A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wescone
Óóóó... Természetesen megbecsüljük!
Igaz tagok? <#awink>

In Lak\'ech Ala K\'in

Breki33
Igen csak õ hölgy és így mint a fórumon lévõ egyetlen hölgyet meg kell becsülni :-)
Wescone
A célszemély fejlécén van egy "privát" felirat, azon keresztül küldhetsz bárkinek bizalmas levelet. Azt könnyebb használni mint a mail-t.

In Lak\'ech Ala K\'in

Breki33
nézem

milyen iró-t használsz?
Irtam e-mailt,h.jó a lemez nem nézted még?De akkor igy mit tudok csinálni vele?
Breki33
Minden második karaktert írd be.

Breki33
nekem nem kellett újra raknom a wint a másik gépemen

nemis tudom pontosan mennyi de legalább két év
most lett új windows csak az új géppel

ezis megy lassan fél éve

Én a Smart Security-vel nagyon meg vagyok elégedve
Breki33
mivel konvertáltad?

én ashampoban simán kiírom audióként

na milyen lett a DVD tetszik?
Valami C.A.T-ét emleget.
Mi a "fa...m van a rapiddal.
Nem tudok letölteni.
Sok karaktert ad meg kódnak,6.7.
Holott 4-et fogad-el.
Indítsam ujra a gépet?
Sziasztok.
Nekem a sz.véleményem hogy, alapból a nodtól csak jobb van.
Ha anod free verzióra bíztam a gépet 2hónap format C.
Avast alapbeállítás 4hó és él.

Kinek:
Java
Kinek
ETZ
Ja és másfél óráig bírta irni a lemezt a néró,mire kész lett a nagy csönddel.Amúgy kb.5perc alatt ír meg 1lemezt.
Hali Breki!Képzeld csináltam 1lemezre való zenét,átkonvertáltam audióba,és tök csönd van a lemezen.megy az idõ,meg tudom léptetni a számokat,de nem szól 1zene sem.mitõl lehet ez?
Wescone
Akkor: Hajrá!

In Lak\'ech Ala K\'in

Breki33
kb 20 gépen használok nod-ot ha az ismerõsök gépeit nem veszem figyelembe

olyan virusirtót pedig nem találsz ami mindent véd

illetve szoftveresen nem

A nod az egyik legjobb virusirtó sztem.
Wescone
Ha egyszer szerencséd lessz egy féreghez amit "elnéz" a NOD-od és utána tehetetlen lesz vele szemben, sõt, maga a NOD is bénázni fog egyetértesz majd.

In Lak\'ech Ala K\'in

Breki33
ezzel nem értek egyet

igaz én a tûzfalast használom
mflex
én a múltkor beszoptam a racita.a és rarbeauty nevezetû férgeket.
mindent ami létezik kipróbáltam ,semmi nem tudta hatástalanítani.
megtalálta a malware írtó, de hiába töröltem "újraszülettek"
a vége format c lett, de annyit hozzá teszek , hogy a sok féregírtó közül az avira az egyiket kinyírta.

ezért jó mac legalább azzal nem kell ilyen baromságokkal szarakodnom.

What about the forests?

Wescone
A NOD 32-t elfelejtheted.
Annál bénább viruskergetõt életemben nem láttam. <#levele><#hehe>

In Lak\'ech Ala K\'in

zsoltford
üdv tagok, valaki lesen már rá az origo kezdõlapjára...vagy az a szar vagy az én gépemet marják a virusok, a képek helyén némelykor warning figyelmeztetés jelenik meg kémvirusra és scannel...
már több keresõ is felraktam nod 32, kerio, spyware terminator, de csak szivok velük szerintem egymást is baszogatják...

