A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mflex
Igen, az lenne, ha nem degradálná ennyire a nyelvet!
Õszintén, a hátam borsózik, amikor olvasom ezt az elbaszott írást.

ZR!

Ha lehet, akkor szokj már vissza arra, hogy (csak egyet emeljek ki a sok közül) a kibaszott X helyett SZ BETÛT ÍRSZ, nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne egy betûvel többet leütni és ezáltal "súlyt és szépséget" adni az írásodnak.

A 92517-esre elsõre látatlanban azt mondanám, hogy egy nyálas tudatlan buzi írta, másodjára azt, hogy egy kamasz kis hülye picsa röffenése, de te tudod. <#nevetes1>

What about the forests?

Musachy
Én meg már az vagyok. Komolyan el is gondolkodtam már azon, hogy páciensemmé fogadlak.

imo :) science fiction is science fact

Zephyr Retiring
#92514-re:
csak 1 pilcsire elkalandcsiztam 😊
természetesen a jövõbeni hozzáxólásaim xokás xerint a jól +xokott mellé-félremagyarázkodók, okoskodók, önlejáratók és néha ért7etlen(kedõ)ek lexnek :p
hiszem ugyanis, hogy ezek a néha extrém szituációk elõhozzák belõletek a rejtett, másik éneteket is 😊
hogy miért is van erre xükség?
nem mondtam még?
a doktorimra kécülök.
picijáter lecek wazze 😊

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

kaposi1
Bocs a békáért.
Szóval ez érdekelne felettébb lossless vásárlásra.

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

kaposi1
Breki, vagy bárki tudtok errõl már valamit?<#wow1>

Musachy
Nem is tudom, hogy hova írjam fel? Te ilyet is tudsz? Kellemes csalódás, nagyot nôttél a szememben. Ezek egész értelmes gondolatok!

Zephyr Retiring

Breki33
hol van Poptarisznya?
Sziasztok kedves tagok a hozzászólásokat olvasom és közben a Poptarisznyát hallgatom mind a régi szépidõkben ajánlom mindenkinek hiszen a 80-as évek meghatározó zenei mûsora volt a Petõfi rádióban vasárnap délutánonként.
Zephyr Retiring
el kell meséljek egy sztorit..
aztán a tanulságot majd mindenki vonja le saját maga..
mint tudjátok páran, nemrég mint átlagos zeneszeretõ és zenehallgató ember, voltam mostanában is egy koncerten, ahol az ismerõs arcok nevû banda nyomta. bevallom, eddig nem volt hozzájuk szerencsém. aki nem ismerné õket, magyarság orientált zenei világot képviselnek. olyasmit, mint mondjuk a kormorán, csak kicsit rockosabban. de maximálisan kultúráltan. le a kalappal mindkét társaság elõtt! mindkét koncerten elõkerült a magyar címeres nemzeti zászló, és mindkét koncerten magyarnak érezhettük magunkat kultúráltan és higgadtan. egy közösségként. magyarként.
mindkét helyen megjelentek kissé kopaszodó fekete dzsekis enyhén illuminált egyedek, akik megpróbálták a hangulatot puskaporossá változtatni az "elég volt" és a "ne tûrjünk tovább" valamint a "vesszen xy" beszólásokkal.
érdekes módon egyik helyen sem tört ki a lázadás, és én azt tapasztaltam mi magyarok,
az igaz magyarok nem birkák, hanem birka türelmüek vagyunk. gondolkodunk, és csak aztán cselekszünk.
én csak a zenéért mentem, de mást is kaptam. õszinteséget, türelmet és higgadtságot.
mindíg voltak és lesznek is emberek, akiket ez az állapot zavar. rajtuk mostantól átnézek. mert mindennél fontosabb a béke.
lehet, hogy tûrnünk kell mások gyûlöletét, de ha visszacsapunk, ahelyett, hogy a megoldáson gondolkodnánk, csak magunknak és a szeretteinknek ártunk.
az igaz magyar mindíg gondolkodik mielõtt cselekszik, mert õ az egyik legokosabb népcsoport itt a földön. sajnos tiszta szívû igaz magyar ma már alig akad.
keveredtünk más népcsoportokkal is és emiatt elménk sem, szívünk sem tiszta. de ez változni fog, amit erõnk helyett újra az eszünket használjuk..
bocs a rövid off miatt..
most beszélgethetünk tovább a zenékrõl, ha gondoljátok.
mert a zene, a hangok varázserõvel bírnak.
képesek elhozni a békét,
de a dühöt és a háborút is..
kérdés: ki, mit is akar valójában?
a magam részérõl a békét.
szép napot, vidám hetet,
mosolygós hónapot, elégedett évet és boldog életet!
ezt kívánom nektek is!
szewavszok.

kaposi1
Ja túl lépek, csak az a baj hogy a magyarnak már annyi mindenen kellett túllépni, hogy egyszer igazán betelhetne a pohár.
Igazi birka nép a magyar.
Na mindegy, jövõre biztos nem nézem.

Breki33
ja oké ezen sztem lépj túl

gondolom olvastad

Wolf Kati
Szevasztok!
Ha mindent leirnék, ami bennem van, betelne az internet... Úgyhogy csak annyit, hogy amikor lejöttünk az aréna színpadáról 35ezer ember üdvrivalgásával kísérve, és a Ti itthoni õrületes szeretetekkel támogatva, én katartikus élményt éltem meg, és 100 %-os biztonsaggal tudtam, hogy MEGCSINÁLTUK...!! És ezt semmi nem halványíthatja el...
KOSZÖNÖM NEKTEK AZ ELKEPESZTÕ HITET, ÉS TÁMOGATÁST!!!!!!!!
kaposi1
Breki, én konkrétan csak az Eurovizióson történtekre gondoltam.
Nem arra hogy ki milyen remixeket kreál belõle.

Breki33
hm??????

Szerintem így-is egész jó lett, van pár remix belõle ami nem annyira tetszik, de ez nem lett rossz.
kaposi1
Akármikor meghallom dühöt érzek , hogy lehetett ezt a remek számot így leminõsíteni.<#sir>
Persze tudom hogyan.<#gunyos1>

Breki33
Ben Styles Remixes

Kati Wolf - What About My Dreams? (Ben Styles Dance Bootleg)

Ben Styles - Nothing is Forever

És az Álmatlanul címû dalról tudsz valamit, hogy ez megjelent -e valaha kislemezen?

Zephyr Retiring
#92489-re:
ez így is van, kedves barátom
borús demeter 😊
xó xerint..
levakar6atlan vaok wazze :p

jó!<#eljen>

Hasonló gondolatok vannak a fejemben mint amit leírtál Laci!
Szomorú is vagyok én a legjobb 6-ba vártam titkon ..<#rinya><#rinya>

Musachy
Ez így nem a legjobb.

Breki33
Tyia
Csak szólj!😊

New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0

Tyia
"imádkozos mûsor" - ez jó

Ráadásul a Euroviziós dalának témája is "Hit-gyüli ihletésû".

Tyia
A "Noteszember"

Ez a dal egy 1984-es alkotás és az "Amerika"-val együtt szerepelt kislemezen.

Ekkor még nem Kiki énekelt, hanem a nem sokkal késõbb kivált Cser György.

Breki33
Nem én hanem, a Viki meg az oldaluk
én csak arra emlékeztem biztosan, hogy Friderikáé a legjobb eredmény.

Akit egyébként az imádkozós mûsorban alig ismertem meg.....
Tyia
Ha Te mondod....

Én Sebõk János/Jávorszky Béla Szilárd: A Magyarock Története 2. címû kiadványából ollóztam az infót.
Mivel marhára nem érdekelt a VIP soha, nem is nagyon jártam utánna, hogy igaz-e.

Elhittem.

Ha 12.-ek voltak az akkor 12.-ek voltak...

Breki33
ROXETTE koncert

Papp László Budapest Sportaréna
Budapest
Magyarország
ROXETTE koncert Jegyek

Szerda, 1. Jún 2011, 20:00

Roxette Koncert 2011
Az elmúlt 20 év legsikeresebb európai bandája visszatér!

A Roxette – Marie Fredriksson és Per Gessle – Svédországból indult a 80-as évek végén. Popzene volt a játékuk, céljuk pedig a világ meghódítása.
33 slágerlistás kislemezzel és több mint 75 millió eladott albummal a hátuk mögött nyugodtan kijelenthetjük, a céljukat elérték. És még nincs vége!
Marie Fredriksson súlyos betegségébõl, az agydaganata utáni gyógyulást várva, a csapat az elmúlt idõszakban a visszatérést készítette elõ, amely 2011-ben egy új album formájában és egy világkörüli turnéval veszi kezdetét.

A Roxette a nemzetközi porondon 1989-ben tûnt fel The Look címû dalukkal, amit a következõ évben az It Must Have Been Love világsiker és a multiplatina státuszt elért Joyride album követett, az elsõ világkörüli turnéval együtt. Az utána következõ 10 évben pedig folyamatosan slágerlistán voltak a világ valamelyik pontján.

Marie és Per már a 70-es évek végén találkozott, de egyéni sikereik miatt nem merült fel rögtön a közös munka gondolata. Per az egyik legnépszerûbb svéd popcsapatban, a Gyllene Tider-ben játszott, Marie szólókarrierje pedig éppen beindult.
Ám 1986-ban mégis úgy döntöttek, hogy egyesítik erõiket.
Az elgondolás egyszerû volt: Per szállítja a dalokat, Marie pedig adja a hangját, s együtt bármit elérhetnek. Ebben biztosak voltak.
Nézzük mi történt:

1986
Az EMI javaslatára nekikezdenek a többször szóba került közös munkának, és kiadják elsõ kislemezüket, a Neverending Love címû dalt Roxette név alatt. Svédországban óriási slágerré válik, így Marie feladja szólókarrierjét, hogy a Roxette-re koncentrálhasson. Az eredetileg Per szólóalbumára készült számok zöme alkotja a Roxette debütáló lemezét, amely Pearls Of Passion címmel jelenik meg és ezzel az új duó megveti lábát Svédországban.

1987
A Roxette megkezdi elsõ svéd turnéját, fesztiválokon játszanak, óriási tömegek elõtt. Karácsonykor már uralják a játszási listákat kislemezükkel, az It Must Have Been Love (Christmas For The Broken Hearted) dallal.

1988
A Roxette megjelenteti második albumát Look Sharp! címmel, és megkezdi újabb svéd turnéját. Az album diadalmenet Svédországban, de még ismeretlen máshol. Egy amerikai cserediák, miután visszatér az Államokba, eljuttatja a The Look kislemezt a Minneapolis-i KDWB rádiónak és erõsködik, hogy játsszák le. A dal gyorsan népszerû lesz, pedig a többi rádió csupán másolatot tud kapni, hiszen a lemez nem jelent meg az USA-ban – mégis országos sláger válik belõle.

1989
Az EMI gyorsan megjelenteti a The Look kislemezt az USA-ban. Márciusban már vezeti a slágerlistát és további 24 országban kerül fel a listákra. Októberben a Listen To Your Heart a második #1 amerikai sláger, és a csapat megkezdi elsõ európai turnéját. A Look Sharp! album több mint 8 millió példányban fogy el az év végéig.

1990
Az átdolgozott It Must Have Been Love (a karácsonyi részek nélküli verzióban) a Roxette harmadik #1 kislemeze az USA-ban. A Micsoda Nõ címû mozifilm egyik betétdala, és az egész világon hetekig uralja a listákat.

1991
Megjelenik a Roxette harmadik albuma, a Joyride. A címadó kislemez vezeti az amerikai, és még tucatnyi ország slágerlistáját. A Join The Joyride elnevezésû turné szeptember 4-én Helsinkibõl indul, és a csapat 108 koncertet ad Európában, Ausztráliában, az USA-ban és Dél-Amerikában mielõtt 1992 július 22-én Stockholmban véget érne a koncertkörút. Több mint 1.7 millió ember látja a koncerteket, a Joyride album eladása 10 millió fölött jár.

1992
A How Do You Do! a nagy sláger a Roxette negyedik albumáról, a Tourism-ról, mely koncert- és a turné közben, szinte élõben rögzített felvételeket tartalmaz.
Közben Marie folytatja szólókarrierjét is, svéd nyelvû albuma platina státuszt ér el hazájában.

