A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cucurbia
Egyetértek,de most nagyon sokat kéne ismét irnom a részletekről,és most bevallom nincs erőm ehhez.

Cucurbia, piszok jól leirtad, hogy milyen is az élete egy zenei szerkesztőnek, de... Ha én rádiótulaj lennék - az sajnos nem mostanában lesz - akkor igyekeznék olyan arcokat összeszedni akik nem a megszokott húsz-harminc sablonos "sláger" zenét tolják. Lenne New italo, régi is. Depeche Mode szekció,, rock és egyebek, egy kis 90-es, szóval olyan színes lenne a műsor mint a szivárvány, mert valószínűleg több korosztály megtalálná a kedvencét s nem ugyanazt kellene hallgatnia mindenhol...Egyébként mia abban a jó, ha minden rádió csak és ugyanazt tolja? Jó néhány évvel ezelőtt felüdülés volt a Petőfit hallgatni, annyira új arcok jöttek rengeteg új magyar és külföldi zenével, aztán meg lett belőle ami.... Miért nem lehet teret engedni a kreatív zenei szerkesztőknek ? Honnan tudja , hogy ha nem az aktuális David Guetta szól, akkor a hallgató elkapcsol ? Ha huszadjára hallja egy nap tuti hogy el fog.... Jó persze értem, hogy a statisztikai szemlélet nagy úr, meg a reklámbevételek, de csak oda lyukadok ki, hogy mindenhol ugyanaz a szűk kb.50-60 zene szól ? Ez kinek Jó ? Csináljunk már forradalmat, csapjunk mi , hallgatók is egy két kézre...... :-)
Zephyr Retiring
Talán csak zavarta a vinylropogás...<#hehe>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

zsoltford
szia, <#eljen> ...........

cucurbia
Látom feltöltötted aztán mérgedben mind le is törölted😊)

reynaud
Giancarlo Pasquini

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring

zsoltford
üdv tagok!

A

B

A

B

A

kicsit recseg,kicsit ropog,vinyl :-)
Utoljára szerkesztette: zsoltford, 2018.11.10. 19:46:39

cucurbia
B.Toth-nak sem engedik a Retro radioban hogy ugy szerkesszen,mint a régi Poptarisznyában,csak a név ugyanaz meg a mv.,de a zenék felépitése már nem.Nem adhat ujat,nem adhat rockot nem sorolom...dehát van az a pénz...én ezt már nem hallgatom.
Hidd el,ha legközelebb megyek adásban érezni fogjátok,mert előtte elárasztom kéréseimmel az ismerösöket. Most CSAK jegyzetelek. (Egy Zeneturmix jellegű Kiss Gyuris műsorra való már összeállt a fejemben de azt nem tudom hogy mikor lesz legközelebb Pesten.Music Story jellegűt most ebben a hónapban még nem tervezek)

reynaud
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az elmult években több helyről is hallottam hogy xy rádios Komjáthyasan szerkeszt, az ő utóda,de sajnos azt kell mondanom,hogy ugy szerkeszteni ma már sehol nem engedik az embert,akire azt mondják, az sem olyan,első kézből tudom,mert valami ebből a koktélbol mindig hiányzik.Sajnos engem sem.😞(bármennyire is szeretnék.Hiába tudnám,ha tehetném ezt még nekem sem engedik meg ha vendég vagyok egy-egy műsorban.
Hiszen az egyiknél a régebbi zene tabu,ha betenném azonnal kiveszi a játszobol,hogy na azt nem, a másiknál a new italo a tabu, vagy a lassu zene,hogy arrol szo sem lehet.Persze erősködök amikor lehet de sajnos minden ilyen általam készitett műsor vendégként egy végtelen megalkuvás terméke,ahol valamelyik részét ennek a Komjáthys szerkesztésnek meg kell szüntetnem,különben azonnal lecsap a müsorvezető keze,és máris annyi annak a koncepcionak amit előre felipitettem,elterveztem. Tehát igen.....az én elveim szerint szélesebb paletta kellene és én addig feszitem a kereteimet amig lehet ezt talán akik hallgatták egy egy vendégszereplésemet érezhették,de sajnos nem én vagyok az akinek müsora van,nem az én nevem alatt fut egy-egy műsor..én egy kis senki vagyok ilyenkor azok mellett akik ott ülnek a keverőpult mellett és a nevüket adhatják egy egy produkcióhoz ".

