856
A Magyar ember, s ami a te tapsztalatod vele???
  • Rózsalány
    na, a magyar... most voltam a szomszédomnál, aki vett egy széket magának 40ezerért... mondom neki, hogy tök hülye mert láttam hasonlót, csak jobbat itt is xy boltban, de az 26ezer volt. erre asszongya: TUDOM, annál a parasztnál nem hagyok egy fillért sem! mondom neki, hogy akor menj a z boltba, mert ott is van és nagy a választék. erre: azt meg azért utálom mert nem tőlem vette a számítógépét, ott se vásárolok! inkább kidob 13 ezerrel többet! ez a dögöljön meg a szomszéd tehene is effektus:(
  • sz4bolcs
    Az sugározza a szeretetet :D
  • sz4bolcs
    #438-ra gondoltam :D
  • Rózsalány
    nálunk nincs praktiker se:( meg semmi ilyan bazinagy cég. legnagyobb a Plusz:) viszont van itt egy atomerőmű:DDD
  • sz4bolcs
    Praktiker elintézte, hogy még véletlenül se legyen ilyen irányú munkád :DDD Látod minden mindennel összefügg :)
  • sz4bolcs
    Ó hát én már tudok mindent a szintemen, többet már nem is fejlődök, vagyis már nem motivál, csak részegen szeretek a kocsmában bűvészkedni... :) De régen láttam sok csocsos videót világbajnokságról meg trükkvideókat.
  • sz4bolcs
    Mondtam hogy a magyar emberek szeretik a virágot!
  • Rózsalány
    van egy tökjó csocso-videóm:)) ilyen trükközés, de nagyon jó:)) de te már biztos láttad:)
  • Rózsalány
    titkárnő, ügyintéző:) sajnos errefelé nem nagyon van lehetősége egy kertészne, max virágkötő lehetnék éhbérért:)))
  • sz4bolcs
    :DDD mit dolgozol?
  • Rózsalány
    nem a szakmámban dolgozom sajnos:) megbocsátok, hogy nem kérsz meg! a párom is örül:DDDDD
  • sz4bolcs
    Kertész :)) Hmm Érdekes lehet. Sok munkád van? Mondjuk biztos kell érteni a földhöz, úgyhogy ha nem kell kertet tervezni, akkor elmehetsz szántani, vetni meg aratni is. :D:D:D:D csocso!! Azt én is nagyon szeretem! Főleg bullettimeban amikor már akkora az véralkoholszint :D

Bocsi akkor nem kérem meg a kezed, még várok a megfelelő borászlányra...:D
  • Rózsalány
    kertész:) voltunk tokajba osztákykiránduláson is, úgy berúgtam hogy lefejeltem a csocsóasztalt aminek azóta is megvan a heje:DDDDD
  • sz4bolcs
    Te is borász vagy? :D
  • Rózsalány
    a borvidék neve tényleg tokaji klegalábbis amikor én vizsgáztam belőle még úgy tanították:) amúyg tudom, hogy készül az aszu, tételem volt:) na, mindegy:)
  • sz4bolcs
    de durva ;]
  • sz4bolcs
    Ennyire "népszerűek" arrafele? :D
  • JackDaniels #598
    Ami kimaradt. Hogyan lesz a szőlőből aszú: Egyszerűen, mégpedig úgy, hogy a furmint megaszúsodik, mint lejjebb írtam. Ez azonban csak a furminttal lehetséges, és csak itt hegyalján aszúsodik meg. Sehol máshol. Ezért is mondják, hogy a világ 8.csodája. Furmintot persze termesztenek világ szerte, de ez a folyamat csak hegyalján megy végbe. Lásd a Himnuszt is: "Tokaj szőlő vesszein nektárt csepegtettél" Ez a bizonyos nektár pedig úgy lesz, hogy a leszedett aszúszemek saját súlyuknál fogva lecsepegnek, és ez a méz szerű nedű a nektár. Mellesleg nem 2ft:))
  • JackDaniels #597
    Személyesen nem ismerem, de tudom kik ők.
  • sz4bolcs
    Nem ismersz véletlenül bodrogkeresztúri Tóth Gergőt? Nekik is van boruk, illetve ők gyártják a Rákóczi-palackot, azt hiszem...
  • JackDaniels #595
    Nem vettem kötözködésnek.:)
    A borvidék neve Hegyaljai borvidék, a borok gyűjtő neve Tokaji borok. A bor ugye szőlőből készül. Itt hegyalján legalább is. A furmint nevű bor a szőlő után kapta a nevét amiből készül. Az édes furmint azért édes, mert már abban is aszú van. Akkor beszélünk pl: 3puttonyos aszúborról, ha 1 gönci hordóban van 3puttonnyi aszú. Az édes furmintnak is megvan a hivatalos mértékegysége, hogy mennyi aszút kell adni az alaphoz. Nem akarom mindet leírni, mert kissé hosszú.
    Tehát itt hegyalján az aszúbor csak furmintból készül. Az aszút pedig nem készítik, ahogy írtad, hanem egy bizonyos szőlőfajta aszúsodik meg, lesz belőle mazsola-szerű szőlő. Végezetül tehát az igazi Tokaji aszú furmintból készül.
