Tömegközlekedés vs Autó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Taranov
Szerintem teljesen, _teljesen_ más. Óriási különbség van a metró és az egyes között is.
A metrón mennek a drogosok/részegek, akik produkálják magukat a kocsiban, meg ott mennek a tapizós öreg bácsik is, meg mindenki, az egyes még nagyjából rendes.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Kivételesen elolvastam elsõre 😊

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Botond
Nem hiszem,hogy a 4-6oson másmilyenek a pestiek mint az egyesen.Mielõtt a körútra költöztünk elõtte jópár évig a domusnál laktunk,szal jártam az egyessel is nem keveset(meg a 12-14es vagy mi megy keresztbe),de nem tünt fel,hogy mások lennének a viszonyok.
Punkerwork
olvasd el a mondat második felét is 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Taranov
Azért az 1-es villamosra (ott megy a Vakok Intézeténél) felsegítik mindig. Mondom, vannak jobb és rosszabb vonalak, a hegyi buszokon pl. jólneveltek az emberek, de az meg ritkán jár.

Taranov
A kisváros azért rossz, mert ott a legkisebb az élet.

nemcsakfeel
Pont ellenkezõjét tapasztaltam kb. egy hete. Kicsit befulladt a kocsi, mert a szivatót nem nyomtam vissza <#crazya> ( nyugat német kocsi rulz ) arra járó hajléktalan rögtön odajött, tolta, segített!!.
Tömegközlekedés annyira itt Miskolcon nem durva, viszont suliba azzal ~ 40-50 perc, kocsival kb. 10 perc.

*hihi ** *

Punkerwork
nehogy azt hidd, minden télen akad fagyási amputálás mondjuk idén még nem volt olyan sok.

ThePartyFace
Aki vidéken fagyna meg, az "elkoltozik" a városokba!

Háboruzni a békéért olyan mint szeretkezni a szüzességért!

Botond
Pesten ahányszor vak embert láttam,mindig nekem kellett felsegíteni a villamosra,mert a többi ember le se sz@rta,vidéken most meg el kell adni azegyik házunk,mert nagyi már nem bír a kerttel,a felét meg nem lehet mûvelni,mert "mitszól a falu",szal úgy van ahogy Punker mondja,nem jó ez sehogy se
Punkerwork
ebbõl jobb a kisváros az a 2 között van, persze ennek is megvannak a hátrányai de hát semmi se tökéletes mióta kizavartak minket a paradicsomból 😊

Botond
vidéken nem fagynak meg emberek az utcán...
Mike
megy a rongyrázás meg az irigykedés, meg mindenki belszól más dolgába

itt ilyen Bp-n nincs

falusiak szerint ez elidegenedés, szerintem meg pont az a jó, hogy senki nem ugat bele a másik dolgába, meg nem az számít mit gondol a szomszédság

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Taranov
Ezt ki mondja?
Egyébként ennek a paraszt dumának van alapja, (nem a ti esetetekben, mert Eger város!) mert általában a tipikus falusiak azt veszik meg, ami látszik, de nagyon spúrok, az életminõségük rovására megy a tárgykultuszuk.
Ennek némiben ellentmond, hogy faluban vannak a nagy lakodalmak, nagy bõséggel, de jól megnézik, hogy mennyi ajándékot kaptak 😄

Mike
azóta csak vissza

Loál János
Akkor álltál meg a fejlõdésben?!?!?!?! <#ijedt>

sry <#smile>

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Mike
10 éve meg azt láttam, hogy ül egy hajléktalan a buszon, eszi a szotyit, majd kicsit elmatat a gatyában (maszturbált cseppet) majd a szottyos kezével eszi tovább a szotyit

<#ijedt><#shakehead>

Mike
én anno szemtanuja voltam annak, amikor egy hajléktalant egy fehér kesztyüs uriember kiszedett a metrókocsiból, ahol is az ülésen feküdt

Botond
nem hiszem,hogy a szüleitõl látta,hogy szardíniát kell kidobálni a villamosból...
Taranov
Szerintem az anyja/apja viselkedésétõl függ, hogy ezt fogja-e csinálni.

Punkerwork
na ja regrel 8-ig káosz van, de azt leszámítva még mindig jobb a helyzet

Botond
mondjuk az asszony busszal jár naponta,na õ állandóan szídja az itteni tömegközlekedést,hogy tapossák egymást az emberek,nem képesek beljebb menni,és hogy pesten ilyen nem volt...meg hogy a nyugdíjasok akik egész nap ráérnének direkt reggel mennek amikor mindenki,hogy még nagyobb tömeg legyen...
Punkerwork
mégis mi vagyunk a "parasztok"

Punkerwork
lehet hogy õket nem lehet már megtanítani a kultúrált viselkedésre, de ha a buszon lévõ kiskölök azt látja hogy ezt lehet mert senki nem szól érte az se normális.

