856
A Magyar ember, s ami a te tapsztalatod vele???
  • sz4bolcs
    Ez van. Így fejlődtünk. Evolució ilyesmi... Majd jön egy olyan faj ami jobban bírja a radioaktív sugárzást, miután mi kipusztítjuk egymást a nyersanyagért, és aztán ő lesz a király. :)
  • Taranov
    Múltkor azt mondták nekünk, hogy a nagyfater kombájnját nem a postás hozza házhoz, mert túlméretes csomagként került feladásra.
  • Taranov
    Az nem baj, hogy kapsz egy kombájnt. A kombájn egy nagyon jó találmány, segít előállítani az élelmiszereinket.
  • JackDaniels #532
    Van ilyen: Te kifizeted aztán baxnak odaadni.:DD Van ilyen, nem is kevés. Különösen ha csomagküldő szolgálatnál rendeled, ők meg rábízzák a postára és előtte átadnak egy faxa logisztikai központot!:DDD
  • sz4bolcs
    Miért baj? Van pénze rá, megteheti. Ilyen világban élünk. Milyen lenne már, hogy megfelelő pénzösszeg ellenében nem kapnék egy kombájnt? :D
  • JackDaniels #530
    ...és a legnagyobb barom is. (már elnézést!:D) Az emberen kívül egyetlen élőlény sem képes oly mértékben saját maga elpusztítására törekedni és ezt fejlődési, technikai, ipari forradalomnak magyarázni.:D
  • sz4bolcs
    Ja igen! Arra, hogy végén az ember úgy elkényelmesedik, hogy egy zsíroskenyeret nem fog tudni megkenni magának és éhenhal. :D
  • JackDaniels #528
    Nekem bedugult az orrom:DD

Egyébként igazad van.
  • sz4bolcs
    Az ember nem képes magát ellátni, és nem képes már a legalapvetőbb önfenntartó dolgokra sem, mert rájött, hogy a fejlődés és a technika sokkal egyszerűbbé teszi az életét, és meg tudja oldani erőfeszítés nélkül is. És tényleg, ez működik is egy darabig, de én azt látom, hogy az ember telljesen tehetetlen egy cunamival vagy egy földrengéssel szemben, amik globális szintű változások mellett kis lófaszok (üvegházhatás, túlnépesedés), úgyhogy tényleg csak egy darabig. Az ember talán a legkényesebb fajta, ha kicsit megnézitek "magunkat". Na nem tudom már mire akartam kilyukadni basszus...:D
  • Taranov
    Ez nem gázos szerintem, ha nagyban akarsz termelni, akkor kellenek munkagépek. A munkagépeket legyárták/eladják, hogy te is termelhess és kereshess vele pénzt. Itt inkább azzal van a baj, ahogy a végfelhasználók vásárolnak, persze nem kimondottan az élelmiszerre gondolok, bár arra is.
  • Taranov
    :D
  • sz4bolcs
    ugye azért érzitek az iróniát? :D
  • sz4bolcs
    jaj a fenébe... csak kell hozzá arató, vetőgép, vetőmag, kapálógép, el is felejtettem.. hol is lehet venni? Múltkor láttam olcsón az egyik nagykereskedésben :DDD
  • sz4bolcs
    Nem mindegy, hogy az ember hol vásárol? :) Van jó cucc a hipermarketekben is, meg van jó cucc a sarki éjjelnappaliban is. Csak az ár és a minőség számít. Az, hogy tudd mit veszel. Mindkét helyre ugyanonnan hozzák a cuccot, vagy talán a kisbolt a hipermarketből? :) De tényleg az lenne a legjobb ha mindenki megtermelné a saját kis kajáját a kertben. Én is szeretem a nagymamám paradicsomlevét, jövőre már búzát is fogunk vetni...:)
  • Taranov
    Ezzel egyetértek.
  • sz4bolcs
    A népnek olyan sztár kell, aki egyszerű, leutánozható, akiben nincs olyan dolog, amit ő ne tudna elérni, de mégis "több" mint ő. "Több"-et csak a média csinál belőle. Nem tudom mi ennek az oka, talán itt jön be megint a nevelés, és a tolerancia. Na meg a tisztelet. Vannak emberek, akik tényleg tudnak olyan dolgokat, amiket én vagy más csak évek/évtizedek alatt tud megtanulni, nekik sem jött könnyen, de mégis jók benne. Azt vettem észre, hogy az ilyen embereket sokszor keverik a majkapapákkal manapság. Nem tudják tisztelni a tudást, vagy tolerálni azt hogy valaki más, mert épp mást tanul könnyen. "Miért fölnézni az ilyen emberre, ha én soha az életben nem fogom tudni megcsinálni azt amit ő?" De lehet bonyolítom, és egyszerűen nem is látja a dolgokat...
  • Taranov
    Mondjuk én még mindig jobban szeretem a jó remake-et, mint a rossz új ötletet.
  • Random_
    A mai amcsi filmek közül is van nem egy ami csak remake vagy tényleg lopás. Sajnos ritka az igazi új ötlet.
  • _Vegeta_
    Azert "az amcsik csinaltak vmi jot" resszel vigyazza mert ok is lopkodnak ám.
  • Taranov
    Csak a Kontroll az művészfilm, ezek pedig kommerszek. Azért ilyen tekintetben van különbség. Persze nem mondom, hogy egy kommersz film nem is film, de azért nem venném egy kalap alá egy művészfilmmel, akár jó, akár nem jó.
  • Braveheart
    Ezek mind nagyon jó filmek, plusz még a Kontroll is.
  • Taranov
    Azért szerintem pár kivétellel (Magyar Vándor, Apám beájulna, Argo stb.) a mostani magyar filmek sem rosszak.
  • Jimmyke
    A mostani magyar filmekről a véleményem: "Amcsik csináltak valami jót, azt lenyúljuk, "honosítjuk" és tarolunk!" Persze vannak kivételek, azok a jó magyar filmek :)
  • _Vegeta_
    Bezzeg a regi Kern Andris filmek. ;)

