A 70-es és 80-as stb. évek zenéi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elmondása szerint "but one thing in front. we just got a few of this records left. but we will see , what we can do for you"
Sajnos maradt a Bécsi bolha..
Így elkezdtem lobbizni pár ismert kiadónál... neme esetleg mégis kiadnának 1 válogatás lp-t az ismertebb zenékből. De szerzői jogokra hivatkozva ez is befulladt.
Utoljára szerkesztette: Wind 67, 2018.07.09. 19:46:25
Csak a WAV peregjen
<#wave>#wave>
Érdeklődés szintjén,az alább linkelt koronggal kapcsolatban,megfordult ez valaha a Komjáthy műhelyben,szűkebben esetleg a kezed ügyében?
Elképzelhetőnek tartom hogy Haluska egyik Milánói beszerzői útjáról utaztatta magával ,"pillantásban" nem,de ha jól emlékszem egy Komjáthy műsorban hallottam egykoron.
Sajnos túlzásba eső áron kínálják.
Sharon
ItaloDisco4Ever !
Az énekesnő legjobb zenéje !
Azt hiszem egy épületes ötlet ,jó dobás volna a COP Records -tól ,egykori vinyl kiadványaikat,egy dupla CD-n piacra hajítani,azt gondolom sok ezer italo-euro disco stílus rajongó kapna a lehetőségen világszerte,ugyanis vinylen némelyiket szinte lehetetlen megszerezni.
ItaloDisco4Ever !
Igyekszem megszerezni neked!<#wink>#wink>
Nagyon köszi a segítséget és a gyorsaságot , igyekszem holnap válaszolni rá.<#worship>#worship><#wave>#wave>
Ja és ez is egy nagyon nagyon sötét ló a COP Records-tól.
Legalább egy sample lenne belőle valahol. <#fejvakaras>#fejvakaras>
https://www.discogs.com/Candy-Rose-You-Are-My-Angel/release/5600608
Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2018.07.09. 15:44:31
Azt írnám legszívesebben, hogy egyetértek, de nem írom, mert Zef megint beleköt.. :-)))
Ha már a szomszédos Ausztria, hát igen...néha olyan elképesztően jó zenék bukkannak fel, hogy ejha !!!
A hölgynek amúgy minden zenéje szuper, de ez most mindent visz nálam.
Sherey Champagne - Wet Sheets (7" version) 1989
<#taps>#taps>
Közben eltelt bő 32 év, még mindig éjjel van..hajnali fél 3..és meg kell mondjam, ez a zene még mindig nagyon jó...<#eljen>#eljen>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
So What – Face Yourself (1989) (WAV)
Akarom irni keresek a svéd So What nevű együttestől zenéket vagy albumot,természetesen lossless ha lehet.
A 80s italo-euro disco stílus nálam is marad a topon ,a lemezgyűjteményem legalább fele ebben érintett,és ahogy te ,én szintén hallgatok más zenei stílusokból is ,nem is kis skálán mozogva.
Ezen a skálán ott van a "Funky" is,(Earth,Wind & Fire,Delegation) egy-egy jobb zenéje,utóbbi zenekar néhány dalának pláne 90s remixei ,és természetesen Kool & The Gang.
A süketelés nem az én világom,ezért visszakerestem egy régebbi hsz-em ,Kool & The Gang - Fresh dalával kapcsolatban : (kattints)
Szóval ez a dal nálam szintén nagy kedvenc.
Az akkor keresett verzió : Mark Berry Remix ... azóta be is gyűjtöttem.
Ezt az albumot szintén,remélem ismered ,nagyon jó remixek.
Kool & The Gang – Great And Remixed '91
ItaloDisco4Ever !
Jóból is megárt a sok...
Halljuk miként fér el békében egymás mellett a retro és napjaink italo zenéi..
Fantasy Mix Italodisco New And Old Generation
1) Savage - Two Thousand Nine
2) Raf Coney - I See You Later
3) Aldo Lesina - Goodbye
4) Steve Burbon Project Feat Mirko Hirsch - The Vibe Dub Mix
5) Ienroy - give me a night
6) Eddy Huntington - Up & Down
7) D.o.s. - You Are Danger
8) Vyck Vyo - Elena
9) Modern Tracking - Give Me Your Hand
10) Brian Ice - Over Again
11) D.o.s. - Talking To The Night
12) Mirko Hirsch - S.O.S.
13) Ryan Paris - it´s My ( You´re) My Life Eddy Mi Ami Version
14) Ken Laszlo,Fred Ventura & TQ - In The Night
15) Aleph - Doctor
16) Stylove & Frank Lozano - Story Of My Life
17) Ken Laszlo - S.O.S.
18) Men Without Hats - The Safety Dance (UltraTraxx Dance Mix)
Mit is érthet egy tanult prof a zenei ízléshez ugye?
