82
 • Zsoltika 007
  #82
  Én már láttam elég sok crack-be rejtett vírust. De ez nem annyira számottevő. Inkább az oldalakkal kell vigyázni ahonnan ezeket lehúzza az ember ott aztán minden click-re jut egy norton antivir virus found üzi.
 • BlueGold
  #81
  Miért? Ahogy a játék "noCD_pach"-ekben meg a Program "Trial-to-Full" javításokban sincs se virus se kémprogram. Akkor szerinten a tört Win. Updatekben is meglehet majd bizni. Vagy te neked mindenből eredeti verziód van?
 • echo
  #80
  Köszi mégegyszer. Úgyis mindjárt vége a vizsgaidőszaknak, lehet neki is állok :)
 • TH448
  #79
  Sziasztok!
  Hogy mennyi hülyeséget össze tud írni a publikum! Ezt most nem azért írom, mert én lennék a fasza gyerek, de ahogy apukám mondta: Nem mindegy, hogy a hülye okoskodik, vagy az okos hülyéskedik!
  Valaki azt mondta, hogy a windows ablakkezelője a legjobb. Na ez nem igaz, az is már elavult, és mondjuk a KDE simán felveszi vele a versenyt.
  Csak megsúgom, hogy a MAC OS, az valójában feltuningolt freeBSD Unix. SZóval erről ennyit. Mondjuk tényleg ennek a legfaszább. Majd windows alá ha kijön normálisan beépítve az avalon, az már lehet, hogy eléggé modern lesz, csak nagy lesz az erőforrásigénye.
  Volt egy link, hogy le lehet csupaszítani a windowst, erre jött egy olyan reakció, hogy minek, meg 30 perc újrarakni. Na az ilyen gondolkodjon, mielőtt hülyeségeket ír. Ghost 2 perc alatt visszarakja. Nem jobb, mint mondjuk beállításokkal együtt, meg programokkal több, mint egy órán át szórakozni vele?
  Ha valakinek nincs boltban vásárolt névre szóló licensze, és használja a beépített windows update szolgáltatást, azt meg tudom sajnálni... IP log meg minden...
  Arról ne is beszéljek, hogy a vírusirtókról is volt egy link, ami teljesen igaz. Bár azzal nem értek egyet, hogy azért kell, mert ha mondjuk letöltök egy freeware progit (mondjuk), akkor az simán lehet vírusos, szóval nem hülyeség, de semmi nem 100%, alapvetően a júzer a hülye...
  A microsoft amit csinál, az meg teljesen érthető, mivel ők a bevételből fizetik a supportot. Ez van. Egyébként a gépek többsége nincs beállítva, vagy nincs elég sáv, hogy mindig leszedje a legújabb frissítéseket, szóval kevés gépen vannak rajta a legújabb update-ek. Ezért nem fognak az emberek másra áttérni. Mondjuk ha kell az msn messenger új verziója, akkor letölti valahonnan, de nem fog átszokni linuxra. Ezért már sebezhetőbbek, mivel nem a legújabb update van rajta, de nem attól, hogy nem eredeti.
  A home meg xp között nem olyan sok a különbség. Néztem a honlapon a különbségeket, egy átlag felhasználónak nem olyan sok nélkülözhetetlen dolog van a prof-ban, ami a home-ba ne lenne benne.
  Nah, ha eszembe jut valami még, majd megírom. :)
  Bye!
 • entreri
  #78
  Én nem nagyon mernék illegális oldalról frissítést feltenni...
 • NeoMaN
  #77
  elég LOLka. aki nem neten keresztűl frissítene, azzal mivan? vagy aki renccergazda, és akár 15-20 gépet is frissítene egyszerre? :))) az MS server megnézné, hogy amivel le akarják tölteni az offline is feltehető frissítést, azon a gépen legális-e a winfos, és ha nem legál akkor nem engedi a letöltést? nabumm. akkor majd leszedik Linuxal. :Ð Ha meg már lentvan, akkor "peccselhető". :PPPP Ezzel az egésszel csak azok szopikáznak akiknek legális van, vagy illegál de lúzerek. (mondjuk tuti, hogy a legtöbb ember illegál és lúzer, viszont ők nem is tudják mi az a frissítés... :Ð )
 • pcdesign
  #76
  Ajjaj akkor jó lenne bezerezni egy legális példányt az XP-ből mert askkor nem fogok jól járni
 • testerlnx
  #75
  Különben meg hajrá M$, csak így tovább!! Tényleg szúrkolok, hogy hozzanak még ki egy pár Starter Edition-t, és próbáljanak meg minéll több mindenért pénzt kérni. Csináljanak egy validációs szolgáltatást, amelyet vegyen igénybe az összes feltelepült program, hogy ellenőrizzék, hogy crack-elve vannak-e, vagy tényleg megvették őket :) Ha össze adod, amiket használsz, nem csak a Windows-t!! Akkor rá fogsz jönni, hogy a géped árát lazán rákölthetnéd software-ekere, hizsen még egy tömörítő program is pénzes M$ -on, biztos használsz WinRAR, WinZIP, ACDDSEE, MSOffice, egy pár játék, ugyan már, ad már össze ezek mennyibe kerülnének, ha egyszer meg kéne venned mindet :)
 • Kain
  #74
  1 milla az átlagfizetés, haha, ez szellemes volt.
  Pár példa:
  - jól fizetett gyári munkás: kb. £14.000/év
  - bolti eladó: £11.000/év
  - vezető könyvelő: £25-29.000/év

