856
A Magyar ember, s ami a te tapsztalatod vele???
  • JackDaniels #455
    Ezt a legegyszerűbb: Az az igazi barátod, akire a bajban számíthatsz leginkább. Minden más, csak felszínes baromság. Aki nem csak együtt nevet veled, mert azt a legegyszerűbb, de együtt is tud sírni. Nahh, ez az igazi barátság.
    Illetve akinek te is a barátja vagy, nem pedig csak a te barátod!! Ne legyen egyoldalú, mert az már nem barátság!!
  • Grimbusz
    Érdekelne nektek mit jelent a barátság, hogy definiálnátok ezt már ha lehet ezt igazán.???
  • Grimbusz
    Közben rájöttem egy viccből:

Budapesten kétféle ember van, kaszkadőr és kamikaze. LOL

/sajna ez is igaz/
  • Taranov
    Ebben csak az a vicc, hogy a Corába és a Tescoba autóval járnak az emberek. Akinek már autója van, az nem olyan szegény.
  • Random work
    Itt Szegeden azért látni azonnal ki a termelő és ki a viszonteladó. Viszont ha a viszondeladótól veszed az is jobb mert akkor is magyar termék fogy. Nincs olyan, hogy nem éri meg felszedni a retket pl. mert nem lehet eladni.

Az is tény, hogy a mezőgazdaságban nincs szervezett termelés. Németeknél országosan mindenki nyilván van tartva és az állam szabja meg miből mennyit vet el. Így nincs olyan, hogy egyik évben egyik terményből van túltermelés másik évben másikból.
  • Random work
    Én is láttam! Országosan elég gáz az utak állapota. Most kitalálták, hogy túl sokat fizetnek ki évente kátyú okozta kártérítésre és független szakember vizsgálata szükséges ezúttal.
    Mondták az osszeget mennyi milliót fizettek ki elmúlt évben. Hát ha azt mind útjavításra fordították volna szerintem lényegesen jobb lenne a helyzet.

Sajnos az a baj, hogy alapból rossz gagyi anyagból készítik az utakat ezért ne is lepődjünk meg ha egy új főút fél év múlva repedezik. Ha egy kicsit odafigyelnének a kivitelezőre akkor nem kellene később javításra milliókat elcseszni. Gondolom mindenki lenyúlja a lóvét azért lesz a végén olcsó húsnak híg leve.
  • JackDaniels #449
    Ha piacon vásárolsz, azzal is az a baj, hogy 90%-ban nem a termelőt támogatod, pedig őt kellene, hanem a viszont eladót. Azok a legmocskosabbak. Az őstermelők mondjuk lehetnének kissé tökösebbek, csakhát ők is el vannak kényelmesedve, mert a viszont eladó megveszi tőlük az árut nagy mennyiségben, utána meg sírnak, hogy nem kapnak annyit az árujukért amennyit kellene. Akkor miért adják el????? Alakíthatnák egy érdek szervezetet,és kihagyhatnák a mocskos viszont eladókat. Ők is és a vásárlók is sokkalta jobban járnának!!!!!
  • Rafaelo
    valahol tegnap beszéltek arról hogy nincs pénz utburkolati jelekre zebra
    meg ilyesmire aztán mutatták hogy egy kereszteződésben hogy bénáznak az autósok mert nem tudják van e kanyarodó sáv meg eggyátal nagyon lol volt
    pedig nekem is van autóm :)
  • Random work
    A tescorol annyit, hogy húst nem érdemes ott venni mert nem egyszer mondták barátaim, hogy rohadt volt meg romlott. Mi tartunk falun állatokat, de szerintem aki városi és húst akar venni az is jobban teszi ha henteshez megy gyümölcsért meg a piacra.

