856
A Magyar ember, s ami a te tapsztalatod vele???
  • sz4bolcs
    Hát ettől nem lettem okosabb. :)

A környezetszennyezésről pedig: Mindennek meg van az ára. A fejlődéshez át kell alakítania az embernek a környezetét. Tetszik, nem tetszik ez kell a "fejlődéshez".
  • sz4bolcs
    Persze tényleg így van. De hogy kerülhet be egy ilyen kérdés egy kérdőívbe? Az szép lesz ha korlátozzák a nők jogait, bár jó sokáig kibírták. :) "következhet" szó nem tetszik. Ki állapítja meg, hogy kinek az életében mi mi után következhet?
  • JackDaniels #693
    Sztem olyasmi minta háború:D Illetve nem olyan, mert az állatoknál nincs fegyver.
  • JackDaniels #692
    ...ha helyre lehet állítani!!! Környezetvédelemnél sztem egyetlen jó megoldás a megelőzés.
  • JackDaniels #691
    Na most nagyon "népszerű" leszek.:)
    "A nõk életében a karrier csak
    a család után következhet." - Ez kicsit...

A normális nőknél ez a mai napig így van. Sok karrierista nő közül az a jobbik, akinek nincs családja, mert ha van, ott a bébiszitter neveli a gyereket, aki egy idő után az anyját nem engedi be a lakásba, mert úgy tanulta: Idegeneknek ne nyiss ajtót!:PPPP
  • JackDaniels #690
    Így igaz, csak sajna egyre kevesebben.
    Huhhh, ezt a kibaxott pesszimizmust!:))
  • sz4bolcs
    "Minden környezetszennyezõvel meg kellene fizettetni az általa okozott kár helyreállításának a költségeit." - És akkor kezdjük a nagy gyárakkal? :)
  • sz4bolcs
    Azért vannak még sokan akik nem hagyják magukat. :)
    Aki tud még a miértre válaszolni, azt nem fogja megtéveszteni a sok szir-szar, és amég van akinek át tudja adni, azokat sem téveszti meg.
  • JackDaniels #687
    Ebben teljesen igazad van. Egy a gond: Nem csak a társadalom butul, hanem ezzel együtt a pedagógusaok is, sajnos. (ők is a társadalom részei) Egyre kevesebb lesz közülük az, akitől a gyerek választ kaphat a miértre, mivel ha ő sem tudja, hogyan válaszoljon rá?? Ezt is érdekes lenne boncolgatni, miért is tart itt a tanárok színvonala?? Hol is vannak a századelőn tanitó emberek, akikre büszkék voltak azok, akik általuk tettek szert világhírű tudásra?? Nem kevés ilyen magyar ember volt pedig!!
  • sz4bolcs
    Mi a faszom az a "hobbi célú vadászat"??
  • sz4bolcs
    Itt meg vannak érdekes dolgok :D

"Az értelmetlen szenvedés ellentétes
    az emberi méltósággal." - Ja hát igen az ember maga választja a háborúit is.

"A nõk életében a karrier csak
    a család után következhet." - Ez kicsit...

Na jó nem olvasom tovább, jól meg vannak fogalmazva ezek a kérdések.
    Két első látásra egymást "tagadó" kérdésre is lehet ugyanazt a választ adni. Nem szeretek politizálni :)
  • sz4bolcs
    Én egyetértek azzal, hogy használható tudást kéne alsajátítani. És most nem arra gondolok, hogy általános műveltség helyett a számítógépet bújja. A legtöbb ember most sem azért jár iskolába, hogy tudást szerezzen, hanem hogy papírokat. Tudja, hogy tanulni kell. Idézek egy szerintem nagyon érdekes írásból:

