A Magyar ember ma.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Taranov
Hidd el, megvan ennek az alapja.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

traXion
Pedig szinte mindenki úgy beszél errõl a témáról, mint egy szent.

modellmaker
félre értettél. Én azokra gondoltam akik ennyire az "áttaposok rajtad kis geci! Kia F*sz vagy te" kategória

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Taranov
Ez a felkelés érdekes, mert hallottam már mástól is, hogy azt akarják elérni a színvonaltalan mûsorokkal a TV-ben, hogy elkerüljenek egy újabb '56-ot.
Nos, ez így, ilyen formában elég alaptalan felvetés, de van benne valami, hogy a hülye mûsorok elérik, hogy az emberek ne legyenek okosak.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Mike at home
mi itt nem megoldasokat keresunk, ez a forum nem egy szakertoi bizottsag, hanem csak beszelgetunk

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
ma munkanelkuliseg
tegnap az inproduktiv munka

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Taranov
10-18-ig kb.
De van aki 20-ig is hülye vagy afölött.

Rózsalány
de most miért ne "pofázhatnánk" errõl??? miért fáj az neked? ez a topik azért jött létre, hogy elmondhassa mindenki a véleményét nem pedig, hogy itt kötözködj:) egyébként meg senki nem mondta eddig hogy különbnek érzi magát bárkinél csak te sugalltad:))) de én ezzel beis fejeztem a meddõ vitát:)))

\"Azt hiszem van úgy, hogy az embernek nincs elég köve...\"

traXion
Értem az álláspontodat, de ez akkor sem jelent semmiféle megoldást a magyar társadalomra nézve.

DanielT
Valóban, és ahogy írtad is a körülmények voltak mások, de a körülmények nagyban hozzájárulnak a problémák kialakulásához.

A munkanélküliség, sõt a többi dolog sem mentalitás, hanem problémák forrása :)
CSOCSO
lol ez jo:)))))))))))))
az egesz ismeretsegi korunkbol kb 2-3 an vagyunk akik penzel jottek ki!!!! a tobbiek mind csorin jottek vagy MENEKULTEK!!! es itt most nem vagizni szeretnek....

"volt elég pénzük ahhoz , h kijussanak oda"
ez altalaban nem igy van.. ide az emberek tobbsege szerencset probalni jon.. vagy menekul mert tartozasa van otthon es jonnie kell.

az elmult idokbe vagy 5-6 magyar srac fordult meg a korunkben.. mindegyik fiatal.. 23-30 ev koruli.. egyik se allt ugy anyagilag ahogy kene.. plusz a magyar kontraktorok is csal ehuzzak oket szal amugyse menne nekik..
itt az jar jol aki meg tud allni a sajat laban.. tud angolul es van egy ket ismerose akik nem maniert hanem szivessegi es barati alapon segitenek nekik...
de ismerek olyat aki itt van ket eve.. 2 gyerekkel.. es szarra se megy..oke van joreg ota autoja.. elegge szakadt.. otthon vegre van mar szamitogepuk meg dvd llejatszojuk.. viszont lognak nekunk manival mert kolcsonkertek mi meg voltunk olyan hulyek es adtunk... szal megint csak a bunko magyarok effektus.. mondjuk nem akarom oket /magunkat/ beskatulyazni.. csak a tobbi magyar is ezt rebesgeti allandoan: ne bizza magyarokban. keruld a magyarokat.. kocsog magyarok.. igy meg ugy...
ezt megmondja a magyar fonokom is aki mar it tvan 7 eve.. szal valamiert mindenki ezen a velemenyen van.. szerencsere van itt par barat akikre lehet szamitani. aki egyedul jon ide penztelenul ( ez a tobbseg) az ne szamitson sokra.. EN NEM JONNEK KI penztelenul es ismerettseg nelkul!!!
Mike at home
figy, most tenyleg, szerinted egy forumon mit lehet meg csinalni?

mondjuk tancoljunk?

traXion
Csak felnyitom(nám) a szemed, arról a nagy mértékü hülyeségrõl, süketelésrõl, ami itt megy. Egyáltalán nem vagytok jobbak, mint az átlag magyar ember, ha csak pofáztok ezekrõl a dolgokról, miközben a saját hibáitokkal nem vagytok tisztába.

Mike at home
pontositok!

amiket itt az elottem jovok elmondtak, azt elmondhattak volna a 80-as evekben is

megjegyeznem tovabba, hogy pl. a munknelkuliseg nem mentalitas

Rózsalány
nem, te tényleg nem:) te csak jó magyar szokás szerint belekötsz az élõ fába is:)) bocs

Mike at home
Kanadab kikoltozott (1999) haverom ugyanezt mondta
ott csaltak, loptak ahol csak tudtak
ma mar nem is nagyon mondja senkinek, hogy magyar :(

DanielT
Nem azt mondtam, hogy zavar (ez más kérdés) hanem reagáltam egy hozzászólásra amiben elhangzott, hogy ugyanezek voltak a problémák.
traXion
Bocs, én nem írok litániát a magyar mentalitásról nektek.

modellmaker
:) ez jó

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

uv
viszont elõre lehetett tudni, hogy ez lesz, csak mindenki azt gondolta, hogy ez vele nem fog megtörténni, csak másokkal

- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....

Rózsalány
ahogy te is:)

traXion
És ez zavar téged?

Ajándékozd meg a szegényt egy lakással.

modellmaker
Talán azért mert nekik volt elég pénzük ahhoz , h kijussanak oda? Ezt nem rád. És azt sem feltétlenül kétkezi munkával keresték...

