6292
-
Aki ismeri, az most elismételheti Ivanova mantráját 
Aki elfelejtette, annak felelevenítésül:
Ivanovának mindig igaza van. Mindig figyelni fogok Ivanovára. Ivanova az Isten. Nem fogom semmibe venni Ivanova tanácsait. Ha ez mégegyszer előfordul Ivanova személyesen tépi ki a tüdődet ...

Sajnos a fordítók IQ-ja és értelme soselátott mélységeket ostromol (nem Star Wars, max az scifi, hogy ekkora übernulla emberek fordításból keresik meg a napi betevőrevalót) -
Hát igen, a magyar szövegfordítók agya non plus ultraként a Star Wars világában rekedt... ez a jó filmek degradálásának csúcspontja. 
-
Prof William #1166 Ne, ciklon kém-e vagy? -
Prof William #1165 Most nézem hogy bejött a Csillagközi Romboló-s rémlátomásod. Te kis Nostradamus... -
Seten #1164
Ezeknek úgy látszik mindegy hogy SG vagy BSG. :)
-
Prof William #1163 Na itt olvasom a febr 4-et.
TV2 13.55
Csillagközi Romboló
Fsz: Edvard James Olmos, Marry McDonnel
De az ismertetővel valamit nagyon-nagyon elcsesztek... Az ismertető.... Vagyis a BSG első részének tartalma a műsorújság szerint...
Az orosz Chekov ezredes meglátogatja O'Neil-t a Csillagkapu Parancsnokságon. Az elmondása szerint az orosz hadseregben úgy vélik áruló van az amerikaiak között.

-
Bandy #1162 ehehe kiváncsi leszek :P -
Salimar #1161 Ja és állítólag az AXN is fogja vetíteni. -
Salimar #1160 Szerintem lesz egy-két meglepő fordítás az biztos :D -
Salimar #1159 Basszus ennyi helyesírási hibát....
Mindegy. Tudtok olvasni.... -
Idézet port.hu-ról, az egyik hozzászólótól:
És biztos vagyok benne, hogy a magyar szinkron fel fogja venni a versenyt az eredeti angol hanggal.
Optimista... :) -
Salimar #1157 Február 4én 13:55 kor lesza kezdő epizód. 90 perces. A port. hu-n meg lehet nézni a tv műsoroknál. Úgy néztem az ismertetőben, hogy nem lettek cickányok meg egyebek:))) Azért az amcsik nagyon beleszólnak a szinkronba egy ilyen sorozatnál. -
Nem érted el a magyar szinkronok hülyeségi rátáját, szóval megpróbálom én is :))
Csillagközi romboló!
Lőjjék ki a Kígyókat!
Vigyázz, menekülnek a Cickányok!
-
Prof William #1155 Mikor?
Képzelem...
Harcicsillag Galaktika!
Indítsák a Viperákat!
Vígyázz jönnek a Ciklonok! :)
Meg Hatoska... -
Salimar #1154 A TV2-n elkezdik a sorozatot. Kíváncsi leszek mennyit vettek meg belőle.
-
Bandy #1153 vagy egyszerüen átalakulna cylonná :P -
Ez érdekes lenne, ha megcsinálnák több emberen. De végülis belegondolva a cylonok támadtak előbb, és ők akarják kiirtani az emberiséget, és mégis, velük mentik meg több tiz-száz ember életét a vérükkel. Szóval fura lenne. De lehet, h az elnöknő a cylon vér miatt most kapcsolatba kerül a cylonokkal nem tudatosan, mekkora lol lenne már:D -
jah igen, lefelejtettem, sorry midnen LOstrajongónak:D -
[szin=white]Az elnöknő megmentése már csak morális okokból is érdekes. Több mint 40.000 túlélő van. Szinte kizárt, hogy csak az elnöknő rákos közülük. A többi rákost is megmentik vajon a Cylon vérrel? -
spoiler _:D -
Spoiler:
[szin=white] meglepődtem a 2x13on, de legalább az elnöknő megmenekült, bár vhogy nem erre számitottam. Érdekes lesz, mit fog csinálni Baltaar-gyerekkel, miután kómába megálmodta a Szőkével történt dolgokat, amiket a parkba látott. -
a Lostba ugyis meghal majd mki:) -
Salimar #1146 Jól van, jól van :))))) Le ne harapjátok a fejemet na :D -
_Vegeta_ #1145 Ez igy jo, latod az ertelmes scifi kedvelok tekintettel vannak masokra. Bezzeg ha benezel a Lost topikba, ott egesz mast tapasztalsz, ahol egy nyamvadt Spoiler feliratot se tudnak odabiggyeszteni. :) -
Hidd el, hogy nem azért csináljuk így, mert élvezzük a láthatattlan fórumot, hanem azért, mert máskülönben folyamatosan mennének az anyázó szövegek, hogy miért lőttük le a poént, xy még nem látta az adott részt. Szvsz mondjuk a legjobb megoldás az lenne, ha vagy két topic lenne (egy spoilermentes és egy spoileres), vagy ha egy szűrővel be lehetne állítani, hogy a spoileres hozzászólások megjelenjenek-e, vagy sem. -
pepecske #1143 a fórumot lassan úgy kellene csinálni, hogy a spoiler legyen fekete, a nem spoiler meg fehér, mert ez így mókás.
HISZEN miután a filmet (általában az aktuális részt) tárgyaljátok ki, EZÉRT szinte minden spoiler. Mi más lenne ?
Minden az, kivéve azok a hozzászólások, ahol kioktatjátok azt, hogy ne írjon feketével ha spoilert ír :-)
-
Érthetőbben: ha valaki nem látta még például a második évadot, de benéz a fórumba akármi miatt, akkor ne legyenek már a képébe tolva a történet kulcseseményei és poénjai előre kitárgyalva. Ha persze érdekli a téma, akkor kijelöli a szöveget, és kész.
A szöveg ilyen "láthatattlan" formába öntésére a szöveg szinezése való, erről bővebben a hozzászólás szövegmezője alatt látható [makrók] gombra kattintva olvashatsz. -
Ez a lényeg :D
Mert így elsőre nem látod a spoilereket, sokkal jobb, mint hogy kiírod hogy spoiler... -
Salimar #1140 Érdekes.....néhányotok írását csak akkor lehet olvasni ha kijelölöm. Ez direkt....? -
Baltar pedig nem hülye, nyilván feltünne neki, ha valamilyen módon megfigyeltetnék
Erre ott a jól bevált "a nyakára ültetek valakit" stratégia, mintha neki akarnék segíteni megkönnyíteni a munkáját :))
Vajon Baltar hogy szerzett egy atomtöltetett?
Szerintem egyértelmű, hogy azt adta oda, amit kikunyizott magának Adama-tól a Cylon tesztelésre
-
[szin=white](bárki első lépése lenne, hogy követtesse Baltar-t)
Szerintem azért vannak ellenérvek. Tetszik vagy sem, ő az alelnök. Baltar pedig nem hülye, nyilván feltünne neki, ha valamilyen módon megfigyeltetnék (vagy ha neki nem, akkor a szellem-Six rávezetné). Politikai botrány lehetne belőle, ami nagyon nem jönne most jól Adamanak. Ne feledjük, hogy már volt egy komoly összezördülés a katonai és a civil szemléletnek a flottában, és itt vannak egy másik összezördülés kellős közepém. Más se kell nekik, minthogy Baltar kiálljon a "nép" elé, azzal, hogy Adama bepoloskázta vagy követette.
Más.
Vajon Baltar hogy szerzett egy atomtöltetett? Szinte hihetettlen, hogy feltünés nélkül eltünhessen egy ilyen dolog a Galacticáról, főleg miután a vízkészlet elleni szabotázs után megerősítették a fedélzeti fegyverraktárak ellenőrzését (persze hacsak ezt nem vonták vissza azóta).
-
Spoiler!
