A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na igen, ez a stílus sajátossága 😊
De pl egy rock n roll, vagy twist nóta is van néha ilyen gyors, csak annál nem annyira feltûnõ 😊

Nem tudja valaki, hogy Max Coverinek - annak a hangnak, aki pl. az I wanna love you-ban is énekelt - mi volt az eredeti neve?

http://youtube.com/user/BohlenStyle

cucurbia
Hát én most éppen ilyeneket hallgatok.
Csak hogy zene is legyen már végre!!!!!!!!!!Lassan nem lesz mit letöltenem,mehetek át a 90-es évek topicba😊)))

http://rapidshare.com/files/272567524/Ricky_-_08_-_sz_m__8.wav

A "kötekedés" ellenére tudtad 😛
Talán azért nevezte HI-NRGnek, mert volt egy olyan kiadó is 😊)
Épp most ez mp3, (gyorsabb egy kattintás😊 de akad fekete korong is 😉

kaposi1
Ezt a számot konkrétan sose halottam de most hogy hallgatom azt tudom mondani rá hogy abban az idõben ezen stílusú számbol rengeteg volt.
Egy kicsit már meg is csömörlöttem a sok egyformától.
Mondjuk ez volt az a fajta zene már ami a gyorsaságát illeti hogy meghallgatni jó volt, de egy Disco-ban leadni hogy táncolj rá kész öngyilkosság lett volna.

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

cucurbia
Hát igen,1986-89 között én igy igy szereztem be a zenéket a Studio 54-ben.bementem kipengettem egy fél vagyont,és eleinte csak azt kértem,bármit felvehet rá,késõbb már kifejezetten megismerték az izlésemet és tudták már hogy a van der kuy és Cay Hume zenékre bukok,tehát ha ilyen jött azokat már szinte mind felvették.
Még ma is van ezekbõl a kazikbol olyan amiket azota sem tudtam beszerezni.
persze akkor venni is akartam lemezt(emlékszem a Caron dalnál merült fel,bennem,hogy én ezt a lemezt meg is veszem,de sajnos nem adtak el egyenként lemezt,csak ha hetente több tucatot megveszek csomagban,erre meg egy középiskolás,és egyetemista keretébõl nem tellett.
Sajnos azota a bolt is megszünk már vagy 15-20 éve😞(
Egyébként Imi is ugy került hozzánk,hogy a Szever már nem akarta az europai discos sorozatot csinálni mert nem fért bele az elfoglaltságaiba,és a OSZK ajánlotta a Gyuri figyelmébe,mint az akkori discos bizottság kiemelt tagját.Egy ideig a Cserhalmi Gyuri is a képben volt de sajnos azb õ amerikai izlése nem igazán illett volna az addigi Komjáthy képbe.Igaz,szerintem Imivel is tullõttek a célon, a sok Hi-NRG-vel( a lo tulsó oldala) de nem jártunk rosszul(szerintem)

Csináltam is egy hete egy olyan verziót belõle, amiben csak õk vannak 😊

Miért ne tudtam volna a stílust?Én személy szerint kb 5féle stílust hallgatok és szeretek,ebbe természetesen belefér az eurobeat is.Most éppen Julian - Straight To My Heart korongját pörgetem a Coconut jóvoltából..utánna átcsapok 1995-be én is..Greta - Tonight 12" következik..ez szerintem egy idõs a David R.Jones muzsikával.Te egyébként vinylrõl nyomod vagy mpfos-ban?
Egyébként nem italonak hanem hi nrg-nek nevezte..ha jól emléxem,de 50felett már kissé homályosak az emlékeim<#nevetes1><#hehe><#wave>

