A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Musachy
Igen, a "szűzvarázsló" nagy klasszik!

imo :) science fiction is science fact

Zephyr Retiring
Gothár Péter 1988-as készítésű filmklipje.
A zenét szerintem senkinek sem kell bemutatni.

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring

Szivesen
Szia!

Köszönöm szépen a segítséget. <#worship>
Jó lesz ez így .
Már ez is sokkal jobb mint a semmi.<#eljen>
Egy remix elkészítéséhez kell egy barátomnak , ezzel már biztos tud kezdeni valamit! <#wink>

Abban az idoben eleg gyakori volt az ilyen tompa felvetel
cucurbia
Na ezen azért hallani,hogy nem bakelit,hanem cd,de az eredeti tompa hangzás hasonló,mint az én 3 perces rádioverziómon.Ezek szerint ezt eleve igy gyártották.

cucurbia
Hát anno én vittem még a bakelitet a rádióba,de már az eredeti bakelit is elég tompán szolt.Bár kijátszottam magamnak is,itthon megvan,de nem találtam azóta még belőle tisztán szóló változatot,hogy lecseréljem...Talán valakinek megvan az eredeti bakelit,vagy egy jobb verziója.

Nincs meg valakinek ez a kiadvány !<#fejvakaras>

https://www.discogs.com/Grant-Miller-Best-Of/release/2691776

Csak egy dal érdekelne róla Special Bonus Tracks : Her Name Is Just Madonna (Feat. Blue Vanity)
Written-By – G. Miller*
4:18

Ennek örülnék ha valaki megosztaná velem.

Akkor én is várnék ERRE a feladványra egy megfejtést.<#finom>
Annyi segítség hogy tudtommal semmi másra nem került rá idáig mint a maxi vinyl!<#wink>

reynaud
Sejtettem hogy nincs jó napod .... s majd ha legközelebb lesz kedvem rejtvényt feladni,egy jó nehezet választok,s számon fogom kérni ha nem tudod megfejteni,visszavágok a pimaszságodért ! 😊))
Jó pihenést,aztán majd ha a hasfájáson túl leszel,mesélj a Moroder koncertről,az sovány infó hogy kellemes volt.

ItaloDisco4Ever !

cucurbia
hát meg...de most több általam ismert de megszokott dolog miatt nagyon fáj a hasam,ki kell feküdnöm,igy nem röhögök,inkább megyek aludni.

Moroder papa tegnap kellemes volt.

reynaud
Írtam hogy ez nem nehéz .... de ha megtudtalak röhögtetni e feladvánnyal akkor már megérte a dolog! <#law> <#integet2>

ItaloDisco4Ever !

cucurbia
Ne röhögtess már ki,ebben mi a rejtvény??Tipikus Zanetti,Wilson Ferguson:Sometimes

reynaud
Ezt még kíváncsian várom sikerül é valakinek felismerni,tán nem is oly nehéz.
sample 8

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Szívesen !

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Jogos és korrekt észrevétel ! ... sorry!
Monica Stucchi & Dora Carofiglio személyét már nem először sikeresen tévesztem 😊
Pedig tudom hogy ... #102338

Nem egyszerű az italo-disco zenei ösvényén kiigazodni, te is ti is tudjátok,egy-egy művésznév alatt is más-más énekes tolja a vokált,hogy túl messzire ne menjek ,Michael Dream egy másik dalában "Eyes in the Sky" Giancarlo Pasquini,de Edyta sorrendben harmadik maxiját sem Dora énekelte már.

Köszönjük az infót.

ItaloDisco4Ever !

Koszi
Wind 67
A vokált Dora Carofiglio énekelte, a képen látható hölgy csak a színpadon billegett Den Harrow módjára....

Csak a WAV peregjen

reynaud
Szia,
Szép megfejtés! <#eljen>
Igen, (Gianni Coraini) Ken Laszlo énekli a vokált.
Gratulálok !!!

ItaloDisco4Ever !

Szia!
Michael Dream (Ken Laszlo) - Never Say Never
reynaud
Ha valahol megvan az a bizonyos bakelit lemez,lehet még az ujjlenyomatod is rajt van. <#nevetes1>
A részletekre most nem térnék ki,röviden annyit ,Komjáthy műsorban,és a "pillantásban" is lement.
Az italo-disco ezen korszakából is vannak nagyon jó zenék,sőt számomra a 80s évek közepén kiadott, vontatott,unalomba fulladó,álmosító zenék helyett ,inkább ezek a pörgősebbek mostanában zenehallgatáskor a nyerők.