Így támagogatva van a magyar termelő mert nem áruházi importot vesz másrészt meg minőségi árút kap a pénzéért.
  • Rózsalány
    szidjátok itt a tescot meg a Corat meg az ilyeneket... meg azt mondja, hogy svédeknél meg norvégoknál nincs... hát azért nem kéne az ő életszínvonalukat meg a milyénket összehasonlítani. nagyon nagyon sok ember él ebben az országban olyan minimális pénzből, hogy még azt sem nagyon engedheti meg magának, hogy ilyen diszkontokban vásároljon. lehet, hogy nem jó, mert kizsákmányolók, meg globalizáció meg ilyneke, de szükség van rá, mert nagyon sok embernek az a lényeg, hogy minél olcsóbban megússza a kaját. a kínai ruházatról nem is beszélve...
    egyébként az ikea is kizsákmányoló és gyerekmunkából gazdagszik meg - láttam dokufilmet erről:(
  • Grimbusz
    IGAZAD VAN.
    Tudod ma milyen sok cégnek az ügyfélmegtartása és a haszonkulcsa? és új ügyfél szerzés marketingje? Állat nehéz és ha nincs zsé, de kell a minőség valahol kell húzni egy határvonalat.
    ~Drága a cucc, tudom, de kéne az ügyfél is még a jövőben, mert mondjuk évi 10 millát hoz a konyhára, ezért úgy árazom hogy mindenkinek jó legyen (ha csak nem kenek valakit aki történetesen a beszerzésen dolgozik, vagy éppen az igazgatót, mert akkor nem feltétlen törödök az árral csak kicsit maradjon reális). Ha te nem hozod olcsón, majd hozza más, és nem mondhatod az ügyfélnek ne minőség, de bazze fizesd meg! mert azt mondja oké, csá viszlát, nálad is van olcsób az xy-n. Hopp. Kopp. Persze vannak inteligens, értelmes emberek akik belátják hogy a költsönös feltételek minőséget hoznak, de szvsz nem ők vannak túlsúlyba. Magánemberként meg nem tudsz megfizetni minőséget, csak egy átlagosat, hacsak nem vagy milliomos, vagy nem sporolsz egy-2 évet. Ajánlom ;) 15-16 k-ért a 40GB hitachi vincsit ;) egész jó és 3év gari ;DDD
  • Grimbusz
    Na ja nincs tesó meg coró, de ott nem ilyen egy átlag üzlet mint nálunk egy ABC!!!! cseppet más, elsőkézből tudom!!!!
  • Grimbusz
    Ja esze nincs, de azért mindenhez nem kéne hogy értsen az ember. Az már régen nagy baj hogy a szakemberre nem hallgathat a vevő és átq_urálják mint szahart a palánkon. Szvsz nem az a megoldás hogy mindenhez érts, mert úgy sem fogsz tudni mindenhez érteni ez az élet kevés rá.

evibudri kungfúúú fájting ;)
  • Taranov
    Azt mondom, hogy akinek tényleg jó vinyó kell, _tényleg_, annak nyilván haszonszerzés céljából kell, a haszonhoz meg befeketetés kell, és lehet venni jó vinyót, csak meg kell fizetni.
  • Trade
    az
  • Rafaelo
    tescpo ?
  • Trade
    Svedorszagban de lehet hogy Norvegiaban sincs Tesco meg Cora.
    Mindegy nekunk kell..........
    Amugy iszonyat mennyit valtozott a vilag.
    Amikor Pesten megnyilt a mcdonalds vmi ilyesmire gondoltam:eljott a szabadsag.
    Ma meg mar a globalizacio legnagyobb jelkepe.
    Tescpo is milyen jo volt amikor megnyil,mostmeg mar jo lenne ha el is huzna
  • JackDaniels #438
    Az áruház nyitásról jut eszembe: Amikor Miskolcon nyított a Praktiker, már 3héttel előtte tele volt minden azzal, hogy aki jön, az ingyen ajándékot kap. Nahát, nem kicsi volt a tömeg. Tudjátok mi volt az ajándék?? Egy szál piros rózsa. Haverokkal 1hónapig fetrengtünk a röhögéstől, mennyire birkák az emberek és ezt mennyire kihaxnálta a Praktiker. Mindenki azt hihette, hogy valamilyen, a boltban kapható áru lesz ajándékba!:PPPPPPPPPP Na ennyire be lehet ugrasztania a sok magyar parasztot. Mindegy mit kapok, csak ingyen legyen! LOL!:DDDDDD
  • Random work
    Nem pénze nincs hanem esze. Ha értene a számítástechnikához és nem az eladókra hallgatna nem lehetne megvezetni.

