A Magyar ember ma.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JackDaniels
Ezt a legegyszerûbb: Az az igazi barátod, akire a bajban számíthatsz leginkább. Minden más, csak felszínes baromság. Aki nem csak együtt nevet veled, mert azt a legegyszerûbb, de együtt is tud sírni. Nahh, ez az igazi barátság.
Illetve akinek te is a barátja vagy, nem pedig csak a te barátod!! Ne legyen egyoldalú, mert az már nem barátság!!

\"Never say never!\" W Churchill

Grimbusz
Érdekelne nektek mit jelent a barátság, hogy definiálnátok ezt már ha lehet ezt igazán.???

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
Közben rájöttem egy viccbõl:

Budapesten kétféle ember van, kaszkadõr és kamikaze. LOL

/sajna ez is igaz/

A túlerő legyen veled!

Taranov
Ebben csak az a vicc, hogy a Corába és a Tescoba autóval járnak az emberek. Akinek már autója van, az nem olyan szegény.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Random work
Itt Szegeden azért látni azonnal ki a termelõ és ki a viszonteladó. Viszont ha a viszondeladótól veszed az is jobb mert akkor is magyar termék fogy. Nincs olyan, hogy nem éri meg felszedni a retket pl. mert nem lehet eladni.

Az is tény, hogy a mezõgazdaságban nincs szervezett termelés. Németeknél országosan mindenki nyilván van tartva és az állam szabja meg mibõl mennyit vet el. Így nincs olyan, hogy egyik évben egyik terménybõl van túltermelés másik évben másikból.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Random work
Én is láttam! Országosan elég gáz az utak állapota. Most kitalálták, hogy túl sokat fizetnek ki évente kátyú okozta kártérítésre és független szakember vizsgálata szükséges ezúttal.
Mondták az osszeget mennyi milliót fizettek ki elmúlt évben. Hát ha azt mind útjavításra fordították volna szerintem lényegesen jobb lenne a helyzet.

Sajnos az a baj, hogy alapból rossz gagyi anyagból készítik az utakat ezért ne is lepõdjünk meg ha egy új fõút fél év múlva repedezik. Ha egy kicsit odafigyelnének a kivitelezõre akkor nem kellene késõbb javításra milliókat elcseszni. Gondolom mindenki lenyúlja a lóvét azért lesz a végén olcsó húsnak híg leve.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

JackDaniels
Ha piacon vásárolsz, azzal is az a baj, hogy 90%-ban nem a termelõt támogatod, pedig õt kellene, hanem a viszont eladót. Azok a legmocskosabbak. Az õstermelõk mondjuk lehetnének kissé tökösebbek, csakhát õk is el vannak kényelmesedve, mert a viszont eladó megveszi tõlük az árut nagy mennyiségben, utána meg sírnak, hogy nem kapnak annyit az árujukért amennyit kellene. Akkor miért adják el????? Alakíthatnák egy érdek szervezetet,és kihagyhatnák a mocskos viszont eladókat. Õk is és a vásárlók is sokkalta jobban járnának!!!!!

Rafaelo
valahol tegnap beszéltek arról hogy nincs pénz utburkolati jelekre zebra
meg ilyesmire aztán mutatták hogy egy keresztezõdésben hogy bénáznak az autósok mert nem tudják van e kanyarodó sáv meg eggyátal nagyon lol volt
pedig nekem is van autóm 😊

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Random work
A tescorol annyit, hogy húst nem érdemes ott venni mert nem egyszer mondták barátaim, hogy rohadt volt meg romlott. Mi tartunk falun állatokat, de szerintem aki városi és húst akar venni az is jobban teszi ha henteshez megy gyümölcsért meg a piacra.

Így támagogatva van a magyar termelõ mert nem áruházi importot vesz másrészt meg minõségi árút kap a pénzéért.