Breki33

DVD Audio Extractor is a powerful software DVD audio extracting / ripping tool. It can help you to extract audio streams from your favorite DVDs and save them as OGG, MP3, Wave or FLAC files. DVD Audio Extractor can also demux audio streams directly to pcm, mpa, ac3 or dts files. The newly added CD Image creating feature allows you to convert DVD to Audio CD in one step.
Breki33
ÉS DTS + Kraftwerk

Kraftwerk - Minimum-Maximum DVD (2005)
DVD (NRG) | NTSC | 16:9 | Dolby Digital 2.0 192kbps / DTS 5.1 768kbps | 4.16 Gb

DVD 4,16 Gb

Video Attributes:
Video compression mode: MPEG-2
TV system: 525/60 (NTSC)
Aspect Ratio: 16:9
Source picture resolution: 720x480 (525/60)
Frame Rate: 30.00

Audio Attributes:

Audio Coding mode: Dolby Digital
Sampling Rate: 48kHz
Number of Audio channels: 2.0
Bitrate: 192 Kbps

Audio Coding mode: DTS
Sampling Rate: 48kHz
Number of Audio channels: 5.1
Bitrate: 768 Kbps

http://rapidshare.com/users/VBV059?byfilename=1&password=&subpassword=

pass: haRD
Breki33
Ha már Modern Talking

01 - Modern Talking - The 1st Album Mix

01 - The 1st Album - Album Mix 18:25
02 - The 1st Album - Short Mix 12:12
03 - The 1st Album - Long Mix 17:14
04 - You´re My Heart, You´re My Soul (DJ Beltz Dance Extended) 4:56
05 - Diamonds Never Made A Lady (DJ Beltz Dance Extended) 5:32
06 - Bells Of Paris (DJ Beltz Dance Extended) 5:14
07 - You Can Win If You Want (DJ Beltz Dance Extended) 5:03
08 - Do You Wanna (DJ Beltz Dance Extended) 5:51
09 - One In A Million (DJ Beltz Dance Extended) 4:22

http://uploaded.to/?id=4boigd
boytronic
ok igazad van

Breki33
Deha valakinek csak ez az album kell FLAC-ban

http://www.mininova.org/tor/1202481
Breki33
ja én nem azt írtam, hanem azt hogy érdemes flac-ban leszedni az összeset a korábban kilinkelt torrent linkrõl

ezt én lese szedtem mert megvan úgy csak kérték privátban
boytronic
Modern Talking - Back For Goog

Itt a borító ha kell valakinek

boytronic
Szép napot mindenkinek !

Az 52331 alatt lévõ Modern Talking egy kicsit össze van kutyulva.
A számok címei alatt nem azok a számok vannak, el van írva.
Figyeljetek rá! Amúgy igazad van Breki a minõsége nem a legjobb ahoz képest hogy 320-ba van.

Ha már beszélgetünk róla, és vanak itt JMJ rajongók is:
Jean_Michel_Jarre_-_Oxygene_(New_Master_Recording_2007)_DTS_CD
401 megabite

Breki33
hát én vlc-vel játszottam le azt hiszem illetva az újabb POwerDVD is tudja talán.

Nekem Sima AIWA erõsítõm van de biztos így van
A winampnak van ilyen plugin-je, ami lejátsza a DTS cd-t.
Nem feltétlenül e játékosban kell a DTS dekóder, nekem az õsrégi Marantz CD-játszóm is viszi a DTS cd-t,(akkor még lehet, hogy DTS-rõl nem is álmodtak) csak digi kábellel kell összekötni a játékost a DTS dekódert tartalmazó erõsítõvel. Pc-n még olyan dvd játszónak is le kell tudnia játszani sztem, ami DTS hangot tartalmazó filmet is lejátszik.

Breki33
Igen korábban több DTS cd linkje is volt itt illetve talán az ftp-n is volt ilyen szekció.

Ezek valóban nagyon nagyot szólnak csak pc-n kicsit nehéz õket mûködésre bírni :-)

Illetve olyan asztali lejátszó kell hosza ami tartalmaz DTS decodert
Egyetértek veled, wav-ból éppúgy nincs értelme DTS-t (cd) csinálni, mint igazi DVD-Audiót sem. De megjelent néhány eredeti DTS cd,(lehet , hogy kb. annyi , mint amennyi DVD-Audio lemez)ami a neten is elérhetõ itt-ott,ami nem ugynevezett upmix, hanem eredeti felvétel, vagy uram bocsá quadrfon hangfelvételrõl készült, és lehet , hogy nem is 5.1-es. Ezek sokkal jobban szólnak, mint a normál cd-k, vagy mint az ezeknél kicsit jobb HDCD-k. Ezeken kívül még lehet találni DVD-Audióból készített DTS cd-ket is a neten, ezek természetesen nem eredeti kiadások.
A mûltkor már írtam , hogy összehasonlítottam a saját kis rendszeremen egy Dire Straits válogatást, egy eredeti HDCD-t, és egy DTS-cd-t. messze az utóbbi nyert.

