55
-
Gyumika #55 Talán a lovag-kor eredetét is rálőcsőlték volnaa gladiátorokra?Nem sűrűn lehetett olvasni "nemes" gondolkodásu egyénekről;inkább véres kűzdelmekről. -
#54 mi a baromság? :) -
Kalwa #53 Ennyi baromságot még életemben nem hallottam mint itt az utolsó pár sort olvasva -
#52 Julius Caesar egészen Aeneasig vezette vissza a családfáját. -
#51 Igen, a trójaiak. Hisz trójai menekültek kései leszármazottai a rómaiak, tehát ha "nácik fiai", akkor a trójaiak a nácik. :) -
haxoror #50 trójaiak? -
#49 akkor ezexerint a trójaiak nácik voltak? -
haxoror #48 NE VITATKOZZ!!!
CSAK ÖSSZEGYÚRTÁK AMIT ÖSSZELOPTAK!!!
A ROHATT NÁCIK FIAI!!! -
#47 De nem olyan szinten, csatornával több réteggel mint a rómaiaknál. :) -
haxoror #46 A kövezett út már volt a görögöknél és a Karthágóiaknál is :) -
maszatomi #45 A Római Birodalom folyamaán sok minden változott. Pl. A keresztény üldözés tekintetében is voltak nagy változások. A bir. bukása elött nem volt keresztény üldözés.
Ily módon a gladiátorok életkörülmányei is sokat változhattak. A Római Bir nem csak pár évig élt!!! -
Power #44 Szerintem is.
Baromság az egész.
A kard és fejvédő nélkül már az arénáig sem jutottak volna, el mivel már gyakorlás közben is komoly sérüléseket szereztek volna. Pont ez volt a lényege a gladiátor páncélnak, hogy azokat a helyeket hagyta szabadon amelyek halált okoztak és azokat védte, ahol csak harcképtelenné tette a gladiátort.
A másik az, hogy időben is eléggé eltérő korszakok voltak volt amikor érték volt még egy rabszolga is, máskor pedig sok millió volt belőle.
Az ókori feljegyzések szerint a fele még az arénáig sem jutott el.
Valószínűleg akikről már ábrák készültek nem ezek közé tartoztak. Tényleg vicc :))) -
Commandante #43 "Ha halálra ítélték volna őket, ilyen fokú védelem már abszurd és értelmetlen lett volna" Ugyan már, a szervezők csupán azt akarták elérni, hogy ne 2 másodperces, hanem 2 perces legyen egy küzdelem. Ez a tanulmány egy vicc.
"158 aktív gladiátorharcot bemutató ábrázolását vizsgálta meg tanulmányához" - ja, én meg 2 órán át néztem a private gold-ot. Megyek, és kioktatom Casanovát. -
#42 Európa mai nagy útjai az ókori római utak nyomdokain épültek (mármint helyileg). Az útépítés saját találmányuk volt nem lopták. -
Mice #41 feltételezem a tolvajozós fórumozók pusztán lelkiismereti okokból ne járnak iskolába, hogy ne lopjanak tudást:)) -
UnnameD #40 Hoppá akkor mi is tolvajok vagyunk hisz mi meg a rómaiaktól loptunk mindent -
Kalwa #39 Szerintem kár ezen morfondírozni, hogy hogyan is volt anno. Ha rajtam múlna még ma is tartanának gladiátor küzdelmeket, amik életre halálra mennének. -
AlternativJeno #38 Na most az emberiségnek megadatott a tanulás képessége. Ha mindent magunk akarunk felfedezni, mert nem vagyunk hajlandóak mástól tanulni, akkor igen lassú a fejlődés. A rómaiak nem vetettek el semmit, mert nem Ők találták fel, hanem felhasználták. Azt gondolom ez az önfejlesztés, túlélés útja. Ha meg most valaki azt mondja, hogy nem is élték túl, akkor annak nincs teljesen igaza, másrészt pedig a hódításon alapuló birodalmak sohasem maradtak fel mindörökké. Ugyanakkor a "sötét középkor" az leradírozott rengeteg vívmányt. Az ókori tudást az arabok mentették át. Nekik köszönhető, hogy valami is megmaradt. Én inkább a kereszténység "nagy vívmányain" rágódnék és nem a rómaiakat szapulnám. (Megjegyzem keresztény vagyok.) -