Na, én meg pár+pár éve ismertem meg a Put A Meaninget, amikor megvettem a London Boys maxit 😊
És meglepõdve, de örömmel hallottam, hogy a BlueSystem vokalistái nyomulnak benne 😊

kaposi1
Na látod hogy mennyire kiestem a zenékbõl anno.
Tommie Jenkins - Let me be your számát még csak tavaly év eleje óta ismerem és nagy nagy kedvencem lett.
Anno Imi-nek volt egy híres heti összesített 100-as listája ami alapján lehettet tõle kérni zenéket akár postán keresztül is úgy hogy õ adta a kazit is. ( Az más kérdés hogy aranyárban mérve.)
De akkor összeálltunk ketten a haverammal és így rendelgettük tõle a zenéket.
A listán mindígy olyan zenék voltak amiknek elsõ körben a 70%-rol még csak nem is hallottunk.
Tehát eléggé zsákbamacska volt.
Aztán ahogy teltek a hetek ezek a bizonyos zenék azon a bizonyos listán egyre feljebb kúsztak.
és kezdtük megismerni az elõadókat és hogy mit is érdemes kérnünk egy kazettára.
Akkor ezek és ilyen zenék hódítottak.
Ezt a kazit Imi írta meg amikor nem értünk rá felmenni Pestre.

Akit netán érdekel, hogy mirõl beszéltünk
David R Jones - Toy Boy (128-as!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) 😛

Hátha dalszöveggel követhetõbb lesz a dal 😊)

All I got to do is get my hands on you
All I got to do is think about just you
All I can do is surrender love me love tender
I need your touch need you much
uo - o - uo - o

One sentimental moment in your arms
Better than a lifetime
All alone you got to be mine
And I can stand anything

I' ll be your toy boy kiss me and say good bye
Come on your can shock me rock me now you rock me
I' ll be your toy boy you can make me cry
Make me love you make it shake me you can shake it
I' ll be your toy boy kiss me and say good bye
Burning up me burn me turn me round you turn me
I' ll be your toy boy you can make me cry
Play with me you play it do it to me do it
I' ll be your toy boy

All you got to do is tell me it's okay
All you got to do is keep on with your game
I can stand to be your toy boy love me and enjoy
'Cause I need your touch need you much
uo - o - uo - o

Várom a tetszési indexeket <#hehe>

Tyia
Hátha én azt elmondhatnám...

New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0

Tyia
A ló, és annak a két oldala.

Vannak akik szeretnek a ló túloldalán lenni...

cucurbia
Lemezen tuti nincs de felirtam,keresõlistámra tettem.

cucurbia
David James nekem legalább 3 válogatáson megvan,németen spanyolon,stb.
de akkor örülök,ha kielégithettelek anno😊)

na nézek valami mp3-at😊)

Mit szeretnél? 😊

kaposi1
Soha nem kértem egyetlen kívánság mûsorban sem.
Tehát arra hogy Kaposi László nem nagyon emlékezhetsz.<#awink>
Hogy ne tudnád elmenteni.
Kurzórt ráállítod a smilie-re hosszan nyomod az egér jobb gombját.
Lenyíló ablakban kiválasztod a "kép mentése más néven"-t és oda mented ahová csak akarom.

Pedig tempós rendesen 😊 Jenkins is kitûnõ! 😊

Cucurbia!
Szeretnék segítséget kérni a következõ zenékben:
ELEONORA ESPAGO-HEY MR. DJ,lehetõleg más változatban mint a 4Shared.com-on található.
A másik zene:TOM HOOKER:SEX-O-PHONE & FUNK GUITAR

Széleskörû zenei ismeretedre való tekintettel, talán tudsz segíteni.
Elõre is köszönöm a fáradozást.

cucurbia
Igen és azon kevesek közé tartozik amit még szeretek is.))
Dandy Casanovája és Tommie Jenkins,Let me be your száma mellett😊)

Tyia
<#schmoll2>

cucurbia
ok,bocs,de aki ismer tudja,vannak dolgok amiket vagy csak hosszan lehet elmondani részletesen,vagy inkább bele se kezdjünk.
Ami a robbanást illeti sajnálom,tudom mikor idejöttem gondoltam csak sasolok sokáig,de aztán elolvastam az augusztus eleji vitát,és miután beszéltem errõl a Gyurival,azt mondta nyugodtan irjam meg az igazságot,amiröl kérdeznek,mert már rég volt,,igy nagy tétje már ugy sincs(bár ugy látom még mindig vannak akiknek egy két dolog szurja a szemét valahol az országban).Ha nem mondom meg ki vagyok,akkor olyan messzirõl jött ember effektusba estem volna,bár bevallom volt valaki aki privátban irta hogy vigyázzak ezzel,És lám lehet neki lett igaza???
pl. a B-Tothrol nem tudok irni,bár igaz hogy a szomszéd studiobol ment a Poptarisznya,de nem nagyon járkáltunk át egymáshoz😊)És életemben csak kétszer szerepelhettem vele egy adásban.Szoval azért MINDENRÕL én sem tudok irni😊)))))))))))

