18396
-
#15352 aham -
#15351 Drag me to hell? -
#15350 két autós képből hirtelen Christine-re tippeltem volna, de ott közel sem így nézett ki a "főszereplő". -
ba32107 #15349 Nekem is ismerős, de passz -
#15348 -
#15347 nem
-
#15346 ez nagyon ismerős, de lehetne vagy 10 film a közelmúltból
egy tipp: dark knight -
#15345 rakok, hogy pörögjünk
-
#15344 pontosan
a film, ami bár jó volt, azt hiszem vezeti az idei toplistát "gusztustalanul megvezető trailer" kategóriában. -
#15343 The Brothers Bloom -
#15342 namégegyet
-
#15341 nagyon nem -
#15340 Angyalok és démonok? -
#15339 aha :) -
#15338 mivel az, ezért kép:
-
#15337 esetleg Blöff? -
#15336 -
#15335 Akkor úgy is lehet más szemszögből közelíteni a dolgot. Hogy nem az amerikai horror a szar (nem ócsárolom az amerikai alkotásokat, tény, hogy van, amiben csak ők a jók), hanem a francia (európai-A barlang angolok csinálták) horror különc :) de jó értelemben. Ott az ázsiai piac is, főleg japán horrorok. Hát ott nem emelkedik ki sok jó. Vannak jók, de nem kiemelkedően. Mint mostanság az európaiak közül. -
#15334 hát, én pont az ellenkezőjét mondom: nekem a Transformers (1-2) tökre tetszett, a Dark Knight-ért viszont egyáltalán nem vagyok odáig... -
#15333 hát annyira talán nem, mert a második hsz-edben egy kicsit pontosabban fogalmaztál...
Elég gyönge horrorok vannak tény ami tény. De sose értettem azokat az embereket akik fikázzák az amerikai filmeket. Miért is? Valaki kitalálja, hogy a Transformers szar, és akkor mindenki szerint szar. Valaki kitalálja, hogy a Dark Knight mennyire jó, mert hogy az milyen paraaaaa, és az annyira paraaaaaa. Hát, szerintem az is egy film volt a sok közül.
Egyedül annak fogadnám el a hollywood meg amerikai filmek fikázását, akit majd folyamatosan a művész mozikban látok, és egy sós pereccel beülve, békésen, félig eldőlve a székben nézi a mai művész filmeket, vagy a régi Burleszk-eket. -
#15332 Upsz dupe :) -
#15331 Nem sikerült még neki állnom a Martyrs-hoz. Épp most a napokban néztem meg az Inside-t. Szünetet kell tartani :) Télleg nem viccelnek ezek a franciák. Nem úgy mint "közönség megcélzó" hollywood-i horror-nak nevezhető alkotások -
#15330 Nem sikerült még neki állnom. Épp most a napokban néztem meg az Inside-t. Szünetet kell tartani :) Télleg nem viccelnek ezek a franciák. Nem úgy mint "közönség megcélzó" hollywood-i alkotások -
#15329 ajaj...
A franciák jelenleg a horror királyai Európában, sőt: keménység dolgában világviszonylatban is elég nehéz velük felvenni a versenyt. Olyan botrányfilmek, mint a Magasfeszültség, az Inside és a Frontiéres után itt a Martyrs, ami állítólag a legbrutálisabb lesz az összes közt - a francia besorolási bizottság megtagadta tőle a korhatár-beosztást, amire még soha nem volt példa...
A Martyrs egyszerre nevezhető női bosszúfilmnek és a vallási fanatizmus vérben tobzódó paródiájának is. A forgatókönyv egyszerre sokkol minket, nézőket, egynémely középkori kínzás újkori formájával, az abnormális, halál utáni életet kereső gyilkosokkal, valamint az egész koncepciót nyakonöntő realizmussal. A feszültség szinte végig kézzel fogható, a művet nyitó és befejező szemcsés, ósdi kamerás felvéteket imitáló, drámára asszociáló képek éles kontrasztban állnak a sanguis-sal teli gore jelenetekkel, és miközben újra elcsodálkozunk az emberi elme még mindig elképesztő primitívségén, érezzük, hogy valami egészen kivételes filmélménnyel gazdagodunk. A Martyrs képes felülemelkedni a saját maga által felállított korlátokon: miközben felületesen nézve egyszerű bloodfest, a nyers hús mélyére vágva láthatjuk egyéb rétegeit is. A szimpatizálást a főszereplőkkel. Az áldozatok tragédiáját. A drámát. Az elbaszott életeket.
Miközben slasherek halomjaiban örülünk a felszeletelt, lefejezett, széttrancsírozott homo sapienseknek, a Martyrsban már annak szurkolunk, hogy minél előbb jöjjön a kegyes halál, amely megváltja a megcsonkolt, félőrült áldozatot. A horror, ha csak valamilyen ügyes ötlet nem váltja meg, mindig ugyanarra a sémára fog épülni. A kérdés csak az, hogy a jól ismert sablonokat mivel sikerül felfrissíteni, és a franciák most ebben alkotnak nagyot. Az Inside-ban is képes voltam izgulni a terhes nő megmenükéléséért, majd a fordulat után, más szemszögből látva a történteket együtt tudtam érezni az őt üldöző rémmel. Sőt, miközben látjuk a nagy realitású képeket, csak akkor gondolkozunk el azon, hogy a hírekben is hallott brutális gyilkosságok sokszor mennyire hidegen hagynak minket, és nem látjuk meg mögöttük igazán a tragédiát. (persze ha mindegyiket magunkra vennénk, igencsak tele lennének a pszichiátriai intézetek)
Belegondolni is szörnyű, hogy azok az emberek, akik szeretik a horrorokat, de nem követik figyelemmel a zsáner fejlődését, és csak a hype-olt darabokat ismerik és istenítik (Saw, Motel), miről maradnak le. A Martyrs és testvérdarabjainak egyike sem könnyű néznivaló, de sokkalta inkább színvonalasabb és megdöbbentőbb darabok, mint amerikai társaik. Furcsa, kissé beteges szemléletük mindig párosul valami hanyag művészi eleganciával, amely miatt a legvéresebb, legsokkolóbb jelenetek is valami módon 'gyönyörűek".
asszem ások egy sáncot a nappaliba, és bebújok mögé a kispárnámmal, aztán mehet :DDDD -
#15328 -
#15327 már hozza is a futár ;) -
#15326 mártírok (qrva jó film) -
#15325 nem
-
#15324 Megérzés? -
#15323 -
#15322 az -
#15321 Transformers 2? -
#15320 -
#15319 Equilibrium
Átadom. -