1063
  • OptimusPrime
    Hello!

A gépágyúgyat vagy lödd szét vagy védekezz a fénykarddal és akkor a visszapattanó lövedékek ki tudják lőni mind a kettőt.

Üdv!

Prime
  • Kgero1
    hali!!
    Én még nagyon az elején vagyok!
    Már a második pályán elakadtam!
    Ott vagyok mikor az UFO-k-nak diszkót kell csinálni de amikor kimegyek a teremből akkor a falon van két gépfegyver ami darabokra lő ott mit kell csinálni?valahogy kilehet kapcsolni a géppityukat?
  • divan
    Azért válaszolok, mert más nem tudott.De jó volt a válasz nem?

kövi kérdés :)
    a, Volt
    (Mit is lehet nyerni?)

Akkor azt mondja meg nekem valaki, hogy az utolsó pályán, mikor ugrálni kell a lávába süllyedt szarokon, van valamilyen sorrend, hogy mire kell ugrani, vagy oda ugrasz amit elérsz. Mert nekem sehogyan sem sikerül.le aki kitalálta. A kis O betű szerű valamiken soha nem tudok továbbjutni, az utolsó kettő háromnál valahogy soha nem tudom úgy irányítani a karaktert ahogy kellene.
  • Broafka
    kövi kérdés :)

Luke Skywalker volt-e már valaha a sötét oldalon:
    a, volt
    b, nem volt
  • Broafka
    különben is, ha nem tetszik, akkor minek válaszolsz a kérdésre, ha meg tetszik, akkor meg nem tök mind1
  • Broafka
    egy kicsit, de ha nem kérdezek, vagy nem beszélek semmiről akkor nem is megy ez a ku**va fórum, különben is, annyira nem off mert elvégre SW-ról beszélünk
  • divan
    c, Kranort

De nemOFF ez egy kicsit?
  • Broafka
    csak 1 jó válasz lehet te :)
    a 4 közül csak 1 nem stimmel
    amint látom te se vagy valami nagy SW fan...
  • Broafka
    ezeket nem én találom ki
    mondtam már hogy találtam egy weboldalon
    és csak hogy tudd, van könyvben 7., 8. és 9. rész is a SW-ban
  • Mustang2005
    a, b, c,
  • MagyaR
    Ahelyett, hogy a kitalált sw dolgokat tanulnád inkább a sulira kéne koncentrálni !!!!!

Bezony ám :D.

Najó ez csak vicc volt.

• Broafka
    csinálok egy kis tesztet, hogy én is felfrissüljek, mert már rég nem foglalkoztam SW-szal, de azért fog menni
    1. kérdés:
    melyik élőlény nem létezik a SW világában?
    a, Rodian
    b, Noogrie
    c, Kranort
    d, Rancor

aki nagy SW fan annak nem lesz nehéz, de lesz egy pár érdekes kérdésem is, érdemes rá jókat válaszolni :)
  • Broafka
    ja, a 4. forma az nem roszz, de azért fogjuk fel:
    minden jedi legyőzhető :)
    (még yoda mester is, csak azt már nem fogjuk sose megtudni, mert természetes halált halt)
  • MagyaR
    Juss el a 4. szintig:

