Másfél év börtönt kapott a Blaster féreg írója
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mikor kijön a börtönböl, akkor meg szokásos történet lesz. Ugy megszedi magát miután egy cég leszerzödteti h azt se tudja majd hova lapátolja a pénzt. Igy szokott ez lenni.
Ui😛ersze a cégek nem viruskészitésre fogja alkalmazni hanem védelmi rendszer kiépitésére, meg ilyenek
Ui😛ersze a cégek nem viruskészitésre fogja alkalmazni hanem védelmi rendszer kiépitésére, meg ilyenek
én azé sajnálom ezt a gyereket egy kicsit
nemtom, hogy sok vagy kevés, de az biztos, hogy ha a középkorban valaki szándékosan kárt okozott másoknak, akkor gondolkodás nélkül agyonverték...
Nieleen
nem vagy tisztában a dolgokkal...
"...ugyanaz a hiba felmerülhet két különbözõ Win-ben, nem?" -> de, igaz, DE EZ NEM az az eset.
"...ugyanaz a hiba felmerülhet két különbözõ Win-ben, nem?" -> de, igaz, DE EZ NEM az az eset.
" és - ami még rosszabb - megringathatják a technológiába vetett hitet
"
pf..lOl..örülniük kéne
"
pf..lOl..örülniük kéne
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
"Mivé válik majd a srác a másfél év alatt?"
ez a kulcsmondat, amiért nem kéne elzárni...
ez a kulcsmondat, amiért nem kéne elzárni...
Nemtom, csak a port ismerõs volt, mivelhogy ugyanaz. Nem tudom, hogy kijavították-e azt a hibát azóta, szerintem minden további nélkül ugyanaz a hiba felmerülhet két különbözõ Win-ben, nem? Mindenesetre ugyanarra a service-re kattan rá a mind a kettõ.
tipikus példát statuálunk eset...
kb mint a viszkis dolog, a móri csókák együttvéve nem kapnak annyit mint õ. (btw, dzsoni dep fogja alakítani 😄)
kb mint a viszkis dolog, a móri csókák együttvéve nem kapnak annyit mint õ. (btw, dzsoni dep fogja alakítani 😄)
"W32.Blaster.B.Worm is a variant of W32.Blaster.Worm that exploits the DCOM RPC vulnerability (described in Microsoft Security Bulletin MS03-026), using TCP port 135. The worm targets only Windows 2000 and Windows XP machines. While Windows NT and Windows 2003 Server machines are vulnerable to the aforementioned exploit if it is not properly patched, the worm is not coded to replicate to those systems.
This worm attempts to download the penis32.exe file to the %WinDir%\System32 folder, and then execute it. This worm does not have any mass-mailing functionality."
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.blaster.b.worm.html
This worm attempts to download the penis32.exe file to the %WinDir%\System32 folder, and then execute it. This worm does not have any mass-mailing functionality."
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.blaster.b.worm.html
izé packetsize 😄
A 135-ös port nem a PingOfDeath célpontja volt? (negatív pocketsize, Win95 alatt). Szóval a hiba nem mai darab.
mi ebben a tehetség? az hogy egy már eleve létezõ programot kicsit módosított?????
eleve az eredeti programhoz se kellett nagy tehetség, hiszen, csak az RPC bugot használta ki...
eleve az eredeti programhoz se kellett nagy tehetség, hiszen, csak az RPC bugot használta ki...
"nekem anno 800Mp3-m törlõdött le, windows gyalulás miatt..." te akkor nagy lámer vagy. csak tudnám mit pofáznak emnerek olyan dolgokhoz, amihez NEM ÉRTENEK!
Hmm, pontosan azt csináljátok amit az a Sophos-os tanácsadó mondott, az összes vírusok által frusztrációt erre a kiscsókára zúdítjátok. Holott, amit õ csinált azt max a nagy taxissztrájkhoz lehet hasonlítani. (Kb. ilyet tud egy DOS attak csinálni). A taxissztrájk nem volt büntethetõ cselekmény (ellentétben amit a Levegõ nemtommi csoport csinált az Erzsébet-hídon, de tuti õk nem kaptak másfél évet 😊)
Neki esze ágában nem volt gépeket törni (ha egyáltalán tudja hogy kell, ez a cucc nem is csinált ilyet), ez egy script junkie, egy meglevõ vírusba pakolt bele max 3 sort (kb. megváltoztatta a támadás dátumát). Az eredeti vírus _sokkal_ jobban elterjedt, mint az õ változata (kb. milliós tétel Vs. párezer). Emlékeim szerint a Sasser-es hullám durvább volt, ott tényleg tehetlenül várták a gépek, hogy a céges rendszergazda sziveskedjen feltenni a frissítést, mert emberi interakció nélkül terjedt.