  Számold át szépen és meglátod, hogy ott sem kolbászból van a kerítés.
  Bocs az OFF-ért.
 • testerlnx
  #73
  Ha SuSE-t használsz akkor a yast-ban egy katt az NVidia driver... Csak ne a kernellel frissítsd egyszerre.
 • testerlnx
  #72
  Én megadtam a Firefox-nak, hogy SuSE Sans -al helyettesítse, és nagyon szépen nézki, én linux-os font-okat használok és szerintem sokkal szebbek mint amit az M$ használ alapból...
 • Tetsuo
  #71
  Pont jókor, kijött a Mini Mac, újulnak a Linuxok.. hehe
 • DeathMatch
  #70
  Szerintem meg lesz egy csomó ilegális oldal ahonnan le lehet tölteni a
  legújabb frissítéseket... erről ennyit
 • Magnetic
  #69
  " (Londonban az uccsó pábban átszámolva 800 alatt csak kólát kapsz, vagy asse) "

  Csak azt felejtetted el, hogy ott kb. 1 milla az átlagfizetés átszámitva...., de nehogy gondolkodj mielött butaságot irsz
 • gonz
  #68
  Ez csak egy rövidke eszmefuttatás, vízió volt egy ideálisabb jövőről. De látom Te nem veszed az ilyet, a logódon is látszik..
 • h4x0r
  #67
  Na ebbe a nincs normális ablakkezelőbe belekötnék, ha az úri közönség nem bánja (Rejtő rulz :-)

  pl.
  PekWM: Groupping, minden konfigolható, jó konfig doksi (egy kétéves is megcsinálja szinte), letölthető alapkonfigok, és ha megszokod, nem tudsz lemondani róla. Ikonok ugyan nincsenek, de egy lenyíló menüből tetszőlegesen választhatóak az alkalmazások és egyéb műveletek (amit neked kell ugyan beállítanod)...
  PekWM
 • artschiatwork
  #66
  XP verziók összehasonlítása
 • mireez
  #65
  na, remek, hát az ilyen emberek hiányoznak a társadalomba:) vagy nem?:P

  Amúgy HA, úgy csinálták, hogy CSAK az olyan kulcsokat fogadják el, amiket el is adtak, tehát lás példát az élet egyéb más területeiről: Steam rendszere a valvesoftware-nek. Ott is csak eladott kulcsokat fogad el a rendszer, akármilyen generáltat nem. Az már más kérdés, ha vkinek sikerül olyat generálnia, amit épp eladtak...
 • mireez
  #64
  ja.. szerinted:D
 • gonz
  #62
  Most ha ezt véghezviszi a microsoft, és tényleg csak az EREDETI windowsokat lehet majd frissíteni, akkor végük, óriási tömegek fognak átpártolni a linuxhoz. Szerintem..
 • BlueGold
  #61
  Szintén Zenész! 2 jelentkező. Szerintetek hogyan deriti ki a Win.Update, hogy a Keygen-nel készült kulcsok közül melyik a Valodi és melyik a hamis?
 • zeus
  #60
  Hamarabb fognak valami törést felnyomni publikba mint hogy ezt a titkos mizériás updatet élesre állítanák.)

