A jövő katonai helikopterei: A harctér királynői
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Egyéb ötlet ? 😊
A Mi-26 teherbírása ~20 tonna, az MH-47 üres tömege pedig ~11 tonna. 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
Az egész abból indult ki hogy számomra hihetetlen hogy a helik páncélzata rakétákon kívül szinte mindenre immunisá teszi õket.
És én hiszek a hollywoodi múviknak 😛PP
Talán a sakkból továbbgondolva, hogy a királynõ minden irányba tud lépni ?
Bartha Miksáékhoz a helikopter forgószárny csuklós bekötés szabadalma kötõdik, ez azért nem egyenlõ a helikopter feltalálásával...
Akkor már ez viccesebb.
Vagy ez. 😊
hat nem egy csajozos helikopter <#idiota>#idiota>
(ennyi elég legyen belõlem!)
________ `_~_\" noss
http://www.jm.bme.hu/archiv/jm9802/helikopter.htm
Cifu te mit tudsz ezen az oldalon olvasható "Bartha Miksa és dr. Madzsar József szabadalmai"-ról?
________ `_~_\" noss
(az elõbb belinkelt cikkben volt róla szó)
________ `_~_\" noss
http://www.jetfly.hu/rovatok/repules/katonai/tipusok/hokum/
________ `_~_\" noss
Szeegéény. Pedig olyan sokat játszottam vele a komancs4-ben... 😊
CRW nagyon poén, ötletes! 😊)
________ `_~_\" noss
Ugy ertem, RPG-vel.
Viszont varosban idealisan meg lehet lepni a heliket.
Gondolom a mondat masodik felet is olvastad...
Lásd jelenlegi Iraki helyzet. A harci helikopterek folyamatosan mozognak, erre külön utasítást is kaptak, ám nem annyira a mesterlövészek, hanem inkább az RPG rakéták miatt...
Cifu: grat a cikkhez! ismét jó munka 😊
Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
Gondolom ilyenkor se nagyon száguldozik 😛
😛
Városban már messzebbrõl látni/hallani hogy egy blackhawk érkezik, a sniper rákészül. A blackhawk elkezd lebegni hogy kötélen a katonák leereszkedhessenek, a sniper lõ 😊
Tényleg, teljesen életszerû eset... 😊)
én voltam ,de gondolom ugyse számít<#vigyor1>#vigyor1><#vigyor1>#vigyor1>
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
De idézek(copyzok) egy részt:
"Nehany hatasadat a teljesitmeny es pontossag erzekeltetesere: az M1 100m tavolsagrol atutotte a sajat toltenyhuvelyet (kevesebb mint 3 cm szeles), 1300 meteren a szorasa 25 cm volt!!!, a mar idezett pancelatutesi adatok mellett 600m-rol atloheto 250 mm vasbetonreteg, barmilyen ketsoros rakott teglafal, illetve a 14,5 mm-es hatasara 4 loveses gyorstuzzel felgyujthato 800m-rol egy PSZH."
A Gepárd azért is használható helikopteek ellen ,mert egy 1000$ egy .50Browning kb 10 $ és szerintem gazdaságos.
nah találtam még 1 cikket ,de sajna ezt nem olvastam végig ,de érdekes.cikk2
ON_
Ha az Apache rotoragyát éri találat, akkor viszlát és szevasz-tavasz. Ha elfolyik a rotorházból és/vagy az áttételbõl az olaj, akkor képes még cirka 30 percig repülni, hogy visszaérhessen a bázisáig.
Fenemód alkalmas egy tizen-huszonkilós kétlábú állványra szerelt fegyverrel fekvõ helyzetbõl tüzelni repülõ célpontokra, pláne, mikor azok pofátlan módon még mozognak is, nem csak álló célpontok.
Olyan, hogy "antitank" puska, olyan nincs. 😊 Egy 600-800 mm-es frontpáncélt egy 120 mm-es harckocsiágyúnak sem olyan egyszerû átütni, nemhogy egy puskának. Van esetleg nagyobb kaliberû puska (12.7 - 14,5 mm), de ezeket egy csatakopter páncélozása bõven megfogja. Ezek amúgy is inkább mesterlövészpuskák, avagy könnyen páncélozott PSZH-k átütésére alkalmasak. Gondolj bele, hogy egy ilyen gép, de még egy repülõ is bõven ütközhet pl. egy madárral, ott pedig adott az akár 1000 km / h-s sebességkülönbség! A "szélvédõknek" ezt ki kell bírniuk.
Amúgy az általános katonai vélekedés szerint a helikofferek legsebezhetõbb pontja a rotoragy, ahova a lapátok fel vannak fogatva, és ahol a turbina és a rotor közötti kapcsolat van. Ezt nem nagyon lehet jól páncélozni, mert ezek forgó alkatrészek, amik iszonyatos sebességet képesek elérni, emiatt a lehetõ legkisebb tömegûre csinálják õket. Azért az is tény, hogy a hivatalos adatok szerint egy Apache rotoragyát ért találat esetén még 20-30 percig repülõképes marad, de ilyenkor azonnal ki kell válnia a harcból, és megkezdeni a visszatérést a saját területre.
Amúgy Jugoszláviában nagyon megszívták az amcsik, mikor egy erõs légvédelemmel ellátott területre beküldték az AH-64-eseket. Szinte semmit sem tudtak elérni, belõlük viszont legalább egyet lelõttek, és jópár megsérült. A veszteségek azonban még itt is kicsik maradtak, bizonyítva, hogy jól megtervezett konstrukciók.
Most mar csak azt kene tudni hogy a helikbe milyen vastag 😊
Felemetes nemely uj anyag kepessege.
Mondhatni nincs realitása annak amit írtál ...
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás