425
melyiket használod miért stb melyiket utálod stb csak az érdekesség kedvéért :)
-
ezt egy ideig próbálták budapesten is eljátszani (esténként), de aztán lemondtak róla. egyrészt rendkívüli módon lelassította a működést, másrészt a részegekkel/huligánokkal/bunkókkal nem nagyon lehetett mit kezdeni. - de innentől off a téma. -
Ezt én se tudtam. Itt Szegeden az a szabály, hogy az első ajtónál kell felszállni bérletellenőrzés miatt amit a vezető végez a hátsókat késleltetve nyitja amikor már elöl a többség felszállt. Amikor nincs leszálló akkor csak az elsőt nyitja mert ott kell felszállni. A bliccelés így kizárva mert kénytelen valamit mutatni a sofőrnek vagy venni tőle jegyet. Van amikor tömegben ezt nem tartják be a sofőrök, de ritka. -
abból a szempontból jobb a dolog, hogy így nem kell olyan szinten figyelgetnie a fel meg leszállókat, hanem megnyom egy gombot, hogy innentől nyithatóak az ajtók - így a későn észbe kapók ki tudják nyitni az ajtókat (nem kell előrekiabálni), meg egy zsúfolt megállóban+buszon nem fogja a sok mínusz fokot rászabadítani azokra akik esetleg nem akarnak leszállni, és oda nem akarnak felszállni.
viszont megvan az a hátránya, hogy minimális intelligenicát igényel az utazni vágyótól. -
Hmm, érdekes. Azért szerintem a legésszerűbb mégis a régi ikarus volt, amin mindegyiknek volt külön záró meg nyitógombja, mert akkor ha a megállóban állt egy ember, a hozzá legközelebbi ajtót nyitotta ki a sofőr. Nem tudtam egyébként, hogy ekkora szerepe van a külső gombnak. -
a régi ikarusokon még minden ajtónak volt nyitó és zárógombja
az új (ezek is jó 10+ éves modellek) ikarusokon van egy nyitó meg egy zárógomb (ami a jelzett ajtókat nyitja + amelyeknél nyitott helyzetben jeleznek) - ez a legértelmesebb, ezt már pár villamoson is bevezették
a MAN-okon meg van az ajtóknak állapotváltó gombja (csukottot nyit, nyitottat zár, de nem mutatja a vezetőnek, hogy melyik ajtónál jeleztek, csak azt, hogy jeleztek-e vagy sem)
és persze mindegyiken van központi minden-ajtó-nyitó lehetőség végállomásokra meg extra lúzer utasokra. -
Hmm, szóval ha nem nyomják meg a gombot az egyik ajtónál, akkor vagy az összes ajtót nyitja ki a sofőr vagy csak azokat, amelyeknél jeleztek?
Én ilyen buszon még nem figyeltem meg a rendszert, csak régi Ikaruson, de ott külön lehet nyitni minden ajtót meg az összeset egyben is. -
nem lehet az ajtókat egyesével nyitni vagy zárni a buszon. ha belül jeleztek, akkor megáll, és azokat az ajtókat nyitja (1 gombbal), amelyikeknél jeleztek. és ilyenkor bármelyik ajtónál megnyomva belül vagy kívül a gombot ki lehet nyittatni.
ha beáll a megállóba és a kinti emberke nem nyitja ki az ajtót (mert nem ismeri a rendszert), akkor vagy belülről megkegyelmez valaki és kinyitja neki, vagy a vezető tudja kinyitni, de ő csak egyszerre az összes ajtót. (ez nem vonatkozik a MAN buszokra, ott megint más a rendszer) -
De akkor meg se áll, és ha nem áll meg, nem tudod megnyomni, de ha áll a megállóban egy ember, megáll a busz és nagy valószínűséggel az ajtót is kinyitja. -
nem, ha nem jeleznek egyik oldalról sem. -
De nem értem minek az a gomb, úgyis kinyitják az ajtót :)
Vagy nem? -
Csak autó. Nem lehet nélküle élni manapság, úgyhogy úgy 5-6 éve én sem ülök BKV-ra.
Egyik barátom volt jó, ülünk a kocsiban, 1xcsak rácsodálkozik a mellettünk álló buszra, hogy "Jééééé, mi az a gomb ott az ajtó mellett ?!!!" (már évek óta úgy volt akkor). Mondom neki "Azzal jelzel, ha fel akarsz szállni !". Erre ő megilletődött képpel "Tééényleg ?!!" !!! Na ő sem ült (köz)buszon az utóbbi 30 évben... :DDD -
Igen, erre utólag én is rájöttem :) -
Vaki valóvilágot akar nézni a kocsimban, az megy gyalog -
Nem, de attól még lehetnek utasai
-
Mé? Takszis? -
Szerintem nincs, de kell, hogy elsőkézből tudhassák meg az utasok, hogy kit szavaztak ki a való világból. -
neked alapból nincs 50 colos tft a kocsidban?? -
:) -
Csak azt kell mondani, hogy hajrá fradi :) -
én csak azt utáltam mentrón amikor fáradtan este mentem haza aztán jöttek a foci drukkerek na egyből lett nagy kavarodás :) -
Csak autó,már vagy 5 éve.