Rózsalány
szidjátok itt a tescot meg a Corat meg az ilyeneket... meg azt mondja, hogy svédeknél meg norvégoknál nincs... hát azért nem kéne az õ életszínvonalukat meg a milyénket összehasonlítani. nagyon nagyon sok ember él ebben az országban olyan minimális pénzbõl, hogy még azt sem nagyon engedheti meg magának, hogy ilyen diszkontokban vásároljon. lehet, hogy nem jó, mert kizsákmányolók, meg globalizáció meg ilyneke, de szükség van rá, mert nagyon sok embernek az a lényeg, hogy minél olcsóbban megússza a kaját. a kínai ruházatról nem is beszélve...
egyébként az ikea is kizsákmányoló és gyerekmunkából gazdagszik meg - láttam dokufilmet errõl😞

\"Azt hiszem van úgy, hogy az embernek nincs elég köve...\"

Grimbusz
IGAZAD VAN.
Tudod ma milyen sok cégnek az ügyfélmegtartása és a haszonkulcsa? és új ügyfél szerzés marketingje? Állat nehéz és ha nincs zsé, de kell a minõség valahol kell húzni egy határvonalat.
~Drága a cucc, tudom, de kéne az ügyfél is még a jövõben, mert mondjuk évi 10 millát hoz a konyhára, ezért úgy árazom hogy mindenkinek jó legyen (ha csak nem kenek valakit aki történetesen a beszerzésen dolgozik, vagy éppen az igazgatót, mert akkor nem feltétlen törödök az árral csak kicsit maradjon reális). Ha te nem hozod olcsón, majd hozza más, és nem mondhatod az ügyfélnek ne minõség, de bazze fizesd meg! mert azt mondja oké, csá viszlát, nálad is van olcsób az xy-n. Hopp. Kopp. Persze vannak inteligens, értelmes emberek akik belátják hogy a költsönös feltételek minõséget hoznak, de szvsz nem õk vannak túlsúlyba. Magánemberként meg nem tudsz megfizetni minõséget, csak egy átlagosat, hacsak nem vagy milliomos, vagy nem sporolsz egy-2 évet. Ajánlom 😉 15-16 k-ért a 40GB hitachi vincsit 😉 egész jó és 3év gari ;DDD

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
Na ja nincs tesó meg coró, de ott nem ilyen egy átlag üzlet mint nálunk egy ABC!!!! cseppet más, elsõkézbõl tudom!!!!

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
Ja esze nincs, de azért mindenhez nem kéne hogy értsen az ember. Az már régen nagy baj hogy a szakemberre nem hallgathat a vevõ és átq_urálják mint szahart a palánkon. Szvsz nem az a megoldás hogy mindenhez érts, mert úgy sem fogsz tudni mindenhez érteni ez az élet kevés rá.

evibudri kungfúúú fájting 😉

A túlerő legyen veled!

Taranov
Azt mondom, hogy akinek tényleg jó vinyó kell, _tényleg_, annak nyilván haszonszerzés céljából kell, a haszonhoz meg befeketetés kell, és lehet venni jó vinyót, csak meg kell fizetni.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Trade
az

Rafaelo
tescpo ?

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Trade
Svedorszagban de lehet hogy Norvegiaban sincs Tesco meg Cora.
Mindegy nekunk kell..........
Amugy iszonyat mennyit valtozott a vilag.
Amikor Pesten megnyilt a mcdonalds vmi ilyesmire gondoltam:eljott a szabadsag.
Ma meg mar a globalizacio legnagyobb jelkepe.
Tescpo is milyen jo volt amikor megnyil,mostmeg mar jo lenne ha el is huzna

JackDaniels
Az áruház nyitásról jut eszembe: Amikor Miskolcon nyított a Praktiker, már 3héttel elõtte tele volt minden azzal, hogy aki jön, az ingyen ajándékot kap. Nahát, nem kicsi volt a tömeg. Tudjátok mi volt az ajándék?? Egy szál piros rózsa. Haverokkal 1hónapig fetrengtünk a röhögéstõl, mennyire birkák az emberek és ezt mennyire kihaxnálta a Praktiker. Mindenki azt hihette, hogy valamilyen, a boltban kapható áru lesz ajándékba!😛PPPPPPPPP Na ennyire be lehet ugrasztania a sok magyar parasztot. Mindegy mit kapok, csak ingyen legyen! LOL!😄DDDDD

Random work
Nem pénze nincs hanem esze. Ha értene a számítástechnikához és nem az eladókra hallgatna nem lehetne megvezetni.

Azon csodálkozok néha mikor megnyílik egy áruház hatalmas akciókkal mennyi birka tolong ott órákig egymást taposva akkor érdekes van pénzük amúgy meg panaszkodnak.