ItaloDisco4Ever !

cucurbia
Lehet.Mittudomén.Ha beesett 4 hetente egy Haluskacsomag,akkor nagyjábol 3-4 óra állt rendelkezésre azt az 50-60 lemezt meghallgatni és ami kellett rögziteni. Ami nem fért bele ebbe az időbe,ment a levesbe. Számomra ezek,bármennyire is szerettem egy idő után már egyik fülembe be,másikba ki zenék voltak.

reynaud
Itt van még egy fejtörő,nagy tétben mernék rá fogadni hogy anno aktuálisan ez a lemez Cucurbia kezében megfordult.

sample 7

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Début de Soirée <#eljen> ..... egyébként így van!

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Azt gondolom ezek neked való zenék . (soundcloud link)
Ezt kiemelem,egész jó.
Toney Lee - Reach Up (CMAN Edit) sc
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2019.05.15. 17:41:51

ItaloDisco4Ever !

reynaud
A tipp helyes ! <#taps>
Edyta - Come Back
Netán valaki nem tudná,a vokált a fotón látható hölgy énekli a dalban.

A felsorolt dalok közt látom azt a kettőt amire céloztam ,mint hasonló dallamvezetés.
Gratulálok!
s ha már Alan Barry ,július 5-én dob piacra a " Greatest Hits & Remixes " sorozat legújabb darabjaként a ZYX kiadó ,az előadó dalaiból egy dupla CD-s válogatást.

ItaloDisco4Ever !

Coeo - She Keeps It Good.flac
Ez nem italo meg nem regi de extra atdolgozas, aki szereti szivesen adom <#awink>
Edyta - Come Back lehet, de még a Joe yellow - Last Call is hasonló alapok. Kicsit olyan kettős hasonlóság,
mint a Mindy Love - It's A Shame, és az Alan Barry - Innocent .
cucurbia
Igen,még a Lisa:I believe in music ami számomra hasonló,de abban van egy kis gitáralap is,ami ebben az instruban nálam nem volt fellelhető.

cucurbia
Na ez a válogatás valamiért elkerülte a figyelmemet.

cucurbia
Tudom.És milyen jól lehetne kötni az alapja miatt egy Debut de Soireé-re.

reynaud
Konkrétan van 2 olyan dal ,amiknek a dallamvezetése alig eltérő attól ami a rejtvény tárgya.
s jól írod ,sok hasonló sablonalap volt,de nem ez a dal.

ItaloDisco4Ever !

szinten egy kedvenc!

The Piranhas - Zambezi
Zephyr Retiring
Megszakítjuk szokásos fórumozásunkat egy jó zene erejéig..<#vigyor>
1977..

2012..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Részemről mára ennyi. További jó zenéket.<#wave>

reynaud
Köszönöm szépen a gyors infót.
Egy CD válogatásán rajt van ( link ) ,de ezen is csak a rövid verzió mint a kislemezen.

Ezt kidobni a lejátszóból ..... ? bitang jó zene!

ItaloDisco4Ever !

cucurbia
Nekem csak a radioverzio van meg és nem ismerek belőle maxi változatot,főleg,hogy ez csak kislemezen jelent meg és egyetlen Andrews válogatásra vagy cd-re nem került fel tudtommal.
Egyébként hónapok óta mindig akartam játszani,de mindig kidobták a müsorvezető urak ezt is a lejátszóbol.)

cucurbia
Nem ismerem az instrumental verziot,és ez az alap szinte a kilencvenes évek italo dalainak 50%-ára ráhuzható sablonalap,de a dallamvezetés alapján én erre tippelek.

reynaud
Chris Andrews - Let Go! zenéjét én csak néhány napja ismerem <#nevetes1>.
Készült ebből "extended" verzió is vagy csak ez a rövid létezik?

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Hi Guys,
Let's play again !

Ezt a dalt egy italo-disco fan számára szinte kötelező ismerni,viszont felismerni 33 mp-ből nem oly könnyű.
Annyit segítek e rövid részletet a dal "instrumental" verziójából vágtam ki.
sample6

Jó fejtörést !
Remélem sikerül megfejteni.

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
Diszkózzunk..<#vigyor>

Zephyr Retiring
Ha már a bohém rapszódiában nem is tettek róla említést, azért mi tudjuk, hogy bizony Madonna is ott volt azon a bizonyos '85-ös nagykoncerten.

A film és benne a Queen zenéi hozták a tőlem elvárt szintet (bár itt ott nem egészen úgy történt minden mint a filmen) ha csak kikapcsolódásként és nem Sherlock Holmes-ként nézzük, egész jó lett.

Szóval felsorolnak pár nagy nevet a fellépők közül, csak szegény Madonnát nem tartották sztárnak.
Pedig...

Szia!

Köszi szépen, ez remek.<#finom>

Very Important Reggae<#smile><#szeret>
Little Carlos - Shake Your Body Down

Utoljára szerkesztette: mfn, 2019.05.11. 20:45:34
reynaud

ItaloDisco