Tömegközlekedés vs Autó

Oldal 1 / 9Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Haha, én is mindig reménykedem, hogy egyszer egy normális napom lesz a buszon… de aztán felszáll valaki headset nélkül és hangosan videót néz :D
smith09
atya isten :D

Szerencsére én egy hülyével nem találkozom mikor tömegközlekedéssel megyek.
Desiderata
utálom a csöves szagot a buszon
hogy gusztustalan az ülés
nem fér el a lábam
mocskos az ablak, a kapaszkodó, minden
magas a súlypont és rángat ide-oda
rossz az út a busz alatt
autósok direkt betartanak a busznak
állnak a dugóban a többi autóval együtt
nincs légkondi, ha van akkor túl erõs vagy ki van kapcsolva
stb...
Kocsival járok.Kényelmesebb, gyorsabb, számomra olcsóbb, kúltúráltabb, higiénikusabb, tudok közben zenélni, dohányozni, nem kell nyomorogni, csak az van körlöttem akit szeretnék h ott legyen, háztól célig visz, nem kell rá várni, sokkal kisebb az esélye, hogy bajba keveredjen az ember, nem kell senkihez alkalmaszkodni, és nem utolsó sorban imádok vezetni, szeretem a kocsikat valamint az utazást.
Dead
Bezony

kissl
útálom: szeretem:

Nincs meg a SA? -Vedd meg!!

Punkerwork
ja :(

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Mike
ebbõl már megint csak pénzsíbolás lesz

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Punkerwork
"Az autópálya-beruházások államháztartáson kívülre helyezése után a az ország mintegy 170 ezer kilométernyi közúthálózatának kezelõi feladataitól is megszabadítaná a költségvetést a gazdasági tárca - írja a Népszabadság.

A 12 milliárd forintos országos útvagyon üzemeltetésére, fenntartására és fejlesztésére hozzák létre az Útpénztári Finanszírozó Rt.-t, amely jövõre mintegy 300 milliárd forintból gazdálkodna. A társaság irányítása Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter korábbi üzleti partnerének, Horváth Lászlónak, a szombathelyi Elender Computer Kft. tulajdonosának feladata lenne - írja a Népszabadság."

Mike
nem tudom, én idáig olyanokról olvastam, amikor ellenõr bántalmazta bliccelõt

biztos olcsó lesz a razzia egész évre, talán a bliccelõk kizárása a költségek egy részét is fedezni fogja

Punkerwork
"Totális ellenõrzési kezdõdik csütörtökön a metróban: biztonsági õrökkel megerõsített BKV jegyellenõrök már a bejáratnál mindenkit ellenõriznek, így az állomás területére már csak az jut be, akinek érvényes jegye van - írja a Népszabadság. Sûrûbb ellenõrzésre a felszíni járatokon is számítani kell.

Csütörtökön szigorú ellenõrzés kezdõdik a metróban: az ellenõrök már a bejáratnál ellenõriznek mindenkit. A megerõsített szolgálatok csütörtöktõl az év végéig a felszíni járatokon is ellenõriznek, az eddig megszokottnál jóval gyakrabban - mondta a Népszabadságnak Lucza Mihály, a társaság menetdíj-bevételi fõosztályvezetõje.

A razzia nem egyszeri kampány, hanem év végéig tartó rendszer lesz a tömegközlekedésben. Az akcióban a Metró Biztonsági Szolgálat emberei vesznek részt, az ellenõrök mellett azonban egy kicsit más lesz a feladatuk, mint eddig. Nem csak a jegyellenõrök tekintélyének növelése, hanem testi épségük védelme is a dolguk lesz. A bliccelõk némelyike ugyanis nemcsak arrogáns, hanem tettleg is bántalmazza az ellenõröket - mondta Lucza."

<#eljen>

Mike
a HÉV minden megállója végig egy üvegkaltika lesz?

Punkerwork
kérdezd meg a BKV-t :)

Mike
és ha két emeber egymáshoz tapadva megy be a kapun egyszerre? vagy forgóajtó lesz? és ha valaki túl kövér az beszorul? vagy mindenhol lesz õr? és a buszon hogy képzelik ezt megvalósítani?

