856
A Magyar ember, s ami a te tapsztalatod vele???
-
Quicky #735 mi a téma?
-
Quicky #734 ezjó!
-
Quicky #733 hello!
-
#732 mert a pizzájuk szar :D -
Vaku #731 Nekünk meg oda kellene mennünk, (Ita) és felzabálnunk előlük az összes makarónijukat! -
#730 ezt meg egyenesen halállal bűntetném! nem elég hogy kismaradakat lőnek az olaszok de mindent ami mozog, ha védett ha nem. otthon már kiírtottak mindent... -
#729 igen. a vadászatot egy az egyben nem szabad betiltani mert van vadgazdálkodás is a világon, de azzal maximálisan egyetértek, hogy "sportból" senki ne vadszhasspn, pláne ne külföldiek, pláne ne hajtókkal, pláne ne kikötött állatokre meg ilyenek. -
#728 "...olaszországból jönnek át halomra kismadarakat lőni."
Védett kismadarakat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A tífusz takarítaná el az összes dígó vadászt! -
#727 igen így helyesebb.. sőt így helyes. -
#726 Sajnos a kérdés megfogalmazása a hibás.
Én azt is gondolhatnám a kérdés azok ellen szól akik olaszországból jönnek át halomra kismadarakat lőni.
Sajnos ezért nem szeretem az ilyen politikai inditatású kérdéseket. -
#725 Én a megélhetés helyett a haszonszerzést említeném inkább. -
#724 Ezt mondom. Már nem igazán lehet olyan vadászt látni, aki ne hobbiból csinálná. Viszont aki ezek közül nem szereti a természetet és az állatokat, az ritka, mint a fehér holló, ők viszont fel is lépnek az orv vadászok ellen. Ezért talán nem kéne elítélni a "hobbi" vadászatot, mert ők az igazi vadászok.
Orv vadászok: Ők azok, akik viszont nem hobbiból csinálják a vadászatot, hanem legtöbb a megélhetés miatt, és nem válogatnak a zsákmány közül... -
#723 Okok:
Járvány, szaporodás + -, veszettség, stb., meg olyan dolgok amihez én nem értek, nem tudom a miértjeit.
Hobbi: amit szabadidőben szívesen csinál a muki, vadászat: önmagáért beszél, a kettő együtt bobbi vadászat, ha s szó szoros értelmében veszzük. Bár ez összefolyik szvsz az erdészettel. -
#722 Ezt hogy gondoltad? Mi lehet ok? Ha támad? :) Kimegy puskával sétálni és amikor épp támadást indít ellene egy vaddisznó(?) akkor előkapja a puskát és lelövi? :)) Ez nem úgy van hogy kimegy az erdőbe amikor kedve van és mindenre lő ami mozog :DDD Ez max Deer hunterben van így :PP A tenyésztett vadra "vadászás"-ról még nem hallottam, de szerintem gusztustalan dolog lehet. Még mindig nem értem ezt a hobbi-vadászos dolgot :) Mi a tök az a hobbi vadász? hobbitra vadászik? :)) Tényleg nem ismerek főállású vadászt, max erdészt, aki ezzel foglalkozik egész nap, de az sem főállású vadász. -
#721 Én csak annyit tennék hozzá a #713-as jól megfogalmazott hozzászóláshoz, hogy:
-Rohanunk, és még mindíg gyorsul a folyamat. Nincs idő azoknak az embereknek a megjelenésére. vagy talán most másmilyen formában vannak jelen és nem vesszük észre. -
#720 Ez gáz, itt sokkal többről szól mint tanítani, meg tanár vagy diák.
Otthon: nincs nevelés, a gyermek idióta lesz, neveletlen bunkócska akire a jó isten sem tud hanti.