http://freehost19.websamba.com/sawada/site-files/dls/labirinto.swf
  • Broafka
    bocs hogy így raktam be :(
  • Broafka
    VI. Forma
    Palpatine kancellársága alatt, a VI. Forma az érvényben lévő Jedi fénykard képzések standardja. Ez a stílus az eddig említett irányzatokat részben ötvözi és egyensúlyba tartja, mérsékelve azokat, úgy, hogy a középpontba a harmóniát és az igazságosságot helyezi, elutasítva a másokon való uralkodás hatalmát. A VI. Formát más néven "Diplomatikus Formának" is nevezik, mert kevésbé intenzív, mint a többi stílus, lehetőséget adva ezzel a Jediknek, hogy tanulás közben olyan képességeket is elsajátítsanak, mint például a politikai stratégia és a tárgyalási képességek.
    A VI. Forma az I., III., IV. és az V. Forma tulajdonságait ötvözi. Fiatal Jedik az első éveik alatt az I. Formát tanulmányozzák és azután egy-két évet töltenek el mindegyik stílus megismerésével mielőtt befejezik kiképzésüket. Összehasonlításul, egy olyan Jedi, aki a VI. Forma mestere, minimum 10 évig kell, hogy gyakorolja és tanulmányozza ezt a stílust, miután befejezte az I. Forma alapképzését. A VI. Forma jól passzol a modern Jedi galaxisban betöltött szerepéhez, amiben a lovag ugyanúgy a harcművészetben, mint a politikai színterén otthonosan mozog. Mindezek ellenére a többi Forma legképzettebb mesterei, szükségtelenül megerőltetőnek tartják ezt a stílust.

VII. Forma
    A legmagasabb szintű stílusnak tartott VII. Formát, csak azok a Jedi mesterek képesek kontrollálni, akik egyszerre több különböző formának a mesterei is egyben. Ez a legbonyolultabb és legtöbbet kívánó stílus, de elsajátítói fantasztikus erőt és képességeket szerezhetnek vele. A VII. Forma nagyfokú bátorságot és határozott, pontos mozdulatokat igényel. Nyíltabb és mozgékonyabb, mint az V. Forma, de mozgástanilag nem annyira aprólékosan kidolgozott, mint a
    IV. Forma.
    Hozzáadva a nagyon fejlett, Erő segítségével végrehajtott ugrásokat és mozdulatokat, a VII. Forma taktikája legázolja az ellenfelet a látszólag összefüggéstelen, nagyon gyors mozdulat sorozatokkal, ezzel kiszámíthatatlanná téve a Jedi taktikáját a harcban. Ez a jellegzetesség sokkal bonyolultabb kivitelezését tekintve, mint a IV. Forma kecsesen összekapcsolt mozdulatai. A VII. Forma megkívánja az V. Forma intenzitását, de sokkal nagyobb energiát igényel a szélesebb sávban kiterjesztett, aprólékosabb összpontosítás miatt. Ez a stílus még az V. Forma érzelemvilágától is mélyebbre hatol, mesterei még tökéletesebbek. A VII. Forma képviselőinek nyugodt külseje egy pattanásig feszült belső erőt rejt. A VII. Forma mind a mai napig nem teljesen ismert mivel keveseknek adatik meg, hogy eljussanak ilyen magas szintre.
  • Broafka
    IV. Forma
    A legakrobatikusabb vívásmód, amely erősen kihangsúlyozza a Jedik futáshoz, ugráshoz és forgáshoz szükséges képességeit az Erő rendkívüli módon való alkalmazásával. A IV. Forma mesterei magukba foglalják mindazon képességeket, amik az Erő segítségével fizikai képességük határáig teljesíthetőek A IV. Forma Jedi mestereinek fénykard párbaja bámulatba ejti a külső szemlélőt. A gondosan kidolgozott mozgások középpontjában álló jedi, méltó ellenfele bárkinek. Yoda, aki a minden tárgyat és élőlényt átszövő Erőben hitt, szintén ennek a formának a mestere volt, csakúgy, mint Qui-Gon Jinn és tanítványa, Obi-Wan Kenobi is, tanonc évei elején.

V. Forma
    Azokban a zavaros időkben, amikor a Jediknek egyre nehezebbé vált a béke fenntartása a galaxisban, fejlődött ki, ez a IV. Formától erőszakosabb és erőteljesebb vívásmód. Azok a Jedi mesterek, akik a III. Formát túl passzívnak találták, fejlesztették ki az V. Formát. A III. Forma mestere lehetett ugyan legyőzhetetlen, de ő sem voltak képes ellenfeleit legyőzni egy pusztán védekezésre használható vívóstílussal. Az V. Forma, az erőteljességre és a fénykarddal való támadás mozdulataira koncentrál. Ez a stílus, kihasználja a fénykardnak azt a lehetőségét, amivel kézifegyverekből kilőtt energiasugarat képes blokkolni, majd visszaverni az ellenfél irányába. Filozófiája, az ellenség legyőzéséhez szükséges erő és hatalom birtoklása, amit a jedik közül néhányan úgy határoznak meg, hogy "a béke fenntartásához szükséges felsőbbrendű Erő". Némely Jedi lovagnak az V. Forma testesíti meg a mindenfajta fenyegetés ellen alkalmazható, méltó vívóstílust, más Jedi lovagok viszont úgy gondolják, hogy szükségtelenül kísérti bennük a Sötét Oldal másokon való uralkodásának hajlamát.
  • Broafka
    A Hét Forma