"Biológiaórákon elsősorban az evolúciós rendszerek, a játékelmélet, humánetológia és a memetika szerepelne, ahelyett hogy fajok és osztályok önkényes besorolását és élőlények tulajdonságait kellene bemagolni. A diákok megtanulnák, hogy honnan jöttek, milyenek, míly ösztönök vezérlik tetteiket, miért kell elfogadni mindenkit, miért nincs valójában jó és rossz, miért hisznek az emberek teljesen képtelen dolgokban is és egyáltalán, miért olyan a világ, amilyen. (A legtöbb ember még az olyan egyszerű kérdésekre is téves választ ad, hogy miért halunk meg!) Ismernék a társadalom, az embertársaik, a csoportorganizmusok, s legfőképp önmaguk mozgatórugóit, s lehetővé válna mindezzel, hogy tudatosabban ítéljék meg önön tetteiket. Emellett tökéletesen elférne a jelenlegi tananyag nagy része is - azzal a különbséggel, hogy így már valamifajta értelme is lenne annak, hogy ezen rendszerezésekkel vagy sajátságokkal foglalkoznak."

És tényleg! Ha megnézed iskolában nagyok kevésszer kapsz kielégítő választ a "Miért?"-ekre. Nekem szerencsém van, olyanok tanítottak, akik megadták ezekre a választ, és utána lehetett rajta vitatkozni. De olyanok is tanítottak, akik a "Csak! Mert így van." választ adták, nem tudták a választ. Na most ha kölyöknek nincs szerencséje, akkor hiába ül az iskolában, telljesen fölösleges, elfárad, és nem fogja annyira érdekelni a Miért?-re a válasz, hogy plusz órákban utánajárjon.
    Valahogy úgy képzelem el, ha a történelmet irodalmat magyart párhuzamosan tanulná az ember, esetelg ezek átnyúlnának egymásba, sokkal áttekinthetőbb lenne mindegyik. Egyrészt történelemből meg lehetne ismerni az egyes írók, költők gondolkodásmódját, céljait, motivációját, hogy mit miért írt, másrészt ez segítene jobban átlátni a történelem anyagot is. Fizika matek kémia - ugyanez a helyzet. És szerintem ez nem megoldhatatlan. Nem óriási változás kell, csak valami rendszert kéne bele vinni, kicsit más szemszögből megvizsgálni a dolgokat. Földrajzot kihagytam, azt is jól össze lehetne hangolni a törivel magyarral. A múlt történéseit legtöbb helyen jó esetben megtanulják, értelmezni minek?? Hát persze, így azt tanulja az ember, ami le van írva, még csak el sem gondolkodik, mi miért történt. És ez az állam számára nem is rossz.

"Az iskola, mint rendszer, nem az egyén megismerési ösztöneire épít, hanem a tananyagot kialakító komplexum, a társadalom (azaz az ember csoportképző) ösztöneire. így nem azt tanuljuk, ami számunkra hasznos, hanem azt, ami a társadalom - mint egyfajta magasabb rendű szuperorganizmus - érdekét szolgálja. Emlékezünk, dolgozunk és meghalunk a szuperorganizmus helyett."
  • JackDaniels #683
    Azt nem teljesen értem, hogy az első felvetés téged miért szomorít el?? Miért jobb az, ha a gyerekeknél a lexikális tudás kap nagyobb hangsúlyt? Ez is kell, de azért a gyerek próbálja elsajátítani azt, hogy logikusan gondolkodjon, ne pedig magoljon, hogy sarkallatosan fogalmazzak. AZ életben nagyobb szükség van a logikus gondolkodásra, amikor is az adott helyzethez alkalmazkodva kell megoldania dolgokat. De mint említettem, az általános műveltséghez a lexikális tudás (pl:történelem) is szükséges.Csak az arányok ne ezirányba tolódjanak. Persze, ez csak az én saját véleményem.:)
  • Random_
    Az iskolákban nem a lexikális, hanem a használható tudás elsajátíttatására kell helyezni a hangsúlyt.
    Ez az SZDSZ álláspontja.
    A SZAVAZÁS ÁLLÁSA EGYETÉRT: 82% NEM ÉRT EGYET: 18%

Na ez elszomorít! "Inkább tudjon a gyerek számítógépet kezelni minél mint olvasson regényt." Az oktatás már így is el van cseszve. Örülök, hogy még akkor tanultam mikor azért jobb volt.

