422
melyiket használod miért stb melyiket utálod stb csak az érdekesség kedvéért :)
-
#262 Ezt most átültetem, Te szívesen jársz olyan ruhában, amit már többször megvartak, esetleg látszik is valamennyire rajta, vagy inkább veszel egy újat? Ez ugyanaz, csak nagyobb értékről van szó. Itt nem olyan könnyű újat venni. Szóval pont Te ne mond azt nekem, hogy toldozott ruhában járkálsz, aki passatot kap apucitól. -
#261 Persze ez természetes, én is nyitott szemmel járok főleg mivel építészetet tanultam és mindig mondták, hogy ne csak szemmagasságban hanem felfele is nézzünk.
Van Budapestenek is előnye ott a fejlődés elöttünk van olyan cuccokat lehet megtalálni, beszerezni amit itt nem és pörgősebb az élet, de nekem ez nem fontos van akinek igen. -
#260 Én Esztergomban éltem 1-2 évig, és szép város, de nagyon kicsi az élet, még mozi sincs. -
#259 Nem azokról beszélek, akik olyan helyen előznek, ahol veszélyes stb., ezek tényleg barmok, _nem tudnak vezetni_, de ha valaki véletlenül egy parkolóban meghúzza a kocsidat, mert elvarázsolt, vagy kicsit béna, akkor nem barmozom rögtön, ha rendesen kifizeti stb. -
#258 miskolc. -
#257 huzamosabb ideig nem voltam még máshol, de tudom, hogy nekem pl. Szeged jobban tetszik, mert inkább az én "méretem", mint Bp. csak arra próbáltam rámutatni, hogy nem csak zaj meg ilyesmik vannak itt, hanem egy fantasztikusan szép város, ahol ha valaki hajlandó kinyitni a szemét olyan csodákat vesz észre, amit a morgósok nem nagyon. -
#256 Na ja nekem is meghúzták a verdámat amit egy évig nagyon keményen törlesztettem havi 90ezerrel mellette semmire se telt és amikor láttam összehúzva horpadva úgy éreztem a szívem szakad meg. Szerencsére nem én voltam a vétkes és a bizotsító mindent térített a kárfelmérő haver volt és minden alaktrészt cseréltek nem kalapáltak. -
#255 Azért kíváncsi lennék arra,mikor ott van az autóban a kisfiad/kislányod, akkor hogy fogsz gondolkozni ezekről a dolgokról. -
#254 "Ezeket addig nem veszed észre amíg nem élsz egy másik városban is huzamosabb ideig."
Magyarul költözz el egy másik városba másfél vagy kettő évre és azonnal észreveszed a különbségeket. Ameddig én Szegeden éltem csak nem értékeltem bizonyos jó tulajdonságait csak akkor jöttem rá amikor más városban éltem és hiányoztak. Ha 26 évig élsz egy városban hozzászoksz és nem jut eszedbe, hogy egy-két dolog lehetne jobb is vagy elviselhetőbb.
Persze nem akarom leszólni a fővárost, de akivel csak beszéltem Szegeden és Kecskeméten csak azért költözött fel mert több pénzt ígértek neki és nem a város szépsége fogta meg vagy egyéb tulajdonsága. -
#253 Ez nem függ össze a fiatalsággal, mindenki hibázhat, nem az a barom, aki meghúzza az autómat, hanem aki mindenkit lebarmozik, csak magát nem, mint te. -
#252 nem hinném, hogy lenne mire irigykednem. Szerencsére agészen jól élek, de ez nem ide tartozik. ha akarnék, és lenne annyi idős gyerekem én is vehetnék neki autót.
