112171

xnl87ky5.jpg

free counters

• Zephyr Retiring
    1977. Emerson, Lake & Palmer - C'est La Vie (Ilyen az élet)

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.24. 06:48:28
  • Zephyr Retiring
    Szevasz Gyuri!

Őket én is csipázom, de azért arra kíváncsi lennék,
    hogy melyik két nótájukat töröltette a Gold Records Music szerzői jogokra hivatkozva
    a saját hivatalos honlapjukról...
    És legfőként arra, hogy miért?

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.23. 12:14:42
  • Zephyr Retiring
    Nem rossz, nem rossz, de vannak azért ettől jobb zenéid is neked...mondjuk '75-ből..
    Mint pl. ez:

De Te azért NE szóóóólj rááám, ha hangosaaan éééénekelek!
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.23. 12:04:27
  • Musachy
    Ha már előkerült az óra is, akkor tekerd vissza, mondjuk a nyolcvanas évekig!

• Chemtrail
    Bíborszél Zenekar - Nem Hiszem El

• Zephyr Retiring
    És akkor szóljon is egy olyan nóta erről a lemezről,
    ami még a Dead Or Alive-ot is megihlette egy feldolgozás erejéig...

Ez pedig már a KC & The Sunshine Band..
  • Zephyr Retiring
    Ehhez a fotóhoz kellett pár perc amíg előhalásztam a kellékeket a bőröndöm mélyéről,
    de azért csak meg lettek
    Csak neked, csak most és csak itt

• Zephyr Retiring
    Amit erre mondanék, azt már elmondták helyettem mások..

" fekete fehér, a szemembe nézz, akkor ítélj, ha megismertél.."
    Mert ha nem vagy ellenség, felemel a reménység.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.23. 06:49:36
  • mfn
    Még mielőtt drasztikusan csökkenne a nézetség,mentsük meg az oldalt egy remek felvétellel
    Debut De Soirée - Come On
  • reynaud #103265
    Egyszerűen elintézhető lett volna ez a Joy Peters dal sztori,és akkor nem kellene senkinek utólag magyarázkodni,bizonygatni.

Abban esetben ha én barátomnak tartok,nevezzek valakit,a minimum az hogy van egy elérhetősége ,és ha valakinek egy hiteles infóval akarok szolgálni,akkor az illető barátomat,megcsörgettem vagy írok neki egy sms-t,esetleg küldök neki email-t melyben rákérdezek a dologra,vagy szimplán hagyom hogy válaszolja Ő meg az igényelt infót.

Az "úgy gondoltam hogy maszek" azért ilyen kaliberű lemezgyűjtő, DJ esetében mint Tgolyó ,ahogy az bebizonyosodott ,kockázatos feltételezés volt,annak fényében meg pláne hogy barátodnak nevezzed.

Egyébként abban egyetértek ,nagy dolgot nem kellett a dallal csinálni,egyszerűen a vokál és instrumentális verzió jól mixelt végterméke,ahogy ezt akkor is leírtam.

Végül,megkérlek a sasoknak ne rajtam keresztül üzenj,akivel problémád van beszéld meg vele,szemtől szembe.
  • Musachy
    Figyu Chuck, ami a rizsázást illeti, kettőnk közül nem én szoktam ezt tenni, jó példa rá pl. ezen utóbbi hsz-ed is.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    S, ha nincs eszed, legyen hsz-ed. Jó, neked azért van, kár, hogy nem mindig arra használod, amire kellene.
  • tgolyo
    Szia Uram! ÁÁÁÁ most már mindent tudok. Igen , szerettem volna ezt a lemezt vinyl formában , de sajnos kint csak a szerző engedélye után gyártották volna le. Tudom , hazánkban is végeznek vinyl vágást , de az inkább csak faragás. Volt egy cég régen ahol minőségi munkát végeztek , de sajna megszűnt. A Cre-Dance vinyl is náluk készült anno.
    Utoljára szerkesztette: tgolyo, 2017.02.22. 17:15:23
  • ItaloMucsacso70
    Elöször is elnézést Tgolyó-tol hogy úgy gondoltam hogy maxek a Joy Peters mix.
    Bár az ahogy pillanatok elkészítettem a másolatát itthon az is azt bizonyítja hogy a legtöbb ilyen csoda remix-nek egy stúdióban gyerekjáték az elkészítése, és már is mehet a a rare kategóriába jó pénzért.

Akkor most három példa arra hogy ma már minden lehetséges ha nagyon akarod.

Az első az amikor nagyon akar valaki valamit de az istenért se jut hozzá a lossless minőségéhez mert hogy azt nem adta ki a szerző a kezéből ( utána lehet járni én megkérdeztem tőle ) . , de mégis olyan jó lenne a Disco-ban vinyl-ről forgatni.

Anno még egy youtube élő Disco műsorban szúrtam ki amit honnan máshonnan is mint Mexico-ból közvetítettek.
    Marisa Machado - Wet Dreams (Digimax Remix) 2011 es talán az utóbbi évek egyik legjobb nótája csak mp3 320-ban került kiadásra szóval a pörgetőn bizony egy mp3 forog.

Második történet egy igen pazar minőségben elérhető Heaven42 - Saturday Night CDM 2014 es digitális album amit még én küldtem át Tgolyónak mert hogy a cél az volt hogy ezt jó lenne egy maxi vinyl-re vágatni.
    Aztán hogy megvalósult-e azt nem tudom de még a vinyl borítóját is megterveztettem neki.

Minden esetre ez lett volna a hátsó borítója a vinyl-nek.

A harmadik eset szintén Tgolyó-hoz fűződik .
    Végül is ez egy pozitív példa arra hogy az értékeket nem szabad veszni hagyni és vannak olyan tényleg párját ritkító
    felvételek amiket érdemes vinyl-n archiválni, ezzel olyan egyediséget adva egy promóciós felvételnek ami nem fog vissza köszönni
    se a discogs-on se más gyűjtő birtokában .

Utolsó sorban pedig Reynaud -nak üzenném.

"a sas nem kapkod a légy után..." ez valóban így van de a légy bizony még a sasnak is igen kellemetlen perceket tudna okozni amitől nem a légy után , hanem inkább a levegő után kapkodna.
    Nem szeretnék idáig eljutni mert az senkinek se lenne jó , de ha folytatódik a ki nem mondott, úton útfélen visszahallott beszólogatós történet , annak kellemetlen dolog lesz a vége.

• Chemtrail
    Görbe Nóra - Ne Bánts!

• cucurbia
    Hát igen,erről beszéltem.
  • Zephyr Retiring
    Szeva Cucu!
    Még jó, hogy visszaolvastam egy kicsit

A 90-es években a XVIII. kerületben élt valaha egy jó barátom, aki megszállott Madonna és PSB fan volt.
    Leginkább tőlük, olyan remixeket hallgattunk nála otthon bakelitről, amin az "only for D.J." és az "exclusive private copy" feliratok is is szerepeltek.

Még ma (több, mint 20 évvel később) is irigy vagyok rá miattuk
  • Zephyr Retiring
    Cool & The Gang - Ladies' Night 1979.

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.22. 07:58:11
  • Zephyr Retiring
    Gyakorlatilag a második mondatod első fele a lényeg igazán, a többi csak rizsa.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ..hogy most véletlen, vagy direkt elírás ez (és egy rakat másik) fénykép nélküli lemez, az már más kérdés.
    Nagyon nem is érdekel. Ha valaki annyira precíz, hogy még a katalógusszámot is tudja, de fotót meg szarik feltenni mellé, az számomra abszolút nem hiteles. De persze mindenki azt feltételez és annak dől be, aminek akar.