Nos,kedves Cucurbia,utolsó,néhány gondolat e témát érintve...
Tegnap este egy csomó papírmunkám volt,s cégügyek intézése is a gépen,így alkalmam nyílt,amolyan háttérzeneként belehallgatni a "Music Story" élő adásba,érdekelt milyen zenei szerkesztés a műsor felépítése ha nem vagy jelen vendégként.

Pontosan azt kaptam amiért én egyáltalán nem tartom érdemesnek ráhangolni egy ilyen műsorra még italo-disco stílus kedvelőként sem.
A szokásos sablon,már agyonjátszott euro-italo disco zenék (Blue System,Joy,Modern Talking,Bad Boys Blue,Max Him,Patty Ryan,Ken Laszlo etc.) szinte semmi extra,zéró ritkaság,érdekesség nélkül leszaladt a műsor.
Persze kedveljük a fent említett előadókat,formációkat de egy ilyen jellegű műsorban kellene,szűkséges volna hozzáadni azt a pluszt akár néhány new-italo zene lejátszásával.
Volt egy félmondata a szerkesztő úrnak,melyben a new-italo zenéket ledegradálta,ezért idéztem vissza a hozzászólásodból e gondolataid,megtudlak érteni.

Felkészülsz ,megszerkesztesz egy zenei összeállítást,aztán a stúdióban "csapkodnak" a kezedre . .... miért is ??? pedig mint vizsgázott Dj ,én vélemény,neked van olyan képességed hogy a stílus keretein belül egy élvezhető,szórakoztató s egyben speciális műsort lazán összetudsz dobni.
Erre jó példa e műsorban a legutóbbi vendégszereplésed,melyben talán annyit nem "csapkodhattak" a kezedre,és azon néhány italo újdonsággal amit engedtek lejátszani,egy fergeteges szuper műsor kerekedett.

Nem értem a szerkesztőket,vajh mi bajuk a mai italo zenékkel,abszolút része a 80s évek hangzásának, van köztük bitang jó szép számmal.
"RSDH" a világ tán leghallgatottabb italo disco stilusra építkező rádiója,rendszeresen játsszák az aktuális "new-italo disco" zenékből a jobbakat .... hogy említsek egy példát,s ugyebár a klasszikus "poptarisznya" varázsa is az volt elsősorban hogy B.Tóth hétről-hétre játszotta az aktuális újdonságokat is.

Szerény személyem egészen biztosan nem kattint többet a fentebb említett műsorra,érdektelen,unalmas volt számomra,ilyen van több tucat amiből lehet választani.
Kivétel ,amikor tudni fogom hogy vendég leszel,illetve a "bakelit party" speckó adást továbbra is megcélzom,bízva abban hogy Walla Sanyi igazán jó ízlésének köszönhetően,néhány italo-disco újdonság is pörög majd,ha csak nem csapnak a kezére,mondván peregjen inkább a Joy - Touch by Touch,mert azt már ismerik és bevált ..... <#nevetes1>

s végül : Zef ezt jól összefoglalta,ha már vendégnek hívnak akkor engedjék már meg hogy érvényesülj,jót fog tenni a műsornak,képes vagy az unalmat feldobni ...

ItaloDisco4Ever !

felvetettétek hogy "Egy vérbeli depeches nem tolna dizsit??Hm ezen kicsit elmosolyogtam ...""<#nevetes1>
anno én pont ezt toltam Depeche Mode(koncertek stb...)+Euro Italo mnyúúzik<#finom>
cucurbia
Igen Howard Stern filmjére a Csiszár is sokszor hivatkozott.
Sajnos amikor ott ülsz már a mikrofon meg a cd játszok előtt,akkor a gyakorlat sokszor felülirja az akaratot vagy az előzetes elképzeléseket.Mit tehetsz?Felállsz(adéás közben szentségtörés) vagy alkalmazkodsz.

cucurbia
Miért vetnélek?Nekem is kedvenc.Ez a cikk Marky Mark egyik nyilatkozatárol szol nem az én véleményem.

