A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wind 67
Nos, erre én már rámentem úgy 5 évvel ezelőtt. Ismeretségi látókörömbe került Mr. Reitz a cop records jelenlegi/akkori vezetője.
Elmondása szerint "but one thing in front. we just got a few of this records left. but we will see , what we can do for you"

Sajnos maradt a Bécsi bolha..

Így elkezdtem lobbizni pár ismert kiadónál... neme esetleg mégis kiadnának 1 válogatás lp-t az ismertebb zenékből. De szerzői jogokra hivatkozva ez is befulladt.
Utoljára szerkesztette: Wind 67, 2018.07.09. 19:46:25

Csak a WAV peregjen

Megintcsak azt kell mondanom, egyetértek...:-)))

<#wave>
<#taps><#taps><#taps><#puszi>
reynaud
Kihasználom hogy éppen aktív vagy.

Érdeklődés szintjén,az alább linkelt koronggal kapcsolatban,megfordult ez valaha a Komjáthy műhelyben,szűkebben esetleg a kezed ügyében?
Elképzelhetőnek tartom hogy Haluska egyik Milánói beszerzői útjáról utaztatta magával ,"pillantásban" nem,de ha jól emlékszem egy Komjáthy műsorban hallottam egykoron.

Sajnos túlzásba eső áron kínálják.
Sharon

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Szia,

Az énekesnő legjobb zenéje !
Azt hiszem egy épületes ötlet ,jó dobás volna a COP Records -tól ,egykori vinyl kiadványaikat,egy dupla CD-n piacra hajítani,azt gondolom sok ezer italo-euro disco stílus rajongó kapna a lehetőségen világszerte,ugyanis vinylen némelyiket szinte lehetetlen megszerezni.

ItaloDisco4Ever !

Jó zene Fülcsi! <#wave>
Igyekszem megszerezni neked!<#wink>
Nagyon köszi a segítséget és a gyorsaságot , igyekszem holnap válaszolni rá.<#worship><#wave>

Ja és ez is egy nagyon nagyon sötét ló a COP Records-tól.
Legalább egy sample lenne belőle valahol. <#fejvakaras>

https://www.discogs.com/Candy-Rose-You-Are-My-Angel/release/5600608
Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2018.07.09. 15:44:31

Szia!

Azt írnám legszívesebben, hogy egyetértek, de nem írom, mert Zef megint beleköt.. :-)))

Ha már a szomszédos Ausztria, hát igen...néha olyan elképesztően jó zenék bukkannak fel, hogy ejha !!!
A hölgynek amúgy minden zenéje szuper, de ez most mindent visz nálam.

Sherey Champagne - Wet Sheets (7" version) 1989

<#taps>
cucurbia
Hát csak egy kicsit...mert mindig kiderül,hogy lukas a fürdőkád😊)

Zephyr Retiring
Egy éjszaka nem elég, ha jó zenéket hallgatunk. Valahogy így lehetett ezzel C.C.Catch is, amikor egy álmatlan éjjel lemezre énekelhette az Egy Éjjel Nem Elég című zenéjét 1986-ban...<#miaz>

Közben eltelt bő 32 év, még mindig éjjel van..hajnali fél 3..és meg kell mondjam, ez a zene még mindig nagyon jó...<#eljen>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring
..és még "Weiner elvtárs" is fellélegezhet...<#nevetes1>

cucurbia
nagyon szépen köszönöm.Ritkaság.

sziasztok!
egy kedvenc Change - The End (12" Version)

Change - The End
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
PM ment ez az album WAV-ba!

So What – Face Yourself (1989) (WAV)
cucurbia
Én még mindig Weiner elvtársra várok.....

Akarom irni keresek a svéd So What nevű együttestől zenéket vagy albumot,természetesen lossless ha lehet.

reynaud
Korrekt válasz,látom te vágod milyen irányú és szándékú volt a kérdésem. <#eljen>

A 80s italo-euro disco stílus nálam is marad a topon ,a lemezgyűjteményem legalább fele ebben érintett,és ahogy te ,én szintén hallgatok más zenei stílusokból is ,nem is kis skálán mozogva.
Ezen a skálán ott van a "Funky" is,(Earth,Wind & Fire,Delegation) egy-egy jobb zenéje,utóbbi zenekar néhány dalának pláne 90s remixei ,és természetesen Kool & The Gang.

A süketelés nem az én világom,ezért visszakerestem egy régebbi hsz-em ,Kool & The Gang - Fresh dalával kapcsolatban : (kattints)
Szóval ez a dal nálam szintén nagy kedvenc.
Az akkor keresett verzió : Mark Berry Remix ... azóta be is gyűjtöttem.
Ezt az albumot szintén,remélem ismered ,nagyon jó remixek.
Kool & The Gang ‎– Great And Remixed '91

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
Nagyon helyes.<#eljen>
Jóból is megárt a sok...

Természetesen továbbra is az Italo és Euro Disco viszi a pálmát nálam <#smile> De nagyon szeretem a Funkyt is.Ez még a Kool & The Gang - Fresh című felvételével kezdődöt akkoriban.Mivel utánna beindult az Italo Euro gépezet Europában a Funky kicsit a háttérbe szorult nálunk (nem úgy mint más országokban).Egyik kedvenc csapatom a Laserdance.Michel Van Der Kuy-al is van egy közös kedvencünk a Peter Jacques Band akik nem csak Italo Discot játszottak!Ago vagy Tom Hooker is az Italo Funk szektor-ból igazolt át később!És nem is csináltak rossz zenéket,Ago első lemeze még az USA-ban is sikeres volt!Most ismerkedem az Olasz Banana Records felvételeivel amik szintén remek italo Funk számokat rejtenek (Barbara York,Frank Dana...) A listámat azért tettem fel hogy ne mindig csak az Italo menjen....
Zephyr Retiring
Na jó, betelt a pohár...ideje zen-élni<#nyes>

Halljuk miként fér el békében egymás mellett a retro és napjaink italo zenéi..

Fantasy Mix Italodisco New And Old Generation

1) Savage - Two Thousand Nine
2) Raf Coney - I See You Later
3) Aldo Lesina - Goodbye
4) Steve Burbon Project Feat Mirko Hirsch - The Vibe Dub Mix
5) Ienroy - give me a night
6) Eddy Huntington - Up & Down
7) D.o.s. - You Are Danger
8) Vyck Vyo - Elena
9) Modern Tracking - Give Me Your Hand
10) Brian Ice - Over Again
11) D.o.s. - Talking To The Night
12) Mirko Hirsch - S.O.S.
13) Ryan Paris - it´s My ( You´re) My Life Eddy Mi Ami Version
14) Ken Laszlo,Fred Ventura & TQ - In The Night
15) Aleph - Doctor
16) Stylove & Frank Lozano - Story Of My Life
17) Ken Laszlo - S.O.S.
18) Men Without Hats - The Safety Dance (UltraTraxx Dance Mix)

Zephyr Retiring
Természetesen az. Hiszen csak egy tanult professzor csekkolta.
Mit is érthet egy tanult prof a zenei ízléshez ugye?

Nyugi hagylak..ezek után felesleges is neked erről bármit is mondani..<#wave>

reynaud
hülyeség a köbön !
Nagyjából olyan mint a televíziós jósdás műsorok,megmondod a születésnapod dátumát és megjósolom a jövődet,na jahhh !
Hagyjál már a baromságaiddal!

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
Pontosabban azzal nem stimmel valami, aki mások zenei ízlését kritizálja.

És nem csak szerintem. (katt)

Javaslom emésztgetni a rock stílus mellé helyezett "i" kezdőbetűs jelzőt ha érted melyikre gondolok.
Ha nem...nos...az már gond is lehet...<#nevetes1>

reynaud
Sajna igen,éppen az italo disco rovására.

Néhányat én is kedvelek .

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Ha valakinek oly nem beszűkült a zenei ízlésvilága mint egyes tagoknak,az sem kizáró tényező,hogy m-től - m-ig,avagy a mulatóstól a metálig minden moslék zenére ráharapjon.

Az általános inkább az hogy van egy favorit, vezér zene stílusa az egyénnek,amire akár a lemezgyűjteményét is felépítheti,és akkor itt jön az a tényező hogy ez nem zárja ki más zenei stílusok kedvelését sem,de nagy számban műfaj közeli zenékből.
AC/DC vs. Modern Talking ? meredek,rázos ügy,ott válszeg valami nem stimmel !<#hehe>

ItaloDisco4Ever !

Musachy
Ezek mind nagy zenék voltak azidőtájt a bulikban.
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.07.07. 23:47:51

imo :) science fiction is science fact

cucurbia
4 dal kivételével mind kedvenc,ez a válogatás anno nekem is megvolt.

johnlennon
Sziasztok! <#integet2> Az egyik kedvencem, gondolom sokan ismeritek:

Zephyr Retiring
Ez pontosan így van, ahogy mondod. Csak tudod, egyes kollégáknak eléggé beszűkült a zenei ízlésvilága<#hehe>
Én pl most várom ezt a '91-es dupla LP-t
Szerintem ez a stílus se vonz túl sok tagot errefelé, pedig szerintem akad rajta egy-két igencsak jól sikerült nóta..
Mint pl. az A5, a B4, a C4 vagy épp a D1..amiket szerintem még itt is sokan ismerhetnek.

Musachy
Én is szeretem ezt is, azt is. Nem kizáró tényezője egyik a másiknak.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
szia! ment PM !
reynaud
Téged úgy ismertünk meg a fórumon,mint aki italo-euro disco stílusban lubickól s szívesen dob alkalmanként, az itt ólálkodó,de némaságot fogadott tagoknak a gyűjteményéből egy-egy jó warez csontot,ráadásul igazán jó minőségben

Az említett italo-euro vonalhoz képest ezek az amcsi zenék,meg a stílus ??? <#csodalk>

ItaloDisco4Ever !

cucurbia
nem annyira 80-as évek de Sinéad O'Connor ‎– Only You c. dala nincs meg valakinek lossless?(Young Victoria OMPS)

DISCO / FUNK TOP 10.
(Összeállítva az utóbbi időben vásárolt eddig általam nem ismert zenékből)

1. Take Five - B.y.o.b.
2. Atlantis - Keep On Moving
3. Gianni Riso - Disco Shy
4. Super Wolf - Super Wolf Can Do It
5. State Of Grace - Thats When Wel Be Free ( U.S. Remix)
6. Chemise - She Can't Love You
7. Dazz Band - Let it Whip
8. George Benson - Turn Your Love Around
9. Koxo - Step By Step
10.Gloria Gaynor - All I Need Is Your Sweet Loving

És egy kis olvasnivaló az Italo Funkról és italo Discoról :
http://jacquesfredpetrusmauromalavasi.blogspot.com/2009/10/jacques-fred-petrus-mauro-malavasi_17.html
Zephyr Retiring
A Hithouse '89-ben egy jó kis pörgős house zenét dobott lemezre.
Szóljon most erről a nyitózene, ami azonnal tarolt is a rádiókban..<#vigyor>

reynaud
Mint ahogy legalább tucat további osztrák kislemezről szintúgy semmi infó : lásd . (2 oldal)

Chianese korong begyűjtésre érdemes,két jó zenével,de nem túlárazottan,lemezbörzéken ,nyugaton,néha lehet ilyeneket pecázni néhány euróért.

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
Azért mindenben ti sem érthettek egyet<#nevetes1>
Velem is szinte csak ebben a 15 €-ért árult hazai cd-ben közös az egyetértés közted és köztem...

Na jó, beismerem: még az I Find The Way is közös kedvenc..<#nevetes1>

A Chianese kislemez B oldala nekem nem igazán tetszik, az A oldal, a Day By Day sokkal inkább az én stílusom.
Elképesztő az ára valóban!

Chris Hart-ról nincs infóm, de a neten sincs róla semmi. <#conf>
reynaud
Szia,

Keresgéltem a new-italo topicban linkelt disco zenét,1986-os euro-italo zenék közt,így éppen beleakadtam a felső kiadványba.
(B2) egész jó zene,korábbról nem ismertem.
Brutál áron adják (330 € - 1000 € ) közt ingázva.
Ennyit nem ér !!! 😊

s találtam a 86-os kiadványok közt még egy érdekességet,zéró infóval,pedig érdekelne,mert a szomszédban egész jó disco muzsikákat dobtak piacra akkortájt.
Chris Hart ‎– Moment Of Surprise
Furcsa a lemezborító .....

Listák egyikén,(e lap) utolsó s egyben legfrissebb bejegyzésén (MIRO-VT) a no.1 = Roger Meno

ItaloDisco4Ever !

Szia Reynaud,
igazán klassz zene!!!... én meg ezt nem ismertem eddig !!!!

Átnéztem nagyjából az Általad linkelt discogs listákat, az 1500-ast csak átfutottam bevallom idő hiányában.
Hirtelen három dal jutott eszembe, amit valahogy egyiken se láttam, és itt a fórumos listákon se szerepeltek még talán.

Chianese - Day By Day (1986)

Texas Johnny - Superman (1984)

Mike Taiwan - If I Had A Dream (1986)

Ezt a számot különösen a 3,55 és 4,25 perc közötti rész miatt imádom...
Sose felejtem el, hogy ezért a fél percért mennyiszer, újra és újra képes voltam visszatekergetni a kazettámat...:-)))

<#taps>

reynaud
s ha már megemlítettem azt a bizonyos listát,Allada ezt jól lefelejtettük,és a többiek sem ajánlották,pedig helye lett volna a többi jó közt.

Lester Brown - Fly

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Üdv hölgyem ,

Roger Meno kapcsán ,a lemezkiadók szégyene,hogy hivatalos fizikális albuma valamennyi dalával,rövid és maxi verziókkal nincs piacon.
"I Find The Way " vokál + dallamvezetésben véleményem szerint az euro-disco stílus egyik top produkciója.

A listázással kapcsolatos véleményed nagy részével egyetértek,igazából 1000-es listán tudnánk viszonylag objektívan összefoglalni a favorit dalokat,de annak is van egyfajta varázsa ha arra kényszerülsz hogy egy 100-as listára szűkítsd.
Én egy zenefórumon nem tartom buta dolognak,éppen ellenkezőleg ,inkább hasznosnak ha egy-egy tag megosztja kedvenc zenéinek listáját,pld. az általad írt top 100-on is találtam számomra ismeretlen zenéket.

Példaként ,világszerte ,italo-disco rajongók,lemezgyűjtők, foglalják,rangsorolják favorit zenéiket,néhányat linkelek is.
1
2
3
4
5

s akkor még megemlíthetném egy fórumtársammal közös listás projectemet ,amivel egy bizonyos italo-disco fórumon,a leglátogatottabb téma lettünk,több mint 1500 kattintással,egy kis italo-disco rajongó közösség körében.

A linkelt dalok <#eljen> <#taps> .... ugye mondtam már hogy van ízlésed .... ? többször is a múltban! <#wave>

ItaloDisco4Ever !

Szia Reynaud,

egyetértek Veled, az ember ízlése változó, ráadásul ha nagy ritkán rászánja magát egy ilyen buta kis elfoglaltságra, mint a listázás, fizikai képtelenség, hogy az összes nagy kedvence épp eszébe jusson.
Szinte lehetetlen százat összeírni. Nálam talán az ötszáz (vagy inkább az ezer? ) lehetne az az alsó határ, ami már egy nagyobb merítés, és akkor talán nem maradnának le a listámról olyan előadók, akiktől gyakorlatilag minden jó volt, így szinte a teljes életművükkel szerepelhetnének a listán. De persze nem is ez a cél, hogy egy-egy előadó tíz-húsz-harminc-ötven-száz legjobb dalát összeírjuk, talán inkább a stílusbéli változatosság. A listámnál én leginkább erre törekedtem. Mint írtam, ma is tartom, az első tízet mindenképp, Fancy Bolero-ja nálam örök első számú favorit, lehet hogy született ennél ezerszer jobb nóta, de a hozzá kapcsolódó közvetlen emlékek számomra mindent felülírnak.

Ha már a múltkor szóba került a külső... hát szegény Fancy se fiatalon, se öregen nem a zsánerem...
Roger Meno viszont valóban dobogós.... istenem, milyen jó pasi volt !!!!....

Két ikonikus nótát azért kihagytam a listámról, kár volna.... minden taktusát kívülről fújja a mi generációnk.
Profin összerakott, istenien megkomponált muzsikák. Mozart is megirigyelhetné.

Kiváló reprezentánsai szerintem annak a kornak:

Rose - Magic Carillion (1984)

Lou Sern - Swiss Boy (1985)

<#taps>
Zephyr Retiring
I Love Disco Nº1 80s (Megamix) (Blanco y Negro music)

reynaud
Szia Fülcsi,

100-as listád nagyszerű,kiváló zenei ízléssel rangsorolt,az pedig hogy manapság másként állítanád össze,változtatnál,szinte törvényszerű , nálam is dettó ez a helyzet.
101 + 10
101-es rangsor harmadát lecserélném,ami viszont változatlan ,ha EuroDisco akkor Roger Meno - I find the way ,ItaloDisco vonalon Miko Mission - The world is You,s ha Hi-NRG akkor Bobby O és Take a chance on me (Waterfront Home),ez a hármas kiüthetetlen nálam az élről.
<#awink> <#wave>

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
Két szó: iron maiden.
Ma este Sopron történelmet ír: 45000 ember lesz kíváncsi az 1980-as éveket végigzenélő kultikus bandára.
Legismertebb és legkedveltebb zenéjük talán az 1992-es Fear Of The Dark

Engem az 1988-as Sevent Son Of a Seventh Son-nal vettek le elsőként a lábamról. Megvettem anno gyári kazin is és természetesen bakelit lemezen is<#eljen>

Szóljon hát ma este a 45000 embernek élőben a Volt Fesztiválon, és azoknak akik most nem jutottak el oda
egyik kedvencem tőlük, a "The Clairvoyant" 1988-ból..

..
De természetesen nem kedvelheti mindenki a "médent", így nekik javaslom ma este
mucsácsó mester zenei jellegű totyikjából meghallgatásra a Flow című (katt érte ide) idei igencsak slágergyanús zenét.
Szép estét és kellemes zenehallgatást mindannyiunknak<#wave>

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.06.28. 20:36:17

Zephyr Retiring
Bornai Tibor - Vége már (8 évszak)

Zephyr Retiring
Vasárnapi zenedélutánunkban rég hallott slágerek csendülnek fel..<#vigyor>

Pretty Poison - Catch Me (I'm Falling) 1988

Exposé - Point Of No Return 1984

Jody Watley - Don't You Want Me (12 Inch Mix - 1987)

Patti LaBelle - Stir It Up (1985) Beverly Hills Cop - Soundtrack

Phyllis Nelson - I Like You (1985)

Zephyr Retiring
DeBarge - Rhythm Of The Night (1985)

Zephyr Retiring
És mindezt alig másfél €-ért...<#taps>

Musachy