Tömegközlekedés vs Autó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Taranov
Miért?
Lehet, hogy megér nyáron fél órát a délutánomból, hogy ne moslékként érjek haza a légkondi nélküli BKV-ról.
Mondjuk az új Volvo buszokban már van légkondi, de hogy mikor fogják bekapcsolni...
De mint már mondtam nem minden esetben lassabb az autó, mert reggel 7 körül, mikor megyek a Hungária körúton, gyorsabb a kocsi, bár van még ülõhely a villamoson, de fûtés nincs.
Mikor jövök, fél 2 felé, már nincs ülõhely, nyáron meleg van, télen hideg, de a kocsi gyorsabb. Kocsival 18 perc volt egyszer, villamossal 25-30.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Bandee1987
Fater BKV-nál dolgozik, úgyhogy én ingyé kapom az éves bérletet, bp-en bárhova elmehetek vele. (Kivéve: Sikló, Libegõ)

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Punkerwork
a többet utazommal pont a kényelem veszik el 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Mike
fizeted a 20-30k-s bérletet?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Taranov
Pedig így van. Jó, ha pont olyan rossz szakaszon megyek a legrosszabb idõben, akkor tényleg nem biztos, hogy jó, de akkor is kényelmesebb, max. többet utazom a kényelemért.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Mike
ja 😊
nem álmondtam
egszerüen nincs
(persze lehet olyan részleg ahol méég van)
egszerüen az emberek estig bennmaradnak

Taranov
Vidéken lakik 😄

sry 😊

Punkerwork
mondjuk ez már nagyon OFF

Punkerwork
hogy bankokban nincs túlóra

Mike
mármint mit?

Mike
ez demagógia

Mike
még mindig LAKOM

Punkerwork
ezt hol álmodtad? 😊

Mike
a bankokban ez simán megy (ok, reggelt kivéve) de olyan ott nincs, hogy túlóra

Mike
Taranov, lassabb
lassabb mint a villamos. sokkal

és soxor a busznál is

Bandew
NEm vagyok álszent. Így gondolom.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Mike
de a többség árérzékeny
ha te nem vagy az, járj taxival

Taranov
Ne légy álszent. Ha van x millám kocsira, van xx ezrem havonta fenntartási díjra, akkor már elvárok egy bizonyos kényelmet. Ha a BKV légkondícionált lenne, télen fûtött, mondjuk olyan hosszú (vagy hosszabb) villamosok lennének, mint a 4-es 6-os, de mindenki ülne (jobb helykihasználás lenne, több ülõhely, mint a távolsági buszokon + vonatokon) akkor mennék vele. És lehetne drágább is akár, de így nem.

Taranov
Azon már túl vagyok. A benzinen még nem 😊

Punkerwork
<#nyes>

Random work
Ilyenkor azért örülök, hogy vidéken lakok itt még a tömegközlekedés se olyan tömeges és nem gettó minden villamos. 😄

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Bandew
Szal ha gyémántberakású aranyülõhelyek lennének a buszokon, patyolat tisztán és így többen utaznának vele, akkor azok az emberek nagy környezetvédõk lennének? Akiknek fontosabb a kényelmük és ezt a pici áldozatot sem tudják meghozni?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

DanielT
Inkább a BMW vel, mint a BKV val 😊
Punkerwork
rossz hozzáállás (jellemzõ az egész országra) elöbb az emberekból kéne kinevelni pl a lent említett konzerves esetet.

Taranov
Nem lenne nagy áldozat, ha egy kicsit igyekeznének rendbentartani a BKV-t, de így...
Elõször az állam igyekezzen, utána én is, és senki sem mondhatja, hogy nem lehet rávenni a környezetkímélésre, csak tenni kell érte valamit.

Bandew
Nagy lélekszámú városokban mindenképp tömegközlekedés, mégpedig nem másért mint a környezetért. Én elhiszem, hogy kényelmesebb az autó meg minden, de azt hiszem ez nem nagy áldozat.

Taranov
Te direkt értelmezel félre mindent?
Ha nem az általad felsoroltak valamelyike igaz, akkor fontolja meg, hogy meg tudja-e fizetni az autót.

