856
A Magyar ember, s ami a te tapsztalatod vele???
  • Grimbusz
    Ja. :) uccsó mondat cool, már megérte a topik!
  • Grimbusz
    "ember alaptermészete az egoizmus lehet"
    - A csecsemőnek szvsz nincs alap egoizmusa, de könnyen tanítható, és minden szülő meg is tanítja neki. :(
  • modellmaker
    igen ez így van. de az ember gondolkodni született. NEM tudnánk túlélni semmit, sehol.
  • Random work
    Saját tapasztalataim:

-Ma reggel a lángososnál egy öreg nőcike lazán beállt elém szemrebbenés nélkül. Én szó nélkül tűrtem.

-Buszmegállóban mindenki egymás hegyén hátán tömörül föl az első ajtón (távolsági busz). Én megvárom tisztes távolságból amíg mindenki felszáll.

-12-14 évesekről jobb nem is beszélni egyszerűen siralmas.
    A fiatalokra általában jellemző az olvasni nem tudás. Ha olvasnak is valamit az csak bulvárlap semmi kúltúra vagy történelmi tudás nem szorul beléjük.

-Az meg minden társadalomban probléma, hogy a birka nép imádja az igénytelen kereskedelmi TV-k műsorait. Szappanoperák, valóságshowk és beszélgetős műsorok.

Alapból az értékítélet teljesen elváltozott.
  • modellmaker
    Persze. Az hogy kinyitom az ajtót pl: egy maminak, papinak, vagy jönne be valaki az ajtón én meg ki én meg beengedem nekem természetes. Sokaknak azonban nem. Ez megint nevelés kérdéde. De ezeknek azért ösztönösen kéne jönniük. Ez megint az érem egyik oldala. Mármint vagyunk akik felfogják, hogy mit jelent egy kedves gesztus akár egy vadidegennek is, és vannak olyanok is akik azt hiszik hogy ők állnak mindenki felett és ők a királyok. Nekik lehet hogy csak beszélhetsz ezkről de nem fogja őket érdekelni.
    HA nem tennél semmit és még rajtad kívül nagyon-nagyon sokan aakor még rosszabb lenne.
  • sz4bolcs
    Nem akarom föltalálni a spanyolviaszt, az ember alaptermészete az egoizmus lehet, csak valahogy olyan irányba bontakoztatja ki ami káros magára... Ez sem pontos, mert ha körbenézek itt ez a rakás dolog, amit fölhalmozott az emberiség a jólétért, mégis háttérbe szorítja magát.
  • Grimbusz
    Szerintem nem tanul belőle! Évek óta érdekel a téma és lehet tévúton járok, de nem találkoztam csak kevés olyan emberrel aki ezen egyáltalán szeretne változtatni, nem hogy sikerült neki, max ezen dolgozik... csak hát jönnek a mindennapok és a káosz és minden más ami előtérmen van utána már a pihenés is kincs!!! Nehét változni önerőböl! Könyebb elkutyulni. sajna még gyorsabb is a kutyulás folymata.
  • sz4bolcs
    Tanul is belőle. Még tökéletesebb még jobb még fejlettebb... Csak maga az ember kerül háttérbe.
  • Rafaelo
    fogmosás!
  • Grimbusz
    :) by
  • Grimbusz
    NEM falrahányt borsó! Én teszem ezt amióta önmagamra találtam és érzem hogy jól esik másoknak:
    - egy ajtónyitás,
    - egy igen elismerem ha valamit elbaszok,
    - egy köszönés
    - egy kis előzékenység
    - egy rendrakás a szobában
    - egy felmosás
    - és nagyon sok dolgot leírhatnék még........................

És bár még tanulom ezt és mindig tanulni fogom, és vétkezek sokszor és biztos fogok még, de akkor is ezért küzdök és fogok amíg eszem a helyén, mert így érzem így helyes. Ha nem így tenném akarhatnám -e hogy jobb legyen ez a világ, ez az élet...?
  • Grimbusz
    Pedig csak figyelni kéne magát, és tanulni az egobol. Utána már tudná az ember igazán irányítani önmagát s talán majd csak utána, ha!!!!!! kérik másokat. :((((
  • Impi
    Elszaladt az idő!
    További jó eszmecserét
  • modellmaker
    De ez is kb falra hányt borsó. Olyan mint a tisztelet.
  • Impi
    Nézőpont kérdése az egész.
    A gyermekei jólétéért, szerintem mindenki lenne áldozat.
    Most így 50 környékén, már elfogadom, ha áldozat lennék.
    20 évvel ezelött nem lettem volna.
  • JackDaniels #318
    Ez pontosan így van, nekem is ez a tapasztalom.
  • sz4bolcs
    Hát igen muszáj mindig az egyszerűbbet és a könnyebbet választani. Az ember csak pusztítja magát ezzel az egoizmussal, de nem csak magát, hanem az egész földet, falakat épít maga köré, egyre távolabb kerül a saját belső világától, és mi marad végül? Hát a pusztítás.
  • modellmaker
    igen Így a jó.
  • Grimbusz
    ok igaz! :)
  • Grimbusz
    ma a nevelésen múlik a legtöbb dolog egy ember "milyenségét" illetően. Utána a kitolt környezete befolyásolja, s ha meglesz a kiforrott identitása akkor + önmaga formálódik. A kezdő lökést akkor is az Apa + Anya adja a gyermeknek szvsz
  • Grimbusz
    Nem csak, hanem könnyebb megoldani, egyszerűbb.
    pl USA felhalmozott fegyvereinek használatát, lőszerek, állomány stb.
    pl gazdasági, ipari frissítés, helyben tartás
    ...
  • Impi
    Nekem szerencsém volt, hogy agyilag feltudta fogni mi az Ő érdeke
    Volt idő mikor papolhattam neki a tanulásról :))
    Hála rájött és remélem jó irányba fogja nevelni leendő gyermekeit.
  • sz4bolcs
    Szeretnél áldozat lenni, hogy jobban éljek? Akkor inkább nem szeretnék jobban élni.
  • JackDaniels #310
    Ha megnézed a szmájlit, akkor láthatod, hogy ez nem kötekedés!:)
  • Grimbusz
    Annak is van hátránya, teljesen más kultúra nem hasonlítható össze a miénkkel. Sok kivetnivaló van magyar szemmel ott is. nekem legalábbis.
  • sz4bolcs
    Az a baj, hogy sok ország vezetője is így gondolja, és meg is nyomja a piros gombot.
  • Grimbusz

-----> (ebbe is bele lehet kötni tudom, remélem nem fogtok, köszi)
  • JackDaniels #306
    Ha jól neveleda gyereked, nem minden szir-szar-ért vered, akkor nem fogja ezt mondani. .....remélhetőleg!:)
  • Impi
    Pl. a rendszerváltás.
    Imádkoztam, hogy ne legyen véres.
    De maradt is minden úgy ahogyan volt!
    Lettek volna áldozatok, mint a sakkban, de előbbre lennénk.
    Persze ez nem vigasz annak aki belepusztul, de a többi jobban jár
  • Grimbusz
    Igen és ha akkor szigorúbb lettél volna most azt mondaná hogy... ;))
  • JackDaniels #303
    Emellé még jobban kellene figyelni másokra is. Mindenki csak saját magával törődik,a másik meg le van xarva. Ezt legjobban az autóvezetésben lehet észre venni, sajnos.
  • Impi
    Látod ez igaz!
    Tolerancia és problémamegoldó képesség.
    Az araboknál például van önismereti óra az iskolában.
    Nálun ilyet még elképzelni sem lehet
  • JackDaniels #301
    Hanem lenne múlt, akkor jelen sem. Mindig a múlt hibáiból tanulhat az ember a legtöbbet.
  • sz4bolcs
    Először én is erre jöttem rá... aztán kicsit elgondolkodtam rajta. Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy mik azok a dolgok, amiket csak háborúval lehet megoldani.
  • Grimbusz
    Egyik legfájóbb pont nekem is ez!!!!!!!! nagyon egyet értek veled ebben Jack.
  • JackDaniels #298
    Attól függ mit értesz verés alatt. Gondolom, persze, nem azt, hogy első vérig. Egy nyakleves nagyon is nevelő hatású lehet, de csak ha jóhelyen jókor adják.
  • Grimbusz
    HÖLGYEIM ÉS URAIM ELÉG SOKAT "RÁGODUNK" A MÚLTON. TUDOM KELL AZT IS, DE A PROBLÉMÁK MA VANNAK NEM TEGNAP (ebbe is bele lehet kötni tudom, remélem nem fogtok, köszi). A MAGYAR EMBER MA legyen a téma
  • JackDaniels #296
    Visszaolvasva, egyébként nekem egy nagy problémám van. A mai társadalomból egyetlen dolog hiányzik, ha ez kellőképpen meglenne, nem lenne baj a többivel sem. A fiatalakot is erre kellene nevelni. Ez szerintem nem más mint a: TOLERANCIA! Így nagybetűvel. Sokmindent megoldana, ha nem hiányozna ez a társadalomból.
  • Impi
    Olyan ez mint a gyereknevelés!
    Nem lehet veréssel gyermeket nevelni, de nélküle sem!
    1-2 alkalommal vertem meg a gyerekem és most, hogy felnőtt Ő maga mondja lehettem volna szigorúbb a pofonok terén.
  • Grimbusz
    A mihez képest furcsa, és hogy kinek az.