Hát nem tudom. azért nem hinném, hogy jól esne neked, ha vadi új autódat, amit 2-3 hónapja vártál meghúzzák. Vagy teszem azt fél éves az autót, de vmi barom meghúzza. Bár ezt neked még hiába magyarázom, mert fiatal vagy még, és nincs semmi olyan, amit magadénak mondhatsz. -
#251 itt lakok lassan 26 éve. -
#250 Hol laksz? Én szerencsére a 3. kerületben, itt nagy a rend, ha van cigány, az is meghúzza magát, de a városban mindig nagyon gázos dolgok vannak. Mint már meséltem, pl. a 4-es 6-oson, a 37-es villamoson stb. -
#249 Persze valószínű a külföldit nem a város rossz oldalával ismerteted meg, de ha ott laknál, dolgoznál és tanulnál elkerülhetetlen, hogy napi szinten ne találkozz kellemeteln dolgokkal.
Ezeket addig nem veszed észre amíg nem élsz egy másik városban is huzamosabb ideig.
Pl. mikor Kecskeméten éltem rájöttem arra, hogy milyen gáz ha nincs a városban folyó meg villamos. -
#248 Mindenkivel előfordul, hogy meghúz egy autót, nem tudom minek kell felháborodni rajta. A biztosító fizet, meg egy normális emberrel meg lehet állapodni úgy, hogy még ha hasznod nem is, veszteséged se legyen rajta. -
#247 hát nálunk is szokták rugdosni a cigányok a villamos ajtaját esténként, amikor hátul a kedvükért nem nyitnak ajtót.. -
#246 szal simán irigy vagy :) -
#245 ez nem szokott problémát okozni az éjszakai buszjáratokon sem... -
#244 zsúfolt és büdös. de én az elmúlt 2 évben (25 év után) bejártam úgy a várost párszor, hogy külföldi ismerősöknek tartottam városnézést, és minden zsúfoltsága és zajossága ellenére nagyon megszerettem. gyönyörű város... -
#243 Van autóm 20 évesen lett jogosítványom. És akkor sem értem meg, hogy minek kocsival járni iskolába? Szerencsére 2 hónapon belül itthagyom ezt a várost egy jó időre. Remélem ott nem tapasztalok olyanokat, mint amiket nap mint nap tapasztalok a városban vezetés közben. Sajnos elég szomorú, hogy miket csinálnak a fiatalok. Érdekes, én le tudtam vezetni "tombolás" nélkül a kezdeti időszakot is beleértve több mint 200.000 km-t? Soha nem értettem azokat, akik olyan dolgokat tesznek meg, hogy csak na. És igenis zavar a fiatalok mentalitása, akiknek apuci a segge alá rakja az autót, az meg nyomja neki. Lehet, hogy neki nem gond, ha meghúzzák az autóját, mert apuci majd kifizeti. Azért sokkal jobban tud fájni az, ha az én autómat húzzák meg, vagy kerülök olyan helyzetekbe, hogy összetörhetném magamat. Mert nekem nincs olyan tehetős apuci, aki kifizetné a károkat. -
#242 Az biztos, hogy a gyalogosok csak rosszul járhatnak, de nem biztos, hogy egy tapasztalatlan fiatal rosszabbul vezet, mint egy tapasztalt, de lassú reflexekkel rendelkező idősebb ember.
Legjobb talán a 40-es korosztály, persze azok, akik nem menőznek. -
#241 Nekem vidékunek zsúfolt, zajos és büdös lenne. -
#240 Itt nem olyan nagyok a távolságok és a részegek szívesebben sétálnak hiszen akkor józanodnak is és bármikor könnyíthetnek magukon. :D -
#239 Azért szerintem nagyon szép város, főleg este Budán vagy a Korzón. -
#238 Mondjuk sokszor nem csukja be a fülkét, de az biztos, hogy vidéken még a részegekkel is könnyebb bírni. Rászól a sofőr, hogy szálljon le, és általában az is lesz. -
#237 én is csak legelején, egy próbajáraton, ami vmi exportból visszamardt akármi lehetett, mert kárpitozve volt még a plafon is -
#236 az első félajtót azt ki tudja, de az speciális kapcsoló - nem is a többi ajtókezelő mellett van (meg ezt lehet kívülről is elérni)
egyesével kezelt ajtókat én 435-ösön nem láttam, dehát gondolom nem túl bonyolult kicserélni a gombsort meg az elektronikát. -
#235 szerintem ez vérmérséklet kérdése
sok normális haverom van, aki kicsit sem tombolt -
#234 Ez egy folyamat ami a jogsi megszerzésétől x ideig tart amíg kitombolja magát. Van akinek elég erre fél év van akinek 5-se.