Punkerwork
te ne beszélj munkáról.....<#banplz>

Botond
szal jó az autó,csak akkor az ember ne dolgozzona belvárosban(kormányhivatalok,bank meg ilyesmi,ahol még jól is fizetnek esetleg),vagy járjon dolgozni hajnalban,és túlórázzon késõ estig :-D érdekes elképzelés :-)
Taranov
Én Budapesten élek, nap, mint nap járok, annyira rossz a BKV a fõvonalakon (még az 1-es villamos belefér kora reggel és kora délután, délelõtt és késõ délután már az is túlzsúfolt), hogy az autó jobb.
Másrészt meg okosan kell közlekedni, nem megyek a Blahára parízert venni csúcsidõben, ha ott lakom egy sarokra, akkor inkább gyalog, ha meg messze lakom, akkor a lakóhelyemhez közel. Ha valahová menni kell, akkor nem csúcsidõben megyek, mert okos vagyok, ráadásul ha valami tárgyért kell menni, akkor az megint egy plusz pont az autó mellett.
Egyedül akkor kell megfontolni a dolgokat, ha dolgozni jár az ember a belvárosba, és nem reggel fél 8 elõtt megy, és nem du. 3 elõtt ér haza, vagy este 7-8 után. Akkor már a pénztárca dönt, illetve az, hogy pontosan hol dolgozol, milyenek ott a parkolási lehetõségek stb.

Botond
hát ha neked pest a 16. kerülettõl kifele van,meg a plázák mélygarázsai akkor biztos,de próbálj már meg csúcsidõben végiggördülni a nagykörút/kiskörút/hungária valamelyikén...mondjuk kõbánya kispest metró végállomástól indulj el délután fél 5kor egyik nap bkv-val,másiknap kocsival,és vegyél egy szelet parizert a blahán a kaiserban,majd vissza...aztán meglátjuk mi a jobb
Taranov
Szerintem te a múlt századfordulón éltél Pesten, vagy legalábbis a világháború elõtt, mert már rég nem így van. Csúcsidõben ha felszállsz egy villamosra, nincs ülõhely, akkor a tömeg, hogy lökdösnek, le se bírsz szállni, kioktatnak, hogy menj beljebb, áll ide, állj oda, szagolod a büdös embereket stb., az tény, hogy a parkolás nagyon nehézkes, de ha nem félsz tõle, hogy ellopják az autót, mindenképpen emberibb, mint a BKV. Persze kora reggel, vagy késõ este már kevesebben vannak a BKV-n, de télen akkor a leghidegebb, és akkor már autóval is jobb.

Botond
kényelem az elsõ,és nem mindig az autó a kényelmesebb megoldás,persze akinek a rongyrázása fontos az pesten 2 villamos megállónyira is kocsival megy
Random work
Az autózás csak pénz kérdése egyértelmûen jobb és ha van lóvé javítani akkor már nem érdekli az embert a kár.
A hozzászólás amire válaszoltam elég szûkszavú mert se pro se kontra érveket nem tartalmaz. Pedig a errõl szól a téma.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Aham, és utóbbiak azt mondják, nem szeretnek autózni a sok vandál és mazsola miatt...

Random work
Szerintem mindenki jobban szeret autóval közlekedni csak nem mindenkinek van rá pénze.

Gabesz amd64
a vonatot már rühelem

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Mike
kocsival értettem

Rafaelo
és sok kedves alak mászkál benne éjjel 😊

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Gabesz amd64
jobban szeretek autóval közlekedni!

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Taranov
Jóvan, menj inkább daocozni 😊

Taranov
😄

Botond
lál :-D
Mike
Ugye Botond, te nem Aba Botond vagy?

sry <#smile>

Botond
ez már paranoia...ne ülj autóba se többet,tudod hányan halnak meg naponta?Ráadsául mindig a vétlen fél hal meg,szal ha vki gáz van gyorsíts a megengedett fõlé át a balsávba és bumm...
Mike
még mindig jobb, mint ami le van csiszolva, brrrr

Taranov
Meg a zsírtól csúszós a kapaszkodó.

Taranov
Hát szerencséd, én már a metrót kerülöm, a 4-es 6-osra nem szállok fel, a többi meg még elmegy, de mondjuk a 37-es villamoson este nem mernék utazni. Ott is volt már olyan incidens, hogy megkéseltek valakit este.

Mike
a metrón csak bûz van
fõleg nyáron

Botond
Nekem ezek mind kimaradtak,én szerettem tömegközlekedni.Itt vidéken,meg a járatsûrûség leszoktatott róla,na meg az,hogy van parkolóhely mindenhol mindig 5percnyi járáson belül.