Egy kicsit mintha álomvilágban élnél. Honnan a faszbol lenne egy atlagembernek kerete scsi winyokra pl.? Sehonnan mindenki addig nyujtozkodjon amig a takaroja er.

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Latod teis tudod mi az abra. <#eljen>

Taranov
Az a baj a Szalacsival, hogy egy átlagos egyszerû ember, de a Fókusz és Aktív szerû pletykamûsorok elõvették a 88-as, 89-es felvételét.
Mindent úgy állítanak be, mintha valami nagy szám lenne, az emberek meg nézik ezeket a mûsorokat.
Régen ez volt a Nostradamus-szal, most a Ferikével.

Jó üzlet ilyen embereket felkapni, hiszen nem kell hozzá semmilyen különleges. Így volt Majkával is. Millió szavazatot adtak le rá SMS-ben a Való világban, ebbõl jó sok pénz lett.
A nézettség is nõtt, ebbõl is csak pénz lett.
Nagyon megéri az RTL Klubnak Majka.

Trade
"Szomoru olyan vilagban elni ahol valaki azert lesz hires mert,italosan osszevissza hablatyol.A kor szellemiseget tukrozi hogy 13 evvel ezelott Szalacsit meg kivagtak,ma sztarra valhat,csakugy mint Oki Majka de emlithetnem Lillat is.Am Szalacsi megsem bolond:nem akarja a sztarsagot.Ellentetben masokkal."

Taranov
Szerinted a szerverekben milyen vinyó van? 😊 olyan, amit pistike vesz? 😊
Mondjuk egy ~33 GB-s Seagate SCSI vinyó 1.200.000 óránként hibázik komolyat.
Persze ennyi ideig nem is él.
Egy ilyen vinyó 40-50 ezer Ft olyan helyen, ahol jó a garancia, a legtöbben meg olyan vinyót használnak, amibõl mondjuk egy 120 gigás 15-20 ezer Ft.
Így ne várjanak sokat.
Meg eleve marhaság, hogy ennyi hely kell. Egyértelmû, hogy az illegális cuccoknak kell a hely. Nevetséges ez az egész számítógép-használat Magyarországon 😊

Trade
En eloszor a hipermarketeket szamuznem Magyarorszagrol.
De azok olyanok mint a saskak,majd ha elfogy az emberek tartalake akkor tovabbalnak.
Nagy szivfajdalom volt nekem amikor a Vermezot is eladtak bevasarlokozpontnak.Na lett meg egy Pesten!
Miert nem eleg???Tudom hogy nagy biznisz a plaza epites de
undorito

Grimbusz
winyó: LOL!!!!!!!!!!!

Van, tudom, számgép. szervizes helyen dolgozok 😉 még...

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
Ezért mondjuk nem lázadok annyira mint a járdás trükkért, csak néha beleverek egyet a székembe hogy egy hónapig fájon a kezem és tudjam mekkora balfax vagyok hogy elõbb ütök aztán gondolkodom.

Sokat gondolkodtam hogy lehetne ilyen nemzeti problémákon segíteni, de az ember egy nagyon "birka" faj wazze. Míg kis tömegben van úgy ahogy kordinálható, de nagyban egyszerûen nincs olyan hogy egyetértés, nincs olyan hogy anyád ne csuklana, vagy érdekeink egyeznének.

A 100 fõre jutó balfaxok aránya legalább 40% és azokon nem lehet segíteni, mert büszke, akaratos, meggyõzhetetlen, korlátolt, gõgös és stb majd késõbb rájön hogy milyen mégsem ismerné el a világ összes kesséért sem. Pedig tudja belûl hogy elcseszte.

A túlerő legyen veled!

Taranov
Azért van jó vinyó is.
Az a baj, hogy Magyarországon az emberek folyton spórolni akarnak, de mégis azokat a cuccokat akarják megvenni, amikre
1., nincs igazán szükségük
2., ami mondjuk olyanoknak szükségeltetik, akik ezekkel dolgoznak

Az a baj, hogy Magyarországon nagyon nagy tárgykultusz van, és az emberek azt hiszik, hogy spórolnak, ha olcsón vesznek meg mondjuk egy videókártyát vagy winchestert, vagy akár egy TV-t. Közben akkor spórolnának, ha nem vennék meg.

