112170
-
Épp most végeztem egy King klasszikussal 
A lemez főmenüje alatt és a végén a stáblistánál
egy egész kellemes kis zene hallható..
Ray Stephens – Cat's Eye (1985)
-
És ha már bekukkantottam, jöjjön egy kis lézer show..
vagy Laserdance...vagy mindkettő együtt
Laserdance - Humanoid Invasion (1986)
-
Ne hülyéskedj már.. neked csak Zef 
Dobtam egy privit egy másik téma kapcsán
-
Regiujzenek #104231 Ez már komoly telepátia. Már jó régen nem jártam itt, de a napokban volt egy erős érzésem, hogy be kellene néznem. Köszönöm Zephyr Retiring a méltatást!
Legutóbb a blogomban Michiel van der Kuy teljes munkásságát mutattam be, amelynek csak egy része a Laserdance, de itt a teljes cikk: Michiel van der Kuy zenék, biográfia, zenei munkásság
-
Simply Red - If You Don't Know Me By Now (1989)
-
Queen - Another One Bites the Dust (1980)
Roberta Flack - Killing me softly with his song (1973)
-
Egy teljesen más téma kapcsán belefutottam egy italo disco kedvelő "kollégába" a neten a minap.
Mivel a szerzői jogokra többször is felhívja a figyelmet, így linkelem az oldalt,
és szemezgessem bárki belőle
aki akar..
Egyébként ha a linkelt blog az ő ötlete volt eredetileg, akkor régebbről ismerős lehet itt is egyeseknek.
Csak úgy eltűnt innen, mintha beleunt volna. Aztán lehet, hogy így is volt.
Mindenesetre a blogjában tegnap épp a Laserdance történetét mesélte el..
Egyébként Eyn nicknéven fut.
Kitartásáért és lelkesedéséért, (és összetett személyiségéért) tőlem jár neki a piros pont
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.05. 16:41:07 -
ItaloMucsacso70 #104227 Nálam mindig az számít ritkaságnak amit még éppen keresek. 
Mint PL ez is.
Fabio Battistelli - Rondo Dance
Semmi különleges nincs benne nekem mégis nagyon tetszik.
Az hogy másnak már megvan az legyen az ő boldogsága, szívből gratula neki.
De azért azon a bizonyos első ötön is voltak olyan zenék bizony amik idáig más kiadványon nem lehetett beszerezni.
Csak a 12" maxi vinyl-n.
Pl: Ventura - Another Time
Joe Car - Dancing Dode
És ebből a szempontból bizony újdonságnak számított a kiadványok között.
Hogy nem csak a lerágott csontok kerültek rá újra amik ugyan jó zenék de 666 más kiadványon is megtalálható már.
Igen túlárazott az Italo-Disco piac de amíg van rá kereslet ez már csak így is marad.
-
Szerintem már az első öt sem volt nagy durranás, amik jók, azok már megvoltak (gondolom sokaknak - "ritkaság"), amik meg nem, azokat már annak idején is kukáztam volna, mert csak idegesítő szarságok. Azok nem véletlen számítanak ritkaságnak manapság, pont azért, mert kivágta minden jóízlésű ember a francba... Ezek a válogatás sorozatok lehúzások a hülyék számára, az egyébként is indokolatlanul túlárazott italo-disco lemezpiacon. -
"Mfn kollégát pedig eddigi "munkássága" alapján, én inkább olyannak látom, aki szívesen megoszt bármit bárkivel anyagi vagy egyéb érdekek nélkül is."
Ezt én is így gondolom. -
Peregjen... 
Lime - Gold Digger (Canadian Remix) 1987 - Vinyl
-
Szinte minden és szinte ingyen 
Bár egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségben..
úgyhogy jobb (lenne) ha csak a wav peregne (vinylről)..nemde?
-
Szerintem ez uaz amire reflektáltam.
Látom, h szigorúan magán vélemény, de pont ezen akadt meg a szemem. Kaposi akinek mindég a legjobb zenék vannak a birtokában, 1 ilyen szinte mezei sorozatra kapja fel a fejét és jeleni ki, h aranyáras ritkaságokról szól.
Látod, már a CB-t is ráteszik valami cd-re.... hol itt a ritkaság? Manapság minden elérhető!
-
De csak azért lepődtél meg, mert nem olvastad előtte a #104182 -t 

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.04. 19:51:22 -
Meglepődöm ismét eme írásodon.
Azt már kiveséztük párszor, h ízlések és ízlések között óriási a különbség és, h valaminek qrv@ magasra verik az árát még attól "szar" zene marad.
Én pl a 3. cd-n azon a 2 hallgatható zenén kívül sem zenében sem árban nem találtam aduászt.
Ahogy ez megszokott volt a 80's ban, 2-3 zene mellett eladnak +10 tölteléket.
Igyunk 1 sört a melegre -
Péntek este van gyerekek!
Holnap estére meg Zef bácsihoz dőlhet a money az ötöslottón..
Mármint ha számításba vehetjük, hogy a hülyéknek van szerencséje
Ergo: ha én nyerek, hülye vagyok
De előtte hallgassunk meg egy ismertebb slágert erről a témáról:
Abba - Money, Money, Money (1976)
És eheti spoileres kedvenc feldolgozásom előadói bár kissé marconák,
attól még meg kell hagyni, ügyes svédek ők is.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Csak egy kicsit keményebbek és hosszabb a hajuk is
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.04. 19:36:24 -
Persze csak tipp, lehet hogy tévedtem.
Mindenesetre engem már akkor sem hozott lázban ez a zene, amikor te mutattad itt.
Úgyhogy engem ne számolj bele
-
ItaloMucsacso70 #104217
Szigorúan magánvélemény az én szemszögemből!!!!!
Nagyon vártam már hogy végre megjelenjen a Various - Italo Disco - The Lost Legends folytatása a 6-10 részig.
De számomra elég nagy csalódás a track lista végigböngészése után.
Míg az első öt valóban a nagy és kedvelt szinte aranyáron beszerezhető ritkaságokról szólt hogy csak az első CD listáját nézzem mint PL: Toys For Boys - Your Body, Your Feeling, Regina - Mira Me, Gatsby - Love Sign, Ghery M. & Ocean D. - Love's Emotions
addig a most megjelent 5 CD-n bizony elvétve találtam olyan ritkaságot ami vagy ne lett volna már meg vagy egyáltalán érdemes lenne a beszerzésre sajnos.
6: Album
06.Ubaldo Missoni - Let Me Be Your Man
09. Xario - Are You Leaving
7.Album
08.Lenatti - She's A Moon ( Csak mert nem is ismerem, nem találtam róla semmit a neten)
8. Album
03. Vinicio - Dance You And Me
9. Album
13. David Wolker - Tell Me What You Want To Know
10. Album
03. David Gray - I Wanna Fly (Only For DJ)
Hát ez nagyon soványka az első 5 CD valóban remek ritkaságaihoz képest.
Nem mondom hogy nincs rajta egy kettő jó zene aminek a gyűjtők majd nem örülnek , de .....
Ha van kedved és időd itt lehet szemezgetni.
Discogs
Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2017.08.04. 14:13:22 -
ItaloMucsacso70 #104216 Úgy látszik te sem értetted meg a Samba üzenetét!
-
studiohits #104215 Kellemes hetveget !
Aril - Ritmo De Cuba (vocal)
http://www7.zippyshare.com/v/lX0Y0fFN/file.html -
Zeff,ha nem volnál,téged ki kéne találni ! 
Ne fáradjon senki a Chris Sunday dallal,már tárgytalan !!! -
Nem vagyok képben kiknek van meg a régi fórumozók közt a lemez,de e hsz megírását követően adva volt a lehetőség egy nagy villantásra,ez nem történt meg,így aztán én elkönyvelem ,csak a szokásos süketelésedként ezt a dolgot.
De megismétlem az én ismeretségi körömben,tényleg van egy lemezgyűjtő akinek meg van a lemez,nem rip.!!! ,a vinyl!
15-20 letöltést saccolnál......jócskán alábecsülőd,pláne hogy amíg erre a CD válogatásra fel nem került,tényleg egy ritka zene volt,meg vinylen az is marad. -
Csak a mosolyodért cserébe leporoltam az öreg Rolandot pár akkord kedvéért..
special dopper dj sample only for reynaud
Elismerem, nem olyan mint az eredeti, de nekem össz-vissz negyed órám jutott rá nem úgy mint az öreg Chris-nek
-
Azokról volt szó, akiknek már régóta meg van..tehát..
Ugyan dobj már Rénónak egy mintát a Hurricane Lady-ből is,
ne kelljen már nekem keresgetnem...ha már sajnálja rá azt a pár koszos pezetát
-
ItaloMucsacso70 #104210 Remélem engem is beleszámoltál az ötbe. ;-) -
Emelem kalapom a memóriád miatt 
Én már a tegnapi ebédre sem emlékszem, nem hogy 2001-re
-
Helló.
Azok az idők itt már elmúltak...mármint, hogy 100 embert érdekelne ez a lent taglalt CB nóta.
Én inkább úgy 15 - 20 tötikét saccolnék, az reálisabb lenne. Kapásból 5 totyiklakót fel tudnék sorolni, akinek ebben vagy egyéb verzióban már rég meg van..
Amúgy voltak itt régebben (talán 5 vagy 6 éve) hasonló kezdeményezések, de aztán érdeklődés híján befulladt.
Mármint a lejelszavazott zip csomagolt wav fájlokról beszélek.
Akkoriban még például zsoltford kolléga is aktív tag volt errefelé...
(Na többek közt például neki is meg van eme becses nóta
)
Mfn kollégát pedig eddigi "munkássága" alapján, én inkább olyannak látom, aki szívesen megoszt bármit bárkivel anyagi vagy egyéb érdekek nélkül is. Aztán majd kijavít, ha tévednék netán..
-
¡Hasta la vista!
-
Madonna kapcsán,teljesen jól írod,valóban folyamatosan képes megújulni.
Elég széles zenei skálán képes jól mozogni.
Egy rövid sztori,anno 2001-ben beugrottam lemezboltos haveromhoz az éppen érkezett lemezcsomagomért,előkapott egy maxit,bedobta a CD lejátszóba,feltolta a hangerőt,és áradozott a zenéről.
Ez volt az,azt meg már tudod hogy tőlem nem áll távol ez a zenei stílus.....
Madonna - What It Feels Like For A Girl (Above & Beyond 12" Club Mix) -
Helló.
Megnéznék egy letöltés számlálót,hányan kattintottak a "download" linkre,nagyjából megsaccolva biztosan 100 közelében volna.
Azt viszont látjuk hányan köszönték meg,az egy a százhoz arány elég durva,egy ilyen zenéért,ami nem netes forrásból való,és nem gagyi ,orosz warez oldalakról levarázsolt,szét equzott felvétel.
Helyedben én az ilyen ritkább zenéket becsomagolnám,levédeném jelszóval,amit az érdeklődőknek privát adnék,de szigorúan csak azoknak akik valamit tesznek is ezért a zenefórumért (egy infó vagy legalább egy zeneajánlat ).
Ha jól látom ugyanezen a lemezen rajt van Chris Sunday - Hurricane Lady,egy rövid sample-t feltohatnál,érdekelne a minőség ahhoz képest ahogy nekem meg van ,hogy szól ezen a lemezen.
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2017.08.03. 14:17:54 -
Zongorázhatnám a különbséget, de másnak ez jobban megy.. 
Für Elise - Richard Clayderman (1979)
De amúgy kinek írta Beethoven a Für Elise-t?
Itt pedig a Für Elise (from Zephyr) hallgatható
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.03. 13:02:30 -
Ez meg csak úgy a magam kedvére.. 
ERUPTION - I Can't Stand The Rain (1978)
-
Ettől a sok diszkótól már lábrázást kapok 
Akkor kergessük most egy kicsit a rókát a Sweet együttessel.
Régi rockmester kollégánk Bigivan tiszteletére:
Sweet - Fox On The Run (1975)
-
Iggy #104201 SZia! Köszönöm szépen. -
mfn #104200 Ma érkezett egy pár cd.Töltsétek
!!!
Claudia Benn - Mister Hasta La Vista
-
Sziasztok!
Nos, példának okáért itt egy ritka (zeneileg nem nagy durranás) 100 eurós maxi: FFUN-Loverboy 12"
-
Tomaj42 #104198 Köszi szépen!!! 
...az elsőt még várom valakitől
-
Abba - Knowing Me, Knowing You (1976)
-
Ismered a mondást: ahány ember, annyi ízlés..
És persze meg ott van még a Zef-feeling. Azaz, amikor egyvalaki szeret sok zenei irányzatot egyszerre
Többé kevésbé hajlok a szóra amit kifejtettél, kiegészítve annyival, hogy nem mindenkinél a pénz mennyisége döntő szempont egy egy zene megvásárlásánál. Vannak még régről komoly italo disco vinyl gyűjtő ismerőseim egyesek több ezer darabszám feletti gyűjteménnyel is rendelkeztek már több, mint 7 éve és a mai napig is megveszik amit akarnak.
Ilyen ez a gyűjtő szenvedély. Nehéz róla leszokni, sokan meg sem teszik soha amíg csak élnek.
Madonna nálam örök kedvenc. Régi és mai zenéit is imádom, nagyon színes a zenei palettája és folyamatosan képes megújulni, ami nem egy hátrány ezen a téren..
Amúgy meg nehogy a szívedre vedd az én véleményem, felőlem vegyen mindenki olyan zenéket és lemezeket, amiket csak akar. Aztán ha olyanra bukkan amit én is csípek, legfeljebb kölcsön kérem fizuig..
Vinyl hangzást sokszor és sokakkal megvitattuk már itt, ebben is nagyjából egyet értünk.
Persze a technó kifejlesztése óta eltelt jó néhány évtized, mostanra már felveszi a hangzással a versenyt egynémely gyári! DTS kódolású lemez is. Azért gyárit írok, mert azokat ugyanúgy sávonként a hangstúdiókban keverik ki mint a sztereó hangképet, csak ott ugye eleve adott a több irányból érkező hangszerek hangja, amit a sztereó nem tud.
Az is igaz, hogy ez csak a zenekedvelőknek lehet fontosabb opció, hiszen aki a 80-as évek egykori italo disco slágereit gyűjti, ott ugye eleve csak a sztereó opció marad talonban, ahogy rögzítették.
Visszatérve kicsit Madonnára, ő nem szarozik sokat, lazán kidobja gyári 5.1 DTS-ben a koncertjeit, amit előbb vagy utóbb a stúdió LP-k is követnek majd.
A sztereó ettől függetlenül még hosszú hosszú ideig jelen marad a zenei élet placcán, hiszen ez is mint sok minden egyéb az életben: elsősorban üzlet. Aminek igen jó piaca van még manapság is..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.01. 18:38:25 -
Korrekt válasz!
Helyes döntés hogy saját véleményemként fogadod el az általam leírtakat.
2-3 verzióval kiadott maxik esetében is fenntartom a véleményem,akinek van rá anyagi kerete és lángol benne némi lemezgyűjtő szenvedély,nem esik semmilyen szélsőséges túlzásba ha egy-egy lemezért hajlandó fizetni akár több tízezer forintot,s ezt az állításom tovább erősíti az a tény hogy hosszú listát lehetne összeírni azon italo-euro disco zenékből melyek vinyl válogatás kiadványokon,de még CD válogatásokon sem elérhetőek,utóbbi formátumban mostanság éppen azon munkálkodnak hogy ezeket pótolják,de a minőség azokon a CD lemezeken,nem egy vinyl hangzás minőség,és most még finoman kritizáltam.
Egyébként én alig több mint 3 éve gyűjtők vinylt (vannak nálam a témában sokkal tapasztaltabbak itt a fórumon szép számmal!)de volt már korábban egy néhány éves korszak amikor egy DJ team tagja voltam,a kezemben olyan lemezek fordultak meg mint pld. Philip – Dream Of Me , Mc. Brian – Loving You Forever ,ezek beszerezhetők CD-n is,de.....az a hangzás verhetetlen ahogy a vinylen szólnak ezek a felvételek.
Azokon a CD kiadványokon hiányzik az a dinamika ami viszont a vinylen hallható.
Mindezek ellenére én anno bizonyos kényelmi :) szempontokat is figyelembe véve a CD gyűjtést választottam.
Mostanra amikor több időm jut zenehallgatásra,talán sajnálom,bár nagyjából a 90s évek közepéig kiadott CD-k nem problémásak ,tudod a (loudness war jelenség) !
Madonna : pontosan Like A Player a vízválasztó albuma nálam,ezt már én nem díjaztam.a korábbi soralbumain sok jó zene van,ezek közt jó néhányat játszottak a hazai klubokban is.