Zephyr Retiring
Vess meg miatta, de nekem ez máig nagy kedvenc.
Bár nem Funky Boys, hanem (mint írják is) Funky Bunch...<#vigyor>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.11.08. 01:17:47

Zephyr Retiring
Így elalvás előtt dörrenjen még egy villanás az éjszakában.
Az elkövető egy nyilvános szenvedély megálmodója. Mi pedig annak megmondhatója vagyunk, hogy ez nekünk most mennyire is tetszett...<#idiota>

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.11.08. 01:04:16

Zephyr Retiring
Magam is meglepődtem rajta, de türelmesen sikerült végigolvasni rövidke esszédet a műsorszerkesztés miértjéről illetve hogyanjáról 😊
Még szerencse, hogy sikerült rövidre fognod..<#hehe>

Látod, én pont az ilyen szösszenetek miatt járok még fel ide, mert érdekel mások véleménye. Köszönet érte.<#worship>
Persze nem mindenkié, de szerintem ezzel mindenki ugyanígy van. Én azt is meg tudom érteni, ha valaki simán csak árugorja az én hozzászólásaimat is. Szíve-joga bárkinek hozzá. Még azt is megértem, hogy más, másként lát dolgokat mint én. De jól is van ez így. Végül is dögunalmas lenne fórumozni, ha mindenki egy követ fújna velem.

Mondjuk a műsorszerkesztésre vonatkozó észrevételeden egy cseppet meglepődtem, mert nekem teljesen más tapasztalatom van, de elhiszem, hogy vannak ilyen főmuftik is, akik megmondják a tutit. Érteni mondjuk nem értem meg őket, mert ha tegyük fel én vagyok a tulaj egy rádióban, és felveszlek téged mint díjdzsét, akkor hadd csinálj már olyan zenei műsort amilyet szeretnél. Ha esetleg nem láttad még az Intim részek című filmet, feltétlen pótold, nem fogsz csalódni. Ott is ugyanez a szitu alapból, hogy a góré megmondja a díjdzsének, hogy milyen zenék is szóljanak majd a műsorában...<#nezze> Aztán jön a lényeg, hogy miként is kell ez ellen tenni. A film gyakorlatilag egy kordokumentum is, hiszen a főszereplő önmagát alakítja. Ha láttad már, akkor úgyis tudod miért említem...

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.11.08. 00:53:25

cucurbia
És egy kedvenc felvételem,amit anno sokat játszottuk a rádioban de most senki nem engedi berakni😞((

Musachy
Nem volt ez olyan rossz, akkoriban én is nyomattam ezt a nótát! <#hawaii>

imo :) science fiction is science fact

cucurbia
Mindenkinek el kell indulni valahogy az életben. Van például, aki előbb utcagyerek lesz, akinek meggyűlik a baja a rendőrséggel, aztán rapper és alsónadrág-modell válik belőle, míg évek múltán szorgos munkával be nem verekszi magát a legnagyobb hollywoodi sztárok közé. Mark Wahlbergnek így fest a zanzásított életrajza, és ő büszke arra, hogy milyen mélyről milyen magasra jutott, a gyerekei azonban más véleményen vannak.

A srácoknak az utcagyerekség talán még menő is lenne, de hogy édesapjuk Marky Mark néven milyen gáz számokat adott elő, azt nem tudják megemészteni. Együttesének, a Marky Mark and the Funky Boysnak a Good Vibrations volt a legnagyobb slágere, és legutóbb ez verte ki a biztosítékot.

„A minap kimentem a feleségemmel meg a legnagyobb fiammal egy meccsre – mesélte Wahlberg egy beszélgetős műsorban. – A szünetben bejátszották a Good Vibrationst. A feleségem elkezdett röhögni, ránézek a fiamra, és azt látom, vörös fejjel igyekszik elbújni a sapkája mögé. Ezt én teljesen megértem, és nem akarom, hogy a múltam az ő terhük legyen, maradjon csak az enyém.”

cucurbia
középiskolában!!

cucurbia
Na de ne rólam beszéjünk már.Kit érdekel?Volt egy múltam,nincs jövőm, a jelen meg le van sz......
Inkább örüljünk annak,hogy.....
Michael Jackson Thrillere ujbol bekerült a Billboard 100 listájára és a 31-ik helyig vitte(hála a Helloweeni örületnek).A digitális letöltésimlistán a 11.-ig a streamelési mlistán 30.-ik............hát nem semmi!! 34 év után.

reynaud
"A zene inkább egy hobbi,mostanra tán nálad is"
Ezzel világosan arra utalok,hogy akkortájt mikor a rádióban dolgoztál,nyilván az volt a hivatásod és a pénz keresési forrás.
Mostanság pedig az hogy egyetemen tanítasz.

Félreérthető amit írtam ??? ...
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2018.11.07. 18:39:13

ItaloDisco4Ever !

cucurbia
Na most azért tévedtél egyet,de nem baj,hiszen nem ismersz személyesen.
Én a tanitást CSAK munkának tekintem pénzszerzésnek,ha érted,Hivatásnak a rádiot tekintettem,addig amig erre a körülmények engedtek(meg amig ezért adtak pénzt is)
Egyetem alatt kezdtem el a rádiot és nem is terveztem anno,hogy más irányba menjek,de....sajnos közbeszolt az a fránya katonaság előttem lebegő réme,meg az hogy az akkori szabályok szerint kellett egy főállást szereznem,ha azt akartam,hogy a rádios fizumat meg tudjal minél nagyobb arányban tartani.(ja és akkoriban még ha megvettem egy keresett lemezt és átjátszottam a rádionak,akkor ezt nem ingyen kellett adnom,mint manapság ha adásba rakom,hanem számonként fizettek érte,tehát ha utána eladtam a megvette lemezt pénzemnél voltam,sőt még haszon is volt mert a munkáért külön is fizettek pluszban(persze most utolag az ember bánja hogy minden lemezem a rádioarchivumban van,kivéve amit azota ujra megvettem vagy megkaptam kijátszásban valahonnan).Szóval ekkor jött képbe a volt sulim ahol éppen munkaerőt kerestek és két hét hezitálás után elvállaltam a munkát bizonyos feltételekkel(szabadnapok,orabeosztás stb).Sajnos pont akkor voltam polgári szolgálatos katona(délután meg rádioztam tovább),amikor anno felajánlotta az akkori programigazgató Rónai Egon után a Danubius zenei igazgatói állását amit az akkori jogszabályok miatt csak kb 4 honappal később tudtam volna csak elvállalni.Nem vártak,felhivták helyettem Szabó Tamást Debrecenből...és a többi már történelem.Igy a kereskedelmi rádiok szétszéledése után én maradtam főállásban a suliban,munkatársaim szétszéledtek a Sléger,Juventus meg hasonlo rádiokban a többiről meg már irtam előbb.
Nekem a suli továbbra is CSAK munka,50 évesen meg már nem igazán ugrál az ember,főleg nem az ilyen bizonytalan naprol napra a politika miatt megszüntetett médiaállások után,mint a mai rádiokban foglalkoztatottak.Külsösként szivesen dolgoznék,de azt meg nem fizetik,akkor meg minek?????Hülye nem vagyok.Igy csak ezeknek a régi rádios baráti meghivásoknak teszek eleget,de annak szivesen amikor lehetőségeim engedik.
És hát életem harmadik szelete az a növények.1983 óta gyüjtöm a növényeket,kis üvegházamba.Elég tekintélyes a gyüjteményem,ismerőseim harmada ebből a körből kerül ki.És most a következő 4 napban ez is fogja kitölteni az életem,hiszen holnaptol kezdődik az orchideakiállitás,ahol két napot ügyelek is,jönnek a külföldről megrendelt uj palánták.)))Ültetek,vetek,szaktanácsot adok..most vasárnapig ez(is)lesz😊)))

reynaud
Egy vérbeli depeches nem tolna dizsit??Hm ezen kicsit elmosolyogtam ...