Punkerwork
"Ott készül el elõször az a zárt elektronikus rendszer, amelynek legfontosabb része a beengedõ kapu lesz. Ez csak az elektronikus kártyára nyílik majd, s akinek nincs ilyen, az nem jut be."

elolvastad egyáltalán? :)

Mike
hogy nem tudsz bemenni? lesz kapu? vagy mi?

Taranov
Nem tudsz bemenni kártya nélkül, nemde?

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Punkerwork
tény hogy nem lehet minden lógóst kiszûrni, de legalább megpróbálják.

Mike
kitapultálja a metróból, hévbõl?

ne fárassz már

Punkerwork
ott késõbb vezetik majd be

Mike
és hogy szûri ki a bliccelõket? kikatapultálja a buszból?

Taranov
Jó lenne, de érdekes lesz.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Punker
itt "lejár" aszem 1-2 hónapig jó áremelés után még a régi.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Punker
"Megszûnnek a megszokott BKV-jegyek és -bérletek, s helyettük egy év múlva már csipkártyával utazunk - írja a szombati Népszabadság. Az elektronikus rendszer a metróra és a HÉV-re kerül föl majd elõször, a villamosokon és a buszokon kell majd legtovább papírjegyet használni.

Megszûnnek a megszokott BKV-jegyek és -bérletek, s helyüket egy év múlva fokozatosan a csipkártyás utazási igazolványok veszik át. A tervek szerint 2006. március elsejétõl már kártyákkal kell utazni a Millenniumi Földalattin - írja a Népszabadság. Ott készül el elõször az a zárt elektronikus rendszer, amelynek legfontosabb része a beengedõ kapu lesz. Ez csak az elektronikus kártyára nyílik majd, s akinek nincs ilyen, az nem jut be.

Ugyanilyen elv alapján mûködik majd a korszerû jegykezelés a két metróvonalon, s tervek szerint a Hév területén is. Végül a buszokra és a villamosokra is felkerülnek az intelligens jegyolvasó berendezések, de a felszíni járatokon nem lehet a kapunyitós, zárt rendszert kialakítani. Ezeken a jármûveken kell majd legtovább papírjegyet használni.

A rendszer kiépítésére és üzemeltetésére, valamint az igazolványok gyártására is nyilvános pályázaton keresik a befektetõket. Eredményhirdetésre nyár közepén lehet számítani. A teljes beruházás 10-15 milliárd forint között lesz, a BKV haszna pedig az a milliárdos nagyságrendû bevétel lesz évente, amelytõl a bliccelõk jelenleg megfosztják a társaságot."

szerintetek ez mûködni fog?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Taranov
Itt is akörül van, de pontosan nem tudom, sosem veszek jegyet. Azt tudom, hogy sosem jár le, tehát érdemes lett volna régen venni sokat, de mostmár nem.

Punkerwork
ott mennyi a jegy? itt emelés elött volt 160 pénz és finoman szólva nulla a tömegközlekedés használhatósága, illetve csak észak-dél irányba van értelme közlekedni :)

Taranov
Mondjuk a felnõttbérlet talán tényleg kicsit drága, de a tanuló egyáltalán nem. A jegy az már drága.

Mike
megdöbbentõ!

Mike
én azokat sem szeretem, akik a tanulóbérlet "drágaságán" hörögnek

vegyenek rajta benzint, akkor majd nézhetnek

Punkerwork
akkor gondolom a hajót se fogod szeretni ha ott se lehet lógni.....

lehet :)

BomBa

Én csak akkor veszek ha metróval utazok mert ott van ellenõr. :)

BomBa

Punkerwork
soha nem értettem a folyamatos bliccelõket, mert hogy 1x-2x nem vesz jegyet az még talán ok, de hogy soha nem vesz bérletet és még neki nagy a pofája az nekem sok lenne, tuti beverném 1-2 tetû pofáját.

