112171

xnl87ky5.jpg

free counters

• Zephyr Retiring
    És ha már felemlítettem spoiler alatt, hallgassuk is meg az említett 2013-as pörgetőn
    a Desireless 1989-es François albumáról is ismert Voyage, Voyage slágert...oroszul

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.11.13. 07:49:06
  • Zephyr Retiring
    Az alapkérdés pontosan az volt (idézem): " Milyen cuccal digizted be? "
    És pont ez a lényeg. Egyébként sem szoktam sosem rád hallgatni, ezt te is tudod
  • Zephyr Retiring
    2013-ban..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    .. a ProJect már piacra dobott Elemental néven egy USB kimenettel is rendelkező pörgetőt. Tehát ez a technika már a high end világban is felbukkant. Az egyetlen gond, csupán az ára volt. Fogalmazzunk úgy, Pistike a minimálbéréből nem tudott ilyen szerkentyűt venni.
    Ennek hiányában, maradnak a klasszikus módszerek vinyl digitalizálásra:

A) lemez + hangszedő + bármilyen phono erősítő + alaplapi kínai integrált hangkari + szoftver = lossless wav.

vagy..
    B) lemez + hangszedő + önálló phono erősítő + külső HD félprofi/profi hangkari + szoftver = (akár HD) lossless wav is.

De azért nem árt lecsekkolni a
    C) lemez + hangszedő + audiophlie interfész + szoftver = már akár audiophile lossless wav is
    szegmenst is.

Talán nem lesz semmivel sem jobb, C) mint A). Igen, meglehet. De mivel C)-t sem te, sem én eddig nem csekkoltuk még,
    így ezen legutóbbi kijelentésed se nem megalapozott, se nem tény még, legfeljebb előrelátó lehet.
    Utóbbi is csak akkor, ha feleslegesen használta a neves német cég az audiophile jelzőt egyébként meglepően OLCSÓ terméke mellé

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.11.13. 07:31:54
  • Rozoga1
    Talán az kiküszöböli az ilyesfajta "hibákat"..' (Hát nem fogja) '
  • amaximus
    mondtam, hogy ne szakértsd túl. nem az volt az alapkérdés,amiről zeffzagyválgatsz itt.
    ha rám hallgatsz,a zenélgetésen kívül mást nem is teszel, de hát te mindig csak haladni és haladni akarsz, mint akit kergetnek, hol a korral, hol meg alkohollal, aztán lesz itt belőle mindenféle szépség vagy csúnyaság, de nem zenélés.
  • Rozoga1
    És az mit érdemel aki zöldségeket beszél?
  • Zephyr Retiring
    Pink Project ‎- Disco Project (1982)

..és így dől le a fal a rock és a diszkó között..
  • Zephyr Retiring
    Legalábbis szerinted. Én szeretek minden lehetőséget megragadni és kipróbálni..

Egy dolog az adott hardver, és egy másik a hozzá használható profi szoftver.
    És ha ehhez még azt is hozzávesszük, hogy egy olyan cég termékéről beszélünk, aki amúgy is nagy név már a hangtechnikai szakmában, akkor én azt mondom mindenképp érdemes egy próbát tenni vele.
    Legfeljebb nem történik semmi extra...

Én azért figyeltem fel erre az interfészre, mert integrálva lett bele egy phono előerősítő is, így felesleges a lemezjátszó és a laptop közé még egy plusz phono erősítőt (vagy phono-s erősítőt) tenni, ami plusz zajt generálhat. (Ez ugye meg pont egy olyan opció, amit a profi hangkarik sem igen tudnak.) Ez usb-ről kapja a tápot, és oda is löki vissza a hangot, amit rögzítés előtt 192/24-en feldolgoz.
    Aztán, hogy elég e cd audio minőségben elmenteni vagy sem, az más kérdés.
    Nem túlszakértek, csak igyekszem haladni korunk technikai lehetőségeivel.
    Egyéb kérdés, vagy zenélhetünk végre?
  • amaximus
    nem mindegy? a lényegen nem változtat,.
    20 kHzig a leggagyibb cumó is képes frekvenciát rögzíteni, itt egyértelmű a gond, nem lossless volt a forrás.
    ezt nem kell túlszakértened zeff szaki.

neked meg mihez kell audiofülnek hívott külső egység? amikor az eddig felvonultatott gyerekjáték herkentyűiddel nem is tudnád kihasználni. vagy csak el akarsz majd dicsekedni vele?
  • mfn

