A 70-es és 80-as stb. évek zenéi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Halljuk miként fér el békében egymás mellett a retro és napjaink italo zenéi..
Fantasy Mix Italodisco New And Old Generation
1) Savage - Two Thousand Nine
2) Raf Coney - I See You Later
3) Aldo Lesina - Goodbye
4) Steve Burbon Project Feat Mirko Hirsch - The Vibe Dub Mix
5) Ienroy - give me a night
6) Eddy Huntington - Up & Down
7) D.o.s. - You Are Danger
8) Vyck Vyo - Elena
9) Modern Tracking - Give Me Your Hand
10) Brian Ice - Over Again
11) D.o.s. - Talking To The Night
12) Mirko Hirsch - S.O.S.
13) Ryan Paris - it´s My ( You´re) My Life Eddy Mi Ami Version
14) Ken Laszlo,Fred Ventura & TQ - In The Night
15) Aleph - Doctor
16) Stylove & Frank Lozano - Story Of My Life
17) Ken Laszlo - S.O.S.
18) Men Without Hats - The Safety Dance (UltraTraxx Dance Mix)
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Mit is érthet egy tanult prof a zenei ízléshez ugye?
Nyugi hagylak..ezek után felesleges is neked erről bármit is mondani..<#wave>#wave>
Nagyjából olyan mint a televíziós jósdás műsorok,megmondod a születésnapod dátumát és megjósolom a jövődet,na jahhh !
Hagyjál már a baromságaiddal!
ItaloDisco4Ever !
És nem csak szerintem. (katt)
Javaslom emésztgetni a rock stílus mellé helyezett "i" kezdőbetűs jelzőt ha érted melyikre gondolok.
Ha nem...nos...az már gond is lehet...<#nevetes1>#nevetes1>
Az általános inkább az hogy van egy favorit, vezér zene stílusa az egyénnek,amire akár a lemezgyűjteményét is felépítheti,és akkor itt jön az a tényező hogy ez nem zárja ki más zenei stílusok kedvelését sem,de nagy számban műfaj közeli zenékből.
AC/DC vs. Modern Talking ? meredek,rázos ügy,ott válszeg valami nem stimmel !<#hehe>#hehe>
ItaloDisco4Ever !
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.07.07. 23:47:51
imo :) science fiction is science fact
Én pl most várom ezt a '91-es dupla LP-t
Szerintem ez a stílus se vonz túl sok tagot errefelé, pedig szerintem akad rajta egy-két igencsak jól sikerült nóta..
Mint pl. az A5, a B4, a C4 vagy épp a D1..amiket szerintem még itt is sokan ismerhetnek.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az említett italo-euro vonalhoz képest ezek az amcsi zenék,meg a stílus ??? <#csodalk>#csodalk>
ItaloDisco4Ever !
(Összeállítva az utóbbi időben vásárolt eddig általam nem ismert zenékből)
1. Take Five - B.y.o.b.
2. Atlantis - Keep On Moving
3. Gianni Riso - Disco Shy
4. Super Wolf - Super Wolf Can Do It
5. State Of Grace - Thats When Wel Be Free ( U.S. Remix)
6. Chemise - She Can't Love You
7. Dazz Band - Let it Whip
8. George Benson - Turn Your Love Around
9. Koxo - Step By Step
10.Gloria Gaynor - All I Need Is Your Sweet Loving
És egy kis olvasnivaló az Italo Funkról és italo Discoról :
http://jacquesfredpetrusmauromalavasi.blogspot.com/2009/10/jacques-fred-petrus-mauro-malavasi_17.html
Szóljon most erről a nyitózene, ami azonnal tarolt is a rádiókban..<#vigyor>#vigyor>
Chianese korong begyűjtésre érdemes,két jó zenével,de nem túlárazottan,lemezbörzéken ,nyugaton,néha lehet ilyeneket pecázni néhány euróért.
ItaloDisco4Ever !
Velem is szinte csak ebben a 15 €-ért árult hazai cd-ben közös az egyetértés közted és köztem...
Na jó, beismerem: még az I Find The Way is közös kedvenc..<#nevetes1>#nevetes1>
Elképesztő az ára valóban!
Chris Hart-ról nincs infóm, de a neten sincs róla semmi. <#conf>#conf>
Keresgéltem a new-italo topicban linkelt disco zenét,1986-os euro-italo zenék közt,így éppen beleakadtam a felső kiadványba.
(B2) egész jó zene,korábbról nem ismertem.
Brutál áron adják (330 € - 1000 € ) közt ingázva.
Ennyit nem ér !!! 😊
s találtam a 86-os kiadványok közt még egy érdekességet,zéró infóval,pedig érdekelne,mert a szomszédban egész jó disco muzsikákat dobtak piacra akkortájt.
Chris Hart – Moment Of Surprise
Furcsa a lemezborító .....
Listák egyikén,(e lap) utolsó s egyben legfrissebb bejegyzésén (MIRO-VT) a no.1 = Roger Meno
ItaloDisco4Ever !
igazán klassz zene!!!... én meg ezt nem ismertem eddig !!!!
Átnéztem nagyjából az Általad linkelt discogs listákat, az 1500-ast csak átfutottam bevallom idő hiányában.
Hirtelen három dal jutott eszembe, amit valahogy egyiken se láttam, és itt a fórumos listákon se szerepeltek még talán.
Chianese - Day By Day (1986)
Texas Johnny - Superman (1984)
Mike Taiwan - If I Had A Dream (1986)
Ezt a számot különösen a 3,55 és 4,25 perc közötti rész miatt imádom...
Sose felejtem el, hogy ezért a fél percért mennyiszer, újra és újra képes voltam visszatekergetni a kazettámat...:-)))
<#taps>#taps>
Lester Brown - Fly
ItaloDisco4Ever !
Roger Meno kapcsán ,a lemezkiadók szégyene,hogy hivatalos fizikális albuma valamennyi dalával,rövid és maxi verziókkal nincs piacon.
"I Find The Way " vokál + dallamvezetésben véleményem szerint az euro-disco stílus egyik top produkciója.
A listázással kapcsolatos véleményed nagy részével egyetértek,igazából 1000-es listán tudnánk viszonylag objektívan összefoglalni a favorit dalokat,de annak is van egyfajta varázsa ha arra kényszerülsz hogy egy 100-as listára szűkítsd.
Én egy zenefórumon nem tartom buta dolognak,éppen ellenkezőleg ,inkább hasznosnak ha egy-egy tag megosztja kedvenc zenéinek listáját,pld. az általad írt top 100-on is találtam számomra ismeretlen zenéket.
Példaként ,világszerte ,italo-disco rajongók,lemezgyűjtők, foglalják,rangsorolják favorit zenéiket,néhányat linkelek is.
1
2
3
4
5
s akkor még megemlíthetném egy fórumtársammal közös listás projectemet ,amivel egy bizonyos italo-disco fórumon,a leglátogatottabb téma lettünk,több mint 1500 kattintással,egy kis italo-disco rajongó közösség körében.
A linkelt dalok <#eljen>#eljen> <#taps>#taps> .... ugye mondtam már hogy van ízlésed .... ? többször is a múltban! <#wave>#wave>
ItaloDisco4Ever !
egyetértek Veled, az ember ízlése változó, ráadásul ha nagy ritkán rászánja magát egy ilyen buta kis elfoglaltságra, mint a listázás, fizikai képtelenség, hogy az összes nagy kedvence épp eszébe jusson.
Szinte lehetetlen százat összeírni. Nálam talán az ötszáz (vagy inkább az ezer? ) lehetne az az alsó határ, ami már egy nagyobb merítés, és akkor talán nem maradnának le a listámról olyan előadók, akiktől gyakorlatilag minden jó volt, így szinte a teljes életművükkel szerepelhetnének a listán. De persze nem is ez a cél, hogy egy-egy előadó tíz-húsz-harminc-ötven-száz legjobb dalát összeírjuk, talán inkább a stílusbéli változatosság. A listámnál én leginkább erre törekedtem. Mint írtam, ma is tartom, az első tízet mindenképp, Fancy Bolero-ja nálam örök első számú favorit, lehet hogy született ennél ezerszer jobb nóta, de a hozzá kapcsolódó közvetlen emlékek számomra mindent felülírnak.
Ha már a múltkor szóba került a külső... hát szegény Fancy se fiatalon, se öregen nem a zsánerem...
Roger Meno viszont valóban dobogós.... istenem, milyen jó pasi volt !!!!....
Két ikonikus nótát azért kihagytam a listámról, kár volna.... minden taktusát kívülről fújja a mi generációnk.
Profin összerakott, istenien megkomponált muzsikák. Mozart is megirigyelhetné.
Kiváló reprezentánsai szerintem annak a kornak:
Rose - Magic Carillion (1984)
Lou Sern - Swiss Boy (1985)
<#taps>#taps>
100-as listád nagyszerű,kiváló zenei ízléssel rangsorolt,az pedig hogy manapság másként állítanád össze,változtatnál,szinte törvényszerű , nálam is dettó ez a helyzet.
101 + 10
101-es rangsor harmadát lecserélném,ami viszont változatlan ,ha EuroDisco akkor Roger Meno - I find the way ,ItaloDisco vonalon Miko Mission - The world is You,s ha Hi-NRG akkor Bobby O és Take a chance on me (Waterfront Home),ez a hármas kiüthetetlen nálam az élről.