#504: oké. :)

#506: A magyar vandor nokomment kategoria, asszittem kihoznak belole vmi normalis dolgot, de elkurtak. A kontroll meg nem ide tartozik a rendezo srac egy zseni, szentem nem is itt fogja a tobbi filmjet csinalni hanem kimegy amcsiba. Meg is ertenem. :)
  • Random_
    Argó a többi film amit felsoroltam nem egy csúcs persze, de én a magyar viszonyokat nézem és látok fejlődést örülök annak ami most is van és érzem, hogy ez a kezdet. Nem úgy nézem mint a több milliárd dolláros amcsi filmeket, hogy na nincs benne effekt és a látvány is milyen gagyi.

Én elhiszem, hogy nehéz filmezni ezért is örülök minden magyar filmnek. Pl. ha nincs olyan pozitív fogadtatása a Moszkva térnek akkor lehet, hogy nem lett volna A Szezon. Ez egy folyamat és nem szabad olyan elvárásokat támasztani mint a szuperprodukcióktól.

Sajnso a színészekkel van gondom, de azért látom, hogy jönnek az új arcok csak nem tudom mennyire maradnak meg.
  • Rózsalány
    na, mondjuk a Magyar vándort nem láttam - mert előítéletes vagyok= magyar!!!:DDD - de a Kontrolltól rosszul vagyok... nekem abszolút nem tetszett. csapd le csacsi jó, meg az egészségesz erotika is meg még nekem nagyon tetszik az Érzékek iskolája is.
    Koltaival én is hasonlóan vagyok: a Sose h. m. még jó volt de a többi ugyanaz csak pepitában.
  • Kolbasz
    Magyar vándor nagyon gáz, a Szezont meg feltétlenül nézd meg!
  • Rafaelo
    Kern :)
  • Random_
    Csak akciófilmet ne csináljunk mert az nagyon nem megy nekünk és nem is fog menni szerintem. :)
  • Random_
    Szerintem el kellene szakdani a Valami Amerikától és a Honfoglalástól azóta sokat fejlődtünk.

Szvsz nekem tetszik a Magyar vándor, Kontroll, Moszkva tér és meg akarom nézni a Szezont is majd.

Szerintem kezd újra magárakapni a filmezés talán elérünk olyan szintet mint a 40-es években olyan nagy sztárokkal. Sajnos a most is van pár szereplő filmekben akiket nem kedvelek vagy TV-ben eleget láttam és ráuntam (Gálvölgyi, Bajor, Koltai). Sajnos Koltai új filmje se vonz.
    Tetszik még a Roncsfilm, Csapd le csacsi!, Egészséges erotika. Plusz az összes Jancsó film. :)
  • Bandee1987
    Én ezeken kívül még a Moszkva Tér című filmet és az Indul a bakterházat szeretem nagyon, azok is jó filmek.
  • JackDaniels #504
    Nem egyről beszélünk.:)
  • Rózsalány
    csatlakozom! én szerettem a magyar fimeket kb a Tanuval, Sose halunk meg-el, Üvegtigrissel bezárólag. azóta szerintem csakis sz@rokat csináltak: valami amerika (ócska, lerágott gegek), honfoglalás(szót se érdemel...), ugyanúgy barátok közt, szeress most...stb.
    én sem azért szólóm le mert magyar, hanem mert ócska. az amerikai mozi az meg olyan amilyen:(
    kíváncs leszek a sorstalanságra, ami könyveben véleményem szerint élvezhetetlen volt!!
  • _Vegeta_
    Csak 1 dolog: Hasznaljuk a szocializmus elnevezest, ami sokkal jobban kozelit a valosaghoz. :)
    A magyar film temahoz pedig nem azert szolom le (pl én) a magyar filmgyartast mert magyar (avagy a tobbit is cseh roman vagy mittomen), hanem azert mert a kepi vilaga es rendezes ocsmany, elvezhetetlen ..szentem... Lattam en a hídembert is a honfoglalast is meg a koronasat is. pl. De mindegyik gyenge, rossz alkotas volt szentem. Ilyen a magyar filmgyartas a szememben. (ja hogy a baratok koztot el ne felejuk még, a hanyiger kerulget ha latom) :|
  • Taranov
    Sajnos nem láttam, de elhiszem. Az biztos, hogy Jirí Menzel és Emir Kusturica a legjobbak között vannak, de azért a magyar rendezők/színészek sem szégyenkezhetnek.
    Mondjuk az amerikaiak között is vannak nívós szinészek, Jack Nicholson, Robert de Niro, meg mostanság George Clooney is tetszik, de azért ezek néhány kivételtől eltekintve mégsem azok a filmek, amikre évek múltán is jól emlékszik az ember.
  • JackDaniels #500
    Azt nem tudom, hogy szlovák, vagy cseha film, de sztem nagyon jó: Sörgyári Capriccio, ill. volt egy kib*** jó vígjáték aminek az Örökség volt a címe. Tömény paródia a kommunizmusban újgazdaggá vált téglagyáros emberen keresztül, sztem rohadt jó film volt.
  • Taranov
    Ja, hát a legtöbb jó művészfilm nem amerikai, de vannak olyan emberek, itt a fórumon is sajnos, akik a multiplex moziban futó amerikai filmeket nézik csak meg, a magyar filmet alapból leszarozzák, a szláv filmeket meg főleg.
    Ez elég nagy butaság, és senki se mondja rá, hogy ízlések és pofonok, mert ez nem ízlés kérdése, minden filmet lehet értékelni szubjektív szempontok szerint is.
  • JackDaniels #498
    Ez igaz. Mondjuk jó román filmről még nem nagyon hallottam, viszont szlovákról már igen.:)))
    Sokan nem tudják elfogadni a külföldieket, ez is igaz, de ezek vannak a legjobban felháborodva, megsértődve, amikor tőlünk nyugatabbra velük ugyanez történik!.
  • Taranov
    Mindennek jó lenni, azok a legbutább emberek, akik pl. nem tudják elfogadni a külföldieket. Pl. akik utálnak mindent ami román.
    Általában én sem szeretem, de ha pl. egy román film jónak ígérkezik, eszembe se jutna leszólni azért, mert román.
    De ez így van a szlávokkal is, egyesek zsigerből leszólják őket, anélkül, hogy gondolnának rá, hogy ilyenkor ők jóval primitívebbek, mint azok a szlávok/románok vagy akárkik, akik nem szólják le a magyarokat.
  • Rafaelo
    ha van pénzed persze