A Magyar ember ma.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Grimbusz
Oké igaz, de bemászott, és ha te megalázod, más meg kiröhögi akkor neked meg azt mondanám alapból nem kéne megalázni senkit még ha okod is van rá. sõt lehetõleg kerülni kéne a megalázást, megaláztatást.

Tudom néha nem elég tudni hogy igaza van az emebernek, hanem érvényesíteni is muszáj. költõi kérdés: -Tényleg muszáj?

A túlerő legyen veled!

sz4bolcs
amúgy a taplók szoktak személyes sértésnek venni ilyet, akik meg is érdemlik..

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

modellmaker
Alapból nem kéne bemászni a másik EMBER elé szvsz.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Grimbusz
A véleményem nekem is ez egy két kivételtõl eltekintve. Én spec néha filmet nézek 1hó/film vagy és most lehet röhögni 😊 rajz, vagy mesefilm + Spektrum //sajna dcs., ng., nincs nálunk 😞//
A maradék idõm a barátaim és családom tölti ki na jó és a számítógépem, s ha idõ engedi akkor a szabad 1000rel.

A túlerő legyen veled!

modellmaker
Fókusz és társai a másik herótom.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

sz4bolcs
Szerintem nem megalázás, mert más is látja hogy "igazságtalanság" de inkább tahóság történt...

Random work
TV2, RTL az egy rakás szemét szerintem.
Ma reggel hallottam a rádióban, hogy új valóságshow indul ahol Gyõzike lakása lesz felkamerázva x napig és azt lehet bámulni. Micsoda élvezet.

Hová tûntek az igazán jó filmek? Ha valami értelmeset akarok nézni marad a Discowery, Spektrum, National. PL. az esti bulvármûsorok is eléggé idegesítõek (Fókusz, Aktív).

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Grimbusz
Ez durva! Én is szoktam alkalmazni és nagyon cool a dolog tudom ajánlani, csak egy bajom van vele:

-Ezt megalázásnak hívják, és az sem túl jó, akkor már inkább mond meg neki de ne hallják mások, ha ez nem elég, akkor az sem ha mások hallják. Szvsz megalázni nem kell senkit, még ha úgy érzed megérdemli akkor sem.

A túlerő legyen veled!

Random work
Sajna akkor kaptam észhez mikor kikérte a lángost elöttem. Õ másik irányból állt oda a bódé elé, de nem gondoltam, hogy lesz képe elöttem kérni. A lángosos csak kiszolt a nõcike fele, hogy mit kér és õ kért. Ha én kerülnék hasonló helyzetbe mondanám, hogy a másik személy elõbb volt itt õ következik. Õ nem tette ezt.
Azután, hogy kikérte magának a lángost már nem volt kedvem elkezdeni nevelni mert fölösleges. Megtörtént és kész.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

JackDaniels
Talán...... A lepényhal elõször, a remény hal meg utoljára!<#nyes><#idiota>

\"Never say never!\" W Churchill

Grimbusz
Monika-shownak is van ezek szerint értéke, hogy nem érdekel a téma, hogy van olyan hogy "érdekes", de semmire nem használható, csak idõt veszi el. rem. értesz 😉
A gerjesztés stimm.

A túlerő legyen veled!

modellmaker
Az a lényeg hogy mások is hallják! Talán el is jut az agyukig és talán gondolkodni is fognak.

modellmaker
Azért van aki nme néz sz*rt. Nálam a kersekedelmi TV csatornák alapból ilyenek.

JackDaniels
"-Ma reggel a lángososnál egy öreg nõcike lazán beállt elém szemrebbenés nélkül. Én szó nélkül tûrtem."

Nem kötekedni akarok, de sztem nem kellene tûrni, mert akkor azt hiszi,mindig lehet. Nem kell rögtön belerúgni sem. Velem is megtörténik. Én ilyenkor a következõkkel próbálok "nevelni",mert néha az idõseket is kell:
- Kezicsókolom, így vegyenek magáról példát a fiatalok, hölgyem? He tetszik szólni, hogy siet, akkor szó nélkül beengedem magát!
Akár hiszed, akár nem,hatásos, nem is kicsit! Különösen ha mások is hallják!
<#nyes>

Random work
Ha az embereknek lenne rendes értékítéletük akkor nem néznének olyan szemeteket mint a Mónika és társai. Mivel van nézettség ezért el is terjednek és gerjeszti magát.