Nekem egy évig tartott a keméykedős időszak, de ha 20 évtől adnának jogsit akkor is meglenne ez. -
#233 gondolom nincs kocsid, mert ugye mikor ültél volna bele előszőr, hiszen mindig kezdő vagy
talán 60 évesen
-
#232 még egy csóresz
17 évesen ha vkinek lehet jogosítványa, akkor magyarázd már el nekem miért nem lehet autója
ha van autója, miért nem használhatja?
szerencsére nem te vagy a Nagy Vezérünk -
#231 mi azért itt jól elvagyunk -
#230 Jézusom. Az kéne még, hogy a sok kis pisis kocsival járjon iskolába. Még nagyobb dugó lenne, meg még több baleset, amitől még nagyobb dugó lenne. ja és még nagyobb dugó lenne, mert nem tudnak vezetni.
Jézusom, hová tartunk?
Apuka megveszi kicsi fiának a passatot, hogy járjon csak iskolába. A kicsi fia meg aztmondja, szép autó, jó autó, biztonságos. Az lehet, hogy neki az, de nem tud vezetni, Elkezd vagánykodni haverok előtt suliban, aztán hazafelé csikorgó kerekekkel indul. Aztán mivel a passat biztonságos, ő több mint valószinű megússza, de a másik fél, vagy isten ments a gyalogosok? Én szívem szerint 20 év alatt nem adnék jogosítvűányt senkinek.
-
#229 a 435-ös sorzatnak volt olyan darabja, amin a söfőr ha akarta ki tudta nyitni az adott ajtót, elől még fél ajtót is -
#228 Megmondom őszintén egyre kevésbé lenne kedvem felköltözni fővárosba. Pozitív dolgok között csak a több lóvé lenne semmi más. -
#227 aztán megnézném ezt, amint a 7-esen ezt bevezetik :)) -
#226 Budapesten ilyet nem lehet bevezetni, mert az utasok bosszúból akár a buszt is felborítanák
nem ok nélkül van a vezető zárt fülkében
mesélte bkv-s haverom, hogy esti járaton (itt is volt ilyen kezdeményezés, hogy csak elől - de csak este) az utas egyszerüen megfogta a sofőrt a nyakkendőjánál fogva és lefejelete, mert az a jegyét kérte -
#225 ezt egy ideig próbálták budapesten is eljátszani (esténként), de aztán lemondtak róla. egyrészt rendkívüli módon lelassította a működést, másrészt a részegekkel/huligánokkal/bunkókkal nem nagyon lehetett mit kezdeni. - de innentől off a téma. -
#224 Ezt én se tudtam. Itt Szegeden az a szabály, hogy az első ajtónál kell felszállni bérletellenőrzés miatt amit a vezető végez a hátsókat késleltetve nyitja amikor már elöl a többség felszállt. Amikor nincs leszálló akkor csak az elsőt nyitja mert ott kell felszállni. A bliccelés így kizárva mert kénytelen valamit mutatni a sofőrnek vagy venni tőle jegyet. Van amikor tömegben ezt nem tartják be a sofőrök, de ritka. -
#223 abból a szempontból jobb a dolog, hogy így nem kell olyan szinten figyelgetnie a fel meg leszállókat, hanem megnyom egy gombot, hogy innentől nyithatóak az ajtók - így a későn észbe kapók ki tudják nyitni az ajtókat (nem kell előrekiabálni), meg egy zsúfolt megállóban+buszon nem fogja a sok mínusz fokot rászabadítani azokra akik esetleg nem akarnak leszállni, és oda nem akarnak felszállni.
viszont megvan az a hátránya, hogy minimális intelligenicát igényel az utazni vágyótól.