A 70-es és 80-as stb. évek zenéi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És ha már szóba került ő is, utólagosan is SG években számolva Boldog 57. szülcsinapot neki!<#taps>#taps><#wave>#wave>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.10. 20:00:39
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Ez a nóta csak egy 1988-as CD-n jelent meg de Amúgy nagyon komoly discográfiával rendelkezik.
Engelbert Humperdinck - Tokyo Tears
Baltimora - Juke Box Boy
Rólam talán kiderült már az elmúlt évek során,80s italo-euro disco,new-italo,90s eurodance elsősorban.
Meglepődsz ha egy italo disco lemezt mutatok??? vicces kedvedben vagy!
Egyébként mindig jó zenéket hallgatok,pár perce éppen ezt a két maxit. (számomra ezek jó zenék!)
Másoknak meg az AC/DC,ezért szubjektív a jó zene megítélése!

ItaloDisco4Ever !
..de mint látom, már tisztáztad a helyzetet és újra minden rendben<#nevetes1>#nevetes1>
Van ott még 17 másik track,és igen sosem kedveltem a dolcevitát,a lemezek összeállítását nem én tervezem,ha rajtam múlott volna,az biztosan nem kerül rá.
A piálással kapcsolatban,javaslom keress egy sarki kocsmát ha kötekedni való kedved támadt.
ItaloDisco4Ever !
Eurythmics - Miracle Of Love (1986)
Csak azért kérdem, mert amikor én linkeltem be a Ryan Paris - Dolce Vita zenét azzal, hogy nekem tetszik, le lettem általad szavazva, hogy te ugyan nem szereted ezt a zenéjét..
Emlékszer erre, vagy megkeressem neked emlékeztetőül ezt a párbeszédet?<#hehe>#hehe>
Aztán majd hallgatlak, hogy akkor te voltál kicsit beiszogatva és félrebeszéltél, vagy tényleg nem szereted, és ezért gyorsan meg is vetted ezt a lemezt?<#nyes>#nyes>
Akad belőle 3 db a discogs-on : Italo Mega Dancer
Start rá ha érdekel mielőtt elkapkodják előled ! :)
The Guys - Smalltown Boy
D.J'S Gang - Tarzan Boy
ItaloDisco4Ever !
Doc. Faust - A Whiter Shade Of Pale (1983)
Utoljára szerkesztette: studiohits, 2017.10.07. 12:14:57
Viszont ahogy te is utalsz rá,jó hogy van CD formátum is,ennek is megvan a maga előnye.
Szintén te írtad,a régebbi kiadású CD lemezek jól szólnak,ez így van!
Ehhez kapcsolhatóan a zenehallgatási szokásaink körítéséről meg majd írjon valaki más,erre most nekem nincs időm!
ItaloDisco4Ever !
Van egy ilyen lemezem : The Italo Disco Collection Vol. 3
Valószínű ugyanaz a verzió mint a te lemezeden.
Ezt a CD-t "AAD" technológiával rögzítették,ami CD-n a vinyl minőséghez legközelebbi ,azaz CD-n a lehető legjobb.
ItaloDisco4Ever !

Aztán láss csodát egy ismerősőm egyszer mutatott a 3.as mixből egy olyan változatot,amin ugyanezek a dalok,ugyanezekkel az átkötésekkel,effektekkel,ugyanolyan sorrendben vannak,csak éppen minden zene sokkal hosszabban van benne,nem ilyen fél-egy percekre mint amit én ismertem.Ő mondta hogy ez egy extended kiadás.Kértem tőle,de a mai napig nem sikerült megszereznem.
Nost csak ezért vetettem ezt fel.
imo :) science fiction is science fact
Mi lenne a fájl, vinyl rip. gyűjtőkkel,a lemezgyűjtők nélkül?
Azt a lemezt aminek a digitális másolatával villog akárki,valakinek meg kellet vásárolni.
ItaloDisco4Ever !
ItaloDisco4Ever !
ItaloDisco4Ever !
ItaloDisco4Ever !
italo new generation sorozatnál találkozott valaki olyan jelenséggel, hogy egy-egy tracknél a válltásnal már amikor a zene lecsengett, kattan egy hatalmasat...
A CD praktikus eszköz, amikor bejött, nagyon meg is szerettem. De azt is cserélgetni kell, még akkor is, ha ritkábban. Vagy ha van cd-tárad, akkor belehányod a lemezeidet, de az megint helyet foglal meg foglalkozni kell vele.
Ha már a praktikum számít akkor lehet rá fanyalogni, de a lossless fájlok a nyerők. Ha csak a háttérzene meg a kényelem a fontos, akkor én is csak a "digitális non-fizikálist" részesítem előnyben.
Ha meg olyan mindent begyűjtő mániája van valakinek, mint Kaposi mesternek, akkor akárki megszólhatja érte, de neki van igaza, ami a gyűjtési módszerét illeti. Annál praktikusabb manapság nincs is.
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2017.10.05. 11:18:25
Mikibáról,
aki mint ugye arról is híres, hogy kiadta Magyarország első break lemezét (azóta sem túl sok ilyesmi jelent meg idehaza)
és egy kedves kolléga volt oly szíves kisegíteni a '85-ös 2 zeneszámos (14 perc 20 másodperces) maxi verzióval..<#worship>#worship>
Hallgatom, hallgatom, aztán hogy hogy nem azon kapom magam, hogy a franc egye meg: hát hová fajul már ez a világ,
hogy ilyen jó zenéket én már csak vinylripként hallgathatok...egy túróst!
Lemez beszerez eredetiben és hallgat bármikor analóg módon<#vigyor>#vigyor>
Itt az elvekről van szó kérem. Vannak zenék, amikben nem tűrök kompromisszumot..
(Azért abban a lakkcipőben nem lehetett könnyű break-elni..<#nevetes1>#nevetes1>)
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.05. 09:33:42
Meg vagyok lepve<#vigyor>#vigyor>
akkor nem értem felháborodásodat a közel 14 percen...komolyan 5 nyamvadt percért hisztizel?<#hehe>#hehe>
Egyébként nem. Vagyis igen..<#nevetes1>#nevetes1>..nincs meg fizikailag a 3.tag lemeze (lentebb ecseteltem miért is), de
az azon található "maxin" is ugyanúgy cirka 14 perc a műsoridő..
Egyáltalán honnan az infó, hogy létezik extended verziója is az említett mixnek? És miért pont csak annak?
Vagy van az előző kettőnek is egy "extendedje" amiről nem tudtam?<#vigyor>#vigyor>
Magukon a szomszédomba egykoron érkezett 12"-os maxikon is az ismert verziók voltak.
Titkon még örültem is neki hogy ennyire rövidek, mert így nem kellett az egész délelőttöt ott töltenem..<#nyes>#nyes>
De ha tudsz vinylen kiadott hosszabb extended verziókról, mindenképp jelezd,
mert akkor már dörömbölök is az ex szomim kapuján, hogy "digizzünk wazze!"<#csodalk>#csodalk>
Ha valaki lefotózza, megnézheted.
Érdekes hogy ebből a CD lemezből,jelenleg a discogs -on (Color) mindössze 4 db van kínálatban és francia,német,svéd gyűjtő birtokában is van belőle!
Na igen,az egyik legnagyobb slágerük is,hangszerelésben + vokál ,abszolút világszínvonal.
Az a haknis szintű feldolgozás amit a kereskedelmi rádiókban agyonjátszanak,az eredeti nyomába sem ér!
Sok minden a zenekarról : itt !
A lemezt így fotózva nem találom a neten,7 napig szemlélhetitek :) !
ItaloDisco4Ever !
CD-n a vol.5 résszel adták ki!
ItaloDisco4Ever !
7-estől felfelé nekem nem tetszenek, talán csak a felhasznált zenék miatt, talán más oka van nem tudom.
Első 6-ot beszerezhettem volna vinylen is (karcmentesen), de egykori szomszédom
egy nap becsöngetett hozzám és szólt, hogy hozott párat közülük kölcsön vinylen (1 - 7-ig)..
..kellettek<#nevetes1>#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.04. 11:43:14
Cinderella mint disco továbbra sem mond nekem semmit, de ettől még lehet jó zene..tudod jól, ez amúgy is csak ízlés kérdése.
Van viszont Cinderella nagy lemezem '88-ból nekem is, igaz más stílusban..<#nyes>#nyes>
Cinderella - The Last Mile (1988)
<#vigyor>#vigyor>
A vol.6 legendás,szerintem minden 80s italo mixet alapul véve a legjobb.
Anno a vidéki fényparkettes videó disco klubokban is játszották rendszeresen a lemezlovasok ..... magnókazettáról :) !
ItaloDisco4Ever !
Egyesével beszerezni a kedvenc zenéket nem agyonjátszott azaz jó állapotú korongokon,nehéz sport!
Nem mintha kételkednék,csak úgy megnézném azokat a lemezeket fotón is ,valóban szuper zenék !
ItaloDisco4Ever !