Ago - Miracles
    The Invincible Limit - Oxydize
    Goombay Dance Band - Rain (US Maxi Version)
    Vanelle - Doctor For Your Heart
  • Zephyr Retiring
    Milyen cuccal digizted be? Alaplapi integrált? Külső félprofi vagy profibb hangkari?
    Esetleg valami más?
    Én épp most várok egy (a gyártó szerint) audiophile külső egységet, amit kifejezetten vinyl lemez digizéshez fejlesztettek ki.
    Amint lecsekkoltam mit tud (a hangkártyákhoz képest), dobok róla egy részletesebb tesztet valahová, ahol nincs "útban"
    Talán az kiküszöböli az ilyesfajta "hibákat"..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.11.12. 19:04:43
  • amaximus
    nem tudom, hogy ez az első hasonló eset az ilyen kisszériás egy(2)személyes kiadótól, de ha jól sejtem,nem.
    sokat nem tudsz tenni,legközelebb megvárod valakitől a lecsekkolt infót, és csak utána rendelsz vagy nem rendelsz.
    nyilván technikailag nem ért hozzá és mással csináltatja a gyártást is, neki ezt a hangfájlt küldte el az előadó, a vinlyre előkészítő sem foglalkozott vele, rárakta,ahogy kapta, a kiadó meg csak értékesít és számolja a befolyt aprópénzt. sajnos ezek ebben a szegmensben így működnek.
  • ItaloMucsacso70
    Már a szent és sérthetetlennek hitt minőségben sem lehet bízni.
    Mit érdemel az a bűnös ( kiadó ) aki a kiadványán elkövet a vásárlóval szembe egy ilyen dolgot!
  • Zephyr Retiring
    Ügyesek a gyerekek
  • johnlennon
    Sziasztok! FunkyTown kicsit másképp :-)

• Zephyr Retiring
    Ezek után hallani akarom milyen az a zene, amihez ragaszkodsz bakeliton :)
    Pár példát, ha lehetne..
  • cucurbia
    Hát igen.Rádiokban igy is leadható,nekem annyira nem is tetszik ez a zene,hogy odáig legyek érte,és ragaszkodjak a bakelithez a kezemben.A cd meg szol ahogy szol,lelke rajta akik igy legyártják,hogy a spektrum felső tartománya hiányos.
  • Zephyr Retiring
    Lehet benne valami.
    Akkor marad a hallgatás..vagy a zenehallgatás, már akinek :)
  • cucurbia
    O persze hogy aztán fikázzanak:))
  • Zephyr Retiring
    Akkor esetleg dobd be a közösbe.
    Aztán majd eldöntik, eredeti e vagy sem, akik akarják. Vagy akit ez érdekel..és ha már annyira dobálózni lesz kedved, bedobhatod azt a japán cd-s változatot is..hátha csak a füled csapott be :)
  • cucurbia
    Hááát amit kaptam anno egy cd-n másolva,azt most meghallgatva,és frekizve nagyon gyanus hogy mp3.
    Van egy cd-s változat is,japán nyomásu,de annak a spektruma sem tetszik nekem,és furán is szol a fülemnek,igy ezért mondtam,hogy valamiért mindkettő gyanus:((((
  • reynaud #104656
    ... jó zenei alapok,és nem csak ennyi !

Igen,abban a bizonyos korszakban amikor ez a dal is készült ezres nagyságrendű megjelenésekről beszélhetünk,melyeknek a dallamvezetése hasonló volt,ami ezt a dalt a többi fölé emeli a jó zenei alap mellett, a kitűnő vokál és háttér vokál ,utóbbit az italo-disco berkeiben nagy elismerésnek örvendő,kiváló énekesnő Clara Moroni-tól halljuk a dalban.
    Valamiért engem ez a dal hallgatás közben megfog és 6 percig magával sodor.

Ez a dal függetlenül attól hogy neten elérhető avagy nem,(remélem nem!),egyáltalán nem ritkaság!
    A ritkaságokkal kapcsolatban talán már tőlem is olvashattál olyan megállapítást,hogy a minőségi zene és a ritkább korongokon hallható zenék,nagy arányban,nem járnak kéz a kézben,azok nagy általánosságban azért ritkaságok mert a megjelenés idején a lőtéri kutya sem figyelt fel rájuk.

P.S. : Azért egy italo-disco stílusú daltól ne várj eget verő zenei színvonalat,a stílus sajátossága az egyszerű ,könnyed,dallamos synth alap,ha azt egy ilyen jó vokállal megspékelve dobják fel,akkor beszélhetünk a maga stílusában kiemelkedő produkcióról,pont mint e dal esetében.
    fullamaxszubjektív gondolatod tiszteletben tartva ,nem osztom a véleményed!
    Hallanod kéne jó minőségben!!! ugorj át hozzám ha teheted ,és lejátszom neked !
  • amaximus
    jó zenei alapok, és ennyi
    de számomra az ilyen és hasonló 'spagettidiszkó' nem különösen elvarázsoló dallammal sajnos csak egy közepes produktum, nem véletlen nem bukkan fel sűrűn semmin. több ezer ilyen volt a korszakban. wind vagy musachy is megerősítheti, nem is tudom már,kitől olvastam régebben, hogy ami ritka vagy még ritkább,az nem azért az,mert olyan jó volt.
    tudom, kivételek mindig vannak, sokat ismerek én is, de szerintem ez pont nem az. de ez tényleg csak fullamaxszubjektív gondolat

• reynaud #104654
    Hoztam egy jó zenét is....gyakran hallgatom,nem a videóban hallható minőségben,azért bocsánat!