Nem szeretek tömegközlekedni,sose szerettem. -
Tömegközlekedéssel járok,de néha napján ha ráér a fater akkor elvisz a suliba autóval,meg haza is visz ha arra jár...nem szeretem a tömegközlekedést mert sokan vannak a buszon,és nem mindíg jön akkor amikor kéne neki...volt már,hogy 10 perc helyett 20 percet vártam a buszra...vagy hogy egy másik busz sofőre leszállt a megállóban és mondta hogy ma nem jár erre a busz... -
az lehetm, de ok nyomorogtak, te meg nem.
Max az ember vegighallgatja Vivaldit
Jo hangrendszer kell a kocsiba, es akkor minden tokeltes
Elobb-utobb akarok egy plafonba sullyesztheto TFT-t a hatul uloknek, hogy azok se unatkozzanak -
Nembaj, gyorsabb és kész, megmértem :) -
már ha az első sorban van,és nem a tizenharmadikban -
Ja, de mikor megy, gyorsabb :) -
alap esetben a kocsi is megáll,ha nem "zöld" a lámpa :-D -
Mikor én járok suliba, nincs dugó a hungárián, gyorsabb a kocsi :)
Az a baj az 1-essel, hogy nincs nagyon sokszor áll akár több percig is megállóban, ha nem "zöld" a lámpa, illetve pl. a Domus előtt a kereszteződésben szinte mindig áll vagy 2 percet. -
hungárián például milyen finom lehetett ma 2,5-3 órát állni a dugóban,és lenézően figyelni az 1es villamoson nyomorgokat,hogy szegény idióták órákkal hamarabb hazaérnek olcsóbban :-D -
De persze autóval jobb szeretek menni. -
Suliba, kisebb távolságokra nem büdös a BKV, még bérletem is van. Sőt, ha bulizni megyek, akkor is el tudok menni BKV-val, de általában nincs rá szükség, mert kicsit autómániás a baráti köröm, ezért mindenkinek van jogsija, a kocsit, meg akinek nincs, az be tudja boltolni otthonról, szóval általában ez is megoldott.
Néhány rokonom vidéken lakik, oda pl mindíg az autómmal megyek. Meg néha rámjön reggel, hogy ma nincs kedvem sok emberrel együtt hévezni, és elviszem az autót. Szóval ez is hasznos, az is. -
autó -
LOL
-
Hagyj -
azt írtad neked gimibe járáshoz kell a passat,most meg hirtelen jólmenő üzletember lettél?:-D -
ne kötözködj öregebb vagyok -
te -
Ebben csak az az érdekes, hogy a legnagyobb rongyrázás vidéken van, mert ott nézik főként, hogy kinek mije van, viszont a Passatot inkább Budapesten veszik.
Én azt gondolom, hogy egy üzletembernek fontos a megjelenés, azért jár Passattal.
Egy viszonylag jómódú (nem felső tízezer!) embernek azért kell, mert kényelmes, biztonságos.
Másnak azért kellhet, mert egyszerűen tetszik neki.
De ez már autós téma, végülis lényegtelen, de az elv az érthető.
A márkás ing is jó példa erre, a cigányok a Nike pólót veszik, mert az kemény, (mondjuk lehet mondani rá, hogy mert tetszik nekik, mert biztos tetszik nekik) az üzletemberek meg mondjuk márkás inget a jó megjelenés érdekében.
Szóval énszerintem ez nem ellentmondás, a jó autó nem rongyrázás. Egyébként az apám egy faluban él a Gödöllői-dombságban (és egyáltalán nem gazdag, Suzukija van, de az ő anyagi helyzete teljesen lényegtelen), és vett a szomszéd egy VW Polo-t. Rögtön eldicsekedett vele (mert apám nem nézi, hogy kinek milye van, mert városból költözött ki :) és kérdezés nélkül mondta, hogy ez 4,5 millió volt.
Na szerintem ez a rongyrázás, ráadásul hazugság is. Lefogadom, hogy azért áll ki az utcára, mert azt akarja, hogy lássák.
Budapesten inkább úgy van, hogy vettek az emberek régen Suzukit, de már az a tendencia, hogy jobbra cserélik, mondjuk lecserélték egy Peugeot 307-re (most az gyakori), miután még jobban megy, lecserélik egy Lagunára, de ez nem rongyrázás, egyszerűen egy ilyen körforgás.
A tárgykultusz és a fogyasztói társadalom nem ugyanaz. -
mi 12 ???? -
12 évesen?