I. Forma
    Évezredekkel a Klónháborúk előtt, a fejlett ipari technológia felváltotta a fémből készült kardokat energia sugarú fénykardokra. Ebből az átmenetből született meg az I. Forma. A jedi mesterek az első formát az ősi vívási hagyományokból alkották meg, mialatt a penge-penge elleni harc alapelve ugyanaz maradt. A támadás, a védekezés, a támadott testfelület és a kiképzés alapjai már adottak voltak.

II. Forma
    A végsőkig kifinomított fénykard-fénykard elleni párbaj stílusa kapta a II. Forma elnevezést, ami ezen kívül tartalmazta, a penge kezelésének lehető legmagasabb szintű elsajátítását is. A galaxis által legnagyobbaknak elismert párbajvívók kerültek ki ennek a vívásformának a mesterei közül.
    Manapság a II. Forma egy ősi technika, amit szinte egyetlen Jedi sem sajátít el az alapvetőtől szükségesebb szinten, mivel ritka az olyan eset, ahol egy Jedinek fénykarddal harcoló ellenféllel kellene megküzdenie. Még a galaxisban itt-ott felbukkanó Sithek ellenére is olyan kicsi a valószínűsége annak, hogy egy Jedinek fénykard párbajt kelljen vívnia, hogy ezért inkább egy taktikailag kihasználhatóbb stílusra összpontosítanak. A Sithek azonban, akik fénykard forgató Jedikkel való harcra készülnek, a II. Formát, egy erőteljes technikaként ismerik el.
    Dooku gróf a II. Forma mestere volt, míg Obi Wan a III. Formában harcolt a Sith ellen.

III. Forma
    A harmadik vívóstílus, mintegy válaszként lett kifejlesztve, a galaxisban teret hódító lézerfegyverek elterjedésére. Amint ezek a fegyverek széleskörűen alkalmazásba kerültek a 'rosszfiúk' körében is, a Jediknek ki kellet találniuk egy egyedülálló vívási technikát önmaguk megvédelmezésére. A III. Forma tehát a lézersugarak kivédésének gyakorlatából alakult ki. Az évszázadok során ez az eredet az erősen kifinomult agresszivitásmentes Jedi filozófia kifejező eszközévé magasztosult. A III. Forma, maximálissá teszi a defenzív védekezést, jellemző stílusjegyeivel, a rövid és hatékony mozdulatsorozatokkal, amik minimális testfelületet hagynak szabadon, összehasonlítva ezt a többi, relatív nyílt Formával.
    Obi-Wan Kenobi a III. Formának kötelezte el magát, mestere Qui-Gon Jinn halála után (akinek egyébként kedvence, a IV. Forma volt) mert észrevette, hogy mestere védekezésmódja elégtelennek bizonyult Darth Maul Sith technikája ellen. A III. Forma igazi mestereit, legyőzhetetlennek tartják. Kenobi még öregkorára is félelmetes kardforgató maradt.
  • MagyaR
    Ez a kotorba volt :D
  • Broafka
    amennyit én olvastam róla, annyit tudok így fejből hogy Darth Moul valóban a 7. forma mestere, de ez nem jelenti azt hogy az a legjobb, különböző formák vannak, van pl a 3. forma (Obi-Wan a mestere) ami leginkább a lézerpisztolyok védése ellen jött létre, vagyis a lézer pisztolyok kivédésére, de akkor nem fosom a szót beteszem
  • McGrady
    picsába...buzi internet...bocsi
  • McGrady
    csak azt tudom h a 7. forma a legprecízebb és a legtöbb szakértelmet elsajátító forma vagy vmi ilyesmi
    Darth Maul a 7. forma mestere
    lúzer obi meg simán levágta :S :C
    tedd be lécci sztem többen is kiváncsiak rá
  • McGrady
    csak azt tudom h a 7. forma a legprecízebb és a legtöbb szakértelmet elsajátító forma vagy vmi ilyesmi
    Darth Maul a 7. forma mestere
    lúzer obi meg simán levágta :S :C
    tedd be lécci sztem többen is kiváncsiak rá
  • Broafka
    és ez még nem minden, tud itt valaki bármit is a 7. forma kardvívásról?
    ha akarjátok betehetem, de az nagyon hosszú, de az is érdekes lehet :)
  • McGrady
    wow!
    ez kurvajó!!!
  • Broafka
    dehogyis, találtam valahol, már rég, de mondok még érdekesebbet is:
    hogyan készítsünk fénykardot, meg a fénykard felépítése, ez kicsit hosszú lesz, de annál érdekesebb:

A fénykard elkészítése általában egy hétig tart, de előfordult már az is, hogy egy hónap, vagy szükség esetén pár nap alatt elkészítették. Ismert egy legenda, hogy a Sith háborúk alatt egy Jedi két nap alatt készítette el fénykardját. Egy mester pár óra alatt is összeillesztheti az alkatrészeket. Jó, ha a jedi nem sieti el a munkát, mert ha csak egy alkatrész nincs a helyén, akkor a fénykard felrobbanhat.

A fénykard az alábbi részekből épül fel:
    Energiacella, markolat, aktiváló kapcsoló, biztosító, pengehossz-szabályozó, kisugárzó mátrix, az újratöltő foglalata, gyűjtőlencse, fókuszáló kristály, szupravezető.
    A fénykard elkészítése egy ősi technológián alapul, ami fölött évezredek óta őrködnek a Jedik. Néhány szóbeszéd szerint az Erő ismerete nélkül nem lehet fénykardot készíteni, bár ezt cáfolni látszik, hogy nem Jedi is képes a fegyvert használni.
    Minden fénykard egy kicsit más, minden Jedi saját ízlése szerint alakítja fegyvere külsejét. Van, amelyik teljesen átlátszó és van, amelynek tejfehér a markolata. Van, amelyik teljesen egyszerű és van, amelyiket faragások, díszítések borítják.
    A markolat hosszúsága 24 - 30 cm közt változik, a penge hossza ritkán haladja meg az 1,5 méter. A kristály típusától függ, hogy az energiacellából kibocsátott energiát mennyire képes fókuszálni, ez határozza meg a fegyver harmonikus rezgését és halálosságát.

A Jedi - lovagok évezredek óta szinte kizárólag Adegan kristályokat használnak fénykardjaikba. Az Adegan család által forgalmazott kristályok gyakorisági sorrendben:
    - kathracite,
    - relacite,
    - danite,
    - mephite,
    - pontite.

Az energiacella termeli azt az energiát, ami több csiszolt kristályon halad keresztül. A kristályok egy vékony fénysugárrá fókuszálják az energiát, amely egy kis lencsén keresztül kisugárzódik, így alkotva a kard pengéjét.
    A penge rezgésszámát meghatározza az is, hogy hány kristályt építettek bele a markolatba. Ez általában 1- 3 kristály, ami meghatározza, hogy a fénypenge hossza állítható-e. Egy kristály esetében a penge hossza és a hatásfoka állandó, míg több kristály esetén meghatározható a hatásfok, a kristályok egymáshoz viszonyított távolságának megváltoztatásával változtatható a pengehossz is.