• reynaud #104653
    ... ha netes lófütty akkor nem játszik,ha a te kijátszásod lenne az eredeti korongról az igen!
    Köszönöm szépen a segítő szándékod!
  • reynaud #104652
    Ha van a 80s évekből disco zene amit érdemes volna restaurálni,akkor az ez a dal!

A zenei alap ötletes,dallamos,a vokál is jó színvonalú ,kellemes,még is őszeségében egy nyálhenger járja át az egész dalt,aminek betetőzése a 2.54 min.-tól az a borzalmas rámondó szöveg,ami aztán végképp agyoncsapja az egész produkciót!
    Ennek mellőzésével csak az énekes vokál rész felhasználásával,az eredeti dallamok alapjait modernebb synth alapra helyezve,egy tehetséges zenész,ebből nagyon jó remixet csinálhatna.

A másik észrevételem a kislemez beárazásával kapcsolatos.
    Aki tapasztalattal bír a vinyl bizniszben,ugyan árulja már el nekem mi kerül ebben a középszerű zenében 650 €-ba? a (B) oldal zenei színvonala minősíthetetlen,ilyet egy kezdő zenész pár perc alatt összecsap!
    Ebből 20 vagy 50 példányt nyomtak piacra vagy ??? .... tényleg nem értem.

Egyébként pedig,kedves Tgolyó gratulálok a lemezhez,és a kritikám nem a személyed ellen szól,hanem a zenének!
  • ItaloMucsacso70
    Majd 5 éve ismertettem meg a youtube hallgatókat a B oldalával!

Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2017.11.11. 08:56:26
  • ItaloMucsacso70
    Pár éve már a kedvencem.
    Gratula Zoli!
    Most nagyon irigy lennék ha.....
    A többit már tudod.
  • Zephyr Retiring
    Lehetetlent ne remélj. Érd be annyival ami várható lesz 70 éves korodra..
    Én csak 30 után lettem SG sztár, tehát erről a 15 évesen sztárságról nem nyilatkozhatom :D
    Az exclusiv SG szülcsinapcsi ajándékom viszont majd kárpótol idővel emiatt..

Azt sutyorogják a verebek, hogy egy 80-as évekbeli ritka és szép SG-1 jön majd a gyűjteményembe..persze én még nem tudok semmiről sem.. ;)
  • Zephyr Retiring
    ...öö..mp3 változat? Mert az tényleg tuti nem :D
  • cucurbia
    igen.
  • tgolyo
    Szép estét mindenkinek. Kicsit beugrottam a fórumra körülnézni.
  • reynaud #104645
    Teen Rock - Make Up Your Mind ?
  • cucurbia
    Csak olyan változat van,ami neked tuti nem tetszene,igy nem is jeleztem.
  • reynaud #104643
    ( Ian Lex - Just Over Time ) az egy nagyon jó zene,nagy kár hogy nem a hosszú verzió!
    Nekem sajnos nincsenek ilyen jó zenéim,a youtube-on hallgatom ezeket,és csak sóvárgok hogy egyszer talán nekem is lesznek olyan jó lemezeim mint itt sokatoknak,bár látom a "Teen Rock - Make Up Your Mind" kifogott a lemezgyűjtő csapaton!

Maradva a 90s évek remek italo-disco zenéinél,a korszak szerintem egyik legjobb produkciója,a vokált az a Luigi Raimondi énekli,aki a 80s években az Aleph formáció tagja volt (puskáztam a discogs-ról az infót!)!
    Sajnos nekem ez sincs meg,de legalább a videómegosztón lehetőségem van meghallgatni.
    A betyárját,ezt még maxi CD-n is kiadták Japánban.

Szóval ..... Chester és a Right Time

• amaximus
    hú de rég hallottam ezt, de 50 évvel később sem rossz ,
    majd én is szeretnék 70 közelében így virítani, igaz őt már vagy 2x felvarrták,de akkor is.

14-15 évesen világsztrának lenni,nem lehetett olyan rossz.
    Utoljára szerkesztette: amaximus, 2017.11.08. 15:28:12
  • Zephyr Retiring
    Oké, megbocsátok
    És átadom mfn-nek a háládat ha összefutnánk netán valamikor...
  • rexyke
    Köszi szépen. Remek lemezek. Ez mind-mind MFN-nek szólt. Bocs!
  • rexyke
    Köszi szépen. Remek lemezek.
  • Zephyr Retiring
    Jaj gyerekek, ha én nem nézek be 3 napig, akkor ti sem?
    Nyissunk ma délután egy kis nosztalgiával..

"Little" Peggy March - I Will Follow Him (1963)

Aztán pedig jöhet is az 50. évfordulóra kiadott verzió is akár

Peggy March - I Will Follow Him (50th Anniversary Recording) 2013

Akkor hány éves is most az öreglány?..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.11.08. 13:19:10