Bemutatták a Cell processzort
← ElőzőOldal 4 / 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elég hülyén fogalmaztam a végén. Szóval nem le lehet hûteni a vásárlót, mert azért megsértõdne. Helyette inkább ki legyehet magyarázni hogy is gondták õk a számokat.
Azért szerintem nem szabad lebecsülni a marketing szerepét, érdemes lesz megvárni a real life tesztekt hogy ott mit produkál. Ugye még anno Geforce3 T&L egységének lebegõpontos teljesítményét is úgy reklámozták hogy 80Gflops, pont az X-Box esetén. Márpedig az is valami nagyon elméleti maximum szám volt aminél összeszoroztak mindent mindennnel csak hogy nagyobbat kapjanák, még a szomszéd Juliskát is hozzászorozták a kutyájával együtt.
Én azért nem esnék hanyatt ezekrõl a elméleti mutatószámoktól, az 500-as listán szereplõ gépek a gyakorlati teljesítményük alapján érdemelték ki a helyezésüket nem pedig a marketing elméleti maximum mutatóik alapján.
Teljesen más piacról élve egy analógiával. Pl. Cisco tavaly jelentette be új CRS-1 routing redszerét. Az is egy clusterezhetõ rendszer, ha jól emléxem talán 72 egység is összeköthetõ és 92Tbps-es értékekek szerepeltek a reklám anyagokban. Ezt is úgy jött ki hogy egy egységbe pakolható elméleti maxot szorozgatták egyházhos és így kijött egy marha nagy szám ami rendkívül impozáns és sokszorosan nagyobb mint a konkurenciáé. Persze ez nem azt jelenti hogy egy ilyen eszközzel megoldható hogy A-ból B pontba át lehessen vinni 92Tbps-et. A legnagyobb port csatlakozása 40Gbps amit azért lehet párhuzamosítani egy szintig de a 92Tbps csupán egy PR/marketing érték nem a valóság.
Szóval azért nem szabad elfeledkezni arról a piacon a cégek szeretnek egymásra licitálni és sokszor mindanak olyan ami közel sincs az igazsághoz csak jól szól így felfigyel rá a közvélemény. A cél pedig a figyelemfelkeltés, késõbb aztán le lehet hûteni az vásárlót azzal õk pontosan hogy is gondolták azokat a számokat.
Én azért nem esnék hanyatt ezekrõl a elméleti mutatószámoktól, az 500-as listán szereplõ gépek a gyakorlati teljesítményük alapján érdemelték ki a helyezésüket nem pedig a marketing elméleti maximum mutatóik alapján.
Teljesen más piacról élve egy analógiával. Pl. Cisco tavaly jelentette be új CRS-1 routing redszerét. Az is egy clusterezhetõ rendszer, ha jól emléxem talán 72 egység is összeköthetõ és 92Tbps-es értékekek szerepeltek a reklám anyagokban. Ezt is úgy jött ki hogy egy egységbe pakolható elméleti maxot szorozgatták egyházhos és így kijött egy marha nagy szám ami rendkívül impozáns és sokszorosan nagyobb mint a konkurenciáé. Persze ez nem azt jelenti hogy egy ilyen eszközzel megoldható hogy A-ból B pontba át lehessen vinni 92Tbps-et. A legnagyobb port csatlakozása 40Gbps amit azért lehet párhuzamosítani egy szintig de a 92Tbps csupán egy PR/marketing érték nem a valóság.
Szóval azért nem szabad elfeledkezni arról a piacon a cégek szeretnek egymásra licitálni és sokszor mindanak olyan ami közel sincs az igazsághoz csak jól szól így felfigyel rá a közvélemény. A cél pedig a figyelemfelkeltés, késõbb aztán le lehet hûteni az vásárlót azzal õk pontosan hogy is gondolták azokat a számokat.
a PC gyûjtõfogalom nem az asztali számítógépet takarja hanem az intel x86 és utódai proc. architectúrájú gépeket ...
Iszonyat teljesítményt pasziroztak bele.Egy helyütt azt olvastam, már nem emlékszem hol, hogy 4 db ilyen proci együttesen már bõven felkerül az 500 leggyorsabb szuperszámítógép (de utálom ezt a szót) listájára. Ahol is ugye több száz pc van összekötve általában😄
Nem rossz, majd meglatjuk, azert meg meg kell varni az elso teszteket a hanyattessel.
bar a ps3-ba minek azt nem tudom 😊 Ugyis a videovezerlonek jut a munka oroszlanresze, nem ertem miert kell neki ilyen cpu teljesitmeny.
Hatekonyan programozni remalom lesz az tuti.
bar a ps3-ba minek azt nem tudom 😊 Ugyis a videovezerlonek jut a munka oroszlanresze, nem ertem miert kell neki ilyen cpu teljesitmeny.
Hatekonyan programozni remalom lesz az tuti.
Kiváncsi vagyok, hogy mit mutat majd a végleges a PS-ben
Valami összehasonlítási alap tényleg jó lenne ha annyira jó mint amennyire mondják
A PS2-tõl is el voltak szállva mégsem teljesített úgy mint azt elvárták
Valami összehasonlítási alap tényleg jó lenne ha annyira jó mint amennyire mondják
A PS2-tõl is el voltak szállva mégsem teljesített úgy mint azt elvárták
Olvastam, hogy 30 wattot eszik 4.6 GHz-en. Az azert nem rossz!!!
Ja es 65 nm-en lesz a vegleges gyartas.
Ja es 65 nm-en lesz a vegleges gyartas.
Kivancsi vagyok, hogy a megjelenes utan 1 vagy 2 hettel jon ki ra linux kernel 😊
"Konzolnak persze ideális lesz, már csak olyan balekokat kell találni, akik optimálisan fel is tudják programozni 😊"
Capcom, Sony, Konami, Poliphony Digital, EA, Namco, Rockstar?
Capcom, Sony, Konami, Poliphony Digital, EA, Namco, Rockstar?
Jól hangszik, de össze kéne mérni valamivel, hogy mit is tud valójában!
58 fokosra írták, tehát a konzolnál kisebb készülékekben történõ felhasználása egyenlõre lehetetlen.
Arról mély kuss van hogy hogyan tölti fel a PPE az SPE-ket adatokkal.
Nagy potenciál van benne, de azt kétlem hogy 5 éven belül bármilyen hatása lenne a PC piacra, max. a Linuxos renderfarmokat válthatja fel.
Konzolnak persze ideális lesz, már csak olyan balekokat kell találni, akik optimálisan fel is tudják programozni 😊
Arról mély kuss van hogy hogyan tölti fel a PPE az SPE-ket adatokkal.
Nagy potenciál van benne, de azt kétlem hogy 5 éven belül bármilyen hatása lenne a PC piacra, max. a Linuxos renderfarmokat válthatja fel.
Konzolnak persze ideális lesz, már csak olyan balekokat kell találni, akik optimálisan fel is tudják programozni 😊
Hullaszagot? 😊
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
Ez elég kemény
Érzem a jövõ szagát 😄
← ElőzőOldal 4 / 4