A penge színét is a kristály típusa határozza meg, így egy hozzáértő a penge sajátosságait annak színéből, árnyalatából is képes meghatározni. A fókuszált fény-nyaláb kiáramlik a markolat közepén lehelyezkedő pozitív töltésű energialencséből, majd ívben visszahajlik, és ennek mentén visszatér nagy energiájú áramlásként a markolat csúcsán elhelyezkedő egy negatív töltésű tölcsérbe.
    Innen egy szupravezetőn keresztül az energiacellába áramlik vissza, érzékelhető veszteség nélkül, majd a körforgás kezdődik előröl.

A sok típusú kristályokból amik léteznek a galaxisban, a tibanna és az adegan kristályok felelnek meg a legjobban. A corusca drágakövet is lehet alkalmazni, Lowbacca pedig egy nagyon ritka, vulkanikus eredetű kristályt alkalmazott. Másik ismert kristályok az ilum és a kaibur.
  • donoki
    ez is jó....
    De ezeket honnan szeded??
    Te írod??:)
  • Broafka
    akkor most jöjjön a sötét kódex:
    Sötét kódex

A sötét jedik írtak egy kódexet, amit figyelmesen kísértek, bár a jedik nem is tudták hogy létezett
    · Nincs béke, harag van.
    · Nincs félelem, hatalom van.
    · Nincs halál, halhatatlanság van.
    · Nincs gyengeség, sötét oldal van.
    · Én vagyok a sötétség szíve.
    · Nem ismerek félelmet,
    · De félelmet okozok az ellenségeimnek.
    · Én vagyok a világok pusztítója.
    · Ismerem a sötét oldal hatalmát.
    · Én vagyok a gyűlölet lángja.
    · Az egész univerzum előttem hajol meg.
    · A sötétségnek áldozom magamat.
    · Ahol igazi életet találtam
    · A világosság halálában.
  • donoki
    Kira:)
  • Broafka
    Bár ez a Jedi kódex jobban hangzik angolul akár csak a sötét oldal kódexxe, de azért tessék egy kis érdekesség, majd jön még egy pár, vagy pár oldal :D
    A jedi kódex
    · Nincs érzelem; béke van.
    · Nincs tudatlanság; tudás van.
    · Nincs szenvedély; egyensúly van.
    · Nincs halál; Erő van.
    · A jedi nem keres hatalmat.
    · A jedi nem uralkodó, nem zsarnok.
    · A hatalmat keresni, az elhagyni az Erő utját.
    · Elhagyni az Erőt, a sötét oldalhoz vezet.
    · Az uralkodó és a zsarnok az ellenség
    · De a jedi nem használja fel a zsarnok erejét ellene.
  • donoki
    hát jah....:D
  • Broafka
    hát, miért nem? :)
    bárhonnan le kell ugrani ő mindig tanyál egy nagyot :)
  • donoki
    Obiwan itt csak lúzer:
    LoL
  • Broafka
    tényleg, jaj, ez milyen gáz hogy régebben milyen SW fan volotam, és mostanra már elfeledem ezeket a neveket
    de nem baj, ilyeneket azért nem feledek: noogri, Jawa, Kashyyk, Wuki, stb
    ezek azért feledhetetlen nevek, sőőt, a szép tanácsért, mutatok pár érdekességet
    lehet hosszú vagy inkább rövid legyen?
  • Anthony001
    Corusant
  • Broafka
    és péjdául azért voltak benne olyan retro filingek is, mint amikor klón hajóval kell lőni, vagy a nagy háború a 3. részben a legelején (szégyenlem de már elfelejtettem a bolygó nevét, olyan rég nem foglalkoztam mostanában SW-szal pedig imádom a SW-t)
  • McGrady
    ja az sztem elég eredeti ötlet
    nem az a lényeg h milyen nagyszabású legyen, hanem hogy lehessen élvezni
  • Broafka
    nekem azért tetszenek benne azok a vicces elemek, például itt mindig Obi-Wan a lúzer, mindig eltanyál :)
  • donoki
    Hát úgy keverék...
    De sima SW fíling lenne az nagyon tuti lenne!:)
  • Anthony001
    Gondoltam:)