Taranov
Hát gondolom, eddig huzamosabb ideig Kõszegen és Esztergomban voltam, hát mindenhol rend volt. De Egerben is, bár ott csak 4 napot voltam.

Botond
ez a kínaizás se vezet ám sehova :-D a pozitív diszkrimináció is diszkrimináció,és mint ilyen nem kívánatos :-)
Punkerwork
néha igen, de mint mondtam ez kisváros teljesen más viszonyok, itt nincsenek olyan dolgok a buszon amirõl te beszélsz.

Taranov
De a legtöbb embernek már senki sem fogja megtanítani, hogy mit szabad, mit nem.
A kínaiak meg idejönnek, csöndesek meg rendesek, de eltanulják ezt, és pár év múlva már õk is szardíniát esznek majd 😊

Taranov
A nyugdíjasok nem erõszakoskodnak? Szerintem igen.

Botond
nem az õr hiányzik,csak a kultúra...
Punkerwork
erõszakkal nem lehet átnevelni a társadalmat ezt kéne már végre megtanulni.....

Taranov
De csak a nyugdíjasok vonják bele magukat a dolgokba 😄
Szerintem simán megoldható lenne, hogy sok õr legyen, sajnos erre itthon még szükség van 😞

Punkerwork
a manusz meg mivel senki nem szólt rá legközelebb is gyugodt szívvel megteszi.....

Taranov
Úgy van, azóta nem is szálltam fel 😊

Botond
pontosan
Punkerwork
minden járgányra 1 õr? lol, normális társadalomban megoldódna ez magától ha ezt itt eljátszaná valaki a nyugdíjas kommandó agyonverné a helyszínen esernyõvel járókerettel 😊

Botond
ez mind az emberek hibája,te is szólhattál volna a szardíniás embernek,de inkább leszálltál gondolom...
Taranov
Másrészt meg folyton húgyszag van az 1-es villamoson, szerintem a hajléktalanok miatt.
A magyarok meg elõszeretettel fognak mindent a kínaiakra, akikkel szerintem az ég világon semmi baj nincs.

Taranov
A BKV hibája is. Miért nincsen biztonsági õr, aki ilyenkor ledobja, vagy valami?

Punkerwork
ez nem a BKV hanem az emberek hibája 😞

Mike
uh

Taranov
Én már a 4-es 6-osra fel sem ülök. Volt, amikor felrobbant, aztán mikor legutoljára mentem rajta, egy köcsög szardíniát evett kézzel a konzervbõl, majd kidobta az ablakon az autók közé.

Mike
Bp éjjel jó.
Akkor egészen kicsi

Taranov
Jó, a benzint nem számítom, az elég erõs érv lenne a BKV mellett.
A forgalom nem vészes, reggel 7-kor még gyorsabb, mint a BKV, délután is, csak reggel 8-9 között rossz, meg késõ délután.

PResident Evil
útááálok gyalogolni... nekem már csak ilyen kényelmes picsám van ! <#smile>

Botond
19éves koromtól van saját autóm,pesten laktam 22éves koromig,mégis BKVvel jártam.A körúton laktam 4-6os villamos jár percenként,metróra átülök ott van mindenhol pikk-pakk,szerettem nyugisan walkmanezni,csajokat bambulni,olvasni.Hétvégén mindig mentünk vidékre,olyankor be a kocsiba,távolsági buszok egyszerûen nem az én világom.Pestrõl lejön az ember Egerbe,látja,hogy a faluba nincs csatlakozás csak 98perc múlva meg ilyenek. 2x ha voltam lent busszal. Aztán leköltöztünk vidékre egy faluba. A retyóra is kocsival járok,30percenként jár a busz,amikor van,mert este nincs.Pesten éjjel kocsikáztam sokat,kihalt utcák,lámpák kikapcsolva,tömegközlekedés sincs.
Taranov
Hát jobb 😊

Mike
majd ha reggel nem érsz be a suliba sosem idõben, illetve rájössz arra, mennyi benzint nyel el a gép a dugóban, majd akkor 😊

Punkerwork
ezért jobb "paraszt vidékinek" lenni 😊

Random work
A távolságin nincs ilyen gond itt délen. A buszok szépek tiszták és ideális a hõfok.

Fõleg azért is mert a Szeged-Vásárhely vonalon van egy konkurens cég is így a verseny kiélezett.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.