Ami a beosztást illeti, úgy néz ki igen, legalábbis ha jól láttam mind Starbuckon, mind Lee Adaman a Galactica logójával ékesített egységjelzés volt látható. Ez ha igaz, akkor most viszont Starbuck a Galactica CAG parancsnoka. Fordult a felállás Apollo és Starbuck között. :)
Ami a vitát illeti, szerintem tőled is megértette volna, csak egy kicsit ki kellett volna jobban fejtened a témát, hogy egyértelműbb legyen, és akkor el lehetett volna kerülni a félreértéseket.
A katonai rendfokozat és beosztás noha összefüggésben van egymással, nem feltétlen és kizárólagos. Egy egységben lehet több azonos rendfokozatú tiszt, amelyből egy van megbízva az adott egység vezetésével. Arra azért ügyelni szoktak, hogy magasabb rendfokozatú ne legyen alárendelt egy egységben, tehát ne egy Őrnagy legyen mondjuk laktanyaparancsnok, és Alezredes a laktanyaparancsnok helyettese. A beosztás hatásköre azonban átnyúlhat a rendfokozatok korlátain. Talán emlékeztek még a "Water" (S1E02) epizódra, ahol Hadrian őrmester teljes jogkört kért Adama-tól a szabotázs kivizsgálására. Ennek köszönhetően akár a tiszteket is kikergethette volna az ágyából, ha egy sűrgős kérdése van éppen hozzájuk. Természetesen ez nem menti fel a kötelező katonai tekintély megadásától (tisztelgés, megszólítás), de ha a tiszt nem engedelmeskedik neki, az fegyelemsértésnek minősül, ami főben járó bűn.
Itthoni példa: a katonai étkezdében eset meg, hogy a sorban állók elé akart egy hadnagy a csapatával beelőzni, de a konyhaszolgálat vezetője (asszem törzsörmester volt) közölte, hogy elnézést uram, de kérem álljon a sor végére. Mikor a hadnagy felháborodott, a konyhás közölte, hogy ő felelős az étkeztetés megfelelő levezetéséért, tehát itt az történik, amit ő mond. Úgy is lett. :) -
de Six-ről, és főleg Six-P-ről nem tudnak. Illetve pontosabban még nem tudnak.
Six-ről nem tudják, hogy hol van, azt viszont tudják, hogy Baltar közeli kapcsolatba került vele (azaz beszélt vele), és mivel hajó nem hagyta el a flottát, ezért egyértelműen bújkál (bárki első lépése lenne, hogy követtesse Baltar-t)
a jelek szerint Six-P nem változtatta el a külsejét, gyakorlatilag az ápoltságától eltekintve ugyanúgy néz ki, mint amikor a Pegasuson volt fogoly. Így viszont nem igaz, hogy senkinek sem tűnik fel.
Nekem is ez a furi. Elméletileg (és logikailag) mindenki éppen kurvára útálja a Cylonokat (nem szólunk, ha elírod, ez nem egy nyelvművelő topic :)) ), szóval bárki meglátja azonnal feldobja, vagy helyben megöli sztem. A gyűlöletet persze lehetne jobban is mutatni (fokozni), elnöknővel és adamaval megemlékezések a halott katonák és civilekről, kolóniák zászlóival ... ahogy az szokás, meg esetleg a Cylon támadás napját gyásznappá nyilvánítani ... meg ilyesmi.
Szóval lehet, hogy ennek az elmaradása miatt az emberek megbékéltek volna a Cylonokkal ?
Ezt valahogy én nem tartom elképzelhetőnek, végülis testvéreik, szüleik, gyerekeik haltak meg, ennyire könnyen nem bocsájt meg az ember egy (tömeg)gyilkosnak
Szóval ez a rész igencsak furi
-
[szin=white]Balta és Zarek gyanus lehet, de Six-ről, és főleg Six-P-ről nem tudnak. Illetve pontosabban még nem tudnak. Itt egy másik elgondolkoztató dolog, a jelek szerint Six-P nem változtatta el a külsejét, gyakorlatilag az ápoltságától eltekintve ugyanúgy néz ki, mint amikor a Pegasuson volt fogoly. Így viszont nem igaz, hogy senkinek sem tűnik fel. Anno az első évadban még rajzokat és fotókat mutogattak az ismert Cylon (miért nem szólt senki rám, hogy hibásan folyton Cyclon-t írtam véletlenül? :))) fizimiskákat. Könnyelműen vennék mostmár ezt, vagy mi a szösz? -
Seten #1134
Lehet (a Pegasusra) visszarakták azt a "karóvanaseggében" századost.