    Természetesen vannak más nemesített szőllőfajták amikből szintén készítenek itt bort, abban is van aszú, kicsit megbolondítják vele. Ilyen szőlőfajták a Sárga muskotály, Hárslevelű, stb.
    Na télleg befejezem, mert lebaxnak a hossz miatt.:)
  • sz4bolcs
    Akkor arra kell koncentrálnod, amit épp csinálsz. Ennyi. Egyébként fölébredtem :)
  • Rózsalány
    igazán nem akarok kötözködni, DE: hívjuk csak a tokaji borokat tokaji boroknak, mert a borvidék neve is az, másrészt meg nemcsak furmintből van aszú hanem más fajtákból is és van édes furmint is. nem akartam kötözködni, csak mondtam...:)
  • Grimbusz
    Na jó, de ezeket ha van rá esélyed ki lehet kerülni, meg lehet magyarázni. Sokszor persze ez senkit nem érdekel...
  • JackDaniels #591
    Sok helyen, ha más bassza el akkor is a tiéd a felelősség.
  • JackDaniels #590
    "...a borok királyai a szárazak..."
    Ez így igaz. A tokaji borok, hívjuk inkább hegyaljai boroknak, mert sok máshelyen vannak a szőlő ültetvények, mint pl: Tolcsva, Mád, Abaújszántó, Tálya, Tarcal, stb. Az aszú alapja a száraz furmint, azt aszúzzák és attól lesz 1-2-3 puttonyos, szamorodni, stb. Én a száraz, félszáraz borokat kedvelem, mind fehér, mind vörös borban.
  • Grimbusz
    Ez már csak egy elcseszett nevelés eredménye. Nem azt mondom hogy nem férne rá egy két verés a gyermek popsiára, mert bezony igen. Alapvetően még is azt mondom hogy a gyermek már eleve rosszúl van nevelve és azt később veréssel is helyre lehet hozni, de akkor a gyermek fentartásokkal lesz veled, vagy aki verte, főleg ha sokszor fordul elő, mert rossz a gyerek. Mindenben a kiskapukat fogja keresni, ritkán lesz egyenes és öszinte stb és ez végigkíséri az életét, amíg be nem nő a feje lágya, és rájön nem kell mindíg kacskaringósan menni ha egyszer lehet egyenesen is.
  • Grimbusz
    Ez azért valahol igaz, de mi van akkor ha sok dologhoz értesz, de nem vagy egyikből sem kiemelkedő??? Mindenhol elvárás amihez nyúlsz 100% csináld hiba nélkül és ha elbaszol valamit minden felelősség a tiéd.
  • Rózsalány
    szentemis!!!
  • Rafaelo
    azt vettem észre hogy ebben az országban a szülők nem nevelik meg a gyerekeiket szerintem jópár pisisre ráférne egy két szijjal való félholtra verés :/
  • Grimbusz
    Annyira nagy a versenyhejzet hogy inkább valami újat adnak ki, vagy találnak ki, hogy monopol helyzetbe kerüljenek. Nincs idő tesztekre és hasonlókra, menjen gyorsan piacra, fogyjon el, majd kiderül mi lesz belőle, ha semmi, jó, ha bíróság akkor úgy is jó, max kevesebb lesz a haszon ami egy része a perekre megy el.
  • Grimbusz
    Ha jól belegondolok én sem a sört, sem a bort nem szerettem, sőt a whiskey egyenesen utálom, bár azt a mai napig. Viszont meg lehet szokni ;))))) Sörben is van számomra iható pl tuborg. Eddig borból az édes félédes volt nálam a favorit aki szereti ajánlom a --> Tokay Furmintot és a Mátraaljai Traminit, de felvilágosítottak a borok királyai a szárazak és hát valjuk be igen finomak azok is. Hozzá tenném még én alkalmi pijás vagyok, vacsis és ebédes partikon nem szlopálok inkább társaságban ha "esemény" van.
  • Grimbusz
    És egyél sok répát is hogy tudjál fütyűlni ;DDD
  • Grimbusz
    Nem kell radioaktivitás ;/ elég lesz még egy két szökőár...
  • Grimbusz
    Oké, de le tudod írni etikusabban is nem? Na látod. ;) Legyen egy kis irányvonal. Nem moderálok egyenlőre semmit.
  • Grimbusz
    Tudod mi a legszomorúbb???? Hogy tisztában van vele az ember hogy mit csinál. Nagyon tudja ám hogy amit csinál az elkövetkező generációknak mennyi felesleges bajjal (szenvedéssel) fog járni.
    Leszarja az a baj.
    Ha tudná némely fejes hogy a 6. generációja azért fog kipuszolni, mert ő belegyezett abba hogy kivágják az Y-hegyen a fákat, meggondolná szvsz azt hogy mit csinál az aktuális előnyökért.
  • Rafaelo
    az csak egy vélemény volt nem kell moderálni :)
  • Grimbusz
    Rafaelo:
    Kérlek Te is vidd a stílusod a gumiszobákba, mert nem ide való. Thx.
  • Grimbusz
    Nem kötelező itt olvasgatni, és igazán megkímélhetsz minket a modorodtól. Ha valamiben nem értesz egyet elég leírnod azt hogy Neked nem ez a véleményed. Egyébként viszont látásra.
  • sz4bolcs
    Na mindjárt jövök, csak alszom egyet, mert a magyar ember lusta :D