Trade
De egyszeruen ilyenne alakult a vilag.

Grimbusz
Nem csak olcsón akarnak venni az emberek (persze 70 ezer Ft-os fizubol mi mást tudnál csinálni), hanem olcsón akarják elõállítani a gyártók is a cuccokat legyen az étel és mûszer stb, és pótolnak mindent mindennel eredmény egészségtelen és szar.
Nézd meg a régi Orion TV még mûködik! Nézd meg a mai márkák meddig fognak mükxeni vagy mikor fognak elavulni.
Régen egy wincsi, vagy egy régi vincsi nagyon jó élettartam idõvel rendelkezett és nézd meg most, a gari lejárta után jó esetben 2-3 hót bír még és beadja a kulcsot.
Kicsit igen túloztam, mert nem mindennel van így, talán csak azoknak akik ezt a szintet tudják megfizetni. Hozzátenném még: ezen a szinten(középosztály ha még van 1általán ilyen) az elsõ osztályú áru más, mint a felsõ 20ezer elsõ osztályú szintje.

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
: ja mondok még jobbat, bár ez sokaknak nem lesz újdonság. Romániában pont ilyen az autós közlekedés, de tényleg, akinek hangosabb a dudája, vagy nagyobb a kocsija (BUSZ) az kanyarodik és megáll mindenki!

A túlerő legyen veled!

Trade
Olyan dolgok is eszembejutottak hogy:
AZ emberek egyre olcsobban akarnak vasarolni.
A gyartok ezert nyomjak bele a mindenfele mu dolgot az emberek meg annal jobban veszik mert olcso.
Aztan meg azon sirankoznak hogy rak meg egyebek.
Aztan mennek a bioboltba veszik a millio tapszert.
Tudom hogy van aki nem tud dragabb dolgokat megvenni de akkor is szornyu lett ez az igenytelenseg

Trade
Huh de ez annyira jellemzo.En is sokat gondolkoztam ezen.
Szerintem amolyan rangsor hgoy ki ter le a jardarol.
Ha ez lenne a kozlekedesben(auto) akkor mar annyi tomegkarambol lett volna.

Grimbusz
Ne alkalmazkodjon, hanem agyja meg azt a tiszteletet amit elvár másoktól, s ha azt mondja hogy nincs ilyen elvárása ada meg neki az ég hogy tapasztaljon.

A túlerő legyen veled!

Random work
A másik oldal ilyenkor azt gondolja, nehogy már mi hárman alakalmazkodjunk egy emberhez. Sajnos.

Grimbusz
Nem tudom ki járkál Pesten rendszeresen, én igen. Ami ismét csak kortól, nemtõl független és nagyon bosszantó egy idõ után:

- Nem kerülnek ki az emberek senkit. Ha ketten 3man mennek és Te egyedül mész a másfél méteres járdán akkor sem mennek arréb (kivétel van, lesz), holott azért ez azért egyértelmû pl hárman megyünk az járdán és jön veleünk szembe egyetlen manus miért õ másszon le a járdáról, mert nõ, vagy mert fiatal, vagy mert erõsebb vagyok???
Érdekes egy tagbaszakadt csákó elõl eliszkolnak, elkotródnak mint a sicc. Nem kivételek az öregek sem ez alól! Sõt trécselnek 1000el a járdán, úton, útfélen és leszaharnak mindent és mindenkit. Miért? csak azért mert idõsek??? Ahogy Jack is írta és én is mondom a tolerancia fontos dolog, nem korfüggõ. Nem az enyém a járda, és nem én vagyok a legerõsebb hogy mindenkinek félre kelljen állni.

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
Szvsz akkor egynelõ minden ember ha egyedül van 😊 és nem srizo!

A túlerő legyen veled!

Random work
Na ja ne azt mnondjátok, hogy ez nem igaz hanem indokoljátok meg érvekkel!

Én úgy látom Myrkul-nak igaza van mert valóban azokkal vagyunk kedvesek akit ismerünk és elnézõk is.