Nyugi hagylak..ezek után felesleges is neked erről bármit is mondani..<#wave>#wave>
Nagyjából olyan mint a televíziós jósdás műsorok,megmondod a születésnapod dátumát és megjósolom a jövődet,na jahhh !
Hagyjál már a baromságaiddal!
ItaloDisco4Ever !
És nem csak szerintem. (katt)
Javaslom emésztgetni a rock stílus mellé helyezett "i" kezdőbetűs jelzőt ha érted melyikre gondolok.
Ha nem...nos...az már gond is lehet...<#nevetes1>#nevetes1>
Az általános inkább az hogy van egy favorit, vezér zene stílusa az egyénnek,amire akár a lemezgyűjteményét is felépítheti,és akkor itt jön az a tényező hogy ez nem zárja ki más zenei stílusok kedvelését sem,de nagy számban műfaj közeli zenékből.
AC/DC vs. Modern Talking ? meredek,rázos ügy,ott válszeg valami nem stimmel !<#hehe>#hehe>
ItaloDisco4Ever !
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.07.07. 23:47:51
imo :) science fiction is science fact
Én pl most várom ezt a '91-es dupla LP-t
Szerintem ez a stílus se vonz túl sok tagot errefelé, pedig szerintem akad rajta egy-két igencsak jól sikerült nóta..
Mint pl. az A5, a B4, a C4 vagy épp a D1..amiket szerintem még itt is sokan ismerhetnek.
imo :) science fiction is science fact
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az említett italo-euro vonalhoz képest ezek az amcsi zenék,meg a stílus ??? <#csodalk>#csodalk>
ItaloDisco4Ever !
(Összeállítva az utóbbi időben vásárolt eddig általam nem ismert zenékből)
1. Take Five - B.y.o.b.
2. Atlantis - Keep On Moving
3. Gianni Riso - Disco Shy
4. Super Wolf - Super Wolf Can Do It
5. State Of Grace - Thats When Wel Be Free ( U.S. Remix)
6. Chemise - She Can't Love You
7. Dazz Band - Let it Whip
8. George Benson - Turn Your Love Around
9. Koxo - Step By Step
10.Gloria Gaynor - All I Need Is Your Sweet Loving
És egy kis olvasnivaló az Italo Funkról és italo Discoról :
http://jacquesfredpetrusmauromalavasi.blogspot.com/2009/10/jacques-fred-petrus-mauro-malavasi_17.html
Szóljon most erről a nyitózene, ami azonnal tarolt is a rádiókban..<#vigyor>#vigyor>
Chianese korong begyűjtésre érdemes,két jó zenével,de nem túlárazottan,lemezbörzéken ,nyugaton,néha lehet ilyeneket pecázni néhány euróért.
ItaloDisco4Ever !
Velem is szinte csak ebben a 15 €-ért árult hazai cd-ben közös az egyetértés közted és köztem...
Na jó, beismerem: még az I Find The Way is közös kedvenc..<#nevetes1>#nevetes1>
Elképesztő az ára valóban!
Chris Hart-ról nincs infóm, de a neten sincs róla semmi. <#conf>#conf>
Keresgéltem a new-italo topicban linkelt disco zenét,1986-os euro-italo zenék közt,így éppen beleakadtam a felső kiadványba.
(B2) egész jó zene,korábbról nem ismertem.
Brutál áron adják (330 € - 1000 € ) közt ingázva.
Ennyit nem ér !!! 😊
s találtam a 86-os kiadványok közt még egy érdekességet,zéró infóval,pedig érdekelne,mert a szomszédban egész jó disco muzsikákat dobtak piacra akkortájt.
Chris Hart – Moment Of Surprise
Furcsa a lemezborító .....
Listák egyikén,(e lap) utolsó s egyben legfrissebb bejegyzésén (MIRO-VT) a no.1 = Roger Meno
ItaloDisco4Ever !
igazán klassz zene!!!... én meg ezt nem ismertem eddig !!!!
Átnéztem nagyjából az Általad linkelt discogs listákat, az 1500-ast csak átfutottam bevallom idő hiányában.
Hirtelen három dal jutott eszembe, amit valahogy egyiken se láttam, és itt a fórumos listákon se szerepeltek még talán.
Chianese - Day By Day (1986)
Texas Johnny - Superman (1984)
Mike Taiwan - If I Had A Dream (1986)
Ezt a számot különösen a 3,55 és 4,25 perc közötti rész miatt imádom...
Sose felejtem el, hogy ezért a fél percért mennyiszer, újra és újra képes voltam visszatekergetni a kazettámat...:-)))
<#taps>#taps>
Lester Brown - Fly
ItaloDisco4Ever !
Roger Meno kapcsán ,a lemezkiadók szégyene,hogy hivatalos fizikális albuma valamennyi dalával,rövid és maxi verziókkal nincs piacon.
"I Find The Way " vokál + dallamvezetésben véleményem szerint az euro-disco stílus egyik top produkciója.
A listázással kapcsolatos véleményed nagy részével egyetértek,igazából 1000-es listán tudnánk viszonylag objektívan összefoglalni a favorit dalokat,de annak is van egyfajta varázsa ha arra kényszerülsz hogy egy 100-as listára szűkítsd.
Én egy zenefórumon nem tartom buta dolognak,éppen ellenkezőleg ,inkább hasznosnak ha egy-egy tag megosztja kedvenc zenéinek listáját,pld. az általad írt top 100-on is találtam számomra ismeretlen zenéket.
Példaként ,világszerte ,italo-disco rajongók,lemezgyűjtők, foglalják,rangsorolják favorit zenéiket,néhányat linkelek is.
1
2
3
4
5
s akkor még megemlíthetném egy fórumtársammal közös listás projectemet ,amivel egy bizonyos italo-disco fórumon,a leglátogatottabb téma lettünk,több mint 1500 kattintással,egy kis italo-disco rajongó közösség körében.
A linkelt dalok <#eljen>#eljen> <#taps>#taps> .... ugye mondtam már hogy van ízlésed .... ? többször is a múltban! <#wave>#wave>
ItaloDisco4Ever !
egyetértek Veled, az ember ízlése változó, ráadásul ha nagy ritkán rászánja magát egy ilyen buta kis elfoglaltságra, mint a listázás, fizikai képtelenség, hogy az összes nagy kedvence épp eszébe jusson.
Szinte lehetetlen százat összeírni. Nálam talán az ötszáz (vagy inkább az ezer? ) lehetne az az alsó határ, ami már egy nagyobb merítés, és akkor talán nem maradnának le a listámról olyan előadók, akiktől gyakorlatilag minden jó volt, így szinte a teljes életművükkel szerepelhetnének a listán. De persze nem is ez a cél, hogy egy-egy előadó tíz-húsz-harminc-ötven-száz legjobb dalát összeírjuk, talán inkább a stílusbéli változatosság. A listámnál én leginkább erre törekedtem. Mint írtam, ma is tartom, az első tízet mindenképp, Fancy Bolero-ja nálam örök első számú favorit, lehet hogy született ennél ezerszer jobb nóta, de a hozzá kapcsolódó közvetlen emlékek számomra mindent felülírnak.
Ha már a múltkor szóba került a külső... hát szegény Fancy se fiatalon, se öregen nem a zsánerem...
Roger Meno viszont valóban dobogós.... istenem, milyen jó pasi volt !!!!....
Két ikonikus nótát azért kihagytam a listámról, kár volna.... minden taktusát kívülről fújja a mi generációnk.
Profin összerakott, istenien megkomponált muzsikák. Mozart is megirigyelhetné.
Kiváló reprezentánsai szerintem annak a kornak:
Rose - Magic Carillion (1984)
Lou Sern - Swiss Boy (1985)
<#taps>#taps>
100-as listád nagyszerű,kiváló zenei ízléssel rangsorolt,az pedig hogy manapság másként állítanád össze,változtatnál,szinte törvényszerű , nálam is dettó ez a helyzet.
101 + 10
101-es rangsor harmadát lecserélném,ami viszont változatlan ,ha EuroDisco akkor Roger Meno - I find the way ,ItaloDisco vonalon Miko Mission - The world is You,s ha Hi-NRG akkor Bobby O és Take a chance on me (Waterfront Home),ez a hármas kiüthetetlen nálam az élről.
<#awink>#awink> <#wave>#wave>
ItaloDisco4Ever !
Ma este Sopron történelmet ír: 45000 ember lesz kíváncsi az 1980-as éveket végigzenélő kultikus bandára.
Legismertebb és legkedveltebb zenéjük talán az 1992-es Fear Of The Dark
Engem az 1988-as Sevent Son Of a Seventh Son-nal vettek le elsőként a lábamról. Megvettem anno gyári kazin is és természetesen bakelit lemezen is<#eljen>#eljen>
Szóljon hát ma este a 45000 embernek élőben a Volt Fesztiválon, és azoknak akik most nem jutottak el oda
egyik kedvencem tőlük, a "The Clairvoyant" 1988-ból..
..
De természetesen nem kedvelheti mindenki a "médent", így nekik javaslom ma este
mucsácsó mester zenei jellegű totyikjából meghallgatásra a Flow című (katt érte ide) idei igencsak slágergyanús zenét.
Szép estét és kellemes zenehallgatást mindannyiunknak<#wave>#wave>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.06.28. 20:36:17
Pretty Poison - Catch Me (I'm Falling) 1988
Exposé - Point Of No Return 1984
Jody Watley - Don't You Want Me (12 Inch Mix - 1987)
Patti LaBelle - Stir It Up (1985) Beverly Hills Cop - Soundtrack
Phyllis Nelson - I Like You (1985)