ügyes <#hehe>

Én kértem CooCoo-t, talán kaptam is
kaptam Jason Donovan Too many-t
David James Dream Baby-t - vmi hasonlót kaptam tõla, vagy a mixet, már nem is tudom 😊
De a Diamonds késve, de teljesítette a kívánságom 😊

Musachy
Ez tényleg remek, Laci!

imo :) science fiction is science fact

<#hehe><#hehe><#hehe>

Musachy

De azért tudtad, hogy milyen stílusra gondolok <#crazya>
Azért a gyors zenék Haluskához kötõdnek inkább, és õ akkor még nem nevezte eurobeat-nek, hanem italo-disconak 😊 És más mûsorokban nem ment ilyen, csak a két úriemberében, ill. néha egy úrilányéban is <#hehe>
Most épp David R. Jones - Toy Boy dalát döngettem <#hehe>
Ezt még talán a rádiós kománk is átmásolta 😊 úgy emléxem

cucurbia
és kértél is,vagy csak füleltél?Hátha emlékszem a nevedre😊)

Tyia
Valami zene esetleg?

cucurbia
Jaj mi euroval már argonyelven beszélünk,mivel ismerjük egymást.
Õ arra gondolt(olyan zenéket,lemezeket ,melyeket nem lehetett boltban megkapni,és amelyeket a Haluska Imi hozott be Olaszországbol,vagy csak a Gyuri szalagtárában volt megtalálható)
na de õ ezt leröviditette😊)))

<#eljen>

ez is megoldás sokmindenre<#hehe>

cucurbia
nekem is csak nem tudom lementeni😞(

"fura is volt, hogy kérnek Haluskás-Komjáthy-s italókat"
Én ilyenrõl még nem hallottam,de attól még létezhet.Viszont Zyx,Time,Blanco,Metronome,Disco Magic..stb italokról már igen<#hehe>
Ez egyébként azért tûnik így elsõre furcsának,mert a nickneved pontosan erre mutat,illetve utal. (eurobeat..)<#fejvakaras>

Tyia
Az elején...
Szerintem sokszor mondtál sokat robbanásszerüen...
Ne érts félre nekem nincs bajom veled, söt...
Megállapítás volt részemrõl.

kaposi1
Hát nem tudom.nekem ebbõl az idõkbõl kimondottan a Kajárik Andi féle kívánság mûsorból van a legtöbb rögzített kazettám.
Én imádtam a hangját hozzáteszem sose tudtam hogy anno õ mennyit dolgozik egyébként a mûsoron, mint ahogy nem sokkal ezelõtt cuburbia leírta.
Nekem akkor ez volt a fõ zene beszerzési forrásom és tényleg olyan dalokat adott le amikkel szerintem azóta se találkoztam.
És valszeg elejétõl a végéig ( vagyis nem dumált bele) mert egyébként nem rögzítettem volna.
Nekem is volt jó pár év amikor zenével abszolút nem foglalkoztam.
De ez már pont átlógott a 90-es évek elejére.
Én nagyon kedveltem Haluska Imi-t is bár ezt arra értem amikor hozzájártunk vonattal pestre deck-el a szatyorban zenékért.1984-89 között.
Sajnos olyan mûsort amit õ vezetett a rádióban sose hallottam valszeg ez volt az a korszak amikor teljesen leálltam a zenékkel.
És még egyszer mondom nagyon örülök hogy cuburbia ide talált közénk és személyesen mesél nekünk olyan történeteket az aranykorból, amiket igazándiból csak a belsõsök ismerhetnek.

cucurbia
mármint mikor?

cucurbia
Nem.én nem olyan vagyok,ismerhetnél már.Ami szivemen a számon,és nem türöm a vádaskodást,vállalom a nevem és a nickem..max ha megunom nem nézek ide,volt ez igy máshol is.Ha 10 évig kibirtam...😊)

Tyia
Szerintem túl erõsen kezdtél.