Nekem ennyi maradt mega tanításból!
A kommunizmusban, minden ember egyenlõ. Nem lesz szükség pénzre,
mert bemehetsz a boltba és kielégítheted a szükségleteidet úgy,
hogy ha mosógép kell, csak elviszed.
Ekkor megkérdeztem, minek mosógép, ha bármit elvihetek, minek akkor
mosni. Erre kizavartak az óráról 😄DD

Grimbusz
Hát ö, érdekes ez a reakció, mondjunk ellent, de ne magyarázzuk meg.

A túlerő legyen veled!

sz4bolcs
Ez szép és jó, csak fele nem igaz... És kár, hogy a környezetedben ezt látod.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Csak 1 kerdesem van: Mien kommunizmus ? 😊

Hali!!

Hallottam errõl a jó kis topikról és gondoltam én is megosztom veletek az én gondolataimat.
Bocs, ha valami olyasmit írok amirõl már volt szó de egyenlõre nem tudtam visszaolvasni a hozzászólásokat.
Szerintem a mai Magyar embert nem lehet hasonlítani semmihez, sem idõben sem földrajzilag más népekhez vagy a régi Magyarokhoz. Szerintem a mai társadalmunk lenne a példa arra, hogy így NEM szabad! Most nem politizálni akarok, a politika már elbukott az eszmék eltûnésével együtt. A mai társadalmunk nem szól másról minthogy eladjuk a szabadságjogainkat a jólétért. Nem szeretem a mai Magyar emberben azt, hogy nem Magyar, hogy nem vállalja fel Magyarságát. Õ csak egy állampolgár akinek vannak jogai eljár dolgozni, de nagyon nem érdekli, hogy melyik államban él, és hogy mi a nemzetének a múltja jelene és mit hoz majd számára a jövõ. Nem lát saját magán túl! Ezért is vannak azok a dolgok amiket ti felhoztatok az utazással kapcsolatban. Itt él 10 millió magyar ezen a földön, 1109 éve. Voltunk nagyobbak és voltunk többen is, de ez maradt belõlünk. A latin mondást akár át is írhatnánk „Magyar Magyarnak farkasa”. Ha valaki olvasta a Magyarok Világszövetsége írását, arról a könyvrõl amiben meglehet ismerni EU tagállamait, akkor tudja mire gondolok. Az a 40 év kommunizmus nem tett jót nekünk. Most az idõsebbek mondhatják, hogy mit akarhatok én itt, hisz nem is éltem még akkor. Valóban, de én nekem és minden más fiatalnak kell az ország adóságát megfizetni, és még az unokáink is ezt fogják nyögni. De a mai társadalmunk ilyen, és nem az emberek a rosszak!! Ha valakit ismersz és vele együtt utazol és netán õ valamiért valakinek útjában lesz, nem fogsz rá haragudni. De ha nem ismernéd és leszálláskor neked lenne utadban, akkor biztos, hogy pár percig még csuklani fog az anyja. Talán az a rossz a mai világunkban, hogy csak annak segítünk akit ismerünk vagy valamilyen hasznot remélünk belõle. Ha nagyanyák száguldana át a buszon ülõhelyért akkor még segítenénk is tisztogatni neki az utat, de más nagyanyja már minket nem érdekel. Persze azért nem szép dolog!! Attól, hogy valaki fiatal még õ is lehet fáradt. Majd még folytatom!

Üdv!!!

3 legjobb dolog a világon: Egy joint előtte és egy spangli utána! Ha ma nulla fok van és holnap kétszer olyan hideg várható, hány fok lesz holnap?

sz4bolcs
akkor én úgy kedzem!

ThePartyFace
Szerintem az a tipikus magyar tulajdonság, hogy aki "okos" az ugy kezdi a mondatát, hogy "Ez is egy tipikus magyar tulajdonsag..."

Háboruzni a békéért olyan mint szeretkezni a szüzességért!

sz4bolcs
Punny-punny 😞

Rafaelo
a magyarok elvesztették a monyójukat 😊

Grimbusz
hehe!

Mennem kell holnap itt! gyó' ét'!

Jó volt veletek és igen érdekel a véleményetek!!!!!

sziasztok

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
smilék -et ne már. na.

Tapasztalatokat a mai magyarokról legyen az kortól nemtõl független jöhet.

Lásd pl.:
család, nevelés, munka, munkanélküliség, mentalitás, erkölcs, stb.

A túlerő legyen veled!

sz4bolcs
Mi egy test és egy lélek vagyunk De szépen mondtam <#idiota>