<#awink>#awink> <#wave>#wave>
ItaloDisco4Ever !
Ma este Sopron történelmet ír: 45000 ember lesz kíváncsi az 1980-as éveket végigzenélő kultikus bandára.
Legismertebb és legkedveltebb zenéjük talán az 1992-es Fear Of The Dark
Engem az 1988-as Sevent Son Of a Seventh Son-nal vettek le elsőként a lábamról. Megvettem anno gyári kazin is és természetesen bakelit lemezen is<#eljen>#eljen>
Szóljon hát ma este a 45000 embernek élőben a Volt Fesztiválon, és azoknak akik most nem jutottak el oda
egyik kedvencem tőlük, a "The Clairvoyant" 1988-ból..
..
De természetesen nem kedvelheti mindenki a "médent", így nekik javaslom ma este
mucsácsó mester zenei jellegű totyikjából meghallgatásra a Flow című (katt érte ide) idei igencsak slágergyanús zenét.
Szép estét és kellemes zenehallgatást mindannyiunknak<#wave>#wave>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.06.28. 20:36:17
Pretty Poison - Catch Me (I'm Falling) 1988
Exposé - Point Of No Return 1984
Jody Watley - Don't You Want Me (12 Inch Mix - 1987)
Patti LaBelle - Stir It Up (1985) Beverly Hills Cop - Soundtrack
Phyllis Nelson - I Like You (1985)
Akinél épp van kéznél egy használhatóbb fejhallgató, az most csatlakoztassa.
Amiről hallani lehet a zenét vidi alatt, az nem más, mint egy idén már 54 esztendős1964-es studio PE TVV204...
És amit hallani lehet, az pedig a Commodores 1985-ös Nightshift-je.
Nem sámli..<#rolleyes>#rolleyes>
Köszi valóban.Ismerős volt nekem is,de már rég nem foglalkoztam az eurobet-tel.Az apropó az volt,hogy behalt az egyik külső vinyó és azokon voltak ezek a zenék vm-ben.Elkezdtem keresgélni ezeket a zenéket.A Super Eurobeat sorozatot 1.-62.-ig megtaláltam és még a külömböző -Avex-es kiadványokat úgy '96-ig bezárólag. Igy nem kell zenénként keresgélni. Sajna a SEB sorozatból a 7;26;49-et nem találom sehol.
Coy Mc. Coy - I'm A Macho Man (1991)
Nem kevés hasonló készült ezekből, "futószalagon" . Jó kis fejtörős.
1985-ben jobbnál jobb zenék láttak napvilágot. Ha reggeltől estig sorolnám őket, még akkor is csak egy töredékét tudnám megemlíteni. Ahhoz nem lenne elég egy nap, sem egy éj...kellene még egy..és még egy...és még egy éj...
...és ezt a fonalat kapta el a számos zenei elismerést kapott öreg Fil bácsi is<#nyes>#nyes>
Szóljon hát tőle még egy jó zene, a még egyszer...vagy akár többször is éjeken át...
Phil Collins - One More Night (1985)
..így mi kettecskén..
...író és olvasó...<#hehe>#hehe>...örökké együtt...
Megnyugtatásul: ez utóbbi csak a zene címe<#eplus2>#eplus2>
Rick Astley - Together Forever (1988)
De azért a java most is ugyanaz....
Továbbra is első a Fancy - Bolero ..... ennél jobbat számomra senki nem csinált.
Bár ahogy átnéztem most újra a százas listát, hát azért a sorrendek lehet hogy változnának!!!!
<#awink>#awink>
Helyette egy 1987-es zene csak neked kedves pumpkin' barátom..<#idiota>#idiota>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Electric Cafe albumon található zene részemről szerelem volt már első hallásra..
Tavaly decemberben lett elérhető a 30 éves jubileumi album a 3-D Der Katalog.
Szóljon most erről az immár angolosabbra keresztelt "Music Non Stop" című eposz..
Ezen a fotón még nagyon fiatal és sminkelve sincs mint a videóban.
Az első 4 stúdióalbuma számomra örök favorit + Tess produkciók közt is számos dal.
Bolero nekem annyira nem,viszont az ünnepelt hölgynél az első számú : Best of 80s italo-euro disco top 100
Ha jól emlékszem ez is egy Tess produkcióban készült dal,lehet ezt nem szeretni ... ?
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2018.06.11. 19:55:46
ItaloDisco4Ever !
<#awink>#awink>
Ne válaszolj tökfej, a kutyát nem érdekli.
(Facebook-on akkora kircsi lennél... te "megváltozott"😊
Utoljára szerkesztette: eksy, 2018.06.10. 18:24:52
"...és...szerintem...bizony."
ItaloDisco4Ever !