Grimbusz
Egy állat szvsz nem lehet egoista (hacsak egy ember arra nem tanítja neveli) inkább ösztönlény, érzelmi szintekkel.

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
Ne tûrd! mert másokat is elnyom.

Azért a te igényeid is számítanak, sõt nagyon fontosak kell hogy legyenek hogy a Te konfort érzeted is meglegyen és ezt meg tudd mutatni másoknak is hogy kell csinálni, csak talán ne túrd le az utasokat 😊)))

Társadalom probléma lenne? nem inkább a társadalomra hat, és média probléma, terendi probléma?

A túlerő legyen veled!

Random work
Faterom mikor gyerek volt a 60-as években akkor ha valami hülyeséget csináltak és a rendõr elkapta õket akkor lekevert nekik egy párat és tanultak belõle. A suliban is ez ment. Most merjen büntetni a tanár azonnal jön a szülõ és panaszkodik az igazgatónál. Mivel a tanárok nem nevelhetnek a szülõknek meg nics idejük, na meg lassan nálluk is hiányzik a neveltetés alapból ez egyre rosszabb lesz.

sz4bolcs
Ha azt nézed állatvilágban is állandó harc megy a fennmaradásért, A kis oroszlán sem egoistának születik, mégis gyorsan beletanul 😊

Grimbusz
Bár ez önigazolás, amire nincs szüksége egy nem egoistának, vagy egy megvilágosultnak. Ohhhhh hát még tapasztalok én is azt hiszem.

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
Ja. 😊 uccsó mondat cool, már megérte a topik!

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
"ember alaptermészete az egoizmus lehet"
- A csecsemõnek szvsz nincs alap egoizmusa, de könnyen tanítható, és minden szülõ meg is tanítja neki. 😞

A túlerő legyen veled!

modellmaker
igen ez így van. de az ember gondolkodni született. NEM tudnánk túlélni semmit, sehol.

Random work
Saját tapasztalataim:

-Ma reggel a lángososnál egy öreg nõcike lazán beállt elém szemrebbenés nélkül. Én szó nélkül tûrtem.

-Buszmegállóban mindenki egymás hegyén hátán tömörül föl az elsõ ajtón (távolsági busz). Én megvárom tisztes távolságból amíg mindenki felszáll.

-12-14 évesekrõl jobb nem is beszélni egyszerûen siralmas.
A fiatalokra általában jellemzõ az olvasni nem tudás. Ha olvasnak is valamit az csak bulvárlap semmi kúltúra vagy történelmi tudás nem szorul beléjük.

-Az meg minden társadalomban probléma, hogy a birka nép imádja az igénytelen kereskedelmi TV-k mûsorait. Szappanoperák, valóságshowk és beszélgetõs mûsorok.

Alapból az értékítélet teljesen elváltozott.

modellmaker
Persze. Az hogy kinyitom az ajtót pl: egy maminak, papinak, vagy jönne be valaki az ajtón én meg ki én meg beengedem nekem természetes. Sokaknak azonban nem. Ez megint nevelés kérdéde. De ezeknek azért ösztönösen kéne jönniük. Ez megint az érem egyik oldala. Mármint vagyunk akik felfogják, hogy mit jelent egy kedves gesztus akár egy vadidegennek is, és vannak olyanok is akik azt hiszik hogy õk állnak mindenki felett és õk a királyok. Nekik lehet hogy csak beszélhetsz ezkrõl de nem fogja õket érdekelni.
HA nem tennél semmit és még rajtad kívül nagyon-nagyon sokan aakor még rosszabb lenne.

sz4bolcs
Nem akarom föltalálni a spanyolviaszt, az ember alaptermészete az egoizmus lehet, csak valahogy olyan irányba bontakoztatja ki ami káros magára... Ez sem pontos, mert ha körbenézek itt ez a rakás dolog, amit fölhalmozott az emberiség a jólétért, mégis háttérbe szorítja magát.

Grimbusz
Szerintem nem tanul belõle! Évek óta érdekel a téma és lehet tévúton járok, de nem találkoztam csak kevés olyan emberrel aki ezen egyáltalán szeretne változtatni, nem hogy sikerült neki, max ezen dolgozik... csak hát jönnek a mindennapok és a káosz és minden más ami elõtérmen van utána már a pihenés is kincs!!! Nehét változni önerõböl! Könyebb elkutyulni. sajna még gyorsabb is a kutyulás folymata.

