SG: Győr
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Röviden: "Kibertérben hullámvasúton ûrhajóval zenére tetrisezés." xD
A pálya mindig leköveti a szám lüktetését, legyen az nyugis vagy zúzós szám. Akármilyen fajta zenét meg lehet lovagolni, ha betöltjük, illetve ingame "rádió" is van hetente változó számokkal.
A videón az egyik "mono" karakterrel nyomulnak, oda "csak" reflex kell, meg ott lehet jól kiélvezni a szám lüktetését a játékmód egyszerûsége miatt.
aztán lehet igazán tetrisezni is xD
- Tudod, hogy zuhant le a gép? - kérdezik tõle.
A csimpánz bólint.
- Oké. Figyelj: mit csinált a pilóta?
- a-a-a-a-a-a-a - makogja a majom.
- Oké. Mit csinált a stewardess?
- a-a-a-a-a-a-a-a!
- Okééé! Mit csináltál te?
- Én vezettem a gépet.
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
és lesz értelme hogy ide írogatok már egy éve, mer eggyébként semmi közöm gyõrhöz. tudjátok hogy hol van richter jános zenemûvészti szakközép eggybként? lakik alaki környéken?
やられたらやり返す。倍返しだ!
ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU
やられたらやり返す。倍返しだ!
ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU
egyébként 22 vagyok
A Garry's mod meg egy olyan játék amivel akármilyen szerkezetet lehet összeszerelni szerszámokkal a Half - life, Counter - Strike, TF2, és a többi Source motorral mûködõ játékban levõ összes tárgyból/szereplõkbõl, másrészt szerepjátszást (városi élet) is lehet játszani, meg sokmindent.
Lehet hogy emlékszel, tavaly ilyen tájban mondtam hogy "wáá megyek gyõrbe!!felvételizni, és ha felvesznek, akkor gyõri leszek..."
Na, nem vettek fel....
Most megyek a 2. próbálkozásra....27 én:|
A cím nélküli itt meg az elsõ olyan versem ami messze a legjobb, kerete is van, teljesen folyékonyan kapcsolódnak össze a versszakok, és a végén egy szóban meg is fogalmazódik amit addig írtam, szóval örülök hogy ilyen lett.
Csak pár verset írtam eddig, amikor megjött az alkalom
やられたらやり返す。倍返しだ!
Ugye ez az akarat hináyáról szól? mi volt hatással rád, mikor ezt megírtad?
Ékes szavakkal beszélsz, és a vers is ewgyben van😊Grat😊
Vicc volt. Király, és vicces. mióta irogatsz? és is próbáltam, de nem jutottam sehova, viszont írtam zenét😊
Adott a nap, a perc is adott.
Nincs más hátra, most elõtte vagyok
egy problémának, mi elõttem áll,
Ha megvan az akarat, nincs akadály.
No de, hogy lehet, hogy mégsem találom?
Látnom kéne azt amit nem kéne látnom?
Egy láthatatlan falat mi eltakarja végleg
az akarat érzetét, s pihenésre késztet?
De hogy is tudnám lerombolni hiszen bennem van,
Egy csipetnyi én, egy kicsi önmagam.
Fáj, hisz mindannak ellenére részem,
hogy mindig is a magam ellenének véltem
Engemet táplál, közben én táplálom õt,
És megismétlõdik, mi mindig azelõtt.
Hátráztat, míg végül a végén félreáll,
S mit maga után hagyott: egy nagyobb akadály,
egy dolog minek léte szóba sem jött volna,
most mégis õmiatta fogok elszenvedni sorba
csomó kisebb dolgot amelyet õ maga szült,
Most mindegyik megnõtt és a lelkemre ült.
Pedig hányszor ûztem én már el õket rólam,
Ámde ami szól, az most ugyanaz a szólam
mely eredete régen ködbe veszett mára,
S amit maga után hagy annak mindig nagy az ára
Ennyi erõm maradt.. még befejezem végleg, mit
Eredetileg elkezdtem, és ha végigérek,
A befejezett munka után áldom a napot,
Hogy végre megint kicsit lustálkodhatok...
"egy másik dolog, hogy a gyógyszerek témáját illetõen eszembe jutott a Bioetika óra múltkori vendégelõadója, a Solvo biotechnológiai cég vezérigazgatója (õk ott vannak a tanszék felett),
hogy ugye az orvostudomány csak szerek hatásait jegyezte csak fel és hasznosította (megfigyelésbõl ugye hogy ez a gyökér meg egy szer erre meg arra a betegségre jó) és nem a beavatkozási helyet, ill. hogy sok közülük csak tüneti szinten kezel.
beszélt számokról hogy mittomén a gyógyszerek 60%-kának nincs semmilyen hatása. És hogy a biotech fejlesztéseknek köszönhetõen majd az Összes gyógyszer összesen 400 ismert targetpontja kb 6000 targetre fog bõvülni, vagyis ezekben az évtizedekben- századokban olyan hatalmas áttörés lesz majd ugye folyamatban, ami a több ezer éves orvostudományt egy suhintással fogja maga mögé utasítani ezen a téren"
"ja és még nyilván az is fontos e téren hogy klinikán végrehajtható genom vizsgálattal elõrejelezhetõ az egyéni kialakuló betegségek típusa és kialakulásának valószínûsége az adott életkorban! Magyarul az eddigi általános gyógyítás helyett -> az adott egyénre megszabott gyógyítás megléte (mint ahogy tudjuk hogy egyetlen gyógyszerre teljesen máshogy reagálhat 2 személy)
Genetikai beavatkozások terén aggodalmak, kérdések hogy meddig mehetünk el (fajnemesítés), mivel megtehetjük ezzel akár hogy ne legyenek asztmás emberek, és ezzel az erõvel azt is hogy kék legyen a gyerek szeme stb. magyarán hol a határ.
