856
A Magyar ember, s ami a te tapsztalatod vele???
  • JackDaniels #293
    Ezé' tanítják a suliban is: Mindig moss kezet ha nem akarod összekoszolni a kapaszkodót!
  • Impi
    A háború mindíg volt és mindig lesz.
    Én sem szeretném ha lenne, de arra is rájöttem, hogy egy szükséges rossz. Vannak esetek, mikor már csak az old meg dolgokat.
  • Grimbusz
    Azért ez is baj! Szokás kérdése mit szoksz meg! Nem kell átesni egyik oldalra sem, mindekttőt jó ha látja az ember. Szükség van mindkettő adta tapsztalatra.
  • sz4bolcs
    Nem késő és nem reménytelen, annál inkább fölösleges, és butaság.
  • sz4bolcs
    Kell neked még1 háború mégtöbb áldozat?!
  • Grimbusz
    Van benne valami!!!
  • sz4bolcs
    Igen azt tanítják, miért mit tudsz amit én nem? légyszi oszd meg!!!
  • Grimbusz
    köszi a részvétet ;)
  • Impi
    Sosincs későn és sosem reménytelen, amig él az ember :)
    De ez mindem más dologra is igaznak tartom!
  • Grimbusz
    :) inkább ez a tipikus mentalitás!

Szerintem elég sok ember tisztában van a hibáival max. nem ismeri be, vagy nem vállalja fel.
    És pl mondhatom azt hogy a topik azért jött létre hogy legyen imét valami amiből okulni lehet és atnulni. Sokáig gondolkodtam hogy tudnám az emberek tudtára adni, vagy megértetni velük hogy amit csinálnak nem feltétlen jó... hát mivel már régóta kikívánkozott lett a topik.

Nem baj ha azt csinálja, mert lehet változik közben, lassan stb . Emberek vagyunk, nem istenek.
  • Impi
    Nem tudjátok, hogy mai történelem könyvben mit írnak Gróf Teleki Pál
    haláláról? Még mindíg azt tanítják, hogy öngyilkos lett?
  • JackDaniels #282
    Így van.A falka szemlélet!:)) Balhénál is csak akkor bátrak, ha 3-al többen vannak. Ha nem, akkor mindenki tesó meg sógor.[IMG]http://smilies.uw.hu/smilies/_series/nagyarc/fuck-you.gif [/IMG]
  • modellmaker
    "a holokaustból üzletet csináltak a zsidók" ehhez mindig is értettek. :)
    "Nekem sincsenek revíziós törekvéseim," mostmeg már késő is , meg reménytelen meg, stb.
  • JackDaniels #280
    Ez pontosan így van.Mintha az egész világon rajtukkívül egyetlen népcsoportnak sem lennének vélt vagy valós sérelmei, csak a zsidóknak. Ennyire azért nem kéne.
  • Impi
    Arról sem beszélnek a cigányok, amikor egymást is elnyomják.
    Megfigyeltem a lopott áruk forgalmazását aluljárókban. Jön a
    "főnök" és elveszi tőlük a pénzt és ugyanezen emberkék fóliasátorban
    tengetik az életüket úgy, hogy befogott kutyákat esznek.
    Természetesen a főnök, mercivel jött a zsozsóért.
  • Taranov
    Itt az a baj, hogy a holokaustból üzletet csináltak a zsidók, azóta is sértve érzik magukat, mi viszont nem csináltunk üzletet trianonból és a magyar emberek nem érzik magukat sértve emiatt, párat kivéve.
    Nekem sincsenek revíziós törekvéseim, és nem helyeslem a haláltáborokat sem, szó sincs erről, csak a holokauszt túl nagy hangsúlyt kap.
  • modellmaker
    CSak sajnos kiröhögik azokat akik nem felejtenek.
  • _Vegeta_
    Hat ez igaz, de amsterdam egy kicsit fura hely. :)
  • Impi
    Sajnos eligérkeztem 14 órától és ott nincs se PC, se Net :(
    Szeretném kijavítani magam #264 "Tetszettek a szövegeid"
    Féreérthető, ezalatt a mondanivalót, eszmefuttatást értettem.
    Ajánlom figyelmetekbe a Velünk élő Trianan filmsorozatot,
    HírTV vasárnap 21.00 illetve a rövidített mozifilm változatot.
    Mert amíg a csapból is a Holokausz folyik, addig ezt a filmet ami a
    Magyarok sérelméről szól elhalgattatnák örökre.
  • modellmaker
    A másikkal kevesebbet találkozunk nap mint map, és már (szinte) észre sem vesszük.
  • Grimbusz
    Az érem egyik fele egész jól ki lett filézve!
