A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

amaximus
ebben azért ugye érzel némi nem bevallott rettentő túlzást?! <#nevetes1> láttál te már valódi GYÁRI freki analízist, hogy hogyan kéne kinéznie egy 24 bit 192khz zenének? hozzáteszem,azok is feleslegesek,bőven lehet azokon is röhögni, de mondjuk legalább semmi közük az ilyen vinyl ripbe erőltetett felbontásokhoz. ez a hangzás bőven belefér a normál cd minőségbe is, csak emiatt a méretet megsokszorozni, 7szerezni csak sok felesleges szabad helyről tanúskodik,nem a minőségről. a hangzásról most egy szót sem szóltam,az más kérdéskör.<#vigyor>

Induljon a vasárnapi koktél<#smile>
Marco Martina - Venture In My Heart
reynaud
Az a nagy helyzet hogy aki az észt osztogatja neked (Wind 67),megteheti mert az általa leírtak teljesen reálisak,a hozzászólása szakértő,a témában valós tudáson,tapasztalaton alapul.

Már leírtam korábban, amit csinálsz azzal csak szétzúzód az eredeti hangképet,olyan zenéket rombolsz szét,amik a korongokon az eredeti felvételen remekül szólnak,ez nem "remastered " amit csinálsz.
Persze ha neked így ,ilyen formában tetszik,és ez a zenehallgatási igényed,akkor hajrá,privát dolgod,csak ne írj badarságokat!

Egyébként ha a "boci,boci tarkát" remasztereled és felpakolod a linket ide,azt is sokan lefogják tölteni,higgy nekem!

ItaloDisco4Ever !

Kedves tgolyó megértettem amit írtál és tudomásul vettem, teljesen igazad van abban, hogy a diszkós hangrendszer nem összehasonlítható hifi illetve high end rendszerekkel, hiszen az előbbi kb 18000 hz ig dolgozik az utóbbi 20-22000 hz ig képes elmenni, talán ezért is van az hogy a mélyeid dörmögnek, a magasaid süvítenek, mert már nem képes lesugározni azt a frekit ami egy jobb hifi illetve high end hangfalnak még nem jelent gondot!Hozzáteszem ,hogy azért manapság már kapni olyan kihangosításra készült falakat ,amik lazán elmennek még 22000 hz ig is.De nekem a lényeg elsősorban az, hogy hifi rendszeren szóljon jól amit csinálok és főleg ami a legfontosabb, hogy az én saját rendszeremen,mert nekem a zene orvosság és nem tudnék nélküle létezni!A legjobbakat kívánom neked cimbi.<#wink>
amaximus
<#nevetes1> ne már!
cucurbia
ez megvan valakinek?
Go-Rich - Stemmen in de nacht(1990)

Pont az a lényeg, hogy lepadlózhassam a hangerőt és egy deka torzítás ne legyen a zenében, se a mély, se a magas és főleg a tolakodó közép terén, amit nagyon de nagyon sokszor a stúdiók túltolnak!Remasterelni pedig nem lehet semmilyen fülessel cimbi,nagyon komoly monitor falakra van szükség,ráadásul nekem igen nagy teljesítményű van és ami a különbség nálam, meg amit a legtöbb stúdióban csinálnak, az az hogy én nem 5 watton, hanem igen komoly hangerőn is tesztelem azt, amit csinálok!Sokszor kapok is ezért az asszonytól itthon,ezért is szoktam inkább akkor csinálni, amikor egyedül vagyok.Ha te ezt nem hallod, akkor a probléma nem velem van,egyébiránt az ide kitett zenéim azért elég sokan letöltik és bizony van közte olyan is, akinek én a hallásában nem kételkednék és ő is szöges ellentétben van a te állításaiddal,szóval az észt nagyon rossz helyen osztogatod,ha valaki jót mond jó szándékkal azt én elismerem, de amikor baromságokat állít különböző kukacoskodásokkal, ráadásul semmilyen valóság alapja nincs, azt nagyon nem csípem!Ne haragudj a nyers szavakért de ezt elkellett mondanom.<#ejnye1>
cucurbia
és ezt is.
Frank Masmeijer ‎– Every Woman (1995)
Twist & Shout ‎– The Lennon-McCartney Disco Mix (2003)

Egy diszkográfiához kellenek,ezek hiányoznak és nem találom sehol losless,hátha itt valakinek valamelyik...
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2016.10.16. 11:12:11

cucurbia
meg ezt is,hátha valakinek megvan.
Linda Fields ‎– Ave Maria (1991)

Johnny Logan :Endless Emotion c albuma,erről is főlg a It's only tears c dal,de az egész cd még jobb lenne.

Nem mp3 érdekel,mert ugy megvan.

Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2016.10.16. 10:57:45

cucurbia
Keresem:
Michaela* ‎– Take Good Care Of My Heart (1990)

<#taps> Én anno egy ilyen "remastered" dologba hallgattam bele mert kíváncsi voltam.
Nem tetszett amit hallottam.

Wind 67
"nekem egy hangerő poti van az erőlködőn és az szerintem bőven elég is"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ezek szerint mégsem elég, mert mivel neked nem kielégítő az a hangzás amit egyik másik mix-mester produkált így majd te széttorzítod a saját igényeidnek megfelelően <#felkialtas>. Lehet időt spórolnál meg, ha vennél 1 olyan erősítőt amin lehet tekergetni a hangszínt és egyszerűen oda csavargatnád ahol a fülednek kellemes <#vigyor5>.
Igaz volt 1-2 elcseszett kiadvány de azért azt gondolom, h stúdió körülmények között mégis lehet jobb hangképet állítottak össze mint amit Te összerángatsz 1 fülessel esetleg 1 általad kiválónak ítélt szobai technikával.
Ítéld meg magad... Vidd ki a vursliba/búcsúba a masterelt zenédet és kínáld fel 1 meghallgatásra, ha ott szabad térben 30-100 méterről is jól szól kiváló munkát végeztél. Ha a Zoli által hangokat kapod vissza akkor kár volt vele időt töltened.

Csak a WAV peregjen

tgolyo
Szia! nem vitatom , tényleg máshogyan szól. Ennél nem kell hangszínszabályozót használni az biztos. De egy kis infó rólam , mielőtt belemélyülnénk. Annó és tényleg anno 17 évig Dj.ként tevékenykedtem a még békebeli időkben. Az eredmény??? Nem akarom leírni , mennyi vinyl lemez van a szobámban. A mai napig megvan a Dynacord hangtechnikám. 4db mélyláda a hozzá tartozó 4db top ládával , természetesen Dynacord végfokokkal. A mélyeket 800-as a topokat 600-as hajtotta , vagy ha jobban tetszik hajtja a mai napig , mivel még ma is használom bevetésre. Ezeknek a végfokoknak a Reflex , Siva max. csak jelenthet.
Hidd el itt sem kell semmilyen hangszín szabályozó sem a mély sem a top erősítői elé. Viszont , ha a Te remasterelt anyagodat indítom el a mély erősen dörmög , a magas hangszórók pedig kegyetlenül süvítenek. Ezt csak azért írtam le , biztosan jól szól az anyagod szobai cuccon , de arra a célra amire én használnám nem lenne jó.
Utoljára szerkesztette: tgolyo, 2016.10.16. 01:20:38

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

De itt van ugyan ez a dal (K.B. Caps - Julia 24 bit 192 khz es részlete) a mérete miatt csak a felét tudtam feltolni a zipire, de így is 150 mb.<#nyes>K.B. Caps - Julia (Funky-B-Mix 1987 vinyl rip 24 bit 192 khz lossless remastered<#wave>
Utoljára szerkesztette: Nastar, 2016.10.15. 21:00:09
Akkor most nézzük meg tgolyó cimbi által ajánlott K.B. Caps nóta remasterelt változatát,ami egyébiránt nekem is nagy kedvencem és nem csak azért mert maga Mike Mareen volt a dal mixere!
K.B. Caps - Julia (Funky-B-Mix 1987 vinyl rip lossless remastered).FLAC<#wink>Akinek hangszinszabályzós az erősítője, annak a magas és a mély középen legyen úgy viszonyítani.<#wave>
<#papakacsint>köszönöm nagyon jól el vagyok,hát még téged ritkán látni<#wave>
reynaud
Mellékelek 2 db fotót az innen letöltött , egyik fórumtag által megosztott vinyl ripről. Ha ez valóban az aminek írva van (én nem mondom , hogy nem hanglemezről készült!) akkor miért kell ilyen nagy mértékben hozzányúlni? vagy egyáltalán miért kell ennyire elrontani? Hagyjuk úgy , ahogy annó rögzítették. mindenkinek van otthon az erősítőjén hangszínszabályozó és ha kell korrigálni , hát használja azt. Nem kell belenyúlni a digitalizált felvételbe!

Örülök hogy ezt leírtad,néhány napja én is szóvá tettem,természetesen egyetértek veled,bízzunk a hangmérnökök munkájában.

ItaloDisco4Ever !

tgolyo
Szia Uram! Téged is látni???<#wow1>

""""" Hagyjuk úgy , ahogy annó rögzítették. mindenkinek van otthon az erősítőjén hangszínszabályozó és ha kell korrigálni , hát használja azt. Nem kell belenyúlni a digitalizált felvételbe! """"
Zoli <#eljen><#eljen><#eljen>
Zephyr Retiring
Csak gondoltál, ha a #101841 -edet nézem<#vigyor>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

tgolyo
Bakker! már el is felejtettem a 4shared oldalt! Én nem gondoltam itt a HQ témára.

Zephyr Retiring
Ha már ennyire HQ témánál vagyunk,
erre emlékszik még valaki?
5 évvel ezelőtti uploadom, és most látom, hogy még mindig él<#mf1>

tgolyo
Jó kis dal. Szeretjük. Én is hoztam nektek egy részletet. Ezzel a dallal semmi sem lett elkövetve. Annyit csináltam , hogy feltettem a gyalugépre , dobtam a cd íróba egy audio lemezt és felvettem. Ilyen lett.:
http://www41.zippyshare.com/v/XvQCDWLR/file.html

Bátran lehet analizálni.
Utoljára szerkesztette: tgolyo, 2016.10.15. 16:46:48

Tőlem származik én is remastereltem és bevallom, hogy az a szám az egyik kedvenc Savage nótám, nem véletlen hogy úgy szól.<#wink>
Köszönöm.
Nem bántottál meg semmivel cimbi,gondold el hogy milyen unalmas lenne a világ, ha mindenben egy véleményen lennénk!A LEMEZ AMIRŐL KÉSZÜLT, AZ EGY IGAZI RITKASÁG, A MEGATONE RECORDS KIADVÁNYA, SAN FRANSISCOBAN JELENT MEG, AMÚGY BRUTÁL AHOGY SZÓL A LEMEZEN IS, DE EZT SAJNOS CSAK A KOMÁMNÁL TUDOM ÉLVEZNI,MERT JÓ MAGAM CSAK DIGITÁLIS FORMÁBAN REMASTERELEM ÉS GYŰJTÖM A ZENÉKET,NEKI KÖSZÖNHETŐEN TETTEM SZERT ERRE A KIVÁLÓ PATRICK COWLEY DALRA IS, AMIT AZ EMLÍTETT LEMEZRŐL DIGIZTÜNK.<#wink>
Köszönöm.
ITT IS VAN EGY 16BIT 44,1 KHZ VINYL RIPPEM.EGY NAGY KEDVENC.
Elvin - Luggi, Luggi, Ludwig(1986 vinyl rip lossless remastered).FLAC<#finom>
tgolyo
Igen , sejtettem.<#wow1>

tgolyo
Szia!
Meghallgattam , de mint ahogy Zephir kolléga is leírta én visszakonvertáltam cd minőségre , mivel szobai cuccon hallgatom a zenéket. Azt nem lehet mondani róla , hogy rosszul szól , bár nekem olyan mint a mostani cd kiadványok. Minél hangosabban szól , annál jobb. Hiába , nem vagyunk egyformák. remélem , nem bántottalak meg vele , nem az a szándékom. Azért szívesen meghallgatnám a nyersanyagot is , ahogy rögzítetted. <#wave>

Zephyr Retiring
Igazán nincs mit<#wave>
Apropó..
..nem tudom biztosan, de ha tőled származik a Savage - Only You extended 9 perces verziója is, akkor én tartozom köszönettel neked...azt ugyanis még nem ismertem<#nevetes1>

24 BIT 192 KHZ ES MINTAVÉTELEZÉRE KÉPES A D/A KONVERTEREM BETÜKRE SZEDI A ZENÉT ÉS EZT MOST NEM NAGYARCKODÁSBÓL MONDOM!Amúgy jó magam is a 16 bit 44,1 khz et szeretem jobban és többnyire ilyen zenéim is vannak!<#smile>
Köszi cimbi.<#worship>
Zephyr Retiring
Én meghallgattam és egy személyes vélemény, ha megengeded tőlem is..<#vigyor>
.. meg kell jegyezzem, hogy nem szól rosszul, de ezt csak onnét tudom, hogy nekem van 96 kHz/24 bit kompatibilis lejátszóm és erősítőm is. Viszont ez nem mindenkiről mondható el...
Ha az illető aki letölti és meghallgatja egy régebbi típusú sztereó erősítőn (ami gyakorlatilag 44,1 kHz/16 bitre van korlátozva), akkor nála bizony pontosan úgy fog megszólalni, mintha egy audio cd-ről vagy egy annak megfelelő minőségű wav-ról azaz 44,1 kHz/16 bit-ről szólna... Ez nagy általánosságban elmondható a fülesekről is, persze itt is kivételek a kifejezetten HD kompatibilis ú.n. high end fülhallgatók...ami megjegyzem, szintén nem sokaknak van...még manapság sem...<#rinya>

... amúgy, csak így tovább<#nyes>

tgolyo
Szia! Én a hangszínszabályozót azért írtam oda , mert gondolom sokan hallgatják otthon a zenét egy egyszerűbb hangrendszeren , úgy mint régen. pl.: videoton rádióserősítő és hozzá vidi hangfalak. Csak 1-et nem értek. miért kell az a 24 bit 96KHz? Te mivel hallgatod ezt otthon? és miről? Ne érts félre , nem kötekedő szándékkal írtam , csak kíváncsi vagyok rá. Egyébként nekem is mezei hangrendszerem van itthon. Kb 15 éves (Yamaha)sima sztereo rádióserősítő a hozzá való hangfalakkal.

Azzal az állításoddal nem feltétlen értek egyet kedves tgolyó, hogy hagyjuk úgy ahogy rögzítették,mert sajnos az esetek nagy részében igenis bele kell nyúlni a stúdió által kikevert munkákba, annyira szörnyű, pocsék munkát végeznek néha és most had ne kelljen felsorolnom a kiadókat, de nagyon neves és elismert is van köztük!A hangszín szabályzásról meg csak annyi, hogy nekem egy hangerő poti van az erőlködőn és az szerintem bőven elég is, semmilyen színezésnek nem vagyok a híve, minden zenének lineárisan kell jól szólnia!Ezt hallgasd meg, ez egy vinyl rip 24bit 96khz rögtön más lesz a véleményed. Patrick Cowley feat. Sylvester - Do You Wanna Funk 1982 Vinyl 24bit-96kHz Remastered<#nyes>
tgolyo
Szia Uram! <#wave>
Természetesen benézek. Én nem csekkolni jöttem ide , csak egy ismerősöm szólt , hogy ha gondolom ugorjak már fel az sg-re , mert újra kezd éledezni a régi fórum.

Zephyr Retiring
Üdv. druszám<#wave>
Remélem bekukkantasz a HQ-ba is.
Toltam oda valamit, amit hallgatni is, csekkolni is kellemes<#nevetes1>
További szépet<#papakacsint>

tgolyo
Sziasztok! hú de régen jártam ezen a fórumon. Látom ismét pörög a topik , aminek természetesen örülök. De kicsit elnézegetve a feltöltéseket azt kell hogy mondjam: az egyik szemem sír a másik nevet (ezt nem kell szó szerint érteni). Én nem akarok senkit sem megbántani semmivel , hisz ez egy zenei fórum , örülünk neki ha sikerül egy-egy ritkaságot beszerezni egy másik fórumtagtól. A régi tagok tudják , ha valami bakelit (vinyl) akkor én ott ráharapok , kíváncsi vagyok hogyan szól. Természetesen nem a sercegésre , pattogásra gondolok. De! ne essünk át a ló túloldalára. Mellékelek 2 db fotót az innen letöltött , egyik fórumtag által megosztott vinyl ripről. Ha ez valóban az aminek írva van (én nem mondom , hogy nem hanglemezről készült!) akkor miért kell ilyen nagy mértékben hozzányúlni? vagy egyáltalán miért kell ennyire elrontani? Hagyjuk úgy , ahogy annó rögzítették. mindenkinek van otthon az erősítőjén hangszínszabályozó és ha kell korrigálni , hát használja azt. Nem kell belenyúlni a digitalizált felvételbe! Remélem senkit sem bántottam meg , mert nem annak szántam.

cucurbia
igen ők is alőadták,nekem az is megfelelne ha jó minőségű,mert az csak egy gyenge mp3-ban van meg.((

Es egy nagyon nagy muzsika amit szinte el is felejtettem!

Costas Tournas - Tora Tora Tora ( Τουρνάς - Τώρα, Τώρα, Τώρα (1984)
szinten egy kedvenc!

Andrea - OO Seven (1986)
Utoljára szerkesztette: studiohits, 2016.10.15. 12:54:45
Én ezt a Jinny & Flamboyants-tól ismertem.

Köszönöm szépen. Ezt az egyvelegüket nem ismertem.
Zephyr Retiring
Ez aztán a cincogás<#nevetes1>
Belehallgattál már a 256-osba?
Akad némi akusztikai különbség...<#wilting>

Szia Allada!

A keresett zene, tessék:

Torias - Ay O Mexico (wav)

<#integet2>

Zephyr Retiring
Üdv.
Hallgatható 256-osban innen viheted 😊
Míg nem lesz jobb<#vigyor>

reynaud
"Jó mixeket csinált"
Igen,van tehetsége hozzá.

Itt néhány meghallgatható és le is tölthető.
Nagyember (BandCamp)
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2016.10.15. 11:57:14

ItaloDisco4Ever !

Még egy italo Disco kedvenc 1984-ből :
Giusy Ravizza - Light (Vocal)
Egy ritkább Italo Disco klasszikus :
Charley - I Cant Love (Female Vocal)