422
melyiket használod miért stb melyiket utálod stb csak az érdekesség kedvéért :)
  • Taranov
    Ja, én is csak úgy utaztam Intercityn, hogy több napig voltam ott, ahová mentem, és akkor elég volt 1 járatot kinézni aznap, azzal haza tudtam jönni.
    Mikor Kőszegre mentem így, az nagyon jó volt, mert oda macerás autóval menni, már csak anyagi okokból is.
  • Punkerwork
    na ja, ebben kéne fejlődniük, hogy ha a csöves összeb@ssza akkor takrítsa is fel, engem nem zavar ha állnom kell tömegközlekedésen kocsiban/vonaton úgyis ültem egész úton.
  • Taranov
    Velem meg az volt múltkor, hogy az 1-esen utaztam, a Népstadionnál, és az utána következő 3 megállóban 2-2 ellenőr szállt fel, azok mögém ültek mind, és olyan bűz lett, hogy nem is értem ilyen állapotú emberek milyen jogon büntethetnek meg.
  • Punkerwork
    befelé jó az Intercity, de akkor kora délután kell visszajönni, mert természetesen a MÁV menetrend is hulladék :(
  • BomBa
    De olyan is van, hogy egy szakaszt kocsival teszünk meg, egy szakaszt metró/villamos/busszal. Hogy ne kelljen átszállni.
  • Taranov
    Egerben vagy Budapesten?
    Ha Budapesten, akkor miért nem jöttök be Intercityvel? :)

A belvárosban nem szoktam egyébként közlekedni, csak néha, de akkor nemcsak ülőhely nincs, olyan, mint egy szardíniás doboz :)
    Ülőhely az 1-es villamoson sem szokott lenni, viszont akkora tömeg szerencsére nem. Bűz azért van rendesen.
    A kisebb forgalmú buszjáratokon meg bűz van kevésbé, de szerencse, ha 20 percenként járnak, és amelyikkel naponta járok, a 37-es, minden óra 23 és 43 perckor indul menetrend szerint, viszont sokszor van, hogy 41-re érek oda, és már elindult.
    Szóval nemcsak az a baj, hogy kicsi a járatsűrűség, hanem az is, hogy a sofőrök szarnak mindenre, főként a menetrendre.
  • BomBa
    Én kocsit csak akkor használnék ha távolra kell mennem, mármint pl. minimum 1,5 - 2 óra az út, vagy ha nagyon kell sietnem, illetve ha bkv-val 20-szor át kellene szállnom.
    Egy kiss OFF
    Nemrég szállok fel a villamosra, egyik szerelvény/vágány/kocsi (ki hogy mondja) tök tele van, a másik meg tök üres. Nah mondom tök jó legalább le tudok ülni. Felszállok rá, azt ott ül a vágányban vagy 6 csöves és majdnem elhánytam magam a bűztől. Ott mentem egy egész megállót, szerencse hogy rövidebb szakasz volt, azt gyorsan átszálltam a másikba.
    ON
  • Punkerwork
    vagy érthetetlen módon :) mi legtöbbször berakjuk a járgányt 1 parkoló házba és onnan tömegközlekedés :)
  • Taranov
    Talán. Mondjuk az agglomerációba közlekedő vonatokat is javították, fűtöttek/légkondícionáltak, de mégis túl sokan jönnek be reggelente, ezért van akkora dugó a bevezető utakon.
    A vonat csak a pályaudvarig megy, a hajó csak a kikötőig, és onnan is kell menni. A BKV-ra meg az autótulajdonosok közül nem sokan ülnek fel, érthető módon.
  • Punkerwork
    ha beindul és jó akkor pár év alatt átszoknak, az emberek változnak.
  • Taranov
    Jó ötlet, de én attól tartok, hogy az emberek már nem nagyon hajlanak a tömegközlekedésre, túlságosan hozzájuk nőtt az autó, talán inkább bemennek vele a belvárosba. Velence kicsit más, mert ott ennek hagyománya van.
  • Punkerwork
    Hajóval úszhatjuk meg a csúcsforgalmat