Ezen én is mosolygok mert nagy badarság.
Nekem is van egy sztorim hozzá :
Éttermünk főszakácsa a teljes nyári idényben rock zenét hallgatott a konyhán ,ha zenéről beszélgettünk,kaptam rendesen a zrikát,én miért italo-disco,euro-dance zenéket hallgatok,gyűjtők.
A szezon végén amikor elköszöntünk egymástól,egy furcsa kérése volt hozzám .... "nekem adnád a Haddaway lemezedet ajándékba? " .... nem kapta meg! <#hehe>

Hajcser A. (Music Story) eleve tematikus (italo-euro disco ,Hi-NRG ) a zenei paletta,és igen ha nála vagy vendég,s mondjuk egy rock zenét akarnál lejátszatni,én megértem ha ezt nem engedné,s azok a hallgatók akik a fent említett stílus miatt hangolnak rá,bizony lehet elkapcsolnának.

Azért az életcéloddal kapcsolatos felvetésre is válaszolhattál volna,bár ezzel kapcsolatban a sorok közt a szavak értelmezését nehezen értőknek is elvileg vágni kéne az alapján amit néhány napja leírtál, elsősorban mi célból keresel zenéket ... ( link )
A zene inkább egy hobbi,mostanra tán nálad is,a műsorok felvételeiből tudom melyekben vendégeskedtél,egyetemet végeztél és jelenleg tanítasz,na ez már inkább nevezhető életcélnak ,amellyel egzisztenciát teremt az egyén.

ItaloDisco4Ever !

cucurbia
Pedig csak röviden probáltam válaszolni.Ugy tudom szakmabeli igy talán érti mit akartam leirni,mert maga is látja ezt belülről,hogy működik ez.
Végigolvasni igy is nehéz kifolyik a fehér betűtengertől a szemem😊))

Ez szép kis monológ volt,,,<#eljen>
zsoltford
szép estét tagok!

