30
  • pistikem1
    [email protected]
    aki szeretne chatolni
  • Cat #29
    egy hónap késéssel indexig is eljutott a hír :)

http://index.hu/tech/net/deademail
  • zeus
    Különben is az ingyenes szolgáltatásban nincs rendelkezésre állás.
  • Sauron
    Én nem hiszem, hogy a halálom után a szüleimet nagyon érdekené, miket leveleztem a gépemen! Ez megint olyan, hogy én amerikai vagyok és én megmutattom a nagy világnak ki faxacsávó!
  • sz4bolcs
    Ez a srác nem néz ki fekának, és ezzel csak az életből sikerült kiugrania...
  • Tetsuo
    Az amerikai (mert ott is van) nyomornegyedekből a többnyire fekáknak ez egy kiugrási lehetőség, karrier -ha túlélik. Nem a harvardi csúcsfejek vannak a fronton, elhiheted.
  • Skynet
    Amúgyis bekaphatja a yahoo meg az összes ilyen hülyeség.....Valljuk be szerintem annak az embernek valami agyi baja van aki egy emilregisztráásnál meg egyéb ilyen jelentéktelen hülyeségeknét végigolvassa a feltételeket és nem egyből az I AGREE vagy ELFOGADOM rublikát pipálja ki...
  • sz4bolcs
    Amúgy meg a fasznak kell irakba menni 20 évesen! Én is 1 év híján 20 vagyok, akkor megyek háborúba, ha meg akarok halni. Értelmetlen ilyen fiatalon meghalni egy egészséges embernek. Szüleinek is csak gratulálni tudok, hogy elengedték a fiukat egy háborúba, ahelyett hogy csinált volna vmi értelmeset. Aztán most itt pattognak a yahoonak. Bocs kicsit dühös vagyok, a yahoot meg nem védem nem használom, és nem tudom, hogy korrekten jártak el, vagy sem.
  • sz4bolcs
    Én nem szeretném, hogy esetleges halálom után szüleim elolvassák a saját küldött/kapott mailjeimet. Ami rájuk ratozik, azt elmondtam/elküldtem nekik. Forognék a síromban, ha a személyes cuccaim közt turkálnának mituán meghaltam. Nyugodjak békében!
  • Myron
    A faszi apja annyit nem tud megcsinálni hogy a hátér színe fekete legyen ne pedig kékes zöld és akkor nem nézne ki ilyen szarul a háttérkép
  • s1lkforrent
    No, igen. Szemét *** és *** a Yahoo, azt jóvan. A többi nem fontos.
  • dez
    Jó kérdés... De úgy tűnik, az újságírókat sem különösebben érdekelte, hogy is van ez pontosan.
  • FTeR
    de honnan veszik, h a srác meghalt? nem vetik össze naponta a felhasználók adatait az újság elhunyt rovatával...
    tehát valszeg a szülők szóltak, hogy meghalt és kérik a jelszót, erre yahoo aszonta nem lehet, de ha megvolta a szülőknek a jelszó (mivel a kölök oda küldözgette a leveleket) akkor meg minek szóltak a jahúnak...
  • s1lkforrent
    Szerintem, lényegében nem változtat az ügyön, hogy meg van-e a kód, vagy nincsen. A Yahoo kód birtokában sem tenné elérhetővé a levelezést a szülők számára.
  • s1lkforrent
    Szerintem meg van a szülőknek a kód, csak nem tudják elérni a fiókot, mert a Yahoo végtelen bölcsességében zárolta azt. Szerintem ez méretes öngól a Yahoo részéről, az elhunyt katona apja végsőkig fog küzdeni az igazáért és a Yahoo a lehető legtöbb műsorban meg lesz hurcolva emiatt...
  • TheZsenyka
    Mire akartál utalni a linkkel? Itt sem írnak olyat, hogy birtokukban lenne az account info.
  • nemcsakfeel
    "Amint azt a fiatalember apja elmondta, fiúk rend­sze­re­sen küldött e-maileket nekik és a ba­rá­tai­nak címezve, de a saját címére"

ezalapján elképzelhető hogy tudták az ő accountját.. sztem az nem stimmelt az egészben ( ezért fordulhattak a yahoo hoz ) hogy azt az online naplót megcsinálják..
    azért az eszméletlen baromság, hogy a saját címére küldött dolgokat, hogy azt úgyis megtudják nézni.. mi értelme van ennek?? nem egyszerűbb a család csinál egy emailcimet, és a gyerek oda küldözget.
  • tigeroo
    micsoda emberek léteznek..yahoo oldaláról szánalmas..
  • Cat #12
    http://news.google.co.nz/news?hl=en&ned=nz&q=Justin+Ellsworth
  • trabant
    És mit szólnál ha szüleid házát ellopná az állam, mert te nem örökölhetsz tőlük semmit?
  • trabant
    "időközben valaki már azt is felajánlotta, hogy feltöri a postafiókot"

