A Magyar ember ma.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rózsalány
nem a szakmámban dolgozom sajnos😊 megbocsátok, hogy nem kérsz meg! a párom is örül😄DDDD

\"Azt hiszem van úgy, hogy az embernek nincs elég köve...\"

sz4bolcs
Kertész 😊) Hmm Érdekes lehet. Sok munkád van? Mondjuk biztos kell érteni a földhöz, úgyhogy ha nem kell kertet tervezni, akkor elmehetsz szántani, vetni meg aratni is. 😄😄😄😄 csocso!! Azt én is nagyon szeretem! Fõleg bullettimeban amikor már akkora az véralkoholszint 😄

Bocsi akkor nem kérem meg a kezed, még várok a megfelelõ borászlányra...😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Rózsalány
kertész😊 voltunk tokajba osztákykiránduláson is, úgy berúgtam hogy lefejeltem a csocsóasztalt aminek azóta is megvan a heje😄DDDD

sz4bolcs
Te is borász vagy? 😄

Rózsalány
a borvidék neve tényleg tokaji klegalábbis amikor én vizsgáztam belõle még úgy tanították😊 amúyg tudom, hogy készül az aszu, tételem volt😊 na, mindegy😊

sz4bolcs
de durva ;]

sz4bolcs
Ennyire "népszerûek" arrafele? 😄

JackDaniels
Ami kimaradt. Hogyan lesz a szõlõbõl aszú: Egyszerûen, mégpedig úgy, hogy a furmint megaszúsodik, mint lejjebb írtam. Ez azonban csak a furminttal lehetséges, és csak itt hegyalján aszúsodik meg. Sehol máshol. Ezért is mondják, hogy a világ 8.csodája. Furmintot persze termesztenek világ szerte, de ez a folyamat csak hegyalján megy végbe. Lásd a Himnuszt is: "Tokaj szõlõ vesszein nektárt csepegtettél" Ez a bizonyos nektár pedig úgy lesz, hogy a leszedett aszúszemek saját súlyuknál fogva lecsepegnek, és ez a méz szerû nedû a nektár. Mellesleg nem 2ft😊)

\"Never say never!\" W Churchill

JackDaniels
Személyesen nem ismerem, de tudom kik õk.

sz4bolcs
Nem ismersz véletlenül bodrogkeresztúri Tóth Gergõt? Nekik is van boruk, illetve õk gyártják a Rákóczi-palackot, azt hiszem...

JackDaniels
Nem vettem kötözködésnek.😊
A borvidék neve Hegyaljai borvidék, a borok gyûjtõ neve Tokaji borok. A bor ugye szõlõbõl készül. Itt hegyalján legalább is. A furmint nevû bor a szõlõ után kapta a nevét amibõl készül. Az édes furmint azért édes, mert már abban is aszú van. Akkor beszélünk pl: 3puttonyos aszúborról, ha 1 gönci hordóban van 3puttonnyi aszú. Az édes furmintnak is megvan a hivatalos mértékegysége, hogy mennyi aszút kell adni az alaphoz. Nem akarom mindet leírni, mert kissé hosszú.
Tehát itt hegyalján az aszúbor csak furmintból készül. Az aszút pedig nem készítik, ahogy írtad, hanem egy bizonyos szõlõfajta aszúsodik meg, lesz belõle mazsola-szerû szõlõ. Végezetül tehát az igazi Tokaji aszú furmintból készül.
Természetesen vannak más nemesített szõllõfajták amikbõl szintén készítenek itt bort, abban is van aszú, kicsit megbolondítják vele. Ilyen szõlõfajták a Sárga muskotály, Hárslevelû, stb.
Na télleg befejezem, mert lebaxnak a hossz miatt.😊

sz4bolcs
Akkor arra kell koncentrálnod, amit épp csinálsz. Ennyi. Egyébként fölébredtem 😊

Rózsalány
igazán nem akarok kötözködni, DE: hívjuk csak a tokaji borokat tokaji boroknak, mert a borvidék neve is az, másrészt meg nemcsak furmintbõl van aszú hanem más fajtákból is és van édes furmint is. nem akartam kötözködni, csak mondtam...😊

Grimbusz
Na jó, de ezeket ha van rá esélyed ki lehet kerülni, meg lehet magyarázni. Sokszor persze ez senkit nem érdekel...

