A 70-es és 80-as stb. évek zenéi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha valaki lefotózza, megnézheted.
imo :) science fiction is science fact
Érdekes hogy ebből a CD lemezből,jelenleg a discogs -on (Color) mindössze 4 db van kínálatban és francia,német,svéd gyűjtő birtokában is van belőle!
Na igen,az egyik legnagyobb slágerük is,hangszerelésben + vokál ,abszolút világszínvonal.
Az a haknis szintű feldolgozás amit a kereskedelmi rádiókban agyonjátszanak,az eredeti nyomába sem ér!
Sok minden a zenekarról : itt !
A lemezt így fotózva nem találom a neten,7 napig szemlélhetitek 😊 !
ItaloDisco4Ever !
CD-n a vol.5 résszel adták ki!
ItaloDisco4Ever !
7-estől felfelé nekem nem tetszenek, talán csak a felhasznált zenék miatt, talán más oka van nem tudom.
Első 6-ot beszerezhettem volna vinylen is (karcmentesen), de egykori szomszédom
egy nap becsöngetett hozzám és szólt, hogy hozott párat közülük kölcsön vinylen (1 - 7-ig)..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
..kellettek<#nevetes1>#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.04. 11:43:14
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Cinderella mint disco továbbra sem mond nekem semmit, de ettől még lehet jó zene..tudod jól, ez amúgy is csak ízlés kérdése.
Van viszont Cinderella nagy lemezem '88-ból nekem is, igaz más stílusban..<#nyes>#nyes>
Cinderella - The Last Mile (1988)
<#vigyor>#vigyor>
A vol.6 legendás,szerintem minden 80s italo mixet alapul véve a legjobb.
Anno a vidéki fényparkettes videó disco klubokban is játszották rendszeresen a lemezlovasok ..... magnókazettáról 😊 !
ItaloDisco4Ever !
Egyesével beszerezni a kedvenc zenéket nem agyonjátszott azaz jó állapotú korongokon,nehéz sport!
Nem mintha kételkednék,csak úgy megnézném azokat a lemezeket fotón is ,valóban szuper zenék !
ItaloDisco4Ever !
ItaloDisco4Ever !
Persze a vinyl minőséget nem éri el,viszont nincs sercegés,kattogás s egyéb vinyl zajok,amik a leharcolt agyonhasznált bakelit lemezek jellemzői,s mely jelenség számomra nagyon zavaró!
Kisebb vagyon ezeket új,illetve közel új állapotú vinyleken beszerezni,én megelégszem a CD minőséggel.
Anno ezt a formátumot választottam gyűjteni,nem fért bele a feszes,elfoglalt mindennapjaimba a vinyl lemezekkel való ("10-20 percenként felugrálok lemezt cserélni" akció! ) ...ez elsősorban disc jockey-nak való szórakozás! <#nevetes1>#nevetes1>
Én azokat a zenéket vásárolgatom vinylen melyek csak azon elérhetők,ezek brutál áron cserélnek gazdát,maga az italodisco stílus ahogy azt Musachy is bölcsen megjegyezte nemrég,túlárazott a piacon vinylen!
Egy ilyen lemezt 1992-ben szerezni még nem volt egyszerű dolog,nem volt internet,kattintok párat és megvásárolom,rosszabb esetben letölt opció,fals lossless-ben ruszki warezéknál! <#hehe>#hehe> <#vigyor2>#vigyor2> <#vigyor3>#vigyor3>
Itt van még egy válogatás jobbra,klassz zenékkel.
30 Italo Dance Classics
Ettől a mai napig hidegrázást kapok,jó értelemben,óriási zene!
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2017.10.02. 19:15:57
ItaloDisco4Ever !
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2017.10.02. 17:51:23
imo :) science fiction is science fact
Ahogy nézem, cd1 - 4.track és cd2 - 11.track kivételével az összes zene meg van nekem is erről a dupla lemezről, sőt magam is szoktam őket néhanap hallgatni 😊
Tehát annyira azért nem is különbözik a zenei ízlésünk. Csak nekem talán szélesebb a palettám 😛
Ami a "hiányzó" két zenét illeti, azt nem állítom biztosra, hogy azok sincsenek meg, csak most nem tűnnek ismerősnek ennyi alapján. (tudom, yt a barátod, csak most akad más dolgom is)..
Persze arról is lehetne diskurálni, hogy akkor elég e ezekből a zenékből a cd minőség, vagy inkább szerezze e be az emberfia vinyleken (mondjuk nekem ezek közül elég sok meg van vinyleken is, és tény, hogy baromi jól szólnak..) csak hát az a helyzet, hogy ez a téma (hangminőség kérdése) már engem is egyre kevésbé érdekel..
Pedig valaha... 😄
ItaloDisco4Ever !
Egészen biztos lehetsz benne,ha általam érdekesnek talált témában olyat írsz ami az én véleményemmel ellenkező,a jövőben is számíthatsz rá ,helyére igazítom! <#nevetes1>#nevetes1>
Amúgy ritka pillanat hogy mi valamiben egyetértsünk,s miután a korábbi állításod már át is húztad,ebben sem vagyunk egy hullámhosszra hangolva.
Duran Duran : 1993-ból (Come Undone + Ordinary World) a favorit nálam,ezek sokkal igényesebb muzsikák mint amit a 80s években játszottak! (szerintem!)
Kérded miket hallgatok mostanság,fotókkal válaszolok!
Cusco – Water Stories
Laid Back – ...Keep Smiling
Miquel Brown – So Many Men So Little Time
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2017.10.01. 17:45:52
ItaloDisco4Ever !
Köszönet érte mfn kollegának!!!
<#taps>#taps>
A mai pelenkások persze nem tudhatják, de anno a Flash Gordonhoz is jó zenét csináltak.
Ezen már jobban érződik a Queen zenei vonala..
Queen - Flash (1980)
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.09.29. 12:31:15
Csak neked mutatom! <#nyes>#nyes>
Ha kijön lemezen, majd visszatérünk rá..
Most nem igazán érek rá keresgélni. <#shakehead>#shakehead>
Az engedélyeddel innen már viszem is egy másik totyikba "példaként".
Te is be szoktál oda nézni, csak azért szólok<#wave>#wave>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.09.29. 09:05:22
A fene sem kért rá, hogy egyet érts velem<#hehe>#hehe>
Képzeld el, ha innentől puszipajtások lennénk, a kutya sem lenne kíváncsi többé az enyelgésünkre<#eplus2>#eplus2>
Hozd csak szépen önmagadat és a régi formádat, azt szereti a nép:
"Zef, hagyjuk mán ezt!"
"Zef, mán megin' hülyeségeket beszélsz!"
Illetve az örök kedvencemet:
"Zef, ebből a katyvaszból amit most összehordtál, egy mukkot sem értettem.."<#nyes>#nyes>
Ha most én elkezdeném neked ecsetelgetni, hogy mi minden az, amit még keresek vagy meg szeretnék venni lemezen,
jövő karácsonykor is a hsz.-em olvasnád<#nevetes1>#nevetes1>
Beszélj (írj) inkább azon zenékről (persze az adott évjáratok közül) amiket szívesen hallgatsz mostanság.
Egész jó beszélgetés kerekedhetne ki is belőle. Tudok is egy jó példát.
Például ma reggel leemeltem a polcról csak úgy találomra egy lemezt. Ő volt az:
Na erre a lemezre például Italomucsácsó kolléga mondhatná, hogy:
"Zef, elmész te a jó bü..... Tudod te, hány órán át kerestem én neked ezt a The Wild Boys zenét?"
Mire én: bocsi. Elfelejtettem, hogy ez is meg van már<#vigyor>#vigyor>
Jut eszembe: mielőtt kapom a letolásokat arról, hogy hogy néz ki ez a lemezborító, hajszálakkal és szakadásfoltokkal tarkítva,
gyorsan elmondanám, hogy ez biza gyárilag ilyen, azok a "foltok" és oda nem illő részek csak egy fotó emlékei..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.09.29. 08:58:38
Én még csak keresem ezt , de majd meglesz!
Gratula a gyűjteményhez, szép!!!
<#awink>#awink><#love12>#love12>
Igen az a fontos hogy amire igazán szükségünk van,az meglegyen!
Nem feltétlenül muszáj minden selejt,kukába való szemetet összegyűjteni,csak azért mert mondjuk italo-disco stílus.
Nemrég valaki azt írta .... manapság minden beszerezhető.
Ez majdnem igaz,de azért akadnak kivételek.
Az én wanted listámon alig több mint tíz dal van,minden egyéb amire szükségem van,birtokolom.
A három top,amit körözök :
Max Coveri – Like A Summer Rain
C.C. Motiff – Give Me Your Love
Danny – Don't You Know
na jó +1 😊 Girly – Trouble
Majd elfelejtettem : van néhány ismerősöm akik tényleg elképesztő lemezgyűjteménnyel rendelkeznek,ezek nekik sincsenek meg!
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2017.09.26. 19:18:38
ItaloDisco4Ever !
Akkor most hogyan tovább?<#hehe>#hehe>
Az én kereső listámon is van pár száz nóta ami még beszerzésre vár.
De ez egy ilyen "sport".<#wave>#wave>
Mert szerintem nincs.
Ezért nem is mehet.
Capt' And The Navigators - Area
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
emlekszel en is kertem toled valamit privatba es azota is jon....
Costanza - Fantasy ,Vinyl 12 (1984)(Telescope Records Canada)
01 Fantasy
02 Fantasy (Acapella) - Fusion (Instrumental)
03. Fusion (Instrumental)
Scott Allen - Papa Oom Mow Mow ,Vinyl 12 (1984)
A-Scott Allen - Papa Oom Mow Mow
B-Scott Allen - Romantic Flirt
es a Klipp!
Eria Fachin - Savin' Myself (7'', Single) 1987
01-Savin' Myself
02-Savin' Myself (Instrumental)
Eria Fachin - Savin' Myself (12'', Single, Promo) 1987
01-Savin' Myself (Vocal-Extended Dance Remix)
02-Savin' Myself (Vocal-Radio Edit)
03-Savin' Myself (Vocal-Blaster Mix)
04-Savin' Myself (Instrumental)