlegi MH rendfokozatokkal ill. elnevezésekkel:

E-1 / Private (Pvt) / Közlegény
    E-2 / Private First Class (PFC) / Első osztályú Közlegény
    E-3 / Lance Corporal (LCpl) / Őrvezető

E-4 / Corporal (Cpl) / Tizedes
    E-5 / Sergeant (Sgt) / Őrmester

E-6 / Staff Sergeant (SSgt) / Törzsőrmester
    E-7 / Gunnery Sergeant (GySgt) / Törzsőrmester (v. Főtörzsőrmester)
    E-8 / Master Sergeant (MSgt) / Főtörzsőrmester (v. Zászlós)
    E-8 / First Sergeant (FSgt) / Főtörzsőrmester (v. Zászlós)

E-9 / Master Gunnery Sergeant (MGySgt) / Első Főtörzsőrmester (v. Törzszászlós)
    E-9 / Sergeant Major (SgtMaj) / Első Főtörzsőrmester (v. Törzszászlós)
    E-9 spec. / Sergeant Major of the Marine Corps (SgtMajMC) / Első Főtörzsőrmester (v. Főtörzszászlós, Vezénylő Zászlós)

A viszonyítás miatt: az E-1 és az E-3 között alapvetően a kiképzési és "betanulási" időre jellemző, mintegy 3 év szolgálat után jön a második lépcsőfok, az E-4-től az E-7-ig terjedően. Az E-8 rendfokozat jellemzően 10-15 év szolgálati év után kerül kiosztásra, megfelelő előmenetel esetén. Az E-9 pedig 20-30 év szolgálat után. Az E-9 Spec. a beosztott (Enlisted) katonák legfőbb szóvívője is egyben az adott fegyveres testületnél.
  • [NST]Cifu
    Chief, ami a haditengerészeti Chief Petty Officer rövidítése lehet. Ez a magyar rendfokozati sorban kb. Törzsszászlóst jelent.
  • Seten

Így már okés, értem. Csak úgy teljesen más jelent.

Tényleg, pl. Tyrol-nak mi lehet a rangja?

• IMYke2.0.0.0
  • IMYke2.0.0.0
    Nem hinném - de ebbe, ne menjünk bele. Elég, ha elolvasod az utolsó mondatot, s értheted, messze nem kioktató stílus - "nem érdekel" stílus inkább.
  • Rafaelo
    "kispöcsükkel játszadoztak...!" ezt ne lécci még van pár évem 32 ig bepótolom
    :D
  • Zsolo007
    Kioktató stílus off pls. Ezzel most annyit értél el, hogy igazoltad azt amit ő állított. grat.
  • Rafaelo
    :O !!!!

• IMYke2.0.0.0
    Ne fröcskölj! Feleslegesen teszed, mert - mint talán észrevetted - az itteni beszélgetés sem arról szól, amiről hiszed, hogy szól.
    Amúgy szánlak, mert bár nem ártottam neked, a tyúkszemedre sem léptem, már nem csak itt, máshol is dobálod a kakit - kapj a fejedhez kisfiú, a Fórum nem arra való, hogy a kisebbrendűségi érzésedet kompenzáld!
    Azért mert meg már ne én kérjek elnézést, hogy tudok angolul és vettem a fáradtságot, hogy az elmúlt 32 évben tanultam, rengeteget olvastam, míg mások a seggükön a pattanásokat nyomkodták és a kispöcsükkel játszadoztak...!
    A "Battlestar Galactica" -ban pedig a Galactica tulajdonnév, ergo nem fordítható "galaktikus"-nak... ezt már az angol nyelvórák valamelyikén oktatják, jobb helyeken. Bocs.
    S továbbra is: ha az írásomból gúnyt, vagy rossz szándékot érzel kihatni, az csakis a Te lelkedben lezajló folyamatoknak köszönhető - én voltaképp érzelemmentesen írom e sorokat, kurvára leszarom, hogy kit bánt vagy sem, ha tényt közlök.