DanielT
Abszolút más a helyzet és mások a problémák mint a 80-as években. A rendszerváltás nem csak névleg következett ám be. Hol volt akkor munkanélküliség? Éhezés? Ilyan mértékû lakásproblémák? Társadalmi különbségek? Sehol. Más volt.
QuippeR
mérnöki szempontból fogom megközelíteni a dolgot, egy kis fizika segítségével.

vegyük úgy, hogy a változás = gyorsulás
namost, ha a gyorsulás mindig ugyanannyi, akkor a sebesség folyamatosan nõ.

az emberek a sebességet nézik, ezért azt hiszik, hogy a világ õrülten megváltozott. más szempontból (a gyorsulást vizsgálva) minden maradt ugyanannyiban...

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

traXion
Fõlleg, ha csak pofáztok a dolgokról, ez is tipikus magyar tulajdonság - mint már mondtam.

modellmaker
Minden népnek vannak hibáik, erényeik, ugyanúgy ahogy minden embernek. De ettõl kerek az egész.

CSOCSO
itt amerikaban igy az esetek 50 % ban csak kocsog buzi magyarok vannak... szal ez a attaposok rajtad.. kibaszok veled, megszerzem eloled a dolgokat stb stb stb.. szal hianaskodo paraszt kocsog a fele.. marmint a magyaroknak:(
Dynamic
A magyar emberek egy része depressziós, szarevõ-lopó-gyûjtögetõ életmódot él és más tulajdonát nem becsüli.Ezeket a problémákat alapvetõen a múlt rendszer káros hatásaként és folyományaként látom.A többi negatív dolog szerintem általános és fejletebb nyugati országokra is jellemzõ lehet.
Rózsalány
ez igaz lehet. ha máshol élnénk biztos tudnánk ott is hasonlókat mondani.
mondjuk azért szerintem változott sokminden... de ez már csak érzelmi dolog. szóval lényeg, hogy szerintem se vagyunk se rosszak se jobbak.

Mike at home
szerintem a modok irjak at a topik cimet a magyar helyesirasnak megfeleloen

Rózsalány
hát ja:) ez is a magyarságunkhoz tartozik, hogy bezzeg élni AZT szeretünk:))))

Mike at home
en szerintem a magyarok semmivel sem jobbak vagy roszabbak masoknal
es nem is nagyon valtozott semmi
ugyanazok a problemak vannak mint mondjuk a 80-as evekben, max a korulmenyek masok

modellmaker
De legalább nm eegymást nyírjuk M16-okkal. :)

Mike at home
gondolod ott mindenkinek van?
ha mondjuk racseszel es csoronak szuletsz, meg TB-d sincs
szerinted hanyan csorok USA-ban, es nem csak a negerek, hanem beljebb?

a gazdagabbak meg szerinted nem toltenek le semmit?
minek fizessen erte, ha ingyen is van - mondta egy haverom sved haverja

Bandew
Jaja! Mindig nézzük az arcukat, ahogyan nézik, hogy ki nézi õket. Szánalmas...

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Rózsalány
nem akarok vitázni, de amikor én 14 voltam akkor a mi évfolyamunkban - vidéki város - tán 2 fijú dohányzott, de azok amúgyis már túlkorosak és retradáltak voltak. most meg azt látom, hogy mennek a lányok az általánosba és ott a kezükben a cigi. szinte az összesnek. ez is valahol a magyarokhoz tartozik... asszem

modellmaker
de nem örültek neki :) OK igazad van.

traXion
lenne pénzem softwarre nem?

Mike at home
bocs, de szerintem nem sirtak a ruszkik miatt

az atlagembert kicsit sem erdekelte, hogy itt vannak-e a ruszkik

arrol nem beszelve, hogy senkiben fel sem merult, hogy elmennenek

Mike at home
mondjuk warezert, vagy filecsereert 150 ev

Mike at home
voltak

traXion
mét! :D

Mike at home
ulnel a sitten :)

Mike at home
amikor 14 voltam, akkor is voltak akik cigiztek
volt drog problema is, lasd szipu

modellmaker
<#wink>

Bandew
"Én sosem pofázok arról ha valami nem tetszik nekem"
Na most kivételt tettem. :-D

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Mike at home
bocs, de szerintem ez marhasag

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Bandew
Egyetértek!
Mindenki csak rinyálni tud és én ezt már nagyon unom. Mindenki sír, hogy mennyire depis, mikor fogalmuk sincs róla, hogy mi is az, csak épp szar napjuk van, mert akadozva játsza be a filmet a DVD lejátszó.
Komolya volt már, amikor majdnem kiborultam, mert egész héten csak azt hallottam, hogy "jaj de rossz neke", meg "én vagyok a világon a legszerencsétlenebb", "meg akarok halni", blablabla...
Én sosem pofázok arról ha valami nem tetszik nekem és azt vettem észre, hogy mindenki azt hiszi, hogy az én életemben nincs semmi gáz és mindig a "Te ezt nem értheted!" arckifejezéssel néznek rám. Pfújjj...
Örüljünk inkább, hogy még nincs háború az országunkban, meg hogy melegvízben fürödhetünk és van számítógépünk, ami szépen elszórakoztat bennünket. Meg akkor zabálunk amikor kedvünk tartja és még csak életveszélynek sem vagyunk kitéve. Örülni kéna annak amink van, mert sokkal több mindenünk van, mint ami a nagyszüleinknek volt.

Mike at home
nem minden esetben

pl. Magyar Balint

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]