Ha pedig valaki úgy írtja vírust, hogy a teljes partit leüti és utána mondja, hogy eltûntek a file-jai... Hááát 😊.
Neki esze ágában nem volt gépeket törni (ha egyáltalán tudja hogy kell, ez a cucc nem is csinált ilyet), ez egy script junkie, egy meglevõ vírusba pakolt bele max 3 sort (kb. megváltoztatta a támadás dátumát). Az eredeti vírus _sokkal_ jobban elterjedt, mint az õ változata (kb. milliós tétel Vs. párezer). Emlékeim szerint a Sasser-es hullám durvább volt, ott tényleg tehetlenül várták a gépek, hogy a céges rendszergazda sziveskedjen feltenni a frissítést, mert emberi interakció nélkül terjedt.
Ha pedig valaki úgy írtja vírust, hogy a teljes partit leüti és utána mondja, hogy eltûntek a file-jai... Hááát 😊.
hihi, sok lama hogy pampog már😄
én is sajnálom ezt a csávót. már csak azért is, mert õ csak módosította az eredeti Blastert... az õ módosított szara alig fertõzött meg 50ezer gépet, míg az elsõ IGAZI blaster többszázezret!!!!
tehát "tényleg nem õ rajta kellene leverni a 2.vh, wtc stb"... (#1)
én is sajnálom ezt a csávót. már csak azért is, mert õ csak módosította az eredeti Blastert... az õ módosított szara alig fertõzött meg 50ezer gépet, míg az elsõ IGAZI blaster többszázezret!!!!
tehát "tényleg nem õ rajta kellene leverni a 2.vh, wtc stb"... (#1)
"Én a szg-s bûncselekmények nagy részét a PTK ba tenném és csak a nagyon sújos 100%ig szándékos és direkt károkozást büntetném a BTK szerint."
Így lenne korrekt.
"Én a szg-s bûncselekmények nagy részét a PTK ba tenném és csak a nagyon sújos 100%ig szándékos és direkt károkozást büntetném a BTK szerint."
Így lenne korrekt.
Nem a takarítókra gondoltam!
amúgy mielõtt valaki elbízná magát:
http://www.firewallleaktester.com/tests.htm
amúgy mielõtt valaki elbízná magát:
http://www.firewallleaktester.com/tests.htm
Kevés.
attól, h a pentagonba dolgozik még nem kell értenie a géphez...
Természetesen büntetni kell a kártevõ szándékkal író programozókat, de azért a büntetés legyen már arányban. Ha kimegyek az utcára és az elsõ szembejövõt lelövöm lehet kevesebbet kapok mint ez a szerencsétlen.
Én a szg-s bûncselekmények nagy részét a PTK ba tenném és csak a nagyon sújos 100%ig szándékos és direkt károkozást büntetném a BTK szerint.
Természetesen büntetni kell a kártevõ szándékkal író programozókat, de azért a büntetés legyen már arányban. Ha kimegyek az utcára és az elsõ szembejövõt lelövöm lehet kevesebbet kapok mint ez a szerencsétlen.
Én a szg-s bûncselekmények nagy részét a PTK ba tenném és csak a nagyon sújos 100%ig szándékos és direkt károkozást büntetném a BTK szerint.
A számítógép vírus és az írói sem jók, de hozzá tartozik a szoftver evolúcióhoz. Ez olyan mint az oltás, meg a bárányhimlõ. Ha egy kölyköt steril körülmények között nevelnek 10 éves korái, utána az elsõ nátha elviszi. Azt mondom fél év közmunka élég az ilyennek és nem kell börtön.
Mint emlitettem nem volt gondom nem csak ezzel semilyennel.
Mert még nem voltam céltábla.
"Aki szamitogepet hasznal az tanulja meg hasznalni"
Pentagonba "bemennek" msn lebénitják x napra webszervereket nem egyet feltörtek akkor ezek szerint az itt dolgozok mind pancserok te meg profi vagy gratula le a kalappal!
Mert még nem voltam céltábla.
"Aki szamitogepet hasznal az tanulja meg hasznalni"
Pentagonba "bemennek" msn lebénitják x napra webszervereket nem egyet feltörtek akkor ezek szerint az itt dolgozok mind pancserok te meg profi vagy gratula le a kalappal!
Megint megjegyezném, hogy "azok a bizonyo$ szoftverfejlesztõk" már hónapok óta a nép rendelkezésére bocsátották a hiba javátását, lehet nem kéne mindíg õket okolni, és igenis ha a user elé kerül a gomb és megnyomja az az õ hibája. Ha nem tudja mi az miért nyomkodja? Nem kell érteni hozzá, de ha kimegyek mondjuk az oroszokhoz, és találok egy ház falán egy kurvanagy gombot, ami köré ciril betükkel oda van vésve valami hablaty, akkor nem kezdem el kiváncsian nyomkodni.
tigeroo: azért a win gyalulás miatti adatvesztés elkerülhetõ kis körültekintéssel (pl másik gépbe rakod a vinyót, vagy eleve külön partíción tartod az adataid, esetleg elõhúzol egy Linux live cd-t.