Az általános iskola alsó tagozatain nincs szükség buktatásra, a testnevelés osztályzására és hétvégi házi feladatra.
    Ez az SZDSZ álláspontja.
    A SZAVAZÁS ÁLLÁSA EGYETÉRT: 36% NEM ÉRT EGYET: 64%

Legyen csak bukás! Sokan arra hivatkoztak, hogy szegény gyereknek csalódás lesz a bukás már fiatalon. Szerintem meg ha alsóban megbukik az épp a szülő hibája a gyereknek meg szembesülni kell a tényekkel. Az se jobb ha fölsőben fog bukni mert alsóban nem lehetett neki. Plusz legyen csak hétvégén házi. Én vasárnap esete neliültem és nem volt gondom nem kellett egész hétvégén házit csinálnom nem volt ezért szomorú gyerekkorom.
  • Rózsalány
    micsinát má szegeny taranov?:) pedig meg akartam vitatni a szavzást...
  • Taranov
    Egyébként kitöltöttem én is, és elég korrektül van megcsinálva, úgy tűnik bizonyos kérdésekben én is liberális vagyok, de azért a lényeges dolgokban még nem :)

Ezekben értek legkevésbé egyet az SZDSZ-szel:

-
    A szemetelés legyen bűncselekmény.
    Ez az SZDSZ álláspontjával ellentétes.
    A SZAVAZÁS ÁLLÁSA EGYETÉRT: 74% NEM ÉRT EGYET: 26%
    -
    Magyarország keresztény állam.
    Ez az SZDSZ álláspontjával ellentétes.
    A SZAVAZÁS ÁLLÁSA EGYETÉRT: 46% NEM ÉRT EGYET: 54%
    -
    Legalizálni kellene a könnyűdrogokat.
    Ez az SZDSZ álláspontja.
    A SZAVAZÁS ÁLLÁSA EGYETÉRT: 43% NEM ÉRT EGYET: 57%
    -
  • Taranov
    Ja télleg :D
  • JackDaniels #678
    Amerikai zsidó drogos kurváknak!:) ...ez kimaradt!:)
  • Taranov
    Na most jól megmondjuk a zsidóknak, kurváknak, amerikai zsidóknak, drogosoknak, zsidó drogosoknak, amerikai zsidó drogosoknak :D
  • Rózsalány
    jelentem kitöltöttem, de volt pár hüje kérdés amivel falhoz állítottak...
  • Rózsalány
    nemá, basszus:( énis havat lapátolok???:(((( (:DDD)
  • JackDaniels #674
    Tessék a link.
  • Myrkul
    Politikai nézettől függetlenül kérnék arra mindenkit, hogy töltse ki az adott linken található kérdőívet! A lintket persze nem sikerül majd beszurnom, úgyhogy előre is bocsi!

http://www.azenorszagom.hu/hu/
  • JackDaniels #672
    :DDDDD
    Világ 8. csodája meg a házmester: Este bort iszik, reggel havat hány!:PPP
  • Myrkul
    Hali!

Horoszkóp a mai napra :

KOS - havat lapátol
    BIKA - havat lapátol
    IKREK - havat lapátol
    RÁK - havat lapátol
    OROSZLÁN - havat lapátol
    SZŰZ - havat lapátol
    MÉRLEG - havat lapátol
    SKORPIÓ - havat lapátol
    NYILAS - havat lapátol
    BAK - havat lapátol
    VÍZÖNTO" - havat lapátol
    HALAK - havat lapátol

• JackDaniels #670
    Szega!
  • Grimbusz
    Üdv ma is!

:D azért remélem nem lesz igazad!!
  • JackDaniels #668
    Asszem az ilyenekre gondoltál. Ezekre mondta Hofi Géza: "A jövő zálogai! Dögöljek meg ha kiváltom."
    Ennek ráadásul még szülinapja is van!

