SG: Gyõr
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)
az "oszt fogd be" azért meg bocs csak a tegnap kicsit ingerültebben jöttem haza a melóból sry
AMD Phenom x4 M2N-MX SE PLUS GEFORCE 8500GT 2GBram
senki nem beszélt itt védjegyrõl, de ha két egyetemet is SZIE-vel rövidítenének, ki tudná megkülönböztetni épp melyikrõl is van szó?
\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)
oszt fogd be!
nem egy gucci, hogy védjegyezve legyen a név
kölön név-és csak a kezdõbetûk egyeznek
nyilván R=1 ha biztos a halál bekövetkezése (az R tartalmazza a bekövetkezés valószínûségét, és a bekövetkezés súlyosságát)
Mivel a saját testünk öndózisa 0,2 mSv/év, átlagos 60 éves élettartam mellett 12mSv dózis ér, ennek kockázata 600 μR.
Ez azt jelenti, hogy saját magunknak minden egyes évben 10 nap élettartam-rövidülést okozunk.
(Innen látható, hogy a rákesetek 1/4 százalékát közvetlenül saját testünknek köszönhetjük)
Az élet során sok kockázatot nem tudunk kiküszöbölni. Átlagosan egy emberi élet 3500$/fõ*év = 800.000 Ft ráfordításig éri meg.
"Egy közút-vasút átjáró fénysorompós-félsorompós biztosítása kb. 1-1,5 millió forint.
Ez alapján akkor éri meg biztosítani az átjárót, ha ott az adott évben történik - legalább egy - haláleset.
Figyelembe véve a közúti-vasúti közlekedés 30 μR kockázatát, évi átlagos számú balesetet feltételezve "áldozatonként" 50.000 Ft adódik.
A kollektív ár pedig 1,5*10^6*30*10^-6 = 45 Ft
Az emberi élet ára:
szülési higiénia fejlesztése 50$
fertõtlenítés 100$
modern röntgenkészülékek 2.000$
orvosi szûrõvizsgálatok 50.000$
légzsák 320.000$
atomhulladék-üvegesítés 10.000.000$"
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Pont azért nem lehetett a Széchenyi István Fõiskola egyetemmé válást követõen "SZIE", mert a Szent ISTVÁN Egyetem már korábban lefoglalta. Így lett SZE.
Az ICPR (Nemzetközi Sugárvédelmi Bizottság) által használt érték az embert ért dózis kockázatának meghatározására:
R=16,5*10^-6 [/msv (milliSievert)]
Tehát 1 mSv hatásos dózis 16,5*10^-6 kockázatot jelent.
Lefordítva: 10 millió emberbõl 165-en halnak meg 1 mSv dózis következtében (míg pl. a természetes rák halálozások száma: 28400!!)
Ezzel egyenértékû:
egy pakli cigit elszívni
8L bort meginni
200 km hosszan kerékpározni
1000 km hosszan autózni
200-szor átkelni egy forgalmas úttesten
1 vesemûködés-röntgenvizsgálaton átesni
Namármost az emberi test kibocsájtása: 0,18 mSv/év
Vagyis: 84 éves idõtartammal számolva 200x10^-6 kockázata van annak, hogy a saját testünk által leadott sugárzás miatt halunk meg (2000 ember évente)
De! Önként vállalt kockázat: 50kg hölgy + 75 kg úr egy 8 órás éjszakája:
8600 bomlás másodpercenként
a szoros kapcsolat során (és óvszer nélkül): 8% nyelõdik el a hölgyben = 5 nSv hatásos dózis
(ez 1001 éjszaka alatt 0,005 mSv)
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Sz I E
<#help>#help>????
mellette van a zenesuli és amellett van a szakmunkásképzõ
(a kissebségnek lehet, hogy egyetem)
<#eplus2>#eplus2><#eplus2>#eplus2><#eplus2>#eplus2>
A SZIE pedig 1-2 km-el arrébb van a folyó túlpartján<#eljen>#eljen>
A zsinagóga, mire is használják azt? és, van ott egy egyetem, ott volt az órám. akkor egy egyetem befészkelte magát egy zsinagógába vagy hogy is van ez?
Ha valaki ismer nagybõgõs zenét vagy érdekes videót youtubén(nem a vérprofikra gondolok, mert õk élvezhetetlen zenét játszanak és ennél még az is érdekesebb hogy milyen pofát vágnak közbe)nagybõgõvel kapcsolatban akkor kérlek küldjetek egy linket:D pl ilyenregondoltam én..^^sajnos csak ezt ismerem egyenlõre.
http://www.youtube.com/watch?v=qkR6TGj2RdU&feature=related
Nekem ez volt régen nagy kedvencem (Cosma - Nonstop)
Az elõadója ma már nem él :( nagy kár érte :'(
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Goát én is hallgatok olykor olykor, de 2003 óta eléggé zuhant a színvonala. Mindenesetre Penta-t tudom ajánlani :)
http://www.youtube.com/watch?v=yGRdEYhedlk
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
やられたらやり返す。倍返しだ!
OdeToTheBridgeBuilder
ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU
やられたらやり返す。倍返しだ!
Ezért minél többször szellõztessetek :) (mert kidiffundál a levegõbe, és a radon és leányelemeinek hosszú idõn át történõ belégzése megnöveli a tüdõben a rákos daganatok kialakulásának a kockázatát. Ez már legalább a 3. radiokémia kurzusunk ahol elmondják...)
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
rájössz!
<#idiota>#idiota>
<#ticking>#ticking>
csak vicceltem! nagyon szép épület, remélem megtudom nézni belülrõl is(maximum lányokra mondom hogy szép,vagy zenére, épületre nem szoktam, ugyhogy téllegám!)!
Köszönöm szépen:D most már majd látom ha jófele megyek...:)
ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU
vagy egy vlaami uj csavaar, fülhallgató..
valahol bátyám pl szerzett olyat amiben lehet winyót is winni(vagy floppy-t HAHA), amit beleraksz nem vala szétbaszogatva mágnesesség által...
háztartási részleg