Azon csodálkozok néha mikor megnyílik egy áruház hatalmas akciókkal mennyi birka tolong ott órákig egymást taposva akkor érdekes van pénzük amúgy meg panaszkodnak.
  • _Vegeta_
    Egy kicsit mintha álomvilágban élnél. Honnan a faszbol lenne egy atlagembernek kerete scsi winyokra pl.? Sehonnan mindenki addig nyujtozkodjon amig a takaroja er.
  • _Vegeta_
    Latod teis tudod mi az abra.
  • Taranov
    Az a baj a Szalacsival, hogy egy átlagos egyszerű ember, de a Fókusz és Aktív szerű pletykaműsorok elővették a 88-as, 89-es felvételét.
    Mindent úgy állítanak be, mintha valami nagy szám lenne, az emberek meg nézik ezeket a műsorokat.
    Régen ez volt a Nostradamus-szal, most a Ferikével.

Jó üzlet ilyen embereket felkapni, hiszen nem kell hozzá semmilyen különleges. Így volt Majkával is. Millió szavazatot adtak le rá SMS-ben a Való világban, ebből jó sok pénz lett.
    A nézettség is nőtt, ebből is csak pénz lett.
    Nagyon megéri az RTL Klubnak Majka.
  • Trade
    "Szomoru olyan vilagban elni ahol valaki azert lesz hires mert,italosan osszevissza hablatyol.A kor szellemiseget tukrozi hogy 13 evvel ezelott Szalacsit meg kivagtak,ma sztarra valhat,csakugy mint Oki Majka de emlithetnem Lillat is.Am Szalacsi megsem bolond:nem akarja a sztarsagot.Ellentetben masokkal."
  • Taranov
    Szerinted a szerverekben milyen vinyó van? :) olyan, amit pistike vesz? :)
    Mondjuk egy ~33 GB-s Seagate SCSI vinyó 1.200.000 óránként hibázik komolyat.
    Persze ennyi ideig nem is él.
    Egy ilyen vinyó 40-50 ezer Ft olyan helyen, ahol jó a garancia, a legtöbben meg olyan vinyót használnak, amiből mondjuk egy 120 gigás 15-20 ezer Ft.
    Így ne várjanak sokat.
    Meg eleve marhaság, hogy ennyi hely kell. Egyértelmű, hogy az illegális cuccoknak kell a hely. Nevetséges ez az egész számítógép-használat Magyarországon :)
  • Trade
    En eloszor a hipermarketeket szamuznem Magyarorszagrol.
    De azok olyanok mint a saskak,majd ha elfogy az emberek tartalake akkor tovabbalnak.
    Nagy szivfajdalom volt nekem amikor a Vermezot is eladtak bevasarlokozpontnak.Na lett meg egy Pesten!
    Miert nem eleg???Tudom hogy nagy biznisz a plaza epites de
    undorito
  • Grimbusz
    winyó: LOL!!!!!!!!!!!

Van, tudom, számgép. szervizes helyen dolgozok ;) még...
  • Grimbusz
    Ezért mondjuk nem lázadok annyira mint a járdás trükkért, csak néha beleverek egyet a székembe hogy egy hónapig fájon a kezem és tudjam mekkora balfax vagyok hogy előbb ütök aztán gondolkodom.

Sokat gondolkodtam hogy lehetne ilyen nemzeti problémákon segíteni, de az ember egy nagyon "birka" faj wazze. Míg kis tömegben van úgy ahogy kordinálható, de nagyban egyszerűen nincs olyan hogy egyetértés, nincs olyan hogy anyád ne csuklana, vagy érdekeink egyeznének.

A 100 főre jutó balfaxok aránya legalább 40% és azokon nem lehet segíteni, mert büszke, akaratos, meggyőzhetetlen, korlátolt, gőgös és stb majd később rájön hogy milyen mégsem ismerné el a világ összes kesséért sem. Pedig tudja belűl hogy elcseszte.
  • Taranov
    Azért van jó vinyó is.
    Az a baj, hogy Magyarországon az emberek folyton spórolni akarnak, de mégis azokat a cuccokat akarják megvenni, amikre
    1., nincs igazán szükségük
    2., ami mondjuk olyanoknak szükségeltetik, akik ezekkel dolgoznak