Valóban kell a büntetés, de szerintem börtönt nem érdemel. Pénzbírság vagy több közmunka miért nem lett volna jó? De tényleg, ez egy tehetséges srác, csak rossz irányba mozdult és most lehet tönkrevágták az életét.
Az, hogy ártani tudott 50000+x milla gépnek, nem a userek hibája, sokkal inkább bizonyo$ szoftverfejlesztõknek róható fel, akik programfejlesztés helyett jogászokkal próbálják meg biztonságosabbá tenni rendszerüket.
Az nem user error, hogyha elékerül egy gomb, azt megnyomja. Ne kerüljön elé ilyen gomb!
Manapság a számítástechnika olyan elterjed, hogy egyszerûen nem várható el mindenkitõl, hogy értsen hozzá. Olyanra kell tervezni a rendszert, hogy user 1.0 biztosak legyen - egy alap user ne tudja már tönkrevágni az OS-t, fõleg szimpla egérkattintással ne.
Valóban kell a büntetés, de szerintem börtönt nem érdemel. Pénzbírság vagy több közmunka miért nem lett volna jó? De tényleg, ez egy tehetséges srác, csak rossz irányba mozdult és most lehet tönkrevágták az életét.
Az, hogy ártani tudott 50000+x milla gépnek, nem a userek hibája, sokkal inkább bizonyo$ szoftverfejlesztõknek róható fel, akik programfejlesztés helyett jogászokkal próbálják meg biztonságosabbá tenni rendszerüket.
Az nem user error, hogyha elékerül egy gomb, azt megnyomja. Ne kerüljön elé ilyen gomb!
Manapság a számítástechnika olyan elterjed, hogy egyszerûen nem várható el mindenkitõl, hogy értsen hozzá. Olyanra kell tervezni a rendszert, hogy user 1.0 biztosak legyen - egy alap user ne tudja már tönkrevágni az OS-t, fõleg szimpla egérkattintással ne.
Ja, és ennyi erõvel a BTK-ból ki lehetne venni a csalást mint bûncselekményt hiszen az áldozat hülyesége is közre játszik benne, a törvényeket többek között azért hozzák hogy az erõsebb/okosabb ne tudja károsítani a gyengébbet, érdekes hogy a normális emberek nem azzal szaroznak a szabadidejükben hogy hogyan lehetne kiszúrni a többiekkel...
:/
:/
Pffff...ebõl se köcsögöt max újévi malacot fognak benn csinálni..😊
Az össze ilyen informatikus hacker,víruskészítõ,monitorarcú pöcs mind egytõl egyig életképtelen faszkalapok úgy ahogy vannak...
Az össze ilyen informatikus hacker,víruskészítõ,monitorarcú pöcs mind egytõl egyig életképtelen faszkalapok úgy ahogy vannak...
Legalább kicsit lefogy a sitten. Meg lehet hogy a szexuális szokásai is megváltoznak. 😊
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
Kiskapukat mindig lehet keresni és lehet úgy ártani másoknak hogy annak ne legyen törvényes következménye de sztem a lényeg itt az hogy ez a köcsög kibaxott egy csomó emberrel és ezért megérdemli amit kapott.
Hülye hájpacni.
Ha nyitvahagyom a kocsim ajtaját akkor egy naív hülye vagyok de ettõl teljesen független az, hogy aki ellopja az meg egy tolvaj.
Erdekes peldak ezek, h 'ha lelovom o a hibas mert nem volt rajta golyoallo melleny'. Egyet ertek azzal, hogy jar neki bunti, de van egy masik gondolatom is: 'Veszel egy 200 loeros trabantot amire nincs rairva h minden balesetet serules nelkul meguszol, te pedig nyomod neki es megdoglesz.' Aki szamitogepet hasznal az tanulja meg hasznalni. Es egy masik erdekes elmeletem mely remek szappanopera lenne a mai vilagban:
Kapsz egy e-mailt egy idegentol, megnyitod es a levelezo programod egy funkciojat kihasznalva a level csatolt allomanya elindul. Megjelenik egy ablak ahol zaszloval ellatott ikonokkal es szoveggel feltuntetve is valaszthatsz nyelvet. Az ablak aljan meg egy felirat valami osi afrikai nyelven: "Tovabbkuldod ezta programot minden ismerosodnek e-mailben es le akarsz torolni minden adatot a szamitogepedrol?" Persze ha nyelvet valasztasz (a vilag osszes nyelve szerepel a kepzeletbeli progamunkban) akkor a "tovabbkuldod..." szoveg atvalt a megadott nyelvre. Ket valasztasi lehetoseg van, megnyomhato gombok formajaban az ablak aljan, Igen es Nem.
Szerintetek ez a program elterjedne? Szerintem igen, ha nem is annyira mint egy blaster.
Buntetheto a program iroja? Mi lenne a viruirto programokat fejleszto cegek velemenye?
Velemenyeiteket kivancsian varom.
-Orgi-
Kapsz egy e-mailt egy idegentol, megnyitod es a levelezo programod egy funkciojat kihasznalva a level csatolt allomanya elindul. Megjelenik egy ablak ahol zaszloval ellatott ikonokkal es szoveggel feltuntetve is valaszthatsz nyelvet. Az ablak aljan meg egy felirat valami osi afrikai nyelven: "Tovabbkuldod ezta programot minden ismerosodnek e-mailben es le akarsz torolni minden adatot a szamitogepedrol?" Persze ha nyelvet valasztasz (a vilag osszes nyelve szerepel a kepzeletbeli progamunkban) akkor a "tovabbkuldod..." szoveg atvalt a megadott nyelvre. Ket valasztasi lehetoseg van, megnyomhato gombok formajaban az ablak aljan, Igen es Nem.
Szerintetek ez a program elterjedne? Szerintem igen, ha nem is annyira mint egy blaster.
Buntetheto a program iroja? Mi lenne a viruirto programokat fejleszto cegek velemenye?
Velemenyeiteket kivancsian varom.
-Orgi-
Én szarok a vírusokra. Mac-em van. 😊
A blaster nem direkt-károkozó típus, a terjesztésen kívül egyetlen dolgot csinált: DOS-olta a www.windowsupdate.com-ot. Másrészt, a terjesztéshez alapvetõen szüksége volt a felhasználók aktív közremûködésére is (nevezetesen: el kell indítani pl. levélattacsmentet)
Megérdemli , akár hogy is .. valahogy ez lenne az a tartás, ami minket esetleg emberré tenne. Mert ugyan fenn van a forrás sok helyen, mégsem írom át és küldöm szét 1000felé.. szerintem.
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Akárki akármit mondd, ha nem lennének vírusok, nem kellene vírusírtó!!!! gondolkozzatok már "-védekezzen, ne nyisson meg mindent a hülye user"...EGyébként sok embernek okozott kárt...nekem anno 800Mp3-m törlõdött le, windows gyalulás miatt...amikor megjelent nem volt olyan progi, ami megtalálta volna
Nono. a blaster féregrõl van szó... réges régen volt védelem ellene mire kijött, csak és kizárólag az emberi tényezõ okolható a terjedéséért.
Erdekes dolgot mondott a buntetesrol a Sophos tanacsadoja. Igaza van neki is.
ja 😊
Nem volt gondom mekem se mert odafigyelek de ha valakit lelövök akkor ö a luser mert nem viselt golyóállómellényt?!
Mivel mikor 'kijon' egy virus, nincs ellene azonnal vedelem, akar te is megkaphatod. Sokra meg ra se kell kattintanod. Akik virus irassal szorakoznak es 'kozkinccse' is teszik azoknak azert kell vmi da'da', ebben a buliban o saros es nem a sokszor lama userek.
Ha ratamadok vkire az utcan nem vedekezhetek azzal, hogy miertnem kapta el onnan a fejet..
Ha ratamadok vkire az utcan nem vedekezhetek azzal, hogy miertnem kapta el onnan a fejet..
szóval ha betörök hozzád és kirámolom a lakást, te vagy a hülye, mért nem szereltettél fel riasztót, centrálzárat, 30 centis páncélajtót, stb.
értem.
értem.
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Megérdemelte én is kaptam abol a virusbol! és a haverjaiom is!
ss.atw.hu Legjobb mobilos forum!
De ha egy felhasználó megnyit minden file-t, minden ismeretlen csatolmányt megnyit, és nem is védekezik, akkor vajon mire gondol ??? <#falbav>#falbav>
Az átlag felhasználó is nagyon sokat hall a támadásokról, a vírusokról, miért nem tesznek ellene valami ?
Miért hagyják, hogy terjedjena vírus, aztán az íróján verik le a saját hülyeségüket. <#boxer>#boxer>
Az átlag felhasználó is nagyon sokat hall a támadásokról, a vírusokról, miért nem tesznek ellene valami ?
Miért hagyják, hogy terjedjena vírus, aztán az íróján verik le a saját hülyeségüket. <#boxer>#boxer>