Breki33
Na akkor konkrétumok a DTS-rõl nállam hozzáértõbbektõl

Mi a DTS ?

A dts technológia mára nemcsak a filmszínházakban élvezhetõ, hanem az otthoni rendszereknél is elérhetõvé vált. A hardware-gyártó cégek napjainkban már kivétel nélkül ellátják a magasabb minõségû készülékeiket dts dekóderrel. A dts technológia az egyetlen, amely a DVD-n és LD-n kívül biztosítja a forradalmian új, térhatású hangzás megjelenését a CD lemezeken is.

A szakértõk és a zenerajongók is egyetértenek abban, hogy a dts hang minõsége több mint meggyõzõ. Ennek eredménye az, hogy egyre inkább természetessé válik a zenei anyagok többcsatornás, újrakevert változatainak újrakiadása, illetve az eleve többcsatornás hangzásra komponált új albumok megjelenése (Az alábbiakban csak az otthoni felhasználásra kifejlesztett dts rendszerekkel foglalkozunk.)

A dts CD-ken található hangformátumot egyszerre fejlesztették ki a LaserDisc-en találhatóval, mivel mindkettõ PCM 44.1 kHz / 16 bit-es digitális szabványt használ. Felmerült, hogy miként lehetne ebbe a kétcsatornás jelfolyamba 5.1 csatornás hangot kódolni. Ekkor fejlesztettek ki egy új kódoló eljárást, melyet "Coherent Acoustic" néven ismerünk, amely lehetõvé tette, hogy a dts hang megjelenhessen LaserDisc-en, CD-n, majd késõbb DVD-n is.

A dts kódolású CD (és LD) lemezen az adatátviteli sebesség 1,411 Mbit / secundum, míg a tömörítési arány 16-bites jel esetén 2,9:1-hez, 24-bites jel esetén 4,3:1-hez. A DVD-Video lemezeken az adatátviteli sebesség, köszönhetõen a magasabb (48 kHz) mintavételezési frekvenciának, akár 1.509 Mbit / secundum is lehet, jellemzõen azonban, fõleg a "helyhiány" miatt, ez az érték általában 754 kbit / secundum. Gyakran feltételezik, hogy a dts rendszer perceptuális (ún. "lossy") kódolású, azaz veszteséges tömörítési rendszer, pedig ez nem pontos. Egyrészt a perceptuális kódolásnak pontosan meghatározott definíciói vannak, másrészt viszont, ha ettõl egy kicsit elvonatkoztatunk, akkor minden audio kódolást perceptuálisnak kell tekintenünk. ( A Linear PCM például redukálja a valódi hangokat egy korlátozott bithatárig, és a mintavételezési arány megállapítását csak az emberi fül számára még elméletben hallható hangok rögzítéséig tolja ki.) De van még számos, igen hatékony módszere a hangtömörítésnek. Két olyan kategóriája van az adatoknak, amelyek szóba jöhetnek azok méretének csökkentésekor.

Elõször is a felesleges adatok, amelyek veszteség nélkül kiiktathatóak. Képzeljük el például a "0057" adatsort: az "57" kisebb helyen elfér és megtartja az eredeti információt. A számítástechnikában használatos ZIP tömörítés jó példa erre a rendszerre.

A másik kategória - amely a legtöbb hangtömörítési módszer alapja - az emberi tapasztalás szempontjából "lényegtelen" adatokkal operál, amely pl. hangok esetében egy hangszer azonosítására fizikailag jók, de a fül számára nem hallhatóak. Például: a domináns hang egy adott frekvencián és jelszinten bizonyos más hangokat - amelyeknek jelszintje alacsonyabb, frekvenciájuk kissé eltér az adott hangétól - egyszerûen "eltakar". Ezek a hangok alig, vagy egyáltalán nem hallhatóak. Hasonló a helyzet az ugyanolyan frekvenciájú, de halkabb hangokkal, amennyiben nagyon kevéssel a fõ hang után (vagy akár elõtte!) szólalnak meg: nem, vagy alig hallhatóak. Ebbõl következõleg a perceptuális kódolás alapgondolata, hogy a kódoló kiszámítja és hasznosítja a kizárási küszöböket: a takart hangokat egyáltalán nem, vagy csak a csökkentett funkciójuknak megfelelõen, kevesebb bit segítségével rögzíti.