Hogy kié az egyén genetikai információja? Az egyéné? A társadalomé? Hiszen egy beavatkozás következményeket szül az egész társadalomra vonatkozóan, és az egyén felelõsséggel tartozik!
Meg mondta a vezérigazgató hogy nem érti miért tekintik annyira természetellenesnek a GM növényeket, mikor tudatosan cserélünk ki egy gént amirõl tudjuk hogy mit csinál, mint ahogy ezt a növényeken megteszik masszív radioaktív sugárzással, hogy spontán mutáció következzen be.
Hogy az aszpirint meg pár ilyen elsõ gyógyszert a mai eljárás szerint nem is lehetne engedélyeztetni.
Meg a betegjogról pár gondolat. Orvosi kezelés visszautasítása. (Jehova tanúi felekezet pl. visszautasítja a vérátömlesztést, vagy a szülõ megtagadja a gyermekének szánt vérátömlesztést (ilyenkor az orvosok megteszik, viszont közvetlen életveszélyben mégis átömlesztik a vért).
Mennyire megengedhetõ az hogy a szülõ eldöntse azt hogy kapjon, vagy ha úgy akarja, ne kapjon a gyereke védõoltást (mivel a többi gyereket is veszélyezteti).
Voltak példák -
- alsó felüknél összenõtt sziámi ikrek, az egyik szíve látta el a másiknak a testét is - ha eggyüttmaradnak, meghalnak, ha szétválasztják õket, akkor meg milyen elgondolás alapján vehetjük el szándékosan a másik gyerektõl az életet. A szülõk mélyen vallásosak voltak, nem engedélyezték a mûtétet "hadd legyen az Isten akarata szerint" -> bírósági per lett belõle, végül mégis szétválasztották õket, utólag a szülõk bevallották hogy örülnek hogy egy gyerekük életben maradt.
- egy gyereket alapvetõen eszközként hoztak létre, hogy a kistestvér egy speciális halálos betegségbõl mentse meg a bátyját (a donornak genetikailag hasonlónak kellett lennie, de ez más tényezõtõl is függött, és ez nem mindig jött össze)
- azt csinálták hogy a szülõk adták az ivarsejteket, és sok emberiót létrehozattak abból a célból, hogy közülük válasszák ki azt az egyet, aki megfelel a bátynak, és õ szülessen meg. (a többi meg nyilván "ment a szemétbe")
És innentõl kezdve a pillanat meghatározásának kérdése hogy a megtermékenyítéstõl kezdve mikortól kezdõdik az ember élete?
- euthanázia: létezik e haláljog? - kérdése. Az orvos általi passzív/aktív beavatkozás.
Más téma: növekvõ abortuszok száma (ami egészségügyi problémákat okoz, sok meddõséghez járult hozzá)
egyes helyeken a nõk 1/3-a szed fogamzásgátlót, ami bekerül az ivóvízbe, és ezekre és az ehhez hasonló anyagokra nincs szennyvíztisztítási technológia, mert csak a mikróbákat és az alapvetõ szennyezéseket szûrjük csak ki (volt ahol nem nagyon született gyerek emiatt) - a jövõben majd el kell érni azt a szintet nemsokára, ahol ezeket az anyagokat is szûrni fogják -> vagyis a jövõben keményen a többszörösét kell majd a csapívíznek megfizetni..."
Aranyketrec lenn a földön
a lábamat beletörlöm
bepiszkítom tele rímmel,
s kifestem fekete színnel!
utána meg belerúgok
hadd repüljön el a sutyok!
Pedig ezt azért csináltam,
megtisztuljon lenn az árban...
a patakba hova esett,
s lemostam vele az eget!
ahogy tisztogattam szépre,
Feketébõl halványkékbe
az ég színe megváltozik...
ilyen korán hajnalodik?
felemelem, kézbe tartom,
s déli napfény lett a parton,
tündökölt míg addig semmi!
elég nehéz így letenni...
furcsállottam, hazavittem
világít majd addig itten
kispolcomnál éjjelente
tisztogatom kéthetente. 😊
„Az ember jel lemét leginkább az mutat ja meg, hogy mi t tar t nevet sége snek. ”
Aquir jól mondta, programnak használd a Photoshop-ot (szerintem a legjobb erre), Gyõrben pedig a legolcsóbb digitális nyomda szerintem a Wasco Trade (Tihanyi Árpád utcában van, szembe egy CBA-val), a cégünktõl is ott nyomtatunk kisebb példányszámú szórólapokat, névjegykártyákat. Ha kell tudok valamiben segíteni, akkor szóljál nyugodtan.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Elõtte megcsinálhatod akár képszerkesztõben (ps, gimp)
keresnék egy olyan progit ahová a nevemet betudnám írni és ki is tudnám nyomtatni névtáblára
„Az ember jel lemét leginkább az mutat ja meg, hogy mi t tar t nevet sége snek. ”
VOLTon is hatalmas koncertet nyomtak, és ittis szét rugok mindenkit 😄
de eggyébként király, én csak 1szer voltam koncerten. mûvészetek völgyén hallotatok róla?
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever