112170
-
mfn #101828 És itt van a megigért felvétel,az a bizonyos twist medley Belgiumból 1982-ből :
Hot Shot And Shiva - Twist Eighty - Two Medley
-
mfn #101827 Szivesen!Sajnos kb 10 éve még nem nagyon foglalkoztam a lemezek tisztításával aztán sajnos így kerültek felvételre.Most már bánom és most már minden lemezt megmosok mielőtt digizek
-
allada67 #101826 Sziasztok !
Torias - Ay-O-Mexico -t keresem, jó mp3 -ban is érdekelne. Köszönet érte. -
Üdv.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Általában ki szoktam szagolni a karcos cd-k felvételeit...
ezért gyanítom, hogy ez a felvétel nem is onnét származik
És ami azt illeti, még csak ez a bakelit vagy vinyl ha úgy tetszik, amiről a felvétel származik sem nevezhető épp karcosnak...inkább csak egy kicsit szennyezett emitt amott és ezért serceg talán. De akárhogy is, egy szó mint száz: én köszönöm 

-
rexyke #101824 Köszi szépem mfn. -
mfn #101823 Egy HI Energy felvétel 1986-ból :
Michael Bow - Love And Devotion
-
Miki98765 #101822 https://www.youtube.com/watch?v=PGW6OMe0Yto -
mfn #101819 Viszont találtam egy másik 1981-es kislemezt az eggyik cd-men ami egy hasonló stílusú egyveleg.A lemez sajnos egy kicsit káárcos volt amiért elnézést kérek 
Rolling 60's - Twist Medley
-
mfn #101818 Hello!
Ez nekem meg van,de csak a kislemez és nem a maxi.Pénteken be tudom digizni aztán felnyomom ide!
-
rexyke #101817 Sziasztok, keresem az alábbi zenét jó minőségben:
Twist Eighty-One, Two -
Igen persze.Amikor a régi klasszikus Juventusban dolgozott többször kértem tőle zenéket,még a DJ Service-ből ismertem meg aztán meg a Juventusban.
Jó mixeket csinált, a rádióműsorait nem hallgattam. -
Nekem a zenei ízlésükkel volt bajom,személyesen nem ismerem őket,persze,természetesen attól függetlenül milyen zenét kedvelnek lehetnek jó emberek, én biztosan nem keresném a társaságukat,de ez legyen az én problémám.
Tényleg a témához legvégül ,ha már ennyit beszéltünk a rádiós műsorvezetőkről ,akit manapság a legjobbnak tartok sok szempontból,totál profi rádiós műsorvezető DJ ,személyesen is találkoztam vele,talán ismered,sőt biztos.
Kovács László
Nagyember
-
Nekem semmi bajom az Egonnal és a Búzával,sokat köszönhetek nekik,és nem a Sanyin múlott,hanem az akkori angol tulajok hozzáállásán,hogy anno 2000-2001 tájékán nem valósult meg egy nyolcvanas-kilencvenes évekről szolo diszkoműsor az akkori Danubiusban.A felkérésem Sanyi részéről megvolt de aztán a külföldi tulaj...hagyjuk.Rég volt,elmult.
Sanyi már inkább kolbászt készít és jól megél belőle,én meg egy suliban szenvedek..és most inkább beteszek egy kis Art of Noise-t:)) -
Ő egy igazi legenda
Sok százezer egykori rádióhallgató egyetért veled,én is! -
Néhány utolsó gondolat a témához.
Igen tudom hogy az italo-euro disco zene a kereskedelmi rádiókban egy lenézett stílus volt,van, lesz.
Rónai Egon vagy éppen a rádiózásban szerintem teljesen tehetségtelen Búza Sándor,stb. a rock zenét favorizálta,ha nem lett volna előírva és csak rajtuk múlott volna,lehet egész nap rock és talán még jazz is szólt volna,az utóbb említett személy volt zenei igazgató is a danubiusban,döbbenet !
Csak néhány évig álltam diszkópult mögé,a jobb anyagiak miatt visszatértem a tanult foglalkozásomhoz,egyébként engem sem varázsolt el túlságosan ez a világ,amikor már részese voltam,hamar ráuntam.
Köszi hogy dumálhatunk ezekről a rádiós dolgokról.
Komjáthy
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2016.10.11. 19:37:58 -
mfn #101811 Egy Italo Disco kedvenc 1986-ból :
Mark Adams - I Know Your Mind
-
A szerkesztője hivatalosan az Andi volt!!....csak ugye a gyakorlat felülirja a papirt.
Tamás Debrecenben kezdett onnan hivták fel a Danubiusba,aztán elhivta egy haverját zenei főszerkesztőnek, és igen ő alatt kezdődött az a folyamat hogy már nem a zenei szerkesztők hozták a saját zenéiket,hanem a kiadok által preferált zenékből kellett a napi programot összeállitani.De ennek okainak elemzése ennél a néhány gondolatnál hosszabb elemzést kivánna...amit nem kezdek el.Onnan ment a Juventusba,majd a Slágerbe,majd végül ujra a Petőfinn kötött ki...szóval az ő elemzése, most nem a feladatom ezeken a forumokon.
Italot, eurot pedig ne nagyon keress a kereskedelmi rádiokban,azt a "nagynevű" szerkesztők sosem tartották zenének,le is néztek sokszor bennünket emiatt.
Ami a zenei szerkesztői állás illeti igen azért ajánlották fel,mert az akkori szerkesztő Rónai Egon nagyon elrockositotta a zenéket ami nem tetszett a hallgatoknak,és engem kifejezetten azért kerestek meg hogy a régi klasszikus dallamvilágot probáljam visszahozni a zenékben,de sajnos akkor éppen polgári szolgálatos katonaként egy akkora fizetéssel járo állást nem tudtam elvállalni és hiába kértem fél évet, nem vártak vele,inkább hozták Debrecenből a Tamást.
A Haluska nem lett volna jó főszerkesztő...de erről is csak ennyit.
Én sosem diszkoztam nem szeretem a discok miliőjét. -
mfn #101809 Kb. jó 10-éve volt szerencsém Komjáthy Gyuri bácsit élőben látni az infórum rádióban.Csak egy pillanatra láttam munkában őt ahogy benéztem a nyitott ajtón,felejthetetlen élmény volt.Ő egy igazi legenda
-
Zenéljünk is....
-
Van egy olyan megérzésem hogy azokon a dat kazettákon nem akármilyen zenék vannak. -
A leírtak alapján a tini kívánságműsor zenei szerkesztője te voltál,Kajárik csak felkonferálta a zenéket,na ezért írtam hogy nem tudom a háttérben mi zajlott,de most már igen!
Andreával ellentétben aki egy gyors lekonferálásban megemlítette a segítőit , Komjáthy gyakran emlegette a neved mint aki nélkül a műsora nem jött volna létre.
Szabó Tamás a danubiusban kezdett aztán átigazolt a juventus rádióhoz,és aztán visszatért,azt nem tudtam hogy a leírtak szerint Ő változtatta meg nem éppen előnyére a teljes korábbi struktúrát,ha jól emlékszem éppen amolyan juventus rádiós mintára,azaz jöttek az angolszász mainstream zenék,olyanok amik minden más rádióból folytak,zéró italodisco zene lejátszás mellett.Nos ez a korszak engem már abszolút nem érdekelt,igaz nem is nagyon volt időm akkortájt rádiót hallgatni,max. a kocsiban.
Arra a számodra felajánlott zenei igazgató,főszerkesztői állásra rászolgáltál,el kellett volna vállalnod,így talán maradt volna italo-disco zene is továbbra a rádió műsorán,és úgy elképzelem nekünk akik elsősorban ezt a stílust kedvelik,micsoda királyság lett volna anno ha Haluska Imi lett volna a danubiuson a zenei szerkesztő.
Tizenéves korom óta érdekel a rádiózás,kategóriás DJ vizsgám is van ,tehát kihasználom hogy itt vagy aktívan a fórumon.
Köszönöm az infókat,jó ezekről tudni így utólag is.
Akinek meg már nem újdonság az egyszerűen átugorja ezeket a hsz-eket!
Folyt.köv. -
Igen én is ugy vagyok vele,hogy erről már egyszer beszélgettünk,igaz ha jön uj ember... a régiek meg már unják.)) -
Na köszönöm,legalább nem kell megkeresnem a cd-t.:))
Mondjuk ez a kép?::))Két honapja futottam vele össze egy Zuglói Pennyben,nem sokat változott,max szőkébb lett. -
Nastar #101803
-
Gyerekek. Túl komoly lett a hangulat.
Akit a 70-es és 80-as évek sztorijai mellett a kor zenéi is érdekelnek,
azoknak..

-
Nos,örülök,ha ennyire pozitivan emlékszel erre az időszakra.Bevallom én is,megélve az azóta a médiában történteket.1995-ben egyébként vezetőváltás volt a Danubius ban,egy ideig még nekem is felajánlották a zenei igazgatói/főszerkesztői állást,de akkor más okbol kifolyólag nem tudtam elvállalni,igy aztán nem én lettem,hanem jött a Szabó Tamás...és a többit már tudjuk.Meg hát 1996 után beindult a Selektor nevű szerkesztőprogram,igy egyre kevesebb olyan müsor volt ahol lehetett még önállóan szerkeszteni.(ebből is voltak komfliktusaim,mert ahol lehetett én partizánkodtam)
A Tini kivit mindketten szerettük,ezt is mőár leirtam többször,a leveleket én vittem haza,anyám felbontogatta aleveleket,összeállitottam hogy mi legyen,kitaláltam uj blokkokat és ha az Andinak tetszett(99%-ban igen) akkor bevezettük.Igyekeztem ugy összeszedni a zenéket,hogy lehetőleg mindig olyt adjunk,ami más müsorokban nem forgott,max ha valamit nagyon nagyon sokan kértek akkor változtattunk ezen(ez volt a hét kérése rovat).Rendelkezésemre állt a saját cd gyüjteményem,az egész Komjáthy tár, a Danubius saját zenetára és volt olyan is,hogy ha egy dalt kértek és nem volt meg akkor addig jártam a város,mig valakitől nem tudtam megszerezni.Andi max az elhagzás sorrendjébe szolt bele,illetve ragaszkodott ahhoz hogy mindig valami maxival kezdjünk,mert szokása szerint mindig elkésett a kezdésről.))
A Komjáthy szombati műsora hasonlo módon készült azzal a kivétellel hogy ott azért 80% ban ott helyben a Danubius saját zenetárábol is teljesithető kivánságok mentek,azonnali telefonos kéréssel,nem ugy mint most ahol csak egy előre megirt listárol lehet választani.
Egyébként a Tini kivi utolsó adását anno rögzitettem valamikor egy-másfél évvel ezelőtt.Folyt... -
ItaloMucsacso70 #101800 Javaslom jó sokat , éveket visszapörgetni mert cucurbia nagyon érdekes máshol nem hozzáférő kulisszatitkokat osztott meg itt már velünk a rádió aranykoráról. Régebben amíg jobb volt a kereső funkció remekül ki lehetett listázni. De mint oly sok mindent ezt is sikerült elkúrni. -
Lehet rosszul fogalmaztam,a behatárolást úgy értem hogy a rádió indulásától számítva 1995-ig tartó korszak alatt,a felsoroltak műsorait hallgattam elsősorban,ha volt rá időm.
Egyébként Kajárik Andrea és Szabó Tamás azt a bizonyos kívánságműsort felváltva vezeték,korábban Geszti és Andrea!
Komjáthy kívánságműsora és a tini kívánságműsor párhuzamosan futott a rádióban ugyanazon évek alatt,tehát valószínű félreértettél.
Persze nyilvánvaló te többet tudsz erről.
A "technoboszit" azért emeltem ki ,mert ha Ő ült a mikrofon előtt akkor garantáltan a legújabb és olyan zenék pörögtek amiket én akkor is és még mindig kedvelek (italo-disco és eurodance).
Hogy a háttérben mi zajlott erről megint csak te tudsz többet!
Egyébként emlékszem az általam említett korszak alatt voltak tematikus műsorok is,pld. Komjáthy György műsorvezetésével 2 óra italo-euro disco,azt mindig nagy élmény volt hallgatni,ha elcsíptem!
Innen folytatjuk....
Jó hogy itt vagy a fórumon!
-
hu behatároltad,gyakorlatilag mindenki más-más korszak:)))))))))))).Volt aki igy együtt,egyidőben soha nem is szerepelt személyes okok miatt.
Hát igen Gémesi Csabi a nagy cigi és lemezcsempész rola is megemlékeztem a Danubius meg a pillantás emlékmüsorban néhány szo erejéig.Nem tudom él-e még félek nem,mivel a kilencvenes évek végén sok sok családi tragédia érte és hát a Csaba...mindegy sokat voltam vele Bécsben lemezbeszerzésen sok jo akkori helyet ő mutatott meg.
A technoboszit miért emelted ki?
-
hát átnéztem a 86-89-as Cay Hume produkciokat de ezek között nem találtam ilyen szövegűt.dallam nélkül ez eléggé tű a szénakazalban:((( -
rexyke #101796 Nagyon szépen köszönöm cucurbia . Gondoltam, hogy tabu téma, de megpróbáltam. -
A Danubius rádió számomra legjobb korszaka az volt amíkor a csapatban Komjáthy György,Kajárik Andrea,Szabó Tamás,Geszti Péter tolta a zenéket az éterbe,rajtad kívül volt még egy nagyon hasznos főként a háttérben dolgozó munkatársad Gémesi Csaba.
Gondolom ismerős nevek,a hölgyet külön kiemelném.
Ha évszámmal kéne behatárolni a kezdetektől 1995-ig,ami utána történt a rádióban azt nem akarom most minősíteni,elrontottak mindent amit addig jól felépítettek. -
Ha valamihez hasonlítani akarnám ezt a kereset dalt Cay Hume produkciók azon belül is a dallam,dallamvezetés nagyon hasonló "Gaily News - Do The Batdance".
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2016.10.10. 20:11:54 -
Na jó van ami a neten is elérhető,ezt feltehetem,csak majd vagdosd szét külön külön az effekteket.
Nem a cd verziot tettem fel,igy a sercegésért elnézést.
https://www.discogs.com/Unknown-Artist-Jingles-From-USA/master/202989 ezt kapod.
A oldal
B oldal -
van néhány tucatnyi még fel nem dolgozott dat kazetta kijátszásom,amire kimentettem rádios átjátszásokat csak sajnos soknak nem találom a papirját,igy fogalmam sincs már sokrol hogy mik vannak rajta az azonositás igy lassu.Ezt felismertem,de sok más italot még nem. -
Szia.
Lossless és nagyon jó minőség,ez nekem tökéletesen megfelel!
Köszönöm a fáradozásod! -
Van,de tiltott,nem továbbadható,így én ebben nem tudok segíteni:(((( -
rexyke #101789 Üdvözlet Mindenkinek!
Nagyon jó zenéket, ritkaságokat raktok fel. Én szignálokat (jingles) keresek főleg a 80s évekből.
Tud valaki ebben segíteni pl. Yannick Chevalier - Jingles. Cucurbia biztos tudja, hogy miről beszélek.
Előre is köszi, ha van valakinek említett előadótól anyaga. -
Nos,nem hagyott nyugodni a gondolat és körülnéztem a rádiós datkazettáim között,és találtam egy kijátszást.
Lehet fikázni,ez az egykori Magyar Rádiós felvétel,ilyenek voltak a lemezjátszótűk,keverőasztalok,stb.
Mivel magam játszottam ki a bakelitet tuti lossless.
Mindy Love:It's a same -
erre mondtuk mindig anno bent hogy ez az olasz Modern Talking.)))