  Windows alatt nincs lehetetlen... lehet, de bug az van.
  Linux/BSD alatt meg nincs bug, nincs lehetetlen.

 • OliApa
  #59
  Korrekt.
 • BlackHawks
  #58
  Kedves Sodi!

  Én jelentkeznék!

  1-nem vagyok egyetemista
  2-nincs cégem
  3-Sulinetet nem vehetem igénybe,mert MINIMÁLBÉR-ért dolgozom

  Mit nyertem? :)
 • Killgore
  #57
  így van, kár vitázni róla :)
 • Sil3nt
  #56
  kacsa az egész hír bázz...eddig is megoldották és most is megfogják oldani a kaloz xp updatjét...
 • The Termentor
  #55
  en meg mindig mek re szavazok :)))))))))))))
 • strogg
  #54
  Jah linuxos game isntallerhez.
  http://icculus.org/~ravage/
 • strogg
  #53
  echo
  Nagyon relatív amit kérdeztél.
  Én ugyanis szeretek buherálni. (mobiltelefon mountolása linuxra, palm baxtatás, és sok forrást fordítok a speckó driverek miatt. (mobil driver pl.)).
  Egy két példát tudnék említeni. Disztribbel persze.
  Pl: a menyasszonyom ujságíró. Neki UHU van fennt, semmit nem heggezstettem rajta. Install->ok->ok fentvan. Najó kicsot design.:) Témák az ablakkezelőre. Na meg a beállítások (net,email account,stb...)
  Ha ismered a disztribet az UHU pl fenntvan 1 óra alatt egyéni csicsával, beállításokkal. De én pl számtalanszor csináltam, hogy lemáoltam pár konfigot a home mappából, azt átmásoltam a másik gépre, és még a parancsikonok is rögtön a helyükön voltak. Szóval nagyon békésen meg lehet oldani. És minden rögtön kéz alatt van. (default telepedik a mozilla, openoffice, cd-iró progik, ésatöbbi. )pl a KDE teljes rendszer. Csicsás ablakkezelő kismillió segéd utilityvel. Elég sok mindenre alapból ott a megoldás, csak katt a menüben.
  Átállóknak pedig tudom javasolni az UHu mellett a SuSE-t. 9.2 prof letölthetö DVD .iso-ban. Installkor már eldöntheted, hogy a 2000 progi közül mi telepedjen. Akkor dobtam egy hátast, amikor a mobilos szívást ki tudtam vele kerülni, mert alapból választható a gnokii util nokia telókhoz. Palm kezelésre meg alapból 3 progit is találtam.:) Érdemes elszemezgetni a yast2 -ben.:)
  Én amondó vagyok egy paricióra tedd fel, és sasold meg. Nagyon szolgálatkész egy komplett jól összerakott disztrib.
  Jah ATI kártyákkal szívás a linux, mert az ATI nagyon lexarja a linuxosokat. Ha NVidia a kártyád akkor viszont nvidia.com, és már töltheted is a drivert. Telejesn kultúr telepítövel IA32-64 -re is, és tényleg nem büvészet felrakni, mert kiszolgál. Nvidia linuxos támogatása igen kellemes. És utánna már mehet a game isntall, ha játszani akarsz. Sok wines játék linuxos installja van itt: ftp.linuxforum.hu
  Vagy liflg.org (com?)
 • Adam II
  #52
  Úgyis megoldjuk ,hogy mindenki számára elérhető legyen.
 • zozo2001hu
  #51
  Én eddig 3 félét próbáltam, redhat6 -al kezdtem, végigolvastam akkoriban a userguide-ját, alapozásnak remek volt, utána jött a suse6 az már sokkal kényelmesebb volt számomra, yast configuráló, egy csomó hasznos parancssori script msttfonts script-je pl. pontosan letölti és rendszerbeintegrálja az alap windows-os fontokat!!!, ezek után az asus a1300-as laptopomon sokáig a mandrake 8-as sorozata volt fent, mindenre tökéletes volt, csak sajna azok a bizonyos windows spec programok (ügyviteli kliens, apeh-es szarok, bank terminál kliens) nem futottak rajta így 1 év után száműztem, visszatértem a jóöreg w2k-hoz. Nálunk a cégnél Novell szerverek működnek gond nélkül, most kihozták a Novell Desktop Linux-ot (Suse alapokkal), azt szívesen kipróbálnám esetleg, valaki találkozott már vele?
 • TeszteloPontHu
  #50
  "hiszen ez eredeti ár is igen eltérő, ebben a három országban például 10 és 150 dollár között mozog."

  10 dollár Kínában a Windows??? Annyiért itthon is sokan megvennék...
 • Zsoltika 007
  #49
  Szerintem tuti hogy meg lehet, de nem vagyok ennyire benne a dologban. Amúgy meg lehet szokni egy idő után. (Nekem 1 hét után a win szövege rondábbnak tűnt.)
 • SoDI---
  #48
  Mondjuk engem a Linuxban az idegesít, hogy nincs alatta Arial font, így minden weblap olvashatatlan lesz, mert az összes böngésző szar talpas betűkkel helyettesíti.
  Tényleg, nem lehet ezt valahogy megoldani?
 • Zsoltika 007
  #47
  Jó az a Linux. Most is arról írok.
  APEH-nak meg üzenem hogy portoltassák át a progit Linux-ra és akkor megy gond nélkül. Ilyen egyszerű.
 • SoDI---
  #46
  linux alá nincs normális ablakkezelő

  a winXP abakkezelésénél jobbat még nem láttam sehol

  talán macOS jobb lehet, de azt meg arany árban mérik, olyanra az istennek sincs pénze
 • SoDI---
  #45
  Nem nagy gond ez.

  1-) Egyetemistának ingyen van a Windows a Campus licensz keretében.
  2-) Egy cég, vagy vállalkozó meg tudja venni, elvégre pénzt keres vele, és hamar megtérül.
  3-) A többiek is beszerezhetik ingyen (adójóváírással) a Sulinet Expressz keretében.

  Jelentkezzen, akik egyik kategóriába se tartoznak bele. Mert szerintem nincs ilyen.
 • zozo2001hu
  #44
  Ez az a fazon, aki pl. heteket szarakodik egy wine linuxos windows emulátorral, hogy működésre bírja az APEH-os nyomtatványkitöltő programot LINUX alatt, vagy képes LINUX alatt remote desktop-ot futtani, hogy az egyetlen vállalati XP-s gépen elérje a windows-os alkalmazásokat, végülis jó poén:)
 • trabant
  #43
  Ezentúl a DC-ről meg Torrentről lehet majd letölteni a frissítéseket, nem a mikorszopsztól. 1 ember megveszi legálisan, letölti a frissítést, majd kirakja warezba. Hát ezzel nagyon meggátolják a warezolást az biztos... A probléma ugye ott kezdődik hogy irreálisan drága a szajré, a fizetés meg nevetségesen kevés. Ezen a felálláson nem változtat egy bilincsrázós kampány se. Eltart még nekik egy kis ideig felfogni, de mindegy, nekik gond hogy nem fizetnek a cuccért, nem a warezjúzernek...
 • zozo2001hu
  #42
  Mondjuk végigolvasván a lentebb említett EuroAstra cikket, én tutira nem kezdeném el kigyomlálni az Xp-met:) Ghost-al is szarakodni hát, egyszerűbb újrarakni, egy mai gépre kb. 20 - 30 perc alatt felmegy egy Xp és még lehet hogy sokat is mondtam:)
  De azért poén a csóka.