422
melyiket használod miért stb melyiket utálod stb csak az érdekesség kedvéért :)
  • Punkerwork
    rossz hozzáállás (jellemző az egész országra) elöbb az emberekból kéne kinevelni pl a lent említett konzerves esetet.
  • Taranov
    Nem lenne nagy áldozat, ha egy kicsit igyekeznének rendbentartani a BKV-t, de így...
    Először az állam igyekezzen, utána én is, és senki sem mondhatja, hogy nem lehet rávenni a környezetkímélésre, csak tenni kell érte valamit.
  • Bandew
    Nagy lélekszámú városokban mindenképp tömegközlekedés, mégpedig nem másért mint a környezetért. Én elhiszem, hogy kényelmesebb az autó meg minden, de azt hiszem ez nem nagy áldozat.
  • Taranov
    Te direkt értelmezel félre mindent?
    Ha nem az általad felsoroltak valamelyike igaz, akkor fontolja meg, hogy meg tudja-e fizetni az autót.
  • Punkerwork
    te ne beszélj munkáról.....
  • Botond #97
    szal jó az autó,csak akkor az ember ne dolgozzona belvárosban(kormányhivatalok,bank meg ilyesmi,ahol még jól is fizetnek esetleg),vagy járjon dolgozni hajnalban,és túlórázzon késő estig :-D érdekes elképzelés :-)
  • Taranov
    Én Budapesten élek, nap, mint nap járok, annyira rossz a BKV a fővonalakon (még az 1-es villamos belefér kora reggel és kora délután, délelőtt és késő délután már az is túlzsúfolt), hogy az autó jobb.
    Másrészt meg okosan kell közlekedni, nem megyek a Blahára parízert venni csúcsidőben, ha ott lakom egy sarokra, akkor inkább gyalog, ha meg messze lakom, akkor a lakóhelyemhez közel. Ha valahová menni kell, akkor nem csúcsidőben megyek, mert okos vagyok, ráadásul ha valami tárgyért kell menni, akkor az megint egy plusz pont az autó mellett.
    Egyedül akkor kell megfontolni a dolgokat, ha dolgozni jár az ember a belvárosba, és nem reggel fél 8 előtt megy, és nem du. 3 előtt ér haza, vagy este 7-8 után. Akkor már a pénztárca dönt, illetve az, hogy pontosan hol dolgozol, milyenek ott a parkolási lehetőségek stb.
  • Botond #95
    hát ha neked pest a 16. kerülettől kifele van,meg a plázák mélygarázsai akkor biztos,de próbálj már meg csúcsidőben végiggördülni a nagykörút/kiskörút/hungária valamelyikén...mondjuk kőbánya kispest metró végállomástól indulj el délután fél 5kor egyik nap bkv-val,másiknap kocsival,és vegyél egy szelet parizert a blahán a kaiserban,majd vissza...aztán meglátjuk mi a jobb
  • Taranov
    Szerintem te a múlt századfordulón éltél Pesten, vagy legalábbis a világháború előtt, mert már rég nem így van. Csúcsidőben ha felszállsz egy villamosra, nincs ülőhely, akkor a tömeg, hogy lökdösnek, le se bírsz szállni, kioktatnak, hogy menj beljebb, áll ide, állj oda, szagolod a büdös embereket stb., az tény, hogy a parkolás nagyon nehézkes, de ha nem félsz tőle, hogy ellopják az autót, mindenképpen emberibb, mint a BKV. Persze kora reggel, vagy késő este már kevesebben vannak a BKV-n, de télen akkor a leghidegebb, és akkor már autóval is jobb.
  • Botond #93
    kényelem az első,és nem mindig az autó a kényelmesebb megoldás,persze akinek a rongyrázása fontos az pesten 2 villamos megállónyira is kocsival megy
  • Random work
    Az autózás csak pénz kérdése egyértelműen jobb és ha van lóvé javítani akkor már nem érdekli az embert a kár.
    A hozzászólás amire válaszoltam elég szűkszavú mert se pro se kontra érveket nem tartalmaz. Pedig a erről szól a téma.
  • Vlala #91
    Aham, és utóbbiak azt mondják, nem szeretnek autózni a sok vandál és mazsola miatt...
  • Random work
    Szerintem mindenki jobban szeret autóval közlekedni csak nem mindenkinek van rá pénze.
  • Gabesz amd64
    a vonatot már rühelem
  • Mike
    kocsival értettem
  • Rafaelo
    és sok kedves alak mászkál benne éjjel :)
  • Gabesz amd64
    jobban szeretek autóval közlekedni!
  • Taranov
    Jóvan, menj inkább daocozni :)
  • Taranov
    :D
  • Botond #83
    lál :-D
  • Mike
    Ugye Botond, te nem Aba Botond vagy?

