422
melyiket használod miért stb melyiket utálod stb csak az érdekesség kedvéért :)
-
#382 Ja, én is csak úgy utaztam Intercityn, hogy több napig voltam ott, ahová mentem, és akkor elég volt 1 járatot kinézni aznap, azzal haza tudtam jönni.
Mikor Kőszegre mentem így, az nagyon jó volt, mert oda macerás autóval menni, már csak anyagi okokból is. -
#381 na ja, ebben kéne fejlődniük, hogy ha a csöves összeb@ssza akkor takrítsa is fel, engem nem zavar ha állnom kell tömegközlekedésen kocsiban/vonaton úgyis ültem egész úton. -
#380 Velem meg az volt múltkor, hogy az 1-esen utaztam, a Népstadionnál, és az utána következő 3 megállóban 2-2 ellenőr szállt fel, azok mögém ültek mind, és olyan bűz lett, hogy nem is értem ilyen állapotú emberek milyen jogon büntethetnek meg. -
#379 befelé jó az Intercity, de akkor kora délután kell visszajönni, mert természetesen a MÁV menetrend is hulladék :( -
BomBa #378 De olyan is van, hogy egy szakaszt kocsival teszünk meg, egy szakaszt metró/villamos/busszal. Hogy ne kelljen átszállni. -
#377 Egerben vagy Budapesten?
Ha Budapesten, akkor miért nem jöttök be Intercityvel? :)
A belvárosban nem szoktam egyébként közlekedni, csak néha, de akkor nemcsak ülőhely nincs, olyan, mint egy szardíniás doboz :)
Ülőhely az 1-es villamoson sem szokott lenni, viszont akkora tömeg szerencsére nem. Bűz azért van rendesen.
A kisebb forgalmú buszjáratokon meg bűz van kevésbé, de szerencse, ha 20 percenként járnak, és amelyikkel naponta járok, a 37-es, minden óra 23 és 43 perckor indul menetrend szerint, viszont sokszor van, hogy 41-re érek oda, és már elindult.
Szóval nemcsak az a baj, hogy kicsi a járatsűrűség, hanem az is, hogy a sofőrök szarnak mindenre, főként a menetrendre. -
BomBa #376 Én kocsit csak akkor használnék ha távolra kell mennem, mármint pl. minimum 1,5 - 2 óra az út, vagy ha nagyon kell sietnem, illetve ha bkv-val 20-szor át kellene szállnom.
Egy kiss OFF
Nemrég szállok fel a villamosra, egyik szerelvény/vágány/kocsi (ki hogy mondja) tök tele van, a másik meg tök üres. Nah mondom tök jó legalább le tudok ülni. Felszállok rá, azt ott ül a vágányban vagy 6 csöves és majdnem elhánytam magam a bűztől. Ott mentem egy egész megállót, szerencse hogy rövidebb szakasz volt, azt gyorsan átszálltam a másikba.
ON -
#375 vagy érthetetlen módon :) mi legtöbbször berakjuk a járgányt 1 parkoló házba és onnan tömegközlekedés :) -
#374 Talán. Mondjuk az agglomerációba közlekedő vonatokat is javították, fűtöttek/légkondícionáltak, de mégis túl sokan jönnek be reggelente, ezért van akkora dugó a bevezető utakon.
A vonat csak a pályaudvarig megy, a hajó csak a kikötőig, és onnan is kell menni. A BKV-ra meg az autótulajdonosok közül nem sokan ülnek fel, érthető módon. -
#373 ha beindul és jó akkor pár év alatt átszoknak, az emberek változnak. -
#372 Jó ötlet, de én attól tartok, hogy az emberek már nem nagyon hajlanak a tömegközlekedésre, túlságosan hozzájuk nőtt az autó, talán inkább bemennek vele a belvárosba. Velence kicsit más, mert ott ennek hagyománya van. -
#371 Hajóval úszhatjuk meg a csúcsforgalmat
nem is rossz ötlet -
#370 Ja, ez várható volt. -
#369 :( ollé -
#368 pedig kicsit kezdtem örülni, de úgyis tudtam, hogy nem lesz belőle semmise :(( -
#367 ne sírj ! :) -
#366 :( -
#365 nemlesztrákhurráá -
#364 diszpécsereknek -
#363 némaságisztrájk :) -
#362 ott van éhségsztrájk meg ilyesmi lehetőség - a munkabeszüntetés azoknál megoldás akik elég nagy nyilvánosságot kapnak ezzel és sokakat érint a munkájuk. - plusz nincsen "minimum szolgáltatás" amit el kell látniuk, mint a kórházi személyzetnek, ahol megintcsak pöttyös hírre elég a sztrájkjuk. -
#361 jólvanna, megértettem. Igen, az élet sokmindenkivel kegyetlen, pl. próbáljanak meg csak a nyugdíjasok sztrájkolni, már ha ilyen kifejezést lehet használni a nyugdíjasoknál :) -
#360 igen, mar latom -
#359 már többen javasoltuk neki,szerintem ezt se érti :-D -
#358 Te tudsz olvasni? Akkor olvasd el amit irtam ujra es ujra, mig fel nem fogod -
#357 azt észrevettem -
#356 Ugyanmár, én egy dzsentlömen vagyok! -
#355 neked meg jómodort tanulni :) -
#354 ahogy a hallgatás is,szal ilyenkor mi van?:-o -
#353 Bandeet és Raffaelot vissza kéne küldeni elemi elsőbe, hogy megtanuljanak olvasni :D -
#352 a sztrájk törvényes szóval aki nem él vele az egy bárány -
#351 na akkor fussatok neki mégegyszer annak mit írt Mike,mert nem értitek :-o -
#350 csak 1 millio ember van akit meg lehet hatni :) -
#349 nincs kit meghatni? majd ha fél napra megbénul a város, akkor majd megtudod, hogy nincs kit megzsarolni...
Mások ennyit sem kapnak? A volánosok 8%-opt kaptak, és sokkal jobban fizetik őket, mint a bkv-sokat. -
#348 most megmondom, hogy masok ennyit sem kapnak, csak ugye ok hiaba sztrajkolnak, nem fog meghatni senki, nincs kit mivel zsarolni.
ugyhogy inkabb oruljenek
egyebkent gusztustalan volt, hogy a mozdonyvezetok is minden evben sztarjkoltak -
#347 de most elvileg nem is %-ba mérnék, hanem 19000 ft-ban -
#346 Ja, a 6%-os emelés is túró, nem tudom mennyi az átlagos BKV-s fizetés, de ha mondjuk 150.000, akkor is csak 9.000-s emelést jelent. -
#345 "A BKV egyik szakszervezeti bizalmiként bemutatkozó munkatársa azt mondta, hogy szinte biztos, hogy lesz sztrájk, és bízik annak sikerében is."
Olvassátok el a teljes index cikket: http://index.hu/politika/belfold/budapest/0209wage/ -
#344 az iskolások örülnének, de pl. mások nem biztos
pl. az a nővér, akinek bennt kell maradnia délelőtt a kórházban az átdolgozott éjszaka után, mert az őt váltó nővér nem tud beérni a bkv miatt, az elég kellemetlen lehet.
Amúgy meg én is a bkv-s dolgozók mellett vagyok, mert igenis szemétség, amit velük művelnek. -
#343 De nem lesz sztrájk :-C
Ez is jó hatásvadász akció, de nem hagyná szerintem Demszky sem, Aba Botond sem, hogy ez legyen.