A

A

A

zsoltford
<#eljen>

Musachy
<#buck>

cucurbia
Ó kérdésedre elég részletesen tudnék válaszolni,de csak vázlatosan teszem,néha ismételve önmagam.
Indulok a végéről:Jó zene?érdekes fogalom.Szerintem nincs jó vagy rossz zene,mert ez a két fogalom objektiven nem értelmezhető,csak szubjektiv szempontok alapján.Pont ezért szerettem azt a rendszert,amikor MÉG voltak zenei szerkesztők,mivel ezt a szubjektivitást tudták bevinni a zenei repertoárba,hogy aztán a hallgató dönthesse el,hogy egy-egy műsorra odakapcsol-e vagy sem.Manapság ezt már nem támogatják,minden rádio a homogenitásra törekszik,hogy minden műsorát állandóan és minden napszakban a lehető legtöbben hallgassák,igy aztán semmiféle zenei kilengést nem türnek,arra hivatkozva,hogy "na most kapcsolt el 100 hallgató" igy aztán individualizmusnak,izlésnek, szerkesztési ötleteknek nyoma sincs nem türik,minden ami nem a mainstreem az gyakorlatilag számüzve van a nagy kereskedelmi médiumokbol.Innentől kezdve a jó és a rossz zene elveszti az értelmét,mert aki az egyediséget keresi,annak minden ilyen ado a rossz zenék tárháza lesz,aki meg csak a saját unalomig ismételt slágereit szeretné a rádiobol is nap-mint nap hallgatni annak ezek lesznek a legjobb zenék, a legjobb adó, a legjobb műsorvezető...stb.
És igen,gondolatod eleje,hogy egy jó műsorhoz szélesebb zenei paletta kell.Na ebben mélységesen egyetértek veled.Én,ha mást nem is,de azt nagyon jol elsajátitottam a K.GY. mellett,hogy mi az hogy Komjáthy-s szerkesztés,Multkor egy telefoninterjuban ezt ki is fejtettem.A Komjáthys-s szerkesztés alapja mindig az volt,hogy egy műsorban legyen régebbi és uj zene is,legyen dallamosabb és feszesebb tempújú ütemesebb dal is,lehet rock és főleg lehet liraibb lassú dal is.Én ezt ha engednék bármikor prezentálni tudnám,de sajnos erre sehol nincs lehetőségem.Nem véletlenül nem vagyok jelenleg egyik rádioban sem.Nem azon mulik,hogy nem akartam volna,sőt...de hiába hivtak volna a kétezres évek elején az akkori Danubiusba heti rendszerességgel nyolcvanas évek müsort késziteni egykori rádios kollegák,ha az első tárgyalásnál azzal nyitottak, az angol tulaj képviselői,hogy Ja ők ezt ingyért gondolták,mert fizetést az ilyesmire nem tudnak áldozni.Hiába mentem volna szivesen a váci Inforumba vagy a Szentendrei Pilis rádioba anno,ha ott gyakorlatilag az első castingnál azzal nyitottak,hogy még az odautazásom költségébe sem tudnak beszállni ,nemhogy ezért bármi pénzt is adjanak.(összehasonlitásul a Magyar Rádioban ha 22 után ért véget bármilyen adásod,automatikusan járt az ingyen Főtaxi fuvar haza).Lehet sporolni a munkaerőn,lehet azt mondani hogy nem kell zenei szerkesztő,mert esetleg olyan zenét is betenne,ami nem a tulaj kedvence,nem veszünk lemezeket zenét,mert elég az amit a kiado odaad ingyét,ezért jobb a gép,az automata,de akkor azt kapjátok ami a Retroradioban is megy vagy bárhol máshol.Odamegy a neves DJ és ugyanazt a zenét kell hogy nyomja amit egyébként más napokon is hallani a rádioban csak azzal a különbséggel,hogy hétköznap xy cicababa konferálja fel(már amikor egyáltalán engedik hogy megszolaljon),máskor meg a neves DJ,aki ehhez persze jo pénzért a nevét is adja.
Az elmult években több helyről is hallottam hogy xy rádios Komjáthyasan szerkeszt, az ő utóda,de sajnos azt kell mondanom,hogy ugy szerkeszteni ma már sehol nem engedik az embert,akire azt mondják, az sem olyan,első kézből tudom,mert valami ebből a koktélbol mindig hiányzik.Sajnos engem sem.😞(bármennyire is szeretnék.Hiába tudnám,ha tehetném ezt még nekem sem engedik meg ha vendég vagyok egy-egy műsorban.
Hiszen az egyiknél a régebbi zene tabu,ha betenném azonnal kiveszi a játszobol,hogy na azt nem, a másiknál a new italo a tabu, vagy a lassu zene,hogy arrol szo sem lehet.Persze erősködök amikor lehet de sajnos minden ilyen általam készitett műsor vendégként egy végtelen megalkuvás terméke,ahol valamelyik részét ennek a Komjáthys szerkesztésnek meg kell szüntetnem,különben azonnal lecsap a müsorvezető keze,és máris annyi annak a koncepcionak amit előre felipitettem,elterveztem. Tehát igen.....az én elveim szerint szélesebb paletta kellene és én addig feszitem a kereteimet amig lehet ezt talán akik hallgatták egy egy vendégszereplésemet érezhették,de sajnos nem én vagyok az akinek müsora van,nem az én nevem alatt fut egy-egy műsor..én egy kis senki vagyok ilyenkor azok mellett akik ott ülnek a keverőpult mellett és a nevüket adhatják egy egy produkcióhoz.
Egy vérbeli depeches nem tolna dizsit??Hm ezen kicsit elmosolyogtam és egy régebbi rádios történet jut eszembe.Anno sokat szerepelt a Danubius éjszakai műsorában J.Zsolt neves DJ-nk,aki éjszakánként AOR és rockzenei műsort készitett ( a ma már ősz de akkor még fekete haju rocker fiatalember még megjelenésében,bőrszerkójával is ezt a zenei izlést tükrözte).Aztán egyszer csak szól nekem a fiatalember,hogy Béla,szeretnék töled szivességet kérni,vidéki fellépésekre kéne mennem és ehhez lenne szükségem cd-kre,kezettákra amikkel fel tudnék lépni,összeállitanék néhány dalt a kedvenceimből amit sokat hallgatok,és ha tudsz segits már ezek kijátszásában.Először elhültem,gondolva arra,hogy Uristen én nekem most rockzenéket kell majd vadászgatnom,keresgélnem amikben nem vagyok annyira járatos?De gondoltam mindegy adjon egy listát max a felét nem fogom megtalálni.Másnap kapok egy listát,és láss csodát, neves DJ-k kedvenceinek listája olyanbol állt,hogy Lian Ross,Bad Boys Blue,David Lyme,C.C.Catch,London boys stb.Hát először elhültem,aztán magamban kuncogtam egyet,majd persze sikeresen elvégeztem a feladatot,és csak magamban mondogattam,hogy nah.miből lesz a cserebogár??
Szóval ma szinte sehol nem engednek a "tágabb rétegekhez" szolni.A kereskedelmi rádiok bár ezt mondják,de annyira leszükitik zenei kinálatukat mondvacsinélt elvekkel,hogy igazábol ezzel mindenkit megprobálnak megszoltitani de végül is ezzel senkit.A kábelrádiok és vidéki adok,pedig bár ma még megengedhetik maguknak,hogy tágabb rétegekhez(is) szoljanak de nem teszik,inkább leszükitik egy egy szegmensre a kinálatukat,megprobálják pozicionéálni magukat és innentől kezdve a zenei kinálat tágitása máris a lehetetlennel egyenlő,vagy nagyon nehézkes.
Miért keresem ezeket a rétegzenéket,amiket néha ide kérésként felteszek?Két okbol.Egyrészt elkezdtem a régi Komjáthy adatbázist zenebázist itthon feldolgozni és ha olyan zenével találkozom,amit nem tudok beszerezni vagy nekem nincs meg régebbről,akkor bizva abban hogy ez a lemez valahol valakinek még megvan talán segit az ismételt begyüjtésében.Másrész már 3 éve koncepciom,hogy ha adodik rá lehetőségem feldolgozzuk egy-egy zenei producer,szerző,diszkográfiáját a kezdetektől a legutolsó mai zenéig bezárolag.Ilyenkor általában a legelső és a legfrisseb zenék beszerezése al egnehezebb,tehát az eleje meg a vége,nem a mainstreem.Ebben azért kaptam már sok segitséget a forumtagoktol,bár sajnos igy is előfordulnak nagyobb lukak hiányosságok.Ilyenkor kifejezett cél,hogy olyan felvételeket is bemutassunk,amire talán kevesebben gondolnak,hogy egy adott producer vagy szerző munkáságához tartozik,tehát vadászom a ritkább dolgokat.Előre dolgozom honapokra tehát van idő az informáciogyüjtésre,de azért vannak olyan sarokpontok,amelyek kikerülhetetlenek.Most éppen Faltenmeyer a következő ilyen cél,és ezért érdekelne ez a gyüjteményes lemeze.Nem azért mert minden jo rajta nem azért mert mindent leadnánk,főleg nem azért mert annyira tetszik rajta minden,hanem azért mert süritve találhatok meg rajta olyan felvételek (is) amelyeket egyébként külön külön nem találtam meg vagy nem tudok beszerezni,és fontos lehetne a tematika számára.Ennyi.
Ahogy régebben is mondtam én izléstelen ember vagyok,nekem mindent gyüjtenem kell bizonyos határokon belül.Ha nem igy lenne,és csak azt gyüjtöttem volna évtizedeken át bent a rádioarchivumba,ami nekem tetszik,vagy amit én szeretek,hát akkor nem igazán azt hallotta volna a kilencvenes években senki a Komjáthy műsorokban mint amit hallott.És lehet hogy ezzel akkor is meg még most is csodabogárnak számitok, főleg egyes fanatikus gyüjtök szerint,de vállalom,ez a keresztem ezt vállalom.
Hát ennyit gondoltam erről a szélesebb paletta témárol "röviden".Hosszabban most nincs kedvem.😊)