A túlerő legyen veled!

JackDaniels
Sok helyen, ha más bassza el akkor is a tiéd a felelõsség.

JackDaniels
"...a borok királyai a szárazak..."
Ez így igaz. A tokaji borok, hívjuk inkább hegyaljai boroknak, mert sok máshelyen vannak a szõlõ ültetvények, mint pl: Tolcsva, Mád, Abaújszántó, Tálya, Tarcal, stb. Az aszú alapja a száraz furmint, azt aszúzzák és attól lesz 1-2-3 puttonyos, szamorodni, stb. Én a száraz, félszáraz borokat kedvelem, mind fehér, mind vörös borban.

Grimbusz
Ez már csak egy elcseszett nevelés eredménye. Nem azt mondom hogy nem férne rá egy két verés a gyermek popsiára, mert bezony igen. Alapvetõen még is azt mondom hogy a gyermek már eleve rosszúl van nevelve és azt késõbb veréssel is helyre lehet hozni, de akkor a gyermek fentartásokkal lesz veled, vagy aki verte, fõleg ha sokszor fordul elõ, mert rossz a gyerek. Mindenben a kiskapukat fogja keresni, ritkán lesz egyenes és öszinte stb és ez végigkíséri az életét, amíg be nem nõ a feje lágya, és rájön nem kell mindíg kacskaringósan menni ha egyszer lehet egyenesen is.

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
Ez azért valahol igaz, de mi van akkor ha sok dologhoz értesz, de nem vagy egyikbõl sem kiemelkedõ??? Mindenhol elvárás amihez nyúlsz 100% csináld hiba nélkül és ha elbaszol valamit minden felelõsség a tiéd.

A túlerő legyen veled!

Rózsalány
szentemis!!!

Rafaelo
azt vettem észre hogy ebben az országban a szülõk nem nevelik meg a gyerekeiket szerintem jópár pisisre ráférne egy két szijjal való félholtra verés :/

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Grimbusz
Annyira nagy a versenyhejzet hogy inkább valami újat adnak ki, vagy találnak ki, hogy monopol helyzetbe kerüljenek. Nincs idõ tesztekre és hasonlókra, menjen gyorsan piacra, fogyjon el, majd kiderül mi lesz belõle, ha semmi, jó, ha bíróság akkor úgy is jó, max kevesebb lesz a haszon ami egy része a perekre megy el.

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
Ha jól belegondolok én sem a sört, sem a bort nem szerettem, sõt a whiskey egyenesen utálom, bár azt a mai napig. Viszont meg lehet szokni 😉)))) Sörben is van számomra iható pl tuborg. Eddig borból az édes félédes volt nálam a favorit aki szereti ajánlom a --> Tokay Furmintot és a Mátraaljai Traminit, de felvilágosítottak a borok királyai a szárazak és hát valjuk be igen finomak azok is. Hozzá tenném még én alkalmi pijás vagyok, vacsis és ebédes partikon nem szlopálok inkább társaságban ha "esemény" van.

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
És egyél sok répát is hogy tudjál fütyûlni ;DDD

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
Nem kell radioaktivitás ;/ elég lesz még egy két szökõár...

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
Oké, de le tudod írni etikusabban is nem? Na látod. 😉 Legyen egy kis irányvonal. Nem moderálok egyenlõre semmit.

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
Tudod mi a legszomorúbb???? Hogy tisztában van vele az ember hogy mit csinál. Nagyon tudja ám hogy amit csinál az elkövetkezõ generációknak mennyi felesleges bajjal (szenvedéssel) fog járni.
Leszarja az a baj.
Ha tudná némely fejes hogy a 6. generációja azért fog kipuszolni, mert õ belegyezett abba hogy kivágják az Y-hegyen a fákat, meggondolná szvsz azt hogy mit csinál az aktuális elõnyökért.

A túlerő legyen veled!

Rafaelo
az csak egy vélemény volt nem kell moderálni 😊

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Grimbusz
Rafaelo:
Kérlek Te is vidd a stílusod a gumiszobákba, mert nem ide való. Thx.

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
Nem kötelezõ itt olvasgatni, és igazán megkímélhetsz minket a modorodtól. Ha valamiben nem értesz egyet elég leírnod azt hogy Neked nem ez a véleményed. Egyébként viszont látásra.

A túlerő legyen veled!

sz4bolcs
Na mindjárt jövök, csak alszom egyet, mert a magyar ember lusta 😄

Rózsalány
nekem van egy nagyon nagyon jó barátnõm. akivel annak ellenére, hogy már nem lakunk egy városban nem szakadt meg a barátságunk hanem még mindig ugyan olyan mély mint régen. mindent elmondhatok neki és õ is nekem, a leggyarlóbb érzéseinket, a legpiszkosabb kis titkunkat is és még soha egyikünk sem csalódott a másikban, soha nem nehezteltünk egymásra semmiért. mindig teljes mellszélességgel egymás mellett állunk.
viszont van egy másik bnõm, akivel évekig úgy voltunk mint a borsó + a héja, aztán egyszer csak nem írt, nem hívott, többet... évek teltek el, és most megint felvetteük a kapcsolatot és nagyon nagyon nehéz visszatlálni a régi ösvényre. szal sose lehet tudni mi lesz a barátságból, vagy bármi más emberi kapcsolatból.

Grimbusz
😄DD A láda sör is stimmel, bár nekem elég 2 üveg is, ha nem ittam aznap semmit 😊)

A túlerő legyen veled!

JackDaniels
Énis így vagyok vele, de van aki ezen nagyon felhúzza magát😊)

Grimbusz
😄D ott még nem tartok a visszaolvasásban, de nézem és reagálok!
A dolog csak annyi hogy másképpen vélekedünk dolgokról. Nem kell hogy egyezzen a vélemény, mindenkinek máshol van a határvonal...és ez így jó szvsz.

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
Csalódás és csalódás között is sok különbség van és adott helyzetben többféleképpen lehet érezni, értelmezni. Persze hogy okozhat csalódást, de ha mindketten felülemelkedtek rajta és megértitek egymást megtaláljátok a megoldást akkor ennyi volt...

A túlerő legyen veled!

JackDaniels
Oszt én is ezt mondtam neki, ezért rágott be rám!<#nemtudom><#fejvakaras>

Grimbusz
Üdv ma is!

Így van! Csak hogy amirõl Te írsz az már régen nem barát!!!!!
A fejmosás az OK, az kell néha 😊!

A túlerő legyen veled!

JackDaniels
Na én megyek

sz4bolcs
=jó emberbõl rossz embert csinálni 😄

JackDaniels
Ez jó!

sz4bolcs
Egyébként praktiker ügyi volt. Így kell megutáltatni a virágot az emberekkel 😄DD

JackDaniels
Ehhehehe, az lehet. Csak nem jött be😊) Az a szál virág eléggé kis szeretet volt😄D

sz4bolcs
Lehet, hogy csak kis szeretetre vágytak. :-)))

JackDaniels
Háááááát, csuda egy dolog volt röhögni a sok eszement emberen, aki ugye azt hitte, hogy a multi majd 50e ft-os szerszámokat szór a nép közé. Mert ez a sok barom tuti azt hitte.😄DD

sz4bolcs
De épp az a lényeg, minél több mindenhez érts, és minél több mindent tudj! Nem muszáj... De minél több dologhoz ért valaki, annél nagyobb a túlélési esélye. Erre írtam, hogy az emberek elkényelmesednek. ;]

sz4bolcs
Ez a Praktiker + rózsa rohadtul tetszik. Olyan aranyos. Én biztos meghatódtam volna. Kíváncsi lettem volna a sok hiéna reakcióra. Ez már morbid. Szóval amikor a 2 hiéna összetalálkozik. Bolt+gátlástalan vevõk 😊)))

JackDaniels
Értelek.
Hmmmm, olyasmi valami.

sz4bolcs
Úgy értem, hogy úgy parázik érte, hogy közben még tesz is érte, vagy hogy mondjam... szóval rá kell fogni arra, amit saját maga is segít. Kibújás a felelõsség alól?

JackDaniels
Ezaz, hogy nem félti, szarik rá. Aztán amikor meg van a baj, akkor meg be van xarva. Rohangál fûhöz-fához, orvoshoz, tolja a zsebébe a borítékot, a gecik meg elfogadják😊)

sz4bolcs
Meg amikor az ember félti az életét, az egészségét, de azért élvezi a fejlõdésbõl adódó kényelmet, ami elõidézi az egész "egészségtelen" életmódot.