Valóban - a kevesebb néha több...

cucurbia
Nem,tévedsz.Ott sosem voltak fantomok.Tudom mert én csináltam,ott minden levélnek megvolt a gazdája.Egy szatyornit el is tettem fent vannak a padláson.Rengeteg italot meg eurot kértek.

A fantomok akkor jöttek amikor bejött a képbe utána ezt az esti telefonos ,összevágos müsor.Na akkor sajnos sokszor volt olyan ,ha egy "nagyon akart" dalt a listárol nem kért senki akkor valaki a szomszéd studiobol ugymond betelefonált.
De ez sejtésem szerint ma is van,föleg néhány magyar elõado feltünöen sokat menõ felvételénél,de ez csak sejtés hiszen ma már nem látom élõben a dolgot.

Tyia
Üdv mindenkinek!

Na mi ez a nagy konfliktus helyzet?

Nekem is bejön Kaposi kolléga smilie-ja

Musachy
Igaz, van itt egy-két ember, akinek nem nagyon lehet olyat mondani, ami nincs meg eredetiben (vagy "majdnem eredeti"ben). De eddig úgy tûnt, hogy közösbe téve a kérést akad olyan, aki jelzi legalább, hogy megvan neki. Most komolyan priviben kéne zaklatnom néhányotokat egy-egy kéréssel, hogy aztán azért küldjetek el a francba, vagy már megint én vagyok a hülye?
Ha nekem megvolna valami, amit kérnek (sajnos ilyen nem sok van), örömmel segítenék...

Max. regizel egy új néven <#nyes>

kaposi1
Hogy-hogy?<#hehe>

Gondolom ez másnak is érdekes olvasmány volt... 😊
Pedig a fantom hallgatókat nem is említetted <#crazya>
Amikor néha hallgattam a Kajárikot (brrr) fura is volt, hogy kérnek Haluskás-Komjáthy-s italókat <#hehe> Sejthetõ volt a turpisság <#vigyor2>

Musachy
- hogy

cucurbia
Talán még annyi megjegyzés,hogy világ életemben igyekeztem ugy elvégezni a munkám, a gyüjtéseimet,hogy ezzel ne bántsak meg senkit,és a lehetõ legjobb minõségben jussak hozzá dolgokhoz(már persze amihez lehet).Sajnos azonban a lemezoligarchiákkal valamiért mindig elég hamar konfliktusba keveredtem.Rögtön rájön az ember ezekre amikor elõször pénz akarna kérni valaki a felvételekért,vagy bizonyos felvételeket csak a spamjaimmal,és a belsõ köreivel oszt meg.Én magam legalább 3 ilyen zárt kört ismerek,illetve kerülte vele kapcsolatba,félek,hogy egy ilyen körböl származnak az infok rolam,amire alapozák ezt a levelet amibõl ez a félnapos polémia elindult.A többit,az okokat,szálkaságomat mások szemében nem kell szerintem normális embernek ecsetelnem.Reméltem,és remélem,hogy ez a topic nem ilyen,és hagy maradjak optimista,ez mindenkivel szemben igy fair.

Musachy
Jaaaaa.... elnézést. Na, bebizonyosodott, hogy megint, hogy milyen hülye vagyok! <#bohoc>

cucurbia
nem nem neked irtam megnyugodhatsz😊)csak a te mondatodhoz illet folytatásként.
Bocs.

