A 70-es és 80-as stb. évek zenéi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondjuk én csak innen nézem, mert nem bírom a buszt<#wow3>#wow3>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.01.12. 09:15:21
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Te a fizikai lemezgyűjtést favorizálod, mint egyedüli érték, én meg a zene hallgatását.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Van normális sztereó hangrendszerem amin csak CDDA-t hallgatok, van egy másik, amire csak a pörgetőt kötöttem, van egy harmadik ami már a HD hangformátumokkal is röhögve megbirkózik legyen az akár WAV, akár FLAC vagy épp DTS.
Minden formátum másként tud szólni. Aki hallja a CDDA és a vinyl közti különbséget, az hallani fogja a CDDA és HD vagy DTS közt is, aki meg nem, annak felesleges ezen rágódnia.
Mint említettem, én elsősorban zenehallgató vagyok, aki amit lehet beszerez vinylről, és ha van értelme rögzít 96/24-en saját magának pontosan azért, hogy ne legyen hallható különbség az eredet hangzás és a digitális rip között.
Nyilván ha valami csak CDDA-n jelent meg, ez a művelet felesleges.
Mint láthattad, idén van 9.éve, hogy beregiztem ide.
Nekem már akkor is voltak fizikai lemez gyűjtő ismerőseim, akiknek csak az előadót kellett megneveznem és már sorolták is, hogy mi van meg és mit kell még pótolni (elsősorban a 80-as évekből)..
Nincs 3000 eredeti fizikai hanghordozóm, de nem is lesz, nekem felesleges is.
Van viszont a zenehallgatáshoz tökéletes hangrendszerem<#vigyor>#vigyor>
Azzal sem értek egyet, hogy nincs beszerezhetetlen lemez, vagy felvétel.
Ha időt és pénzt szánsz rá, akkor minden megoldható. Ha nem szánsz rá, akkor valóban nincs.
Musachy fórumtársra meg ne alapozzál. Próbál keveset nyilatkozni, hogy ne tűnjön hülyének,
pedig okos, csak nincs önbizalma...
..vagy csak öregszik és mi egyre kevésbé tudunk újat mondani neki..<#nyes>#nyes>
Aki vágta a hsz-em rejtett mondanivalóját az Musachy fórumtárs volt! <#eljen>#eljen> <#taps>#taps>
Másoktól meg kaptam ,gondolom jó szándékkal kioktatást a nemzetközi shipping árakról,felesleges volt,tisztában vagyok ezen szolgáltatások tarifáival,de nincs semmi harag.
Azt azért megjegyzem ,nekem hosszú évek óta ,egy budapesti DJ barátom az első számú lemezbeszerzőm,járja a kontinenst,és a listámon lévő lemezeket a megvásárlás ,beszerzést követően, egyeztetés után ,amikor darabra annyi összejön egy nagyobb csomagban küldi.
Lehet így is csinálni.
Természetesen nincs az a lemezgyűjtő aki minden korongot megtud vásárolni, amit birtokolni szeretne,ennek több oka is lehet,az anyagiak mellett pld. hogy a keresett lemez nem beszerezhető!
Véleményem szerint nem is szükséges az hogy valaki mindent összevásároljon egy kedvelt zenei stíluson belül sem,szelektálva a legjobb korongok közt,valahogy így érdemes neki állni lemezt gyűjteni!
ItaloDisco4Ever !
Feketelábú Indián (12"😉
Martin Stevens - Love Is In The Air
imo :) science fiction is science fact
Rénót majd idővel felvilágosíthatnád, hogy az eredeti zenék gyűjtésére nem csak a vásárlás és a warez létezik...
amiről vagy nem tud, vagy amiből ő kimaradt valamiért...
Na léptem. Fruzsit üdvözlöm ha összefuttok<#wink>#wink> és Zénó meg kereshet, a héten már leszek<#nyes>#nyes>
<#wave>#wave>
.. hiába mondom, hogy inkább ne! <#hehe>#hehe>
És akkor ennyi tréfa után hallgassunk egy jó kis zenét 1987-ből, mondjuk...
egy "Love The Money Mix" verzióban<#nyes>#nyes>
Ami meg helyesen persze creator lenne, de hát mégsem az<#hehe>#hehe>
Viszont igazad van, hogy elég félreérthető így módosítottam a kedvedért a profilom eme részét<#nevetes1>#nevetes1>
Voltam egy ideig, de már nem vagyok milliomos és többé már nem is akarok az lenni.
Viszont: ha véletlenül megint azzá válnék önhibámon kívül (néha megtréfál az élet) akkor már a profilomban helyes angolsággal a "millionaire" fog szerepelni...egy rövid ideig..
Nem sokáig, mert csak kevesen ismerik azokat a keserédes pillanatokat, amikor megtalál még a 20 éve nem látott rokonod is, hogy
"csak ennyit meg csak erre köll kőőcsönny, de hónap megadom! Ösmertem azapáádat: dörék embőőr vót! "
Persze a fater még él, vidáman sörözik valahol és közben meg nem is tud róla hogy egy hős mások szemében<#nyes>#nyes>
Hidd el, jobb ha megvan minden amire vágysz, de nincs több.
Zsugori vagyok, nem tagadom, de amit meg akarok venni azt megveszem.
A baj az, hogy sokkal, sokkal több (és még annál is több) zene tetszik, aminek ha csak a felét venném meg (és nem kapnám kölcsön) meghallgatni eredetiben, arra a világ össze pénze is kevés lenne...
Igaz, ennek gyökeresen ellentmond az, hogy a legdrágább lemezem többe került nekem,
mint egy komplett hifitorony ára hangfalastól, de ez van. Kellett és kész<#eplus2>#eplus2>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.01.11. 10:27:17
Digital Game - I'm Your Boogie Man
Úgy egyébként pld. a new-italo korongok általánosságban 20-50 € körüli áron beszerezhetők + shipping.
Aki lemezt gyűjt annak zsebébe kell nyúlni ,ezzel semmi újat nem mondok,akinek meg nincs rá anyagi kerete,annak marad a warezolgatás.
Mindenki döntsön igénye és anyagi lehetősége szerint,de a fizikális korong az ami igazi értéket képvisel.
ItaloDisco4Ever !
imo :) science fiction is science fact
Mellék-mellék-melléktevékenységként lemezbeszerzésekkel is foglalkozom és elég nehéz mindig elmagyarázni a magyar vevőnek,hogy az a lemez amit ő 1-2 euróért lát a neten az miért kerül minimum 5-6000 ft-ba mire átveheti.És ha leirom neki,hogy az 1-2 euros lemeznek a postája európábol 6-13 euro,amerikábol pedig kb 22-24 dollár,akkor totál meg van lepődve,mondván,hogy azt nem gondolta hogy neki kell kifizetnie.Csak tudnám,hogy akkor kinek???
Ennyit az olcsó lemezekről.
Néhány forintért akár új, illetve újszerű állapotban beszerezheted a lemezt,pld. :
Magazine 60 – Rendez-Vous Sur La Costa Del Sol
Startolj rá,nekem nincs meg,mert nem tetszik a dal.
ItaloDisco4Ever !
Clipclub - Give It To Me (No More Tears)
http://www64.zippyshare.com/v/Kz78axuZ/file.html
Utoljára szerkesztette: mfn, 2017.01.09. 19:14:47
Magazine 60 - Florida Mix
Change - The End
Steve Allen - Message Of Love
Egy gyermekkori nagy kedvenc; Francoise Hardy 68-as slágere (kicsit felturbózva) Jimmy Somerville és June Miles Kingston előadásában;
Comment Te Dire Adieu (Commercial Mix)
de ha a kezedbe akadna egy eredeti Magazine 60 maxi ezzel a Rendez Vouz...dallal,
azt hozzám vághatnád míg berippelem<#hehe>#hehe>
Már megijedtem, hogy arról a magyar Mister X-ről beszélsz, akik a kecskeméti Sikk popbandából avanzsáltak rockzenekarrá és csak 25 év után adták ki első nagylemezüket vinylen.
Na az (még ha rocklemez is) ritkaság hiszen csupán 333 db-ot nyomtak belőle..
Ha jók az infóim<#nevetes1>#nevetes1>

Sőt maga a stílus is nagyon népszerű volt Franciaországban,nagyon sok dal került fel a hivatalos eladási listákra!
Az én két abszolút favoritom : Monte Kristo ,Débuit De Soirée.
Egyébként ha valaki neki állna kigyűjteni a francia érdekeltségű disco formációkat,előadókat,meglepően nagy számban találna.
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2017.01.08. 18:03:45
ItaloDisco4Ever !
https://www.discogs.com/Mister-X-Its-OK/master/248645
a 91-es Round Here az tuti olasz nyomás...melyik jelent meg spanyolba?
Az It's O.K. talán?
Bár én arra gondoltam, hogy a Magazine 60 az francia banda volt..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.01.08. 17:56:12
Ki tudja: talán a csillagok is kedvezően álltak akkoriban<#nyes>#nyes>
Ami meglepő lehet még, az az, hogy még a franciák is nagyot alkottak abban az évben.
Szerintem elég csak a Magazine 60-at említenem...vagy nem?<#vigyor>#vigyor>
Vagy mindenképpen<#eplus2>#eplus2>
Lee Patterson & Friends - Karibik Nights (YT videó)
ItaloDisco4Ever !
David Dean - Bye Bye Baby Goodbye
ItaloDisco4Ever !
Resonance - O.K. Chicago
Eddie Holman - This Will Be A Night To Remember
Tim Buckley, a Song To The Siren c. számát már 1968-ban bemutatta a Monkees TV Show-ban,
de csak 1970-ben jelenhetett meg a Starsailor c. albumon...
Ezt a dalt 2013-ban a This Mortal Coil is feldolgozta...(spoiler alatt)
Kinek a pap, kinek a papné..<#nemtudom>#nemtudom>
Sőt vannak olyanok is, akik ezt az Ugly Kid verziót hiszik eredetinek<#falbav>#falbav>
Egy druszámat is most világosítottam fel, hogy téved..<#vigyor>#vigyor>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.01.08. 12:51:27