:-)))
  • IrkaBirka
    A Yahoo helyesen jár el, mivel a sráccal egy elektronikus szerződést kötöttek, amelyben mindkét fél kinyilvánította az irányú akaratát, hogy az ügyfél halála esetén NE adják ki az adatokat senkinek.
    Bár ez esetben nyilván bizonyított tény, hogy a srác meghalt és a szerződés is elég tiszta, gondoljatok arra, hogy valaki egy halotti bizonyítvány fejében hozzáférhet a levelezéshez akár élő személy esetén is. És azt se felejtsétek, hogy az USA jogrendszere precedens alapú...
  • TheZsenyka
    Szétkutattam az arcomat a neten, de egy halvány utalást sem találtam arra, hogy megtalálták/megkapták volna a password-ot és/vagy a user nevet a családtagok. Amúgy is, gondoljátok el, honnan tudná a Yahoo, hogy meghalt egy levelesláda tulajdonosa? Nyílván odaszóltak/felkeresték a Yahoo-t a családtagok és elmondták mi a helyzet. Ha azóta mégis megtalálták volna az account infókat, akkor meg a Yahoo - tudva, hogy a tulajdonos halott, hiszen elmondták a szülők - letilthatta a hozzáférést. De egyértelmű, hogy eredetileg nem volt semmilyen account infójuk, különben nem keresték volna meg a Yahoo-t, azok meg nem tudnának a srác haláláról és semmi nem lenne letiltva. De szerintem csak valami félreértés lehet a forrásanyagban amiből a cikk készült vagy (nem feltételezem) a fordításban van valami baki.
  • Skynet
    A yahoo bekaphatja...Eddig is egy zsák fosnak tartottam a keresőjét meg az emiljét meg azt a sok reklámszart ami ottvan ezután mégnagyobb zsák szarnak fogom tartani:)
  • dez
    "A szabályzatban világosan ott áll, hogy a fiók tulajdonosának halála után az e-mail cím és az ahhoz tartozó fiók nem hozzáférhető."

Tehát valószínű teljesen zárolva van, azaz jelszóval sem hozzáférhető. (Mondjuk ez egy jó hülye szabály. Alapvetően meg szokták ilyenkor kapni a hozzátartozók a személyes dologkat.)
  • FTeR
    "Ezenkívül birtokukba került Justin e-mail fiókjának a felhasználói neve és a jelszava is. Amint azt a fiatalember apja elmondta, fiúk rend­sze­re­sen küldött e-maileket nekik és a ba­rá­tai­nak címezve, de a saját címére,[...]"
    ez a birtokukba kerűlt olyan mintha utólag nyomozás útján jutottak volna hozzá, pedig valószínűbb, hgy a gyerek elutazása előtt megadta a belépéshez szükséges adatokat...

kicsit zavaros a cikk, de lehet álmos vagyok
  • FTeR
    "Ezenkívül birtokukba került Justin e-mail fiókjának a felhasználói neve és a jelszava is."
  • FTeR
    én sem értem, mert a mondat sztem az jelenti, hogy az email címet nem lehet törölni és újra regisztrálhatóvá tenni, tehát örökre megmarad.
    viszont a cikk olyan minta az lenne a gond, hogy a szülők nem férnek hozzá, közben pedig aztírja megvan a jelszó, tehát nem értem mi a gond
    nekem csak olyan emailcímem van amiből nem lehet megállapítani hogy ki vagyok, tehát a szolgáltatónak felsem tünne ha meghalnék (nem mintha érdekelné)
    lehet, hogy azt akarják elérni, h ne töröljék a leveleket, de ha hozzáférnek a fiókhoz nem értem mi a gond
  • Cat #2
    a szülők nem kapják meg a belépési jelszót, és nem tudják megnézni a saját gyerekük leveleit
  • Robeast
    "e-mail cím és az ahhoz tartozó fiók nem "felszabadítható" "

Na, ezt valaki magyarázza el nekem
    Mondanám, hogy nem értem mi a gond az egésszel, de lehet, hogy csak emiatt a rész miatt nem értem...