856
A Magyar ember, s ami a te tapsztalatod vele???
-
#415 Ez szép és jó, csak fele nem igaz... És kár, hogy a környezetedben ezt látod. -
_Vegeta_ #414 Csak 1 kerdesem van: Mien kommunizmus ? :) -
Myrkul #413 Hali!!
Hallottam erről a jó kis topikról és gondoltam én is megosztom veletek az én gondolataimat.
Bocs, ha valami olyasmit írok amiről már volt szó de egyenlőre nem tudtam visszaolvasni a hozzászólásokat.
Szerintem a mai Magyar embert nem lehet hasonlítani semmihez, sem időben sem földrajzilag más népekhez vagy a régi Magyarokhoz. Szerintem a mai társadalmunk lenne a példa arra, hogy így NEM szabad! Most nem politizálni akarok, a politika már elbukott az eszmék eltűnésével együtt. A mai társadalmunk nem szól másról minthogy eladjuk a szabadságjogainkat a jólétért. Nem szeretem a mai Magyar emberben azt, hogy nem Magyar, hogy nem vállalja fel Magyarságát. Ő csak egy állampolgár akinek vannak jogai eljár dolgozni, de nagyon nem érdekli, hogy melyik államban él, és hogy mi a nemzetének a múltja jelene és mit hoz majd számára a jövő. Nem lát saját magán túl! Ezért is vannak azok a dolgok amiket ti felhoztatok az utazással kapcsolatban. Itt él 10 millió magyar ezen a földön, 1109 éve. Voltunk nagyobbak és voltunk többen is, de ez maradt belőlünk. A latin mondást akár át is írhatnánk „Magyar Magyarnak farkasa”. Ha valaki olvasta a Magyarok Világszövetsége írását, arról a könyvről amiben meglehet ismerni EU tagállamait, akkor tudja mire gondolok. Az a 40 év kommunizmus nem tett jót nekünk. Most az idősebbek mondhatják, hogy mit akarhatok én itt, hisz nem is éltem még akkor. Valóban, de én nekem és minden más fiatalnak kell az ország adóságát megfizetni, és még az unokáink is ezt fogják nyögni. De a mai társadalmunk ilyen, és nem az emberek a rosszak!! Ha valakit ismersz és vele együtt utazol és netán ő valamiért valakinek útjában lesz, nem fogsz rá haragudni. De ha nem ismernéd és leszálláskor neked lenne utadban, akkor biztos, hogy pár percig még csuklani fog az anyja. Talán az a rossz a mai világunkban, hogy csak annak segítünk akit ismerünk vagy valamilyen hasznot remélünk belőle. Ha nagyanyák száguldana át a buszon ülőhelyért akkor még segítenénk is tisztogatni neki az utat, de más nagyanyja már minket nem érdekel. Persze azért nem szép dolog!! Attól, hogy valaki fiatal még ő is lehet fáradt. Majd még folytatom!
Üdv!!!
-
#412 akkor én úgy kedzem! -
#411 Szerintem az a tipikus magyar tulajdonság, hogy aki "okos" az ugy kezdi a mondatát, hogy "Ez is egy tipikus magyar tulajdonsag..." -
#410 Punny-punny :( -
#409 a magyarok elvesztették a monyójukat :) -
#408 hehe!
Mennem kell holnap itt! gyó' ét'!
Jó volt veletek és igen érdekel a véleményetek!!!!!
sziasztok -
#407 smilék -et ne már. na.
Tapasztalatokat a mai magyarokról legyen az kortól nemtől független jöhet.
Lásd pl.:
család, nevelés, munka, munkanélküliség, mentalitás, erkölcs, stb. -
#406 Mi egy test és egy lélek vagyunk De szépen mondtam -
#405 Akko'....:PPPPPP -
#403 NAaaa mi van itt? Azt hittem legalább értelmes dolgokat írtatok. erre... kia gorilla ki nem. :D -
#402 lazítás 1,2,3,... majd vissza = #395 -
#401 Kicsit eltértünk a dolgoktól!:)) -
#400 fúúúúúúúúúúúúúúúújjjjjjjjjjjjj :))))))))))
sz_i_v_A_t_sz?!?!?!?! ;D -
#399 fésülni én sem tudom ;D -
#398 mondom izlésesen :) -
#397 De most elmegyek balázs sót nézni sziasztok :DDD -
#396 Engem nem melegít, mondjuk nem vagyok gorilla :DD -
#395 Azért nehéz a helyzet ma munka terén kicsit sajnálom magunkat. Anyukám mesélte régen csendörök ha valaki 3 napig nem melozott ment a csücsre! és közmunka azonnal. Ma meg :=( .... háboru 1melóhely/50ember között. -
#394 Meg asztán azt mondják télen melegít :DDDDDDD most meg csak tél van vagy mi? :) -
#393 Témába vág -
#392 Mikor még amolyan szaközepes voltam milyen büszkék voltak oszitársaim hogy nekik szörös a melkasuk vgy a lábuk, én meg arra hogy nekem nem :))) azóta ez változott sajnos nem vártam de szörösödtem kicsit :DDD szerencsére tényleg csak kicsit amolyan "izlésesen". -
#391 ne mutogass nekem!![IMG]http://smilies.uw.hu/smilies/_skk/smiciek/egyebek/lantszfurez.gif [/IMG] -
#390 A kis hamis -
#389 Nem mutatom meg! -
#388 Mi van neked nem szőrös a mellkasod? :D:D:D -
#387 Nekünk az informatika tanár e-mailben küldi a házit mi meg vissza.
(384 én voltam csak 2x volt. mondom visszavonom az egyiket, erre mind a kettőt visszavonta. :| ) -
#386 Egyetértek. Politika stornó! -
#385 Igen tudom! -
#383 A politikába sokan belefáradtak és nem törődnek vele. Legyintenek csak mikor kiderül egy újabb csalás. Sajnos már beletörődött mindenki ebbe.
Megjegyzem kerüljük a politikát mert különben moderátorok beszólnak. -
#382 Ehhez Anyuka és Apuka kell, nem a gyerek. -
#381 A kérdésre nem tom a választ, de a politika elég "elvárom" színten van manapság, engem megvallom bármilyen szégyen nem tud lekötni a politika. Egyszerűen vannak, voltak dolgok, amiket meg akartam érteni és 1xerűen nem lehet, mi miért történik.
Még is sokszor tapasztalom hogy "Te még ezt sem tudod, akkor milyen magyar vagy" felkiáltásokkal kiröhögnek.
-
#380 ez tökigaz!! -
#379 Nem vagy ezzel egyedül!:) -
#378 Nem ez a baj, hanem ha egész nap előtte ül. 18 évesen, meg majd anyja veszi helyette a levegőt, olyan sportos és egészséges lesz! -
#377 Tanulás egy dolog nem arról van szó, hogy a gyerek ne ismerje a számítógépet. Hanem, hogy 10-12 évesen ne neten játszon vagy cseteljen. -
#376 Ma már nagyon sokszor sajnos sz.gép nélkülönözhetelen a tanulásban. Ez van. Szar, de alkalmazkodni kell amennyire muszáj. -
#375 Sajnos az a baj, hogy a rendszerváltással ránkszakadt minden nyugatról. Pl. a mobiltelefon használat olyan mértékben elszabadult, hogy a kiskölök 8 évesen már kapja a mobilt. A németeknél a felnőttek körében se divat a mobil nem olyan elterjedt mint itt a gyerekek körében.
Nem értem meg azt a szülőt aki engedi a gyerekét a számítógép elött avasodni. -
#374 ...lásd Balázs só vagy Mónika só vagy ilyen sz@rok:((