nem is rossz ötlet
  • Taranov
    Ja, ez várható volt.
  • Rafaelo
    :( ollé
  • Mike
    pedig kicsit kezdtem örülni, de úgyis tudtam, hogy nem lesz belőle semmise :((
  • Rafaelo
    ne sírj ! :)
  • Mike
    :(
  • Rafaelo
    nemlesztrákhurráá
  • Lesszi
    diszpécsereknek
  • Rafaelo
    némaságisztrájk :)
  • Dzsini
    ott van éhségsztrájk meg ilyesmi lehetőség - a munkabeszüntetés azoknál megoldás akik elég nagy nyilvánosságot kapnak ezzel és sokakat érint a munkájuk. - plusz nincsen "minimum szolgáltatás" amit el kell látniuk, mint a kórházi személyzetnek, ahol megintcsak pöttyös hírre elég a sztrájkjuk.
  • Bandee1987
    jólvanna, megértettem. Igen, az élet sokmindenkivel kegyetlen, pl. próbáljanak meg csak a nyugdíjasok sztrájkolni, már ha ilyen kifejezést lehet használni a nyugdíjasoknál :)
  • Mike at home
    igen, mar latom
  • Botond #359
    már többen javasoltuk neki,szerintem ezt se érti :-D
  • Mike at home
    Te tudsz olvasni? Akkor olvasd el amit irtam ujra es ujra, mig fel nem fogod
  • Rafaelo
    azt észrevettem
  • GregSB
    Ugyanmár, én egy dzsentlömen vagyok!
  • Rafaelo
    neked meg jómodort tanulni :)
  • Botond #354
    ahogy a hallgatás is,szal ilyenkor mi van?:-o
  • GregSB
    Bandeet és Raffaelot vissza kéne küldeni elemi elsőbe, hogy megtanuljanak olvasni :D
  • Rafaelo
    a sztrájk törvényes szóval aki nem él vele az egy bárány
  • Botond #351
    na akkor fussatok neki mégegyszer annak mit írt Mike,mert nem értitek :-o
  • Rafaelo
    csak 1 millio ember van akit meg lehet hatni :)
  • Bandee1987
    nincs kit meghatni? majd ha fél napra megbénul a város, akkor majd megtudod, hogy nincs kit megzsarolni...
    Mások ennyit sem kapnak? A volánosok 8%-opt kaptak, és sokkal jobban fizetik őket, mint a bkv-sokat.
  • Mike at home
    most megmondom, hogy masok ennyit sem kapnak, csak ugye ok hiaba sztrajkolnak, nem fog meghatni senki, nincs kit mivel zsarolni.

ugyhogy inkabb oruljenek
    egyebkent gusztustalan volt, hogy a mozdonyvezetok is minden evben sztarjkoltak
  • Bandee1987
    de most elvileg nem is %-ba mérnék, hanem 19000 ft-ban
  • Taranov
    Ja, a 6%-os emelés is túró, nem tudom mennyi az átlagos BKV-s fizetés, de ha mondjuk 150.000, akkor is csak 9.000-s emelést jelent.
  • Bandee1987
    "A BKV egyik szakszervezeti bizalmiként bemutatkozó munkatársa azt mondta, hogy szinte biztos, hogy lesz sztrájk, és bízik annak sikerében is."

Olvassátok el a teljes index cikket: http://index.hu/politika/belfold/budapest/0209wage/
  • Bandee1987
    az iskolások örülnének, de pl. mások nem biztos
    pl. az a nővér, akinek bennt kell maradnia délelőtt a kórházban az átdolgozott éjszaka után, mert az őt váltó nővér nem tud beérni a bkv miatt, az elég kellemetlen lehet.
    Amúgy meg én is a bkv-s dolgozók mellett vagyok, mert igenis szemétség, amit velük művelnek.
  • Taranov
    De nem lesz sztrájk :-C

Ez is jó hatásvadász akció, de nem hagyná szerintem Demszky sem, Aba Botond sem, hogy ez legyen.