Látom te érted ezeket a dolgokat, magyarázd már el IMYke2-nek mi a CAG és a századosi rang közt a különbség. Amit én írok nem érti.
-
A legenda végülis csak annyit mondott, hogy "egy haldokló vezér fogja vezetni a menekülőkel a földre", meg hogy "meghal mielőtt odaérnének" azt nem mondta, hogy a betegségben hal meg !
Nemtudom, ez nekem picit sántít.
Nekem nem :)) A jóslatok már csak ilyenek, nem egyértelműek. Szóval, ha a haldokló elnöknő meggyógyult, de azt mondja a jóslat, hogy meg fog halni még a Föld megtalálása előtt, akkor lehet hogy megölik, vagy ilyesmi.
Az szerintem tuti, hogy a próféciákban szereplő vezér az elnöknő, ez felöl semmiféle kétségem sincs.
Lehet baromság amire gondolok, de ezzel a gyógyulással biztos hogy meg lesz kavarva a dolog keményen.
És ne felejtsük el, hogy azért Adama sem ostoba. Neki is fel kell hogy tűnjön, hogy a jóslat nem egyértelmű, ezért következtethető hogy balesetben, harcban, vagy gyilkosságban hal meg az elnöknő. Az első ugyebár eléggé valószínűtlen, a második könnyen kivédhető, no de a harmadik, na az az igázán komoly fenyegetés. Hogy ki is törhet az életére? Baltar Six és Zarek elég durva ellenfelek, szóval én őket figyeltetném keményen.
-
Egyre jobban tetszik Sharon-C. Egy időzített bomba az a csaj, és az elmúlt részekben bizony "élesítették". Ha gond lesz valakivel a következő részekben, szerintem ő lesz az. Legalábbis jó lenne - olyan keveset szerepel mostanság ;]
Más.
A legenda végülis csak annyit mondott, hogy "egy haldokló vezér fogja vezetni a menekülőkel a földre", meg hogy "meghal mielőtt odaérnének" azt nem mondta, hogy a betegségben hal meg !
Nemtudom, ez nekem picit sántít. Meg kell nézni újra a korábbi részeket. Amikor ugyanis megtalálták a sírt, és Thrace visszahozta a nyilat, akkor a jóslatok szinte minden része beteljesedett, még az áldozathozatal is. Most meg hirtelen változott a dolog, de a prófécia még midnig ugyanaz, csak éppen a korábbi haldokló nem haldoklik tovább. De mi van akkor, ha a próféciákban szerelő "vezér" nem az elnöknő? Ezért kell majd újra megnézni a dolgokat, mert nemtudom hogy a sok jelenés - kígyók, régi városkép feltűnése a romokon - mind egy emberrel kellett hogy megtörténjen vagy ezek a dolgok nem korlátozódtak le csak egy személyre. Mert akárhogy is nézzük, lehet hogy másnak is megvoltak a jelenések, aki végig lenn volt a csapattal és részese volt a folyamatnak - csak jelenleg erről nem tudunk mert vagy nem mondta, vagy most fog jönni dramaturgiai szempontból (ahogy az elnöknő is most kezdett visszaemlékezni az utolsó pár órára Caprica-n, és látott meg olyan dolgokat amelyek akkor nem, de most igencsak árulkodó és fontos). Lehet baromság amire gondolok, de ezzel a gyógyulással biztos hogy meg lesz kavarva a dolog keményen. -
Csendben megjegyzem, hogy talán nem ok nélkül nem léptette elő. :)
Viszont amit nem tudok, hogy most vajon hogy is néz ki a két BattleStar CAG-ja. Ugyanis a jelek szerint mind Starbuck, mind Lee Adama visszakerült a Galacticára... -
Seten #1130
Bocs, ezt csak egyszer akartam!!!!
-
Seten #1129
S02E13
Legutóbb épp apu hadnagyozta le (ő pedig visszaadhatta volna a rangját).