1993
Elsõ nem angol anyanyelvû bandaként a Roxette MTV Unplugged koncertet ad. Almost Unreal címû daluk pedig a Super Mario Bros filmzenébõl nagy nyári európai kedvenccé válik.

1994
Áprilisban a Roxette ötödik albuma, a Crash! Boom! Bang! olyan slágerekkel jelenik meg, mint a Sleeping In My Car, Run To You, Vulnerable vagy a Fireworks. A Roxette megkezdi második világkörüli turnéját.

1995
A turné folytatódik, olyan helyekre is eljutva, mint Dél-Afrika, Kína és Japán.
Õsszel megjelenik a Roxette elsõ válogatásalbuma, a Don’t Bore Us – Get To The Chorus, amely gyorsan több milliós eladással büszkélkedhet.

1996 - 1997
A Roxette egy picit megpihen, amíg Per és korábbi bandája, a Gyllene Tider svéd zenetörténelmet ír visszatérésével, a legnagyobb svéd jegyeladást produkáló turnéval és válogatásalbumával.

1998
A Roxette ismét munkába áll, novemberben megjelentetik hatodik albumukat, Have A Nice Day címmel.

1999
A visszatérés jól sikerül, az album friss és lendületes, a Wish I Could Fly kislemez európai slágerré válik, amit az Anyone, a Stars és a Salvation követ. Per és Marie az év nagyobbik részében világkörüli promóciós turnén vesz részt.

2000
Új évezred, új év, új dalok. A Roxette elkezdi rögzíteni Room Service címû albumát Stockholmban.

2001
Az új album megjelenik, A The Centre Of The Heart, a Real Sugar valamint a Milk And Toast And Honey kislemezek rádiós slágerré válnak nem csak Európában, hanem Dél-Amerikában is. A Roxette óriási sikerû európai turnéra indul.

2002
A Roxette éppen a turné további részére és egy új válogatás megjelentetésére készül, amikor Marie összeesik otthon. Kórházba szállítják és diagnosztizálják az agydaganatot. Sikeres mûtétet hajtanak nála végre, és pár héttel késõbb már elég erõsnek találja magát ahhoz, hogy a maradék vokál részt felénekelje a The PopHits válogatáshoz.

2003-2008
Marie betegsége miatt a Roxette gyakorlatilag leáll. Per sikeres szólóalbumot ad ki, és régi csapatával, a Gyllene Tiderrel dolgozik.
2006-ban, a Roxette indulásának 20 éves évfordulóra egy 4 CDs és 2 DVDs szett jelenik meg The RoxBox címmel, amely a legnagyobb slágerek mellett kiadatlan felvételeket, demókat, koncertfelvételeket és videókat tartalmaz.

2009-2010
2009 tavaszán Per európai turnéra indul, ahol saját szóló számait és a legnagyobb Roxette sikereket adja elõ. A rajongók legnagyobb örömére Marie Amszterdamban két szám erejéig színpadra lép Per koncertjén.

Nem sokkal ezután a rajongók álma valóra válik, a Roxette bejelenti, hogy folytatják és Night Of The Proms turnéval 42 koncertet adnak Európában. Az óriási siker arra sarkallja a csapatot, hogy elkezdjenek dolgozni egy új albumon.

Svédországba hazatérvén folytatják az új CD felvételét és ezzel egy idõben megkezdik a 2011-es világkörüli turné elõkészítését.

A napokban bejelentették a turné állomásait, amelyek között sokak örömére Budapest is megtalálható!

A rendezvény jegyeit az Eventim hálozatán belül a Webshopunkban(tex.hu / eventim.hu) és a Ticket Express Andrássy úti és WestEnd jegyirodáiban elérhetõek.
Az Álmatlanul címû Elsõ Emelet dalról tudtok valamit azzal kapcsolatban, hogy létezik -e belõle stúdiófelvétel?
Ez a dal a kezdeti Elsõ Emelet dalok közül való, de az elsõ lemezükön nincsen rajta, egyedül a Turné'88 címû koncertlemezükön szerepel ez a dal,
stúdiófelvétel viszont egyik lemezükön sincs belõle, csak a 88-as koncertfelvétel.
Valamelyikõtök tud esetleg róla valamit, hogy kislemezen, vagy válogatáson létezik -e ebbõl a dalból stúdiófelvétel?
(Van egy másik Elsõ Emelet dal is, a Noteszember, ami nem jelent meg egyik albumokon sem, csak egy válogatáslemezen, ezért gondoltam, hogy az Álmatlanul is lehet, hogy valamelyik válogatáson jelent csak meg.)