Kitalálok majd én is egy lemezt, (egy másik lemez track-jeivel) hozzá egy katalógusszámot, aztán feltöltöm a Discogsra, és azon fogok röhögni, hogy valaki egy fórumon éppen arra hivatkozik majd

Ha most azt feleled erre, hogy belőlem még ezt is kinézed, akkor lesz csak muhaha
    A hűderitkasenkineksincs CD-mről meg én csak egyetlen igazságot tudok, ami számít:
    jó zenék vannak rajta jó minőségben és abban a sorrendben, ahogyan azt feltüntették rajta.
    Discogsra egyelőre nem megy, mert a titkárnőm jelenleg szabin van és ezeket a dolgaimat ő szokta intézni

További kellemes nyomozgatást, majd néha benézek mire jutottál.
  • Musachy
    Nos, annyira nem foglalkoztat a szuper ritka cédéd, amit szokás szerint Kanadából hoztál (ahol Magyarországról te vagy az egyetlen élő ember, aki elment és vissza is tudott jönni). Viszont van sok válogatáslemez, ami ugyanazokat a számokat tartalmazza, még akár a nevük is megegyezhet, de mivel a katalógusszámuk nem ugyanaz, akkor feltételezhetem, hogy nem ugyanaz a kiadvány sem. Amúgy, ha másképp nem megy, akkor a Google Translate segítségével olvasd el a megjegyzések részt (Notes), talán világosabb lesz, mi a különbség a 4 CD-s, a 3CD-s és a te 3 CD-s verziód között. Talán nem a hibásan felvitt, hanem a Discogson nem lévő kategória a tiéd (minő ritkaság), te magad fel is töltheted rá.
  • Zephyr Retiring
    Igen is, meg nem is..ugyanis amit belinkeltem az gyakorlatilag ennek a 4 CD-s kollekciónak a 3 CD-re sűrített változata egyenként 17 zenével az infó szerint.
    Miközben meg a valóság az, hogy a 3 CD-s Countdown Mix Masters Best Of Disco (Madacy Special Products) 2003-as kanadai nyomásán lemezenként mindössze csupán 10 - 10 - 10 zene található.
    Tehát igen: arról a lemezről van szó, és egyben nem: nem pont azok a zenék és nem abban a sorrendben vannak rajta, ahogy ott megemlítik őket.
    Tudok még segíteni valamiben, vagy akkor megbeszéltük ezt is?
    Ja igen. Nem kérdezted, de ritkaság. Itt az SG-n nincs meg senkinek (rajtam kívül persze) így ebben a formában.
    Nem akarok nagyon hátul kullogni ritkaságügyileg...
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.22. 03:31:33
  • Zephyr Retiring
    Jól látod: egyrészt a gyűjtők nem a versenyszellem miatt gyűjtenek.
    De ez nem jelenti azt, hogy egyes gyűjtők sosem versenyeznek egymással

Másrészt: nem. Szerintem bárki bármikor versenynek érezheti a gyűjtése tárgyait, ha annak akarja érezni. És ha nem, hát nem.

Harmadrészt ... az attól függ, hogy parlagi, szirti, vagy pedig réti sasról beszélünk. Mert nagyon nem mindegy

Negyedrészt pedig ha legközelebb megint magad alatt lennél, gondolj arra, hogy Pazo, ItaloKV, mr, Sister, Zsoltford, Vinylbakker és minden kedves régi ismerősünk lát minket és jót röhög most magában

És ha mindez még mindig nem derített jó kedvre, csörögj rám bármikor és a Korálban bedobunk egy sört. Vagy kettőt is ha kell. Az első kört én állom.
    Az utolsó körben már a saját nevedre sem fogsz emlékezni

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.22. 03:09:08
  • reynaud #103253
    Pedig ha egy-egy feldobott témával kapcsolatban,megfogalmazódik benned pár gondolat,én örülnék ha le is írnád,nem csak akkor ha rossz hangulatod van.

Tisztán,jól látsz dolgokat és hogy ez a fórum ne sorvadjon el a sok süketeléstől,értelmetlen dolgoktól,szükség volna ilyen hozzászólásokra.
    Persze téged és még másokat is megértem hogy nincs kedvetek meggyőzhetetlen IQ bajnokokkal vitázni,pedig érdemben sokat tudnátok hozzátenni e fórumhoz,velük ellentétben.