Tanár: sokakból kiölik a tanitási vágyat már akkor amikor a pályára lépnek, vagy éppen közben. Aki túléli annak meg a rendszernek kell megfelelnie és alig van ideje az órákra vagy a diákokra figyelni. 1xerűen elfogy az enegdzsije. pl. 1xerre tesitanár, matekos és viszi a számítástechnikát is a tanárbácsi, mivel a fizuja nem túl sok magánórákat ad, és mivel a rendszer tele van hibákkal állandóan nyaggatják a tanárurat még az iskolai belügyekkel, aminek meg kell tudni feleni. Akkor még nem beszéltem az iskolai tanári közösségről, a széthúzásról stb. Ha mindezt túléli, akkor meg kirakják egyéb okkal, ha más nem lesz azért mert szeret tanítani, és szereti a diákokat. -
#719 Ez szerintem soha nem lesz így pedig én is ezzel értek egyet, max. az indiánoknál és hasonló helyeken! -
#718 Vágom, csak amolyan költői hozzászólás volt, inkább a világba kicsit szomorúan... -
#717 Hogy mihez képest azt már leírtam lentebb csak olvass vissza :) -
Garfield #716 Két első látásra egymást "tagadó" kérdésre is lehet ugyanazt a választ adni. Nem szeretek politizálni :)
Szerintem nem feltétlenül erről van szó.
Sokkal inkább arról, hogy ezek a mondatok sommás kijelentések, ahol a válaszadást az igen/nem-re korlátozzák. Az azonos témájú, látszólag ellentmondó állítások csak arra jók, hogy a sommás állítások feszültségét valamennyire feloldják, ugyanis a témák nagyobbik részéről elmondható, hogy nem lehet leegyszerűsíteni igen/nem-re.
Elvileg ellentmondás, de szerintem ezek arra jók, hogy árnyalják az álláspontokat egy-egy témában.
Például a legelső kérdéssel egyetértek, viszont a másodikkal is. Viszont ahol felmerült az eutanázia legális keretek közt, ott gyakorlatilag kizárólagos az orvosi közreműködés is. -
#715 Szerintem hobby vadászat alatt azt értik mait ma a vadászok végeznek.
A vadászfegyver tartásához sor engedély kell többek között vadásztársasági tagság. A vadászok pedig nem csak azért lövöldöznek mert jó móka hanem fontos a fajok egyensúlyának a megőrzése. Ezért szoktak kilőni rókát, kóbor kutyát vagy egéb káros állatokat.
Szerintem itt a gond egyedül az orv vadászokkal van és a külföldi vadász turizmussal. Azt kellene beszüntetni. A kérdéseket meg konrétan megfogalmazni mert amit feltettek abból bármit ki lehet hozni. -
#714 A vadászatot ne tiltsák be! az orvvadászat meg ugye nem legális. A vadászoknak akkor kéne csak kilőni a vadat ha arra van ok, ennek természetesen van menete. Na most mivel gondolom az erdőkben való hobbiról van szó, ahelyett a vadászoknak inkább az orvvadászokkal kéne törődni, de ezt csak főállásúak tennék, a hobbi vadászok nem.
A hobbi vadászatra ha van lóvé, általában tenyészteni szokták a vadat. Hozzáteszem én ezt sem kultiválom, mert ezzel az erővel az embert is lehetne vadnak tenyészteni :/ és sajnos ma már ez megcsinálható/kivitelezhető.
A hobbi vadászok menjenek és agyaggalambra lőjenek, ja hogy az nehéz ;) lehet menni gyakorolni.
-
#713 Az oktatás magát rontja le mert ha ez megy tovább a jövő generáció tanárai is egyre rosszabb rendszerben tanulnak és amit ők leadnak már csak kevesebb lehet. Hiszen ha most kevesebb az elvárás egy tanárképzőn az nem az onnan kijövő tanárt fogja bosszantani hanem azokat akiket majd tanítani fog. Kell persze a modern látásmód, de nem általános iskolában. Hiszen ott a gyerek még nem is ér vele semmit meg nem is veszi komolyan. -
#712 Hehe fejlődéss????? na ez túlzás, max. látszólagos fejlődés, de mihez képest? -
#711 A tanáron sok múlik. Sőt egyedül rajta múlik mert lehet akármilyen tanítási rendszer ha a tanár utál tanítani vagy nem felkészült.
A fizika és kémia tanárunk szakközépben csak leadta az óra anyagát és kész. Nem volt semmi plusz semmi érdekfeszítő.
Az építéstan tanár azt mondta nem kell órán semmit írni csak figyelni amit mondt és következő órára lejegyzetelni a könyvből az adott részt ami kapcsolódott.
