112171

xnl87ky5.jpg

free counters

• Wind 67
    "nekem egy hangerő poti van az erőlködőn és az szerintem bőven elég is"
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ezek szerint mégsem elég, mert mivel neked nem kielégítő az a hangzás amit egyik másik mix-mester produkált így majd te széttorzítod a saját igényeidnek megfelelően . Lehet időt spórolnál meg, ha vennél 1 olyan erősítőt amin lehet tekergetni a hangszínt és egyszerűen oda csavargatnád ahol a fülednek kellemes .
    Igaz volt 1-2 elcseszett kiadvány de azért azt gondolom, h stúdió körülmények között mégis lehet jobb hangképet állítottak össze mint amit Te összerángatsz 1 fülessel esetleg 1 általad kiválónak ítélt szobai technikával.
    Ítéld meg magad... Vidd ki a vursliba/búcsúba a masterelt zenédet és kínáld fel 1 meghallgatásra, ha ott szabad térben 30-100 méterről is jól szól kiváló munkát végeztél. Ha a Zoli által hangokat kapod vissza akkor kár volt vele időt töltened.
  • tgolyo
    Szia! nem vitatom , tényleg máshogyan szól. Ennél nem kell hangszínszabályozót használni az biztos. De egy kis infó rólam , mielőtt belemélyülnénk. Annó és tényleg anno 17 évig Dj.ként tevékenykedtem a még békebeli időkben. Az eredmény??? Nem akarom leírni , mennyi vinyl lemez van a szobámban. A mai napig megvan a Dynacord hangtechnikám. 4db mélyláda a hozzá tartozó 4db top ládával , természetesen Dynacord végfokokkal. A mélyeket 800-as a topokat 600-as hajtotta , vagy ha jobban tetszik hajtja a mai napig , mivel még ma is használom bevetésre. Ezeknek a végfokoknak a Reflex , Siva max. csak jelenthet.
    Hidd el itt sem kell semmilyen hangszín szabályozó sem a mély sem a top erősítői elé. Viszont , ha a Te remasterelt anyagodat indítom el a mély erősen dörmög , a magas hangszórók pedig kegyetlenül süvítenek. Ezt csak azért írtam le , biztosan jól szól az anyagod szobai cuccon , de arra a célra amire én használnám nem lenne jó.
    Utoljára szerkesztette: tgolyo, 2016.10.16. 01:20:38
  • Nastar
    De itt van ugyan ez a dal (K.B. Caps - Julia 24 bit 192 khz es részlete) a mérete miatt csak a felét tudtam feltolni a zipire, de így is 150 mb.K.B. Caps - Julia (Funky-B-Mix 1987 vinyl rip 24 bit 192 khz lossless remastered
    Utoljára szerkesztette: Nastar, 2016.10.15. 21:00:09
  • Nastar
    Akkor most nézzük meg tgolyó cimbi által ajánlott K.B. Caps nóta remasterelt változatát,ami egyébiránt nekem is nagy kedvencem és nem csak azért mert maga Mike Mareen volt a dal mixere!
    K.B. Caps - Julia (Funky-B-Mix 1987 vinyl rip lossless remastered).FLACAkinek hangszinszabályzós az erősítője, annak a magas és a mély középen legyen úgy viszonyítani.
  • Biatomi
    köszönöm nagyon jól el vagyok,hát még téged ritkán látni
  • reynaud #101864
    Mellékelek 2 db fotót az innen letöltött , egyik fórumtag által megosztott vinyl ripről. Ha ez valóban az aminek írva van (én nem mondom , hogy nem hanglemezről készült!) akkor miért kell ilyen nagy mértékben hozzányúlni? vagy egyáltalán miért kell ennyire elrontani? Hagyjuk úgy , ahogy annó rögzítették. mindenkinek van otthon az erősítőjén hangszínszabályozó és ha kell korrigálni , hát használja azt. Nem kell belenyúlni a digitalizált felvételbe!

Örülök hogy ezt leírtad,néhány napja én is szóvá tettem,természetesen egyetértek veled,bízzunk a hangmérnökök munkájában.
  • tgolyo
    Szia Uram! Téged is látni???
  • Biatomi
    """"" Hagyjuk úgy , ahogy annó rögzítették. mindenkinek van otthon az erősítőjén hangszínszabályozó és ha kell korrigálni , hát használja azt. Nem kell belenyúlni a digitalizált felvételbe! """"
    Zoli
  • Zephyr Retiring
    Csak gondoltál, ha a #101841 -edet nézem
  • tgolyo
    Bakker! már el is felejtettem a 4shared oldalt! Én nem gondoltam itt a HQ témára.
  • Zephyr Retiring
    Ha már ennyire HQ témánál vagyunk,
    erre emlékszik még valaki?
    5 évvel ezelőtti uploadom, és most látom, hogy még mindig él
  • tgolyo
    Jó kis dal. Szeretjük. Én is hoztam nektek egy részletet. Ezzel a dallal semmi sem lett elkövetve. Annyit csináltam , hogy feltettem a gyalugépre , dobtam a cd íróba egy audio lemezt és felvettem. Ilyen lett.:
    http://www41.zippyshare.com/v/XvQCDWLR/file.html

Bátran lehet analizálni.
    Utoljára szerkesztette: tgolyo, 2016.10.15. 16:46:48
  • Nastar
    Tőlem származik én is remastereltem és bevallom, hogy az a szám az egyik kedvenc Savage nótám, nem véletlen hogy úgy szól.
  • allada67
    Köszönöm.
  • Nastar
    Nem bántottál meg semmivel cimbi,gondold el hogy milyen unalmas lenne a világ, ha mindenben egy véleményen lennénk!A LEMEZ AMIRŐL KÉSZÜLT, AZ EGY IGAZI RITKASÁG, A MEGATONE RECORDS KIADVÁNYA, SAN FRANSISCOBAN JELENT MEG, AMÚGY BRUTÁL AHOGY SZÓL A LEMEZEN IS, DE EZT SAJNOS CSAK A KOMÁMNÁL TUDOM ÉLVEZNI,MERT JÓ MAGAM CSAK DIGITÁLIS FORMÁBAN REMASTERELEM ÉS GYŰJTÖM A ZENÉKET,NEKI KÖSZÖNHETŐEN TETTEM SZERT ERRE A KIVÁLÓ PATRICK COWLEY DALRA IS, AMIT AZ EMLÍTETT LEMEZRŐL DIGIZTÜNK.
  • allada67
    Köszönöm.
  • Nastar
    ITT IS VAN EGY 16BIT 44,1 KHZ VINYL RIPPEM.EGY NAGY KEDVENC.
    Elvin - Luggi, Luggi, Ludwig(1986 vinyl rip lossless remastered).FLAC
  • tgolyo
    Igen , sejtettem.
  • tgolyo
    Szia!
    Meghallgattam , de mint ahogy Zephir kolléga is leírta én visszakonvertáltam cd minőségre , mivel szobai cuccon hallgatom a zenéket. Azt nem lehet mondani róla , hogy rosszul szól , bár nekem olyan mint a mostani cd kiadványok. Minél hangosabban szól , annál jobb. Hiába , nem vagyunk egyformák. remélem , nem bántottalak meg vele , nem az a szándékom. Azért szívesen meghallgatnám a nyersanyagot is , ahogy rögzítetted.
  • Zephyr Retiring
    Igazán nincs mit
    Apropó..
    ..nem tudom biztosan, de ha tőled származik a Savage - Only You extended 9 perces verziója is, akkor én tartozom köszönettel neked...azt ugyanis még nem ismertem
  • Nastar
    24 BIT 192 KHZ ES MINTAVÉTELEZÉRE KÉPES A D/A KONVERTEREM BETÜKRE SZEDI A ZENÉT ÉS EZT MOST NEM NAGYARCKODÁSBÓL MONDOM!Amúgy jó magam is a 16 bit 44,1 khz et szeretem jobban és többnyire ilyen zenéim is vannak!
  • Nastar
    Köszi cimbi.
  • Zephyr Retiring
    Én meghallgattam és egy személyes vélemény, ha megengeded tőlem is..
    .. meg kell jegyezzem, hogy nem szól rosszul, de ezt csak onnét tudom, hogy nekem van 96 kHz/24 bit kompatibilis lejátszóm és erősítőm is. Viszont ez nem mindenkiről mondható el...
    Ha az illető aki letölti és meghallgatja egy régebbi típusú sztereó erősítőn (ami gyakorlatilag 44,1 kHz/16 bitre van korlátozva), akkor nála bizony pontosan úgy fog megszólalni, mintha egy audio cd-ről vagy egy annak megfelelő minőségű wav-ról azaz 44,1 kHz/16 bit-ről szólna... Ez nagy általánosságban elmondható a fülesekről is, persze itt is kivételek a kifejezetten HD kompatibilis ú.n. high end fülhallgatók...ami megjegyzem, szintén nem sokaknak van...még manapság sem...