Musachy
De mint tudjuk és tapasztaljuk, te feltámadnál akkor is hamvaidból, mint a fõnixmadár...

Zephyr Retiring
#92477-re:
ha ugyanezt én írom le,
darabokra cincáltak volna,
aztán máglyán égettek volna el..
végül írmagom sem maradt volna 😊
thx.

Sziasztok! Ez a számot keresem már nagyon régóta, tudna valaki segíteni?
The Critics - Disco Is Dead (1980)
Breki33
PAC-MAN

Vigyázat függést okozhat :-)
klikk ide
Breki33
Hungary - 1997
Title: Miért kell, hogy elmenj?
Performed by: V.I.P.
Broadcaster: MTV
Placing: 12th (39 points)

"A Miért kell, hogy elmenj? címû dal képviselte Magyarországot az 1997-es Eurovíziós Dalfesztiválon, melyet a V.I.P. együttes adott elõ magyar nyelven.

Az együttes tagjai Rakonczai Viktor, Rakonczai Imre, Rácz Gergõ és Józsa Alex voltak.<1>

A dalt Rakonczai Viktor szerezte, a szöveget pedig Bokor Fekete Krisztina írta hozzá. A dal egy ballada a szerelemrõl, a kilencvenes években népszerû fiúcsapatok stílusában.

A május 3-i döntõben a fellépési sorrendben tizenkilencedikként adták elõ, a máltai Debbie Scerri Let Me Fly címû dala után, és az orosz Alla Pugacsova Primadonna címû dala elõtt. A szavazás során 39 pontot szerzett, mely Görögországgal holtversenyben a tizenkettedik helyet érte a huszonöt fõs mezõnyben."
Breki33
Az biztos nem, Friderika 4. helye a legjobb helyezésünk !
Breki33
Ha jól emléxem 12

Tyia
3.

Zephyr Retiring
épp ma 66 éves az a magyar származású férfi, akinek a silver convention slágerét a fly robin fly-t köszönhetjük.
boldog születésnapot lévay szilveszter!

A VIP hányadik helyezést ért el anno?

Szuszidi: innen le tudod tölteni:

itt a magyar: http://www12.zippyshare.com/v/2952997/file.html

itt pedig az angol verzió:

http://www.4shared.com/get/fvxHlnnk/Kati_Wolf_-_What_About_My_Drea.html

Breki33
Ákos és Veca duettjének felvétele eddig 11 (!) változatban került fel a netre és eddig összesen több, mint 14.000 (!) megtekintést ért el. 😊

Tyia
Szerintem kár ezen a "Dalversenyen" kiakadni.
Ez így megy már jóideje.
(csoda kategória Bayer Friderika és a VIP sikere...)

A pontozás alatt az volt a szórakozásom apárommal, hogy megpróbáltuk kitalálni melyik ország hova teszi a 8, a 10 és a 12 pontot.
Jó sokszor eltaláltuk...

Ez egy vicces mûsor volt.

Az én "fülemmel" a Wolf Kati dala nem volt valami nagy durr, de a többi "produkció" sem volt különb tõle...az is biztos.
Az azeri rettenet nem is éretm mit keresett a döntõben...

Teljesen fölösleges a jövõben ebbe a mérhetetlen cinizmussal átítatott mûsorba magyar indulót küldeni, hacsak nem valami exkluzív szerzõdés a cél...akkor meg ki kell bírni a megaláztatást.

Wescone

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Musachy
Meg méginkább a Vajdaságból! Ugyanis Szerbia eggyel többet adott, Szlovákia (Felvidék) meg semmi... ezt mondjuk nem hiszem.