A túlerő legyen veled!

sz4bolcs
Tanul is belõle. Még tökéletesebb még jobb még fejlettebb... Csak maga az ember kerül háttérbe.

Rafaelo
fogmosás!

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Grimbusz
😊 by

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
NEM falrahányt borsó! Én teszem ezt amióta önmagamra találtam és érzem hogy jól esik másoknak:
- egy ajtónyitás,
- egy igen elismerem ha valamit elbaszok,
- egy köszönés
- egy kis elõzékenység
- egy rendrakás a szobában
- egy felmosás
- és nagyon sok dolgot leírhatnék még........................

És bár még tanulom ezt és mindig tanulni fogom, és vétkezek sokszor és biztos fogok még, de akkor is ezért küzdök és fogok amíg eszem a helyén, mert így érzem így helyes. Ha nem így tenném akarhatnám -e hogy jobb legyen ez a világ, ez az élet...?

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
Pedig csak figyelni kéne magát, és tanulni az egobol. Utána már tudná az ember igazán irányítani önmagát s talán majd csak utána, ha!!!!!! kérik másokat. 😞(((

A túlerő legyen veled!

Elszaladt az idõ!
További jó eszmecserét

modellmaker
<#eljen> De ez is kb falra hányt borsó. Olyan mint a tisztelet.

Nézõpont kérdése az egész.
A gyermekei jólétéért, szerintem mindenki lenne áldozat.
Most így 50 környékén, már elfogadom, ha áldozat lennék.
20 évvel ezelött nem lettem volna.

JackDaniels
Ez pontosan így van, nekem is ez a tapasztalom.

sz4bolcs
Hát igen muszáj mindig az egyszerûbbet és a könnyebbet választani. Az ember csak pusztítja magát ezzel az egoizmussal, de nem csak magát, hanem az egész földet, falakat épít maga köré, egyre távolabb kerül a saját belsõ világától, és mi marad végül? Hát a pusztítás.

modellmaker
igen Így a jó.

Grimbusz
ok igaz! 😊

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
ma a nevelésen múlik a legtöbb dolog egy ember "milyenségét" illetõen. Utána a kitolt környezete befolyásolja, s ha meglesz a kiforrott identitása akkor + önmaga formálódik. A kezdõ lökést akkor is az Apa + Anya adja a gyermeknek szvsz

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
Nem csak, hanem könnyebb megoldani, egyszerûbb.
pl USA felhalmozott fegyvereinek használatát, lõszerek, állomány stb.
pl gazdasági, ipari frissítés, helyben tartás
...

A túlerő legyen veled!

Nekem szerencsém volt, hogy agyilag feltudta fogni mi az Õ érdeke
Volt idõ mikor papolhattam neki a tanulásról 😊)
Hála rájött és remélem jó irányba fogja nevelni leendõ gyermekeit.

sz4bolcs
Szeretnél áldozat lenni, hogy jobban éljek? Akkor inkább nem szeretnék jobban élni.

JackDaniels
Ha megnézed a szmájlit, akkor láthatod, hogy ez nem kötekedés!😊

Grimbusz
Annak is van hátránya, teljesen más kultúra nem hasonlítható össze a miénkkel. Sok kivetnivaló van magyar szemmel ott is. nekem legalábbis.

A túlerő legyen veled!

sz4bolcs
Az a baj, hogy sok ország vezetõje is így gondolja, és meg is nyomja a piros gombot.

Grimbusz

-----> (ebbe is bele lehet kötni tudom, remélem nem fogtok, köszi)

A túlerő legyen veled!

JackDaniels
Ha jól neveleda gyereked, nem minden szir-szar-ért vered, akkor nem fogja ezt mondani. .....remélhetõleg!😊

Pl. a rendszerváltás.
Imádkoztam, hogy ne legyen véres.
De maradt is minden úgy ahogyan volt!
Lettek volna áldozatok, mint a sakkban, de elõbbre lennénk.
Persze ez nem vigasz annak aki belepusztul, de a többi jobban jár

Grimbusz
Igen és ha akkor szigorúbb lettél volna most azt mondaná hogy... 😉)

A túlerő legyen veled!