Más technikák a csatornák legmagasabb ill. a legmélyebb frekvenciáinak összevonását használják, azoknál, amelyeknél az emberi fül számára a helymeghatározást szinte lehetetlennek tartják. Ezzel ugyan "helyet" takarítanak meg, ám a lejátszás (a csatornák helyreállítása) folyamán a fázisinformáció óhatatlanul elvész, és pl. hallhatóan csökken a térérzet a tömörítetlen jelfolyamhoz képest. Az ilyesfajta stratégiák jól beválhatnak, ám teljesen feleslegesek az alacsonyabb tömörítési arányú kódolásnál (pl. dts), amikor a kódolónak elegendõ az objektív felesleget eltávolítani a jelbõl. Ebbõl a szempontból a dts sokkal inkább közelít a veszteségmentes tömörítési eljárásokhoz, mint az egyéb jelenleg használatos perceptuális kódolási módszerek.

Általában, a hangtömörítõ eljárások csökkentik az audio jel méretét vagy sávszélességét, abban a reményben, hogy az a helyreállítás után a hangminõség nem csökken az elfogatható, hallgatható szint alá. A "Coherent Acoustic" eljárás szándéka alapvetõen más: meghagyja a meglévõ sávszélességet, és sokkal hatékonyabb kódolást használ az eredeti hangminõség megõrzése érdekében. Annyi helyen, amennyit a lineáris PCM használ két csatornás audióra, ott a "Coherent Acoustic" képes "bepakolni" pl. 5.1 csatornás 24-bites hangot. Ebben a rendszerben mind a hat csatorna önálló, és a sub-csatornától eltekintve mindegyik teljes frekvenciaátfogású.

Elsõ lépésként alkalmazza azt az elgondolást, hogy a teljes hangspektrum sávokra osztása remek lehetõséget kínál a kódolás optimalizálására, hiszen a különbözõ frekvenciasávok minden adott pillanatban egymástól eltérõek lesznek, így a kódolás mértékét, érzékenységét sávonként lehet szabályozni. Minden frekvenciasávon belül elõrejelzés készül a jel legfrissebb el&# 337;zményébõl, amely azután az aktuális jelbõl levonható, a különbség pedig rögzíthetõ. Amennyiben az elõrejelzés megfelelõen pontos, a rögzített különbség kisebb lesz az aktuális jelnél, tehát kevesebb adattal rögzíthetõ.

A Coherent Acoustic, a dts által használt algoritmus igen széles skálát használ, 32kbit / sec-tól egészen 4Mbit / sec-ig képes dolgozni. Kezelni tud akár 24 bites nyolc különálló csatornát. Így azután, megintcsak ellentétben a közhiedelemmel, amikor a CD-n, LD-n vagy DVD-n használatos bittartományban dolgozik, egyáltalán nem viselkedik perceptuális kódolóként!
(Alacsonyabb bitráta szükségessége esetén persze a perceptuális mód dts kódolás esetében is létezõ opció, a kódolás alkalmával bekapcsolható. Lásd, pl. egyes DVD-Video kiadványok)

Összefoglalva: a DTS Coherent Acoustics, mint hangtömörítõ algoritmus, kifejlesztõi szerint nem tartozik a veszteséges (perceptual vagy lossy) tömörítést használó kódolók sorába, inkább a veszteségmentes (lossless) eljárásokhoz hasonlítható.

http://www.dvdx.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=41
Breki33
Igazából lehet, hogy maradok a wavpacknál, lejátszó simán játsza nem kell konvertálgatni, mire meg ez kiforrja magát lehet a DVD-lajátszó is viszi.

Wav-ból DTS hangsáv leírás itt
Minnetonka Surcode DVDPro For DTS Encoder

Viszont a DTS (Digital Theatre System) 5.1-es, a Dolby Digitalhoz képest több információt hordoz, így produkálva jobb minõséget.
Szerintem ha azt egy wav-ból készíted akkor nem kapsz igazi DTS-t

Úgy értem egy úgymond sima wav DTS-be kódolva nem lesz igazi DTS térhatású, de lehet még reggel van P

http://dvdx.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=142&Itemid=48
Breki33
többen kérdezték privátban

Pass: KroMvEL
Wescone
Válts Nero Express-re, könnyebb úgy dolgozni a file-okkal és adat DVD-ként ird, úgy beengedi.