Van még ezernyi módszer. A töri tanár nagyon élvezetesen tanított és poénokat is elszórt, de a tényeket rendesen elmondta és el is várta, hogy ismerjük. -
#710 De nem azok voltak a sikeres emberek, akik sokat tanultak...eddig sem.
Az volt az ügyes, aki ügyesen vezette a vállalkozását stb. -
#709 Szerintem az oktatással egész eddig nem volt gond anno a magyar oktatás világszínvonalú volt. Most megyünk az amerikai minta felé tanuljunk hasznos dolgokat. Szerintem az oktatással eddig nem volt gond. A nat-al kezdték el egyre jobban szétverni. -
#708 :DDDD
A nők életében a karrier, vagy karrierista nő? Mert nem mindegy, ha karrierista akkor nem vállal gyermeket, családot csak ha már elege van melóból. Az előbbi viszont nem zárja ki teljesen a családot, bár nehézzé teszi a nevelést.
Egyébk mivel nap 24 órájából 64-et kéne dolgozni hogy tisztességesen megélj, ne várja senki hogy ne karrierista kinézetű manusok mászkáljanak az utcákon tiszta idegben. Ha meg nem vagy karrierista kirúgnak mint macskát szaharni. -
#707 Jaja, én is észrevételeztem. Ha nem akarsz bizonytalan választ adni, sok kérdést úgy kell megválaszolnod, ahogy az előzőt válaszoltad. -
#706 Szerintem igazad van, fontos a lexikális tudás is, de csak a gyakorlati tudás és a gyerekkor megélése után.
Az általános iskolás gyerek ne nagyon tanuljon olyat, aminek nem érti meg a hasznát.
Illetve ami nem érdekli. -
#705 Én egyetértek abban, hogy nem kell házifeladat, nem látom értelmét, az iskola is elég ideig tart. Így a gyerek életének középpontjában az iskola lesz, ez nem megengedhető. Az iskolának semmi köze az élethez, egy külön világ. Ha egy felnőtt dolgozik, pénzt kap, amiből az életben tud venni ezt+azt. Viszont a gyerek kap jó jegyet, azzal semmire sem megy, ha kap rossz jegyet, az meg csak bántja. -
#704 Nagyon beletenyerelt, ja. -
#703 Ja!:) Lesz jó sook lóvénk, oszt veszünk rajta faxa sírhelyeket!:)) -
#702 Üdv! :)))))))))) nagyon jó!!!!
Bakkervadász, hát nem leszek netközelben :((( és nem tudom mikor tudok jönni, kitartás!!! Ma még vagyok! -
#701 "Senkinek nincs joga szórakozásból állatot ölni, ezért nem szabad engedélyezni a hobbi célú vadászatot."
hobbi az nálam azt jelenti, hogy szabadidőprogram. Na most én nem sok főállású vadászt ismerek, általában szabadidőben szoktak vadászni. Sokkal egyszerűbben meg lehetett volna fogalmazni ezt a mondatot:
"Tiltsák be a vadászatot." - vagyis én másra nem tudok következtetni. -
#700 Írtam. A fejlődésnek ára van. Az olajból lesz a pénz, amiből ezt a fejlődést finanszírozzák. :) -
#699 Actat én is, sőt még az őzhús is finom, de ne hobbyból lövöldözzék mán őket!! Megvan ennek is a menete, hogy is lehet bizonyos állatokat, mikor, mennyit kilőni. Van vadász cimborám, ő mesélget ezekről sokat.:) -
#698 Csak majd akkor néznek nagyot, amikor beledöglünk ebbe a qrva nagy fejlődésbe. De ha fejlődni akarunk, akkor miért van az, hogy aki feltalálja a bioüzemanyaggal remekül szuperáló autót, az valahogy eltűnik?? Amíg olyan jó biznisz a sok arabgecinek az olaj, addig a zöldek megzöldülhetnek, akkor is csak duma lesz a környezet védelem.
Ez pedig csak 1példa volt. Van még sajna.:( -
#697 Csak azért, mert nagyon szeretem a vaddisznó és fácánpörköltet. :) -
#696 Igen, ezt mindenkinek magának kellene eldönteni. Csak sokan ezt sem tudják!:DD
Persze, ha mindent egyszerű lenne eldönteni, akkor meg megölne minket az unalom.:))