Taranov
Senki sem szereti, ha megbüntetik, de ha egy udvarias és ápolt ember büntetné meg, az még mindig jobb lenne, mintha ilyenek.
A rendõröket sem azért utálják, mert büntetnek, hanem mert egyébként nem csinálnak semmi hasznosat, és bunkók is, állítólag. Nekem nincs dolgom velük.

Punkerwork
vagy egyszerûen csak elegük van abból hogy mindenki utálja õket :)

Taranov
Ott is láttam már kigombolt inggel ellenõrt. Szerintem túl sokat engednek meg maguknak.
Nem ilyen munkára lennek érdemesek ezek az emberek.

Punkerwork
én még csak a metró kijáratnál láttam ellenõrt :)

Taranov
Nem büntettek meg, szoktam bérletet venni, csak nem értettem, hogy lehet egy ellenõr ilyen. Lehet, hogy utcaseprõnek/fedél nélkül árusnak/BKV ellenõrnek ugyanaz a büdös réteg megy.

Punkerwork
na mondjuk szombathelyre mindig kocsival megyünk :)

Megbüntettek? Amúgy nem értem, hogyan szállhatnak fel ilyen ellenõrök, azért az ellenõrség és az utcaseprõ állás között még1 van egy minimális szintkülönbség. :P

BomBa

Taranov
Ja, én is csak úgy utaztam Intercityn, hogy több napig voltam ott, ahová mentem, és akkor elég volt 1 járatot kinézni aznap, azzal haza tudtam jönni.
Mikor Kõszegre mentem így, az nagyon jó volt, mert oda macerás autóval menni, már csak anyagi okokból is.

Punkerwork
na ja, ebben kéne fejlõdniük, hogy ha a csöves összeb@ssza akkor takrítsa is fel, engem nem zavar ha állnom kell tömegközlekedésen kocsiban/vonaton úgyis ültem egész úton.

Taranov
Velem meg az volt múltkor, hogy az 1-esen utaztam, a Népstadionnál, és az utána következõ 3 megállóban 2-2 ellenõr szállt fel, azok mögém ültek mind, és olyan bûz lett, hogy nem is értem ilyen állapotú emberek milyen jogon büntethetnek meg.

Punkerwork
befelé jó az Intercity, de akkor kora délután kell visszajönni, mert természetesen a MÁV menetrend is hulladék :(

De olyan is van, hogy egy szakaszt kocsival teszünk meg, egy szakaszt metró/villamos/busszal. Hogy ne kelljen átszállni.

BomBa

Taranov
Egerben vagy Budapesten?
Ha Budapesten, akkor miért nem jöttök be Intercityvel? :)

A belvárosban nem szoktam egyébként közlekedni, csak néha, de akkor nemcsak ülõhely nincs, olyan, mint egy szardíniás doboz :)
Ülõhely az 1-es villamoson sem szokott lenni, viszont akkora tömeg szerencsére nem. Bûz azért van rendesen.
A kisebb forgalmú buszjáratokon meg bûz van kevésbé, de szerencse, ha 20 percenként járnak, és amelyikkel naponta járok, a 37-es, minden óra 23 és 43 perckor indul menetrend szerint, viszont sokszor van, hogy 41-re érek oda, és már elindult.
Szóval nemcsak az a baj, hogy kicsi a járatsûrûség, hanem az is, hogy a sofõrök szarnak mindenre, fõként a menetrendre.

Én kocsit csak akkor használnék ha távolra kell mennem, mármint pl. minimum 1,5 - 2 óra az út, vagy ha nagyon kell sietnem, illetve ha bkv-val 20-szor át kellene szállnom.
Egy kiss OFF
Nemrég szállok fel a villamosra, egyik szerelvény/vágány/kocsi (ki hogy mondja) tök tele van, a másik meg tök üres. Nah mondom tök jó legalább le tudok ülni. Felszállok rá, azt ott ül a vágányban vagy 6 csöves és majdnem elhánytam magam a bûztõl. Ott mentem egy egész megállót, szerencse hogy rövidebb szakasz volt, azt gyorsan átszálltam a másikba.
ON

BomBa

Oldal 1 / 9Következő →