• sz4bolcs
  • Jimmyke
    Hát az ifjúságról (kortársakról) nekem is megvan a véleményem, mert találkozok pár nemnormálissal, akit szívesen megütnék olyan paraszt...
    #666 :)
  • Jimmyke
    "Emlékezz: Egy
    igazi jó barát segít költözni és elrejteni a holttesteket!"
  • Taranov
    Szerintem nem az ilyenekből lesznek. Azok sokkal primitívebb emberek, nem neteznek, de ha neteznek is, nem az ottani viselkedésük határozza meg az egyéb helyzetekbeni viselkedésüket.
  • Rózsalány
    vannak, akik abból csinálnak sportot, hogy nyílik egy topik, és kábé az 50. hsz körül észreveszik, akkor bejönnek, mindenkit lefikáznak, hüjeség a topik... stb, aztán elmennek:DDD szentem ezekből lesznek később - majd ha saját lakásuk/házuk lesz és már elmúlnak 18 évesek - hogy följelentgetik a szomszédokat meg megmérgezik az állatokat:(
  • JackDaniels #662
    Ez tetszik. Érdekes, hogy ezeket a tanácsokat rengetegen megfogadják,ha kell, ha nem!
  • Grimbusz
    Egy kis poén csak nektek ;))

Ha belefáradtál már azokba az érzelgős, giccses és
    szirupos "barátság és szeretet" versekbe, itt van egy
    pár ígéret, ami megmutatja, milyen az igazi barátság!

1. Mikor szomorú vagy... én is berúgok veled... és kitervelünk
    valami cselszövést az ellen a nyomorult lélek ellen aki szomorúvá tett.
    2. Ha látom hogy el vagy kékülve... Hátbaváglak,
    hogy kiköpjed, ami a torkodon akadt.
    3. Mikor mosolyogsz... Tudom, végre sikerült
    valakit bevinni az ágyadba.
    4. Amikor félsz valamitől... Emlékeztetlek rá...
    minden pillanatban, amikor csak lehet.
    5. Amikor aggódsz... mondok neked borzalmas
    történeteket, hogy mennyivel rosszabb is lehetne... és
    fejezd be a nyávogást!
    6 Amikor meg vagy zavarodva... Néhány szóval még
    jobban össze tudlak zavarni.
    7. Mikor beteg vagy... ne gyere a közelembe, amíg
    nem vagy teljesen jól... Nem akarom megkapni a
    nyavalyád.
    8. Ha elesel... kiröhöglek, mert már megint seggre
    estél.

Küldd el ezt a tíz legjobb barátodnak és ne legyél
    lehangolt, mert csak kettő jut az eszedbe... és azok
    közül eggyel jelenleg haragban vagy. Emlékezz: Egy
    igazi jó barát segít költözni és elrejteni a holttesteket!
  • Grimbusz
    Hát egen ez is egy "jó" szokás manapság. A másik meg az állatok megmérgezése (kutya) és a macsekok légpusival való kergetése a szomszédok által.

Csak azért halt meg a kutyánk mert zavarta a szomszédot hogy ugat!!!!!! érted a kutya ugat... a gyermek meg nem tud aludni töle.

Mekkora lecsó az ilyen ember, pedig biztos meg lehet oldani hogy a gyermeket ne zavarja a kutyaugatás, viszont a kutyának nem lehet megmagyarázni hogy légyszi ne ugass bazze. Ráadásul régen olyan helyen laktam ahol a gyerköcök isibe mentek és hát na ná hogy gerjesztgetik a kutyát. Ez ellen sokat nem tudsz tenni, max megkötöd a kutyit, de akkor is ugat.

Ez elég szomorú dolog és akkor nem beszéltünk a kidobaott kutyákról akiket meguntak a családban, ez is egy emberi hozzáállás.
  • Grimbusz
    Na igen, biztos sokan úgy gondolják nem érdemes a véleményükkel hozzászólni a topikhoz mert úgy sem változik semmi, pedig ha én nem dobom mellé a szemetet egyel több szemét kerül a rendeltetési helyére és talán a környezetem is látja a változást így ő sem fogja mellé hányni a cuccot.
    Vagy 1xerűen nem is érdekli őket a téma.
  • Mike
    eszembe jutott egy jó magyar szokás:

egymás, a szomszéd, vagy bárki feljelentgetése
    ebben nagyon jók vagyunk :(
  • JackDaniels #657
    Ez akár lehetna a G-R-J topik is, mert rajtunk kívül nem sokan írnak ide:))) Illetve volt még aki írt, de az rögtön lebaxott engem:))))
  • Grimbusz
    Azt is a szerelemre értem, hogy fér bele egy kapcsolatba ha ilyen ember a társad.