_Vegeta_ #37 Meg mindig ugyanaz a rencer meg ugyanolyan vezetokkel. -
HUmanEmber41st #36 Fujj, az egész világ akkor egy nagy "tolvaj " népség -
haxoror #35 Az ABC-t a főniciaiaktól lopták! :P
Rohatt eszkimók fiai!!! :D -
#34 "Demagóg!" :DD -
PityBull #33 Úgy van! -
UnnameD #32 Fiai?? Legfeljebb a nácik apja lehetne.És miért náci? Sztem nem kéne nácizmussal vádolni a rómaiakat. Tény hogy keresztényeket is gyilkoltak meg egyéb nekik nem tetsző embercsoportokat, de akkor ennyi erővel a sumérok, egyiptomiak, összes muzulmán vallású ember, de még a középkori emberek is nácik voltak (antiszemitizmus). Gondold meg a mondandódat,mielőtt beírkálsz hülyeségeket, vagy nézz utána. -
PityBull #31 Csak néhány dolog, ami hirtelen eszembe jut:
latin betűs abécé (pl. amivel te is írsz),
a naptárrendszer alapjai (pl. hónapok nevei és hossza),
építészet (pl. Colosseum, Caracalla fürdője),
ókori római irodalom (pl. Vergilius: Aeneis), történetírás (pl. Tacitus)...
... és még nagyon hosszan lehetne sorolni -
#30 "Mit kaptunk mi a Rómaiaktól az oktatáson, a vízvezetéken, a kutlúrán, a biztonságon... kívül"
Szóval aki az ókori Rómát szídja olvasson el egy két könyvet a témában a fölső idézet pontatlan de remélem tudjátok honnan van. -
PityBull #29 Keldor (#19):
"DE rohadtúl utálom az ókori Rómát!
Nácik fiai"
Az ókori (!) rómaiak??? Hát ez elég meredek!!! -
Zsoldos #28 vagy az allam lop pl, ha adoztat? -
Zsoldos #27 mit nevezel lopasnak? ha azt, ami mashonnan/mastol szarmazik akkor a vilag egesze lopja a tulajdona/technologiaja 99% -at. -
#26 Igen Igen Igen!!!! "öngyilkos elit alakulat" a király! -
gamma #25 Láttad a Brian élete c. flmet? -
#24 Jinchuu és Yossarian megmondja a tutit!
Keldor, a német náciktól és a középkori keresztényektől annyiban különbözik az ókori római birodalom, hogy ők a más kultúráit átvették és nem pusztították el. -
#23 Mondjuk a #19 tényleg "kissé" túlzó, de a jogon kívül ugyan mit kaptunk a rómaiaktól amit nem máshonnan loptak el? -
#22 Ilyet még viccből sem. Tudatlan, onnan ered rengeteg minden amit még ma is használunk pl a jog. De te csak utáld te ...
ROMA VICTOR!!!! -
#21 Kissé hiányosak a történelemi ismereteid. Idézek a cikkből:
"Állításai szerint az i.sz. első századtól a gladiátorharc a szórakoztatás, a nézőközpontú művészet egyik formájává vált."
Habár majd 10 éve tanultam törit, jól emlékszem, hogy a Spartacus féle felkelés i.e. 73-71 között volt. Tehát amiről a cikk szól, több mint 100 évvel később volt. Nagyon is elképzelhető, hogy egy gladiátor-lázadás után megváltozott a gladiátorok szerepe és helyzete az ókori társadalomban. -
haxoror #20 -
Keldor #19 DE rohadtúl utálom az ókori Rómát!!
Nácik fiai -
#18 jaja, ezér kérdeztem, hogy a #12-ben, hogy azok az elégedett kardforgatók vajh, miért lázadtak fel? -
UnnameD #17 És akkor a spartacus-féle rabszolgafelkelésen is csak "jól fizetett profik" voltak? Röhej. -
HUmanEmber41st #16 Meg az is lehet, hogy hadifogjokat löktek jól képzett gladiátorok elé, akiknek meg kellett ölni a sima fogjokat ?????????