Wescone
"Minél idiótább valaki, annál jobb."

Nem veszed észre, Kaposi kolléga, hogy minden téren ez a szabály érvényesül mostanában? Nézd csak ezt a... hogy a fenébe hívják, kollégáim beszélgetései által szinte mindent tudok róla bár egy percig sem néztem a VV kajibát. És ha tovább kapcsolsz, nagy valószínûséggel ugyanaz a szeméthalmaz borul rád, legfeljebb más formában.
...Jó ideje már, hogy leszoktam a TV-rõl.

In Lak\'ech Ala K\'in

kaposi1
Egyébként én az egész számlálásban nem hiszek.
Szinte három napig egyfolytában fent voltam Kati facebook oldalán.
Láttam micsoda összefogás volt SMS-ek dolgában.
Rengeteg olyan dolog van ami enyhén szólva is megkérdõjelezi a szavazás tisztaságát.
Németországtól 0 pont, ellenben zenei díjjak, legnépszerûbb dal mindenhol, stb..... és 22.ik hely de ez is csak a Finnek pontjainak köszönhetõen.
Ugyan már.

Wescone
"...és CSAK A ROMÁN szavazóktól kaptunk egy kisebb adag pontocskát."

Téves megfogalmazás - nem a román szavazóktól, hanem az erdélyi magyarságtól. <#papakacsint>
Nem ugyanaz!

In Lak\'ech Ala K\'in

kaposi1
Sziasztok!

Ami tegnap éjjel történt az számomra még mindig annyira felkavaró hogy
saját gondolataimmal nem is tudnám elmondani.
Illetve csak káromkodás folyam lenne belõle.

Inkább beszéljen helyettem más.

"Na, akkor szólok...

Ez a verseny (mármint a kimenetele) NEM A ZENÉRÕL SZÓL. Ebbõl (is) látszik, szegény kis hazánknak mennyire nincsenek barátai, kapcsolatai, senkije. Gyakorlatilag úgy szarnak a fejünkre, mintha a térképen se lennénk. A volt Jugoszlávia és a volt SZU tagállamai, ill. egész Dél- és Észak-Európa nem gyõzött egymás országaira szavazgatni, még akkor is, ha olyan gyatra, idióta, elmebeteg jelenségek voltak színpadon, mint az a két piros paprikajancsi bohóc a korongecset hajukkal. Mik ezek? Szalajtott ápoltak? Merthogy nem zenészek, az tuti. Itt nem dalok voltak, hanem performance-ok. Minél idiótább valaki, annál jobb. Ez az egyik, a másik a már említett összefogás. Arra számítottam, látva (az egyébként háborús kapcsolatban álló) országok (pl. Kakukázus államai) egymás nyalását, hogy minket legalább a szlovákok, lengyelek nyomnak 1-2 ponttal. Láss csodát: a monarchiai emlékektõl vezérelve a Sógoroktól, és CSAK A ROMÁN szavazóktól kaptunk egy kisebb adag pontocskát. Gyakorlatilag mindenki tojt Katira, de hangsúlyozom: NEM õrá, hanem Magyarországra.

NA EZ AZ, AMI AZ IGAZI KUDARC.

Emlékszem, 2009-ben az as "helyes kis" norvég srác a hegedûjével úgy nyert, hogy max. az óvoda középsõ csoportjába soroltam volna be, viszont pl. volt egy albán kiscsaj, akinek a dala majd szétvitte a színpadot (YouTube-on nézzétek meg), simán nyugati színvonalú, slágergyanús, jó dal volt. Hol van ma? Sehol nincs. Kati dala Zene volt, és Hang és Minden a javából. Mint 1983-ban a Neoton a Yamaha fesztiválon. Gratula a szerzõknek, és az elõadóknak egyaránt. NEM RAJTUK MÚLT, senki ne cseszegesse õket a jövõben sem. Én, ha rajtam múlna, az életben nem indítanék magyar versenyzõt ezen az álságos, képmutató, csúsztatásos, irreális "versenyen".

Körülbelül összefoglalta a véleménye , csak õ kulturáltan tudta ezt megtenni, ellenben velem akit majd szétb.sz az ideg.