sry
  • Botond #81
    ez már paranoia...ne ülj autóba se többet,tudod hányan halnak meg naponta?Ráadsául mindig a vétlen fél hal meg,szal ha vki gáz van gyorsíts a megengedett főlé át a balsávba és bumm...
  • Mike
    még mindig jobb, mint ami le van csiszolva, brrrr
  • Taranov
    Meg a zsírtól csúszós a kapaszkodó.
  • Taranov
    Hát szerencséd, én már a metrót kerülöm, a 4-es 6-osra nem szállok fel, a többi meg még elmegy, de mondjuk a 37-es villamoson este nem mernék utazni. Ott is volt már olyan incidens, hogy megkéseltek valakit este.
  • Mike
    a metrón csak bűz van
    főleg nyáron
  • Botond #76
    Nekem ezek mind kimaradtak,én szerettem tömegközlekedni.Itt vidéken,meg a járatsűrűség leszoktatott róla,na meg az,hogy van parkolóhely mindenhol mindig 5percnyi járáson belül.
  • Taranov
    Szerintem teljesen, _teljesen_ más. Óriási különbség van a metró és az egyes között is.
    A metrón mennek a drogosok/részegek, akik produkálják magukat a kocsiban, meg ott mennek a tapizós öreg bácsik is, meg mindenki, az egyes még nagyjából rendes.
  • Taranov
    Kivételesen elolvastam elsőre :)
  • Botond #73
    Nem hiszem,hogy a 4-6oson másmilyenek a pestiek mint az egyesen.Mielőtt a körútra költöztünk előtte jópár évig a domusnál laktunk,szal jártam az egyessel is nem keveset(meg a 12-14es vagy mi megy keresztbe),de nem tünt fel,hogy mások lennének a viszonyok.
  • Punkerwork
    olvasd el a mondat második felét is :)
  • Taranov
    Azért az 1-es villamosra (ott megy a Vakok Intézeténél) felsegítik mindig. Mondom, vannak jobb és rosszabb vonalak, a hegyi buszokon pl. jólneveltek az emberek, de az meg ritkán jár.
  • Taranov
    A kisváros azért rossz, mert ott a legkisebb az élet.
  • nemcsakfeel
    Pont ellenkezőjét tapasztaltam kb. egy hete. Kicsit befulladt a kocsi, mert a szivatót nem nyomtam vissza ( nyugat német kocsi rulz ) arra járó hajléktalan rögtön odajött, tolta, segített!!.
    Tömegközlekedés annyira itt Miskolcon nem durva, viszont suliba azzal ~ 40-50 perc, kocsival kb. 10 perc.
  • Punkerwork
    nehogy azt hidd, minden télen akad fagyási amputálás mondjuk idén még nem volt olyan sok.
  • ThePartyFace
    Aki vidéken fagyna meg, az "elkoltozik" a városokba!
  • Botond #66
    Pesten ahányszor vak embert láttam,mindig nekem kellett felsegíteni a villamosra,mert a többi ember le se sz@rta,vidéken most meg el kell adni azegyik házunk,mert nagyi már nem bír a kerttel,a felét meg nem lehet művelni,mert "mitszól a falu",szal úgy van ahogy Punker mondja,nem jó ez sehogy se
  • Punkerwork
    ebből jobb a kisváros az a 2 között van, persze ennek is megvannak a hátrányai de hát semmi se tökéletes mióta kizavartak minket a paradicsomból :)
  • Botond #64
    vidéken nem fagynak meg emberek az utcán...
  • Mike
    megy a rongyrázás meg az irigykedés, meg mindenki belszól más dolgába

itt ilyen Bp-n nincs

falusiak szerint ez elidegenedés, szerintem meg pont az a jó, hogy senki nem ugat bele a másik dolgába, meg nem az számít mit gondol a szomszédság