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Én még mindig 6-ost használok (nem is áll szándékomban lecserélni) de szerintem ez az opció a 7-esben is benne van.
Szóval, miután kiválogattad a track-eket melyeket meg akarsz irni, pipáld ki a "ne legyen szünet a track-ek közt" ablakot. Sokan úgy gondolják evel meg is oldották a dolgot, de tévednek. Ezután jelöld ki azt a számot amelyiket toldani akarod az elõzõhöz és katt a "tulajdonságok"-ra. Itt "szünet"-nek nullát adsz és lejebb találsz egy "összevonás az elözõ track-el" (vagy valami ilyesmi) ablakot és adsz neki 10 frame (!) értéket. Ha utána átváltasz másodpercre 0.13 mp-et fogsz látni a beállított 10 frame helyett. Ennyi elég ahhoz, hogy törésmentes legyen a track-ek közti váltás. Ezt a dolgot be kell állítani minden olyan track esetében melyet össze akarsz vonni az elõzõvel.

In Lak\'ech Ala K\'in

Meg ezt is írta korábban:
"Simán a Nero 6 Ultra Edition-al.
De mégcsak nem is állítok semmin, burning rom-ban áthúzom a wav fájlokat tartalmazó mappákat és gyí, mehet az írás.
Simán lejátsza az asztali dvd-m."
Kérdés, milyen beállítás mellet engedi áthúzni a wav-ot?
Mi van a burning rom-ban az elõtte levõ lépésben a bal oldalon a DVD oszlopban kiválasztva? Adat? Video?

Írta:T
ehát elõször is a CueSplitter progival szétszedem az APE-t,(breki jól írta, kell hozzá a monkey és a cue.) aztán átkonvertálom wav-ba és már égetem is a dvd-re.
A Nero verzio: 6.6.0.15 Ultra Edition
Ennyi.

zsoltford
7-est

Wescone
Hányas Nero-t használsz?

In Lak\'ech Ala K\'in

Semmi probléma,csak a többiek okulása írtam le a tapasztalataimat.
Én egyébként audio DVD alatt nem DVD-Audió formátumot értettem,mert ahhoz tényleg spéci DVD lejátszó kell.(Pana vagy Pio, a drágább tipusok) Nekem a DVD Audio kreátor is megteszi, ha mûkszik. 2 csatornás, AC3-at vagy PCM-et csinálni wav-ból, aztán DVD-re kiírni, hogy lejátszható legyen bármilyen DVD lejátszón.
Egyébként meg azt nem értem, hogy mi értelme van azzal a profi progival Wav-ból igazi DVD-Audiót csinálni.nem hiszem, hogy a minõsége jobb lesz, de több helyet foglal. Ha már valaki szereti a sok csatornát, akkor ott a DTS audio cd is. Van több csatorna, cd-n elfér, és még hagyományos cd lejátszón is lejátszható, ha van digi kimenet, és egy DTS dekóderes erõsítõ. (a nincs, akkor is lejátsza, csak élvezhetetlen. és tönkreteheti a hangfalakat)

Bocsi, Neked akartam címezni. Írni is tudok, csak sötétben egy kicsit mellényultam a billentyûknek!

zsoltford
én kiváncsi volnék!

Hali!
Köszömnöm! Anéro baja orvosolva, remélek ez is mûkszik mostmár!

<#integet2><#eljen>

zsoltford
volt egy sony lejátszóm de arra rá tudtammásolni az adatokat de a tulyomó többségét baszott lejátszani, hacsak nem alakitotta át egy sony programmal...na az a falon végezte...ezért kérdeztem van-e valakinek tapasztalata mit takar a downloads drm9, downloads drm10, downlads cd ???

Wescone
<#felkialtas> Az albumokon néhány szám összekapcsolódik ezért ha ki akarja valaki irni õket CD-re és nincs tapasztalata a "hézagmentes" trackváltás irásának terén kérdezzen a mûvelet elvégzése elött <#felkialtas>

A track-ek hangminõsége fenomenális!!!

In Lak\'ech Ala K\'in

Italo forever
Köszi szépen!!<#worship><#eljen>