Látom a fotódon ,te is nyomattál egy teljesen gyárinak tűnő bakelitlemezt (persze jó pénzért) ,mert megteheted. :)
    Poénkodást félre téve gratulálok a lemezhez és ha nem probléma irigykedek kicsit.

"a sas nem kapkod a légy után..." ez a megjegyzésed nagyon találó!
  • tgolyo
    Szia! itt van:

Na jól van:
  • Wind 67
    Hát Én ezt nem hiszem.
    Legyél kedves.. klikk
  • Wind 67
    Üdv,
    Néha, mikor magam alatt vagyok, be-be nézek ide és jókat derülök a tábor / ellentábor vitákon. Aztán megfogalmazódik bennem pár gondolat de általában az a vége, h pont nem érdekel mit süketeltek itt egymásnak.
    De, most annál is szarabb hangulatban vagyok, igyhát nézzük csak:
    - "Igy születnek kb a legendás soha be nem szerezhető ritka verziók" Nyilván, ötlet után születnek a verziók, csak van ahol stúdióban és van ahol az otthoni pc-n. (Példa ugye a Kaposi mixek)
    - "Nyilván nem versenyezhet egy átlag lemezgyűjtő egy ex-dj-vel, hiszen eleve nagyon különbözőek a forrásaik" Egyértelmű !
    Egyrészt, aki zenét gyűjt, szerintem nem versenyből teszi. Másrészt csak az érezheti ezt versenynek aki folyamatosan a terrányi zenéjét villantja a monitoron lefényképezve. Harmadrészt... a sas nem kapkod a légy után...
    - Hivatalos meg Nem hivatalos kiadás dologban.: a megosztók tele vannak mindenféle dj hókuszpók mixeivel, vanak jók és kevésbé jók, kinek mi tetszik. De melyik is a hivatalos? Ha nekem is megvan .... akkor nem érdekel, hogy hivatelos-e. Gondolom, ha nekem nincs meg, akkor nem hivatalos. De nem is biztos, hogy létező mert sem én sem a Discogs nem ismeri.
    (megjegyzem, minden ujjamra jut 1 lemez ami nincs fent a discogson)

egyébként meg :
  • tgolyo
    Kellemes délutánt mindenkinek! Egy picit kanyarodjunk vissza a 70s évekhez. Ha esetleg valaki nem hiszi el hogy saját , szívesen lefényképezem magát a fekete korongot is.

Utoljára szerkesztette: tgolyo, 2017.02.21. 17:08:22
  • tgolyo
    Szervusz Uram! Először is: ment pm. Másodszor : kinek nem inge mi a ráknak hord pulóvert.
  • reynaud #103247
    Mielőtt többen is csatlakoztok a mellébeszélő show-hoz !!! ,jöjjenek a valós tények,a téma tőlem indult,így érintett is vagyok.

Idézzük csak vissza azt a hsz-t : #103129
    "Majd ha valamikor legközelebb benézz a fórumra,elárulhatná nekem Joy Peters dalát ezzel a hosszabb intróval milyen kiadványon szerezte."
    Az elmúlt évek fórum tevékenysége során,tudom kik azok a tagok akik hitelesek,illetve mely tagok próbálják magukat úgy eladni hogy ők a leginkább jól értesültek ,illetve olyannal kérkednek ami nekik sosem volt.

A kérdésem feltevésekor szinte 100%-ig biztos voltam benne hogy ez egy hivatalos verzió,ismerve fórumtársunk (Tgolyó) korábbi,számomra abszolút hiteles ténykedését a zene fórumon.
    Erre kaptam ezt a választ : #103133
    Amiből kiemelném : Igy születnek kb a legendás soha be nem szerezhető ritka verziók mint PL ez is

Vajon miért lenne övön aluli ütés ,ha valaki bizonyítja egy korábbi állítás ellenkezőjét,magával a létező korong fotójával.
    Inkább köszönettel tartozunk az úriembernek,azért mert egy ritka lemezről infót adott!

Kedves Cucurbia! Tgolyó nem írt le olyat hogy "nekem van csak belőle példányom" éppen ellenkezőt állított :
    "Biztos vagyok benne , hogy van még egy-két példány az országban , csak nem mutogatják."
  • amaximus
    ez lehet zeffnél bármikor is lényeges?

• Musachy
    B+ amit linkeltél és a képeden lévő szerinted ugyanaz?
  • cucurbia
    Én azért nem hiszek már ebben a Hivatalos meg Nem hivatalos kiadás dologban,amiota nálunk is a kilencvenes években elindult az a szolgáltatás néhány dj ellátó boltban hogy ha bevittél egy felvételt cd-n,daton,bakeliten akkor abbol (persze jó pénzért),teljesen gyárinak tünő bakelitlemezt nyomattak,mivel egy igazi dj már akkor is a bakeliteket preferálja.Az én kezemben is megfordult néhány ilyen bakelitlemez külfödről,belföldről egy egy átjátszásra valamelyiken sima fehér cimke volt kézzek irt adatokkal de volt olyan is amin teljesen olyan cimke volt,akár kiadási számmal is,mint egy tök hivatalos kiado által kiadott bakeliten.
    Természetesen ezeket azota sem látni discogson,de mindenesetre ez a "nekem van csak belőle példányom " mondatokban már enyhén mosolyogva konstatálom.
    Hiszen igy ez már nem is csoda.
    Persze ettől még irigykedhetünk.
  • Zephyr Retiring
    Pörögjön egy maxi 1987-ből is akkor már

Nálam már pörög is:

Ez a Sonic Boom Boy, a Westworld előadásában..

Kellemes délutánt
  • Zephyr Retiring
    Ez övön aluli ütés volt druszám

Nyilván nem versenyezhet egy átlag lemezgyűjtő egy ex-dj-vel, hiszen eleve nagyon különbözőek a forrásaik..

Még 2008-ban azt hiszem (aki emlékszik a pontos dátumra majd kijavít ha akar) tettem ki ide ennek a maxinak a fotóját, ami szintén nemigen forgott közkézen akkor (bár szerintem azóta sem) de aztán átgondoltam a dolgot. Semmi öröm nincs egy olyan versenyben amiről előre tudod, hogy győzni fogsz

Én már rég nem keresek olyan lemezeket a polcomon ami nincs fent a Discogson. Új hobbit találtam magamnak..
    Olyan általam kedvelt albumokat keresek, amiket hibásan töltöttek fel
    Mint például ezt a 3 lemezes disco kollekciót :)

Az eredeti így néz ki:

Időközben arra is rájöttem, hogy nem az a fontos, hogy milyen ritkaságai vannak az embernek..
    Az a fontos, hogy ami megvan, az a lehető legjobb minőségben legyen meg.
    "Odaát" pedig figyelnek a minőségre rendesen. A "24 bit pow-r mastering" logót nem dísznek tették oda.

Az alsó lemezről fel is teszem a pörgetőmre a Self Control-t ha már levettem a polcról

Ami itt szól a kollégánál az ugyan csak egy USA nyomás, de ez sem rossz
    (a Branigen persze Branigan, de most a zene a lényeg..)
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.21. 10:32:41
  • tgolyo
    Szia Cimbi!
  • Biatomi
    Szevasz Zoli!

Szerintem azt hajasan nem fogod látni,de még kopaszon se.
    Deeeee: soha ne mond hogy soha
  • tgolyo
    Teljesen 1-et értek Veled! Ment privi.
  • reynaud #103238
    Nem tudom hanyadszor írom,nekem szintén vannak olyan lemezeim aminek nyomát sem találni a discogs oldalon,amit tudjuk hogy a felhasználok szerkesztenek.

Köszi az infót,és gratula a lemezhez!
  • tgolyo
    Én + kíváncsi lennék erre a lemezre , amikor a pörgetődön van.
  • tgolyo
    Biztos vagyok benne , hogy van még egy-két példány az országban , csak nem mutogatják. Én is ilyen vagyok.
  • tgolyo
    Elég sok ilyen lemezem van.