Zephyr Retiring
Egy jó műsorhoz szerintem szélesebb zenei paletta illene...

Persze vannak "fanok" minden területen (pl. egy vérbeli depecses sosem tolna dizsit, ahogy egy vérbeli rocker meg sosem hallgatna depes-módot) de kár lenne belőlük kiindulni. A legtöbb zenekedvelő mindenféle stílusban talál csemegét magának...
Én azt tartom jó műsornak, ami tágabb rétegekhez is szól.

Pl: igaz, a legtöbb táncklubból ismerős lehet a Because The Night., mert készült belőle egy jó feldolgozás még a '90-es években.
Ám az eredeti dallam már '78-ban megszólalt amerikában a helyi rádióadókon...

...azóta már beköszöntött egy új évezred. Többen lettünk, többféle stílus is létrejött. Ám egyvalami nem változott.
Jó zenék még 2000 után is születtek. Egyikük épp a magányosság érzetét lovagolta meg. Nem is rosszul...

De legyen bárki bármilyen is, mi most még itt vagyunk , s nyomatjuk a jobbnál jobb zenéket...
A kérdés már csak annyi, hogy kinek mi a jó zene..<#vigyor>

cucurbia
Műsor😊

Zephyr Retiring
Érdekes életcél..
és mondd csak mi történik majd ha mindent összeszedegettél amiket vadászol? Feltéve ha egyáltalán valaha el is jön majd az az idő, és nem szól közbe a vén kaszás?

<#idiota>

cucurbia
Nekem sem mind tetszik,de diszkográfiához kéne,és sajnos van rajta 8-10 olyan amit külön nem tudok begyüjteni.

Zephyr Retiring
Közben kitotóztam a következő ma esti muzsikát is..<#nevetes1>
Ez pedig nem más, mint Dorothy öreg Toto kutyuskája: Hol a lány? című szerzeménye....vagy valami olyasmi...<#nyes>

Zephyr Retiring
Az imént említett 4 zene közül szóljon az egyik ami gyári "bakeliton" csücsül a polcomon.
Konkrétan ez:

<#hawaii>

Zephyr Retiring
Nekem erről össz-vissz 4 zene tetszik csak.
Azok meg is vannak. A többi részemről felejtős..

cucurbia
Ismét a gyüjtéket keresem.
Ez megvan valakinek??
https://www.discogs.com/Harold-Faltermeyer-His-Greatest-Hits/release/2351081

Egy felvétel a Miami Vice Fan Club-tól <#smile>
Jan Hammer - Miami Vice
Köszönettel, én vittem. <#smile>
Musachy
<#nyes>

A volt Jugoszlávia Boney M.-je volt ez a csapat.<#smile>
Mirzino Jato - Normalna Stvar

Musachy
Nagy korong! <#eljen>

egy kedvenc!
kellemes hetveget!

Baltinore - Strangers from the Light
<#taps>
eleje-vége harapva

L.S. Manera - Sombrero (Vocal)<#taps>
cucurbia
Nem hiszem.A tavalyi meg az idei balesetem ota már nem hiszem hogy táncolni lenne kedvem😞(

Zephyr Retiring
Most végeztem egy filmmel, ahol Whitney és Bobby zűrös kapcsolatáról tudtam meg részleteket.
Kár értük. Szóljon ma éjjel Whitney egy '87-es slágere.