Az a baj, hogy Magyarországon nagyon nagy tárgykultusz van, és az emberek azt hiszik, hogy spórolnak, ha olcsón vesznek meg mondjuk egy videókártyát vagy winchestert, vagy akár egy TV-t. Közben akkor spórolnának, ha nem vennék meg.
  • Trade
    De egyszeruen ilyenne alakult a vilag.
  • Grimbusz
    Nem csak olcsón akarnak venni az emberek (persze 70 ezer Ft-os fizubol mi mást tudnál csinálni), hanem olcsón akarják előállítani a gyártók is a cuccokat legyen az étel és műszer stb, és pótolnak mindent mindennel eredmény egészségtelen és szar.
    Nézd meg a régi Orion TV még működik! Nézd meg a mai márkák meddig fognak mükxeni vagy mikor fognak elavulni.
    Régen egy wincsi, vagy egy régi vincsi nagyon jó élettartam idővel rendelkezett és nézd meg most, a gari lejárta után jó esetben 2-3 hót bír még és beadja a kulcsot.
    Kicsit igen túloztam, mert nem mindennel van így, talán csak azoknak akik ezt a szintet tudják megfizetni. Hozzátenném még: ezen a szinten(középosztály ha még van 1általán ilyen) az első osztályú áru más, mint a felső 20ezer első osztályú szintje.
  • Grimbusz
    : ja mondok még jobbat, bár ez sokaknak nem lesz újdonság. Romániában pont ilyen az autós közlekedés, de tényleg, akinek hangosabb a dudája, vagy nagyobb a kocsija (BUSZ) az kanyarodik és megáll mindenki!
  • Trade
    Olyan dolgok is eszembejutottak hogy:
    AZ emberek egyre olcsobban akarnak vasarolni.
    A gyartok ezert nyomjak bele a mindenfele mu dolgot az emberek meg annal jobban veszik mert olcso.
    Aztan meg azon sirankoznak hogy rak meg egyebek.
    Aztan mennek a bioboltba veszik a millio tapszert.
    Tudom hogy van aki nem tud dragabb dolgokat megvenni de akkor is szornyu lett ez az igenytelenseg
  • Trade
    Huh de ez annyira jellemzo.En is sokat gondolkoztam ezen.
    Szerintem amolyan rangsor hgoy ki ter le a jardarol.
    Ha ez lenne a kozlekedesben(auto) akkor mar annyi tomegkarambol lett volna.
  • Grimbusz
    Ne alkalmazkodjon, hanem agyja meg azt a tiszteletet amit elvár másoktól, s ha azt mondja hogy nincs ilyen elvárása ada meg neki az ég hogy tapasztaljon.
  • Random work
    A másik oldal ilyenkor azt gondolja, nehogy már mi hárman alakalmazkodjunk egy emberhez. Sajnos.

• Grimbusz
    Nem tudom ki járkál Pesten rendszeresen, én igen. Ami ismét csak kortól, nemtől független és nagyon bosszantó egy idő után:

- Nem kerülnek ki az emberek senkit. Ha ketten 3man mennek és Te egyedül mész a másfél méteres járdán akkor sem mennek arréb (kivétel van, lesz), holott azért ez azért egyértelmű pl hárman megyünk az járdán és jön veleünk szembe egyetlen manus miért ő másszon le a járdáról, mert nő, vagy mert fiatal, vagy mert erősebb vagyok???
    Érdekes egy tagbaszakadt csákó elől eliszkolnak, elkotródnak mint a sicc. Nem kivételek az öregek sem ez alól! Sőt trécselnek 1000el a járdán, úton, útfélen és leszaharnak mindent és mindenkit. Miért? csak azért mert idősek??? Ahogy Jack is írta és én is mondom a tolerancia fontos dolog, nem korfüggő. Nem az enyém a járda, és nem én vagyok a legerősebb hogy mindenkinek félre kelljen állni.
  • Grimbusz
    Szvsz akkor egynelő minden ember ha egyedül van :) és nem srizo!
  • Random work
    Na ja ne azt mnondjátok, hogy ez nem igaz hanem indokoljátok meg érvekkel!

Én úgy látom Myrkul-nak igaza van mert valóban azokkal vagyunk kedvesek akit ismerünk és elnézők is.
  • Impi
    Nekem ennyi maradt mega tanításból!
    A kommunizmusban, minden ember egyenlő. Nem lesz szükség pénzre,
    mert bemehetsz a boltba és kielégítheted a szükségleteidet úgy,
    hogy ha mosógép kell, csak elviszed.
    Ekkor megkérdeztem, minek mosógép, ha bármit elvihetek, minek akkor
    mosni. Erre kizavartak az óráról :DDD
  • Grimbusz
    Hát ö, érdekes ez a reakció, mondjunk ellent, de ne magyarázzuk meg.