cucurbia
Nincs titok,részben errõl már irtam.
1997 elõtt a kivánságmüsorok ugy készültek,hogy a hallgato beirt,mert hallott valahol egy dalt,ésa szerkesztõk elkezdték az izlésük vagy a levelek száma alaptján összeválogatni a dalokat. A kettötöl ötigben ez ugy ment,hogy a szerkesztõ Palásti pali a rádio nyilvános szalagtári lemezeibõl,illetve néha a saját privát lemezeibõl válogatta össze a mmüsort,igazodva a szélsõségektöl mentes ,átlagos hallgatoi tömegizléshez.
A B.toth általában saját lemezeirõl dolgozott,igyekezett olyan lemezeket,változatokat leadni a magnósoknak,amelyeket õ a legjobbaknak vagy a legritkábbaknak gondolt,nem is véletlen hogy ezen felvételek többsége utána nem is volt meg sehol a rádio archivumában.
A Komjáthy müsor ugy készült,hogy a Gyuri esténként elolvasta a beérkezõ leveleket,és (gondolom a listák minõsége vagy a kért zeneszámot ismerve)válogatott köztük.Aztán irt nekünk(szever pali és én) egy listát arrol hogy mely zeneszámokat szeretné adásba tenni,ez általában olyan 2-3 oldalnyi a4-es lap volt,amiket nekünk a palival kb egy este alatt kellett megkeresni(lektorlapogatás,katalogus),vagy ha valakinek otthon megvolt akkor behozni másnapra a reggeli adásra.Maga a konkrét müsor azonban már ott a studioban,felvétel közben dölt el,nem volt elõre megirt forgatokönyv,sorrend.Voltak zenék,melyen hetekig tolodtak a következõ hétre mig végül el is felejtödtek,ha nem kérték ujra.Általában igyekeztünk a Palival nem olyan változatokat kikeresni(ha volt),amit már máshol hallott a hallgato(ha volt maxi vagy remix átjátszás belõle).persze ez nem mindig sikerült.
A Danubius tini kivirõl már alant irtam,gyakorlatilag ott ugy probéáltam a müsort összerakni,hogy kifejezetten olyan dalok legyenek benne,amit sokan kértek,vagy olyan amit máshol ahallgato nem tud felvenni met nincs meg.Jobbára Komjáthy tekercsekbõl,és a saját magánanyagombol dolgoztam,csak kevés danubius anayg volt benne(hiszen azokat kérhette szombatn is a normál müsorban amit a dan szalagtárbol készitettek).
A lényeg mindháromban az volt hogy a kivánságmüsor a Hallgatok igénye alapján készült,és nem az volt a fontos,hogy mit akar a lemezkiado,vagy mi van meg a szalagtárban,hanem az hogy mit keresnek a hallgatok,.ha valami nem volt meg utánajártam,kikönyörögtem,végsõ esetben saját pénzbõl megvettem a lemezt(persze csak ha nem aranyárban mérték)
1997 után jött be az a gyakorlat ami a mai napig szol.
1.Csak olyan zenéket adunk ami megvan a rádio tárában.
2.a rádio tárába lehetõleg csak olyan felvételek vannak,amit a magyar kiado ingyen!!!odaadott(tehát pénzért semmit nem veszünk lehetõleg)(de errõl a gyakorlatrol most nem kezdek el mesélni,ami akkor kialakult)
3.Nem lehet végig leadni mert a kiado prüszkül a rádiobol felvehetõ zenéktõl!!
4.Elõre megadott listárol válogathat csak a hallgato,igy elõ nem fordulhat,hogy olyat kér ami nem illik a rádio "profiljába",vagy esetleg megbontodik a magyar zene-külföldi zene arány.Ezt alistát meg kindt tudjuk mindig ugyanabbol a 1000-2000 dalbol állitják össze,ami naponta adásban van igy nem csoda az ismétlõdés.
Nos sajnos akereskedelmi rádiozásnak ez a hátulütõje az 1997 elõttihez képest.Ez van,változnak az idõk,el kell fogadni.
Na és persze ez a gyakorlat csak a nagy országos kereskedelmi rádiok gyakorlata,természetes hogy kisebb regionálos rádioknál még lehetnek kézi vezérlésõ kivánságmûsorok,de valljuk be sajnos a többség nem ezt hallgatja😞(
Kielégitettem a kivánságod??
(egyébként te is tudod milyen kivánságlistákkal mentem néha hozzátok😊)))

Nem kaptam privit.

Lehet hogy neked kellett volna írni valakinek illetve valakiknek.Egyenlõre te keresel valamit ezerrel és nem más.Vagy tévedek?