... amúgy, csak így tovább
  • tgolyo
    Szia! Én a hangszínszabályozót azért írtam oda , mert gondolom sokan hallgatják otthon a zenét egy egyszerűbb hangrendszeren , úgy mint régen. pl.: videoton rádióserősítő és hozzá vidi hangfalak. Csak 1-et nem értek. miért kell az a 24 bit 96KHz? Te mivel hallgatod ezt otthon? és miről? Ne érts félre , nem kötekedő szándékkal írtam , csak kíváncsi vagyok rá. Egyébként nekem is mezei hangrendszerem van itthon. Kb 15 éves (Yamaha)sima sztereo rádióserősítő a hozzá való hangfalakkal.
  • Nastar
    Sorry! Most talán jó lett a link.Patrick Cowley feat. Sylvester - Do You Wanna Funk 1982 Vinyl 24bit-96kHz Remastered
  • Nastar
    Azzal az állításoddal nem feltétlen értek egyet kedves tgolyó, hogy hagyjuk úgy ahogy rögzítették,mert sajnos az esetek nagy részében igenis bele kell nyúlni a stúdió által kikevert munkákba, annyira szörnyű, pocsék munkát végeznek néha és most had ne kelljen felsorolnom a kiadókat, de nagyon neves és elismert is van köztük!A hangszín szabályzásról meg csak annyi, hogy nekem egy hangerő poti van az erőlködőn és az szerintem bőven elég is, semmilyen színezésnek nem vagyok a híve, minden zenének lineárisan kell jól szólnia!Ezt hallgasd meg, ez egy vinyl rip 24bit 96khz rögtön más lesz a véleményed. Patrick Cowley feat. Sylvester - Do You Wanna Funk 1982 Vinyl 24bit-96kHz Remastered
  • tgolyo
    Szia Uram!
    Természetesen benézek. Én nem csekkolni jöttem ide , csak egy ismerősöm szólt , hogy ha gondolom ugorjak már fel az sg-re , mert újra kezd éledezni a régi fórum.
  • Zephyr Retiring
    Üdv. druszám
    Remélem bekukkantasz a HQ-ba is.
    Toltam oda valamit, amit hallgatni is, csekkolni is kellemes
    További szépet
  • tgolyo
    Sziasztok! hú de régen jártam ezen a fórumon. Látom ismét pörög a topik , aminek természetesen örülök. De kicsit elnézegetve a feltöltéseket azt kell hogy mondjam: az egyik szemem sír a másik nevet (ezt nem kell szó szerint érteni). Én nem akarok senkit sem megbántani semmivel , hisz ez egy zenei fórum , örülünk neki ha sikerül egy-egy ritkaságot beszerezni egy másik fórumtagtól. A régi tagok tudják , ha valami bakelit (vinyl) akkor én ott ráharapok , kíváncsi vagyok hogyan szól. Természetesen nem a sercegésre , pattogásra gondolok. De! ne essünk át a ló túloldalára. Mellékelek 2 db fotót az innen letöltött , egyik fórumtag által megosztott vinyl ripről. Ha ez valóban az aminek írva van (én nem mondom , hogy nem hanglemezről készült!) akkor miért kell ilyen nagy mértékben hozzányúlni? vagy egyáltalán miért kell ennyire elrontani? Hagyjuk úgy , ahogy annó rögzítették. mindenkinek van otthon az erősítőjén hangszínszabályozó és ha kell korrigálni , hát használja azt. Nem kell belenyúlni a digitalizált felvételbe! Remélem senkit sem bántottam meg , mert nem annak szántam.
  • cucurbia
    igen ők is alőadták,nekem az is megfelelne ha jó minőségű,mert az csak egy gyenge mp3-ban van meg.((
  • studiohits
    Es egy nagyon nagy muzsika amit szinte el is felejtettem!

Costas Tournas - Tora Tora Tora ( Τουρνάς - Τώρα, Τώρα, Τώρα (1984)
    szinten egy kedvenc!

Andrea - OO Seven (1986)
    Utoljára szerkesztette: studiohits, 2016.10.15. 12:54:45
  • fülcsimanó2
    Én ezt a Jinny & Flamboyants-tól ismertem.

• rexyke
    Köszönöm szépen. Ezt az egyvelegüket nem ismertem.
  • Zephyr Retiring
    Ez aztán a cincogás
    Belehallgattál már a 256-osba?
    Akad némi akusztikai különbség...
  • fülcsimanó2
    Szia Allada!

A keresett zene, tessék:

Torias - Ay O Mexico (wav)

• Zephyr Retiring
    Üdv.
    Hallgatható 256-osban innen viheted :)
    Míg nem lesz jobb
  • reynaud #101833
    "Jó mixeket csinált"
    Igen,van tehetsége hozzá.

Itt néhány meghallgatható és le is tölthető.
    Nagyember (BandCamp)
    Utoljára szerkesztette: reynaud, 2016.10.15. 11:57:14
  • mfn
    Még egy italo Disco kedvenc 1984-ből :
    Giusy Ravizza - Light (Vocal)
  • mfn
    Egy ritkább Italo Disco klasszikus :
    Charley - I Cant Love (Female Vocal)
  • mfn
    Találtam tőllük még egy 1989-es egyveleget.A címe Crash to the Rock Beat volt :
    Eighty One - Rock N Roll Medley

Utoljára szerkesztette: mfn, 2016.10.14. 21:29:09