  • JackDaniels #272
    Éppúgy van rendes, normális, dolgozni szerető, haladni akaró a cigányok között is, mint bunkó, tolvaj rabló a fehérek között, csak az arányok valahogy nem ugyanolyanok. Én majd 20 évig igazolt versenyzőként sportoltam, az ifi csapatban is és a felnőttben is volt 1-2 cigány. Róluk azt mondanám, bár mindegyik olyan lenne. Nem azzala cigánnyal van baj, aki a saját életét jobbá akarja tenni(persze törvényes módon) hanem akinek megfelel a 15 gyerek után kapott segély, a vájogpadlós "függönyazajtóhelyén" "malacafürdőszobában" lakás a sártenger közepén. Amelyik csak ugat, hogy őt mennyire elnyomják meg lenézik. Amikor pedig megkapja a segélyt szarrá issza magát, 3nap múlva pedig ismét a polgármesteri hivatal előtt szitkozódik, hogy ő mennyire kirekeszett. Eközben pedig visz mindenhonnan mindent ami mozdíthaó. Na az ilyenek miatt alakult ki a mostani kép a cigányságról.
  • Grimbusz
    Nos teljesen igazad van! Nekem van az ismeretségemben egy-két roma és semmi bajom nincs velük.
    Azért valjuk be van amire "rászolgáltak" és nem alaptalanul. Nem érdemes ezt sem boncolgatni, lesznek akiknek jó és rossz tapasztalatai vannak, nekem mindekettő.
  • Grimbusz
    :OOO Én nem. Ha mégis az lenne, hidd el más problémával küzködnénk.
  • Grimbusz
    Na ja spec nekem ettől herótom van. Nagyon durván nyugatiasul a fiatalság amolyan 10-11 éves kortól felfelé nem is merem mondani meddig. Viszont szvsz csak próbál el nyugatiasulni a fiatalság, de olyan soha nem lesz hogy egy napon lehet emlegetni egy Amsterdami rastát egy magyarral.
    Elnézést ez az én véleményem (félretéve a minősítést) egy magyar rasta közröhely egy vérbeli Amsterdamihoz képest. Aki nem hiszi menjen ki oda egy magyar rastával és legyen Amst.ban egy hétig! Lehetőleg elsősegélybatyut is vigyen magával...
  • sz4bolcs
    Ja meg van egy orvos asszisztens hölgy ismerősöm szintén barna bőrű de már kicsi korom óta ismerem, mindig adott szuris dobozt, meg vígasztalt, amikor mentünk apámmal a dokihoz. Végtelenül kedves, aranyos ember, sokat "nosztalgiázunk" :)))
  • sz4bolcs
    Nekem is van barna bőrű ismerősöm egy 16 éves csaj vele jártam nyelvvizsga előkészítőre, családjával viszonylag jól élnek (átlagosan) csaj 1 hónapja nyelvvizsgázott, tanul, normális, aranyos. Ez 1. általánosítani nem lehet, én inkább kerülöm a tulok embereket bőrszíntől független.
  • Taranov
    Szerintem este fog még élni a topic.
  • Taranov
    Köszi!
  • Impi
    Parázs kis Topic!
    Volt olyan, hogy percenként 3 hozzászólás is volt
    De sajnálom, hogy tegnapi eszmecseréről lemaradtam!
    Annyit fűznék hozzá, hogy a "kisembereknek" 86 éve folyamatosan
    hazudnak a mai napig. A media, az iskola, politikusok stb...
    Azt a kevés igazmondót pedig lenyomják a "vízalá".
    Sajnos a Haza és Emberszeretet a háttérbe került.
    Jó olvasni, hogy itt legalább téma az amiről évek óta csak hallgatni
    szabad.
    Taranov! Tetszettek a szövegeid, csak így tovább!!!
  • Punkerwork
    max a topic nyitó kiátkoz minket :)
  • sz4bolcs
    Jó ha így vesszük, akkor ez egy off-topic topic :) Bármiről lehet írni, tapasztalatszerzés céljából, hogy minél több ember véleményét ismerjük meg. Ebbe minden belefér :D
  • Punkerwork
    szerintem annyira nem off-olunk, emberekről és tapasztalatokról beszélünk
  • sz4bolcs
    Akkor jó helyen offtopicolok. :))) Bár ez a fórum is gumiszobába való.
  • Punkerwork
    igen
  • sz4bolcs
    Te is moderátor vagy?
  • Punkerwork
    mikike-nek volt 1-2 ámokfutása úgyhogy a fő moderátor nem igazán kedveli, ezért azt hiszi hogy az összes moderátor azért van hogy őt zaklassa ezért beszél velem is így.
  • sz4bolcs
    Egy netes fórumon? Akkor ez enyhe kifejezés :) Az én írásomat is ugyanúgy látják a moderátorok. :)
  • sz4bolcs
    Ontopic: Van ma magyar emberből ilyen is olyan is. Tágabban nem tudtad megfogalmazni a kérdést? :)
  • Punkerwork
    üldözési mánia