856
A Magyar ember, s ami a te tapsztalatod vele???
  • JackDaniels #655
    50-ből 1 ha ilyen:)
  • Rózsalány
    hát, ebben a szituban nem lehetsz teljesen őszinte az igaz. de szerintem van olyan nő aki tolerálni tudja ezt és aki előtt esetleg nem kell eltitkolni ilyeneket. ritka lehet, de biztos van:)
  • JackDaniels #653
    Akkor viszont fölösleges a teljes őszinteségről beszélni, mert így kapásból nem lehetek őszinte!!:)
  • Rózsalány
    ja, tudom, hogy más a dolog, azért írtam, hogy nemtom hogy viszonyulnék ha nem exbarátnő, hanem sima haver lenne... de szerintem annak sem örülnék:) mi nők má csak ilyenek vagyunk-illetve sok nő ilyen:)
  • JackDaniels #651
    Álllj! Ez a lány nem exbarátnőm!!!
    Barátnőmnek szerettem volna, de nem jött össze, úgy 7évvel ezelőtt és a későbbiekben úgy alakultak a dolgok, hogy jóbarátokká lettünk.
  • Rózsalány
    ja, ezt mondjuk megértem... nekem is volt olyan pasim, aki folyton nagy barátságot ápolt az exeivel:( na, hát ezt nem bírtam énse:( jöttem haza a melóból, aztán ott ül a csaj a nappalimban...:DDDD
    nemtom egyéb havernőt hogy viselnék?!:))

amúgy én hiszek a férfi -nő barátságban!
  • JackDaniels #649
    Viszont, ha nem is vagyunk a párunkkal a szó legteljesebb értelmében mindig őszinték, mint már említve volt, de szerintem van ennél rosszabb is. Ha valaki amásikat megpróbálja hülyének nézni, ahogy mondani szokás. Bár, akkor lehet, ez már nem komoly kapcsolat.
  • JackDaniels #648
    Nekem is volt olyan, ill. van is, amiben sokak nem hisznek, hogy van egy lány, aki nagyon jó barátom, eléggé régen, de csak ennyi. Na ebből sok konfliktusom volt a barátnőimmel, mert ezt marhára nem tudták, vagy nem akarták megérteni. Ez is egy ok.
  • Rózsalány
    mire érted a birtoklási vágy, mohóság,irígység, féltékenységet? amellett, hogy az emberek legfőbb tulajdonaságai?:DDD
  • Grimbusz
    nekem nem ilyen a tapsztalatom, amikor kiderültek dolgok, szerintem kegyes hazugságok és apróbbak, akkor is hajtogatja hogy "na ugye nekem volt igazam, hazudtál akkor is, meg előtte is". Vannak olyan nők is akik ilyenkor kezdenek felélénkülni és küldeni a másikat a többivel "majd ez is így lesz, meg az is" stb.
  • Grimbusz
    na ja, de ez evidencia kell hogy legyen. Egyébk. szahart sem ér az egész együttlét.
  • Rózsalány
    az, hogy "más nő keze van a dologban" az nem megcsalás? vagy csak a féltékenységre céloztál?
  • Grimbusz
    Mert Rózsalányka :) ezt hozta témába, de felteheted a kérdéseidet Te is !!!
  • JackDaniels #642
    Egyébként, ha esetleg olyat tesz az egyik fél egy kapcsolatban,ami miatt füllenteni, hazudni kell, akkor is el kell mondani bátran az "igazságot", csak nevetnek majd rajta. Nagyon műxik ez!:) A végén pedig jöhet az "én megmondtam " duma:PPP
    Így is lehet, bár ez már kissé a másik komolytalanná tétele, szerintem.
  • Rózsalány
    #638!!! plusz azzal is 1et értek, hogy a nők semmivel nem különbek!!!
  • Rózsalány
    mondjuk az ilyen csajokat nem igazán értem...:( viszont ha már a haverod ilyen füllentésekre kényszerül, az azért nem gáz, mert ez azért még belefér. tudom, hogy hozzám sem őszinte minden esetben a párom, ahogy néha énis elferdítem az igazságot, de komoly dolgokban mindig őszintének kell lenni! szentem...
  • JackDaniels #639
    Most egyet nem értek??? MIért csak a hapsikról beszélünk???:))

Nem konkrétan csak a megcsalásra gondoltam a #631-ben:)
  • Rózsalány
    ez tökigaz!!! mindig 2n áll a vásár!
  • JackDaniels #637
    Ez az egyik, pl. :) Én is jártam ilyen cipőben.
  • Grimbusz
  • Rózsalány
    semmi köze az unalomhoz! nem arról van szó, hogy a pasi minden percéről számoljon be, természetesen maradhatnak apró titkai, de a megcsalás az már egyáltalán nem apró... legalábbis ha engem megcsalnának, ott nem lenne pardon. én igyeeztem olyan pasit keresni, aki - azt hiszem - tisztel annyira, hogy ha más nőre vágyna, akkor elmondaná és szétmennénk, de nem csalna meg.
  • Grimbusz
    pl manapság egyik haverom néha velem lógna és a barátnőjét eléggé zavarja a dolog. Mivel haverom nem akar neki rosszérzést ezért néha nem mondja hogy hozzám ugrott be hanem mást mond. Ez ugye nem öszinteség, de valljuk be csak azért nem mert ezzel is a csajnak akar megfelelni. Ha öszintén elviselné és nem problémázna a csaj minden gond nélkül elmondható lenne a dolog. Azóta egyébk megoldódott a dolog, de sokáig volt belőle szemrehányás.
  • JackDaniels #633
    Egy párkapcsolatban mindig kettőn áll a vásár. MIért kell nekem hazudni? Hogyan jutottunk el odáig? Biztos csak az egyik fél a hibás?(sohasem:D) Mit nem kapsz meg otthon, amiért máshová kell menni, amiért hazudnod kell?? stb. stb. stb.
  • Rózsalány
    mondjuk én ezt nem értem... féltek a veszekedéstől? vagy a könnyektől? vagy egysezrűen csak ciki? az sokkalsokkal rosszabb mikor utólag tud meg az ember dolgokat. ezért van a rengeteg válás is:(
    egyébként abban is élvonalbeliek a magyarok:(
  • JackDaniels #631
    Ezt is lehet bonyolítani:) Rengeteg esetben egy másik nő keze van a dologban, ami miatt hazudnunk kell.:)) Ezért nehéz minden helyzetben teljesen őszintének lenni.:)
    De ha mindig teljesen őszinték lennénk, nem lenne kicsit unalmas??:DD
  • Grimbusz
    Nos igen sokszor nehéz öszintének lenni, mikor tudod hogy a másik megharizna rád, inkább elferdítve jönnek az igazságok, ami persze kiderül, szal lebuksz, ezt hívom én kegyes hazugságnak.
  • Rózsalány
    elvárom a páromtól, hogy mindig, minden helyzetben őszinte legyen hozzám, még ha az igazság nagyon nagyon fáj is! sajnos szerintem erre a pasik 98%-a képtelen.
  • Grimbusz
    Köv. körkérdés:

Elvárások a másiktól a szerelmestől, az igazság mennyire fáj? Birtoklási vágy, vagy irigység, mohó, és féltékenység?
  • JackDaniels #627
    Tudom:)
  • Garfield
    OFFTOPIC:

Nem. A szőlőszemek töppedése máshol is végbemegy (Magyarországon belül is, pl. Badacsony, esetleg Somló; de külföldön is), hasonló technológiákkal másutt is készítenek aszúbort, de tokaji a magyar a készítési módja miatt egyedi csak, mint aszúborként vannak azért külföldi vetélytársai. (Más kérdés, hogy a tokaji aszúk a neves külföldi borversenyeken rendre jó helyezéseket érnek el - hozzá kell tenni, hogy nem a földi halandó pénztárcájához mért kategóriában.)
  • sz4bolcs
    bárcsak a tejre is el lehetne mondani :D
  • JackDaniels #624
    Magyarul: Mindenhol megrothad a szőlő, de olyan minőségben mint itt, csak Tokalj-hegyalján!:)))
  • Grimbusz
    :D Nagyon jó! Azért mellőzzük a borvidékeket a topikról.

Maradjon inkább a: A Magyar ember, s ami a te tapsztalatod vele???
  • Garfield
    Mindkettőtöknek igaza van és egyikőtöknek sem.

A borvidék pontos neve: Tokaj-hegyaljai borvidék.
  • Garfield
    Nem akarok gecinek tűnni, de az aszúborok és úgy általában a szőlőszemek a Botrytis cinerea nevű gomba általi megtámadása (ebből lesz az aszúszem*) egyáltalán nem "hungarikum", másutt is előfordul, más kérdés, hogy azok az aszúk nem feltétlenül olyan jó minőségűek, mint a tokaj-hegyaljai.

*: Alapból a Botrytis cinerea úgy hiányzik a szőlősgazdának, mint kecskének a kés, mivel tönkrevágja termést. Speciális hőmérsékleti-páratartalmi, domborzati, talajtani viszonyok mellett viszont az amúgy káros rothadásból jótékony töppedés lesz, ez lesz az aszúszem.
  • Grimbusz
    Jó reggelt!
  • Grimbusz
    :D örülünk, jól aludtál? heheheh
  • JackDaniels #618
    Elolvasná egy szakember, belém is belém kötne, ne aggódj.:) Egyszer elkezdték nekem magyarázni szaknyelven az aszúbor receptjét, hát csak a kötőszavakat értettem!:D
    De tény, hogy a világon egyedülálló dolog és mellesleg nagyon finom is:)
  • Rózsalány
    azért, mert aszittem, hogy nem értesz hozzá, pedig csak elnagyolva írtad a dolgokat és hogy hátha énis okos lehetek valamiben, de nem jött össze:(((
  • JackDaniels #616
    OK,OK, akkor végkép nem értem,miért írtad a #593-at.:) Én sem kötekedés képpen mondom:)
    Egyébként én sem vagyok borász, de sok ismerősöm van, akik azok hegyalján, apáról fiúra száll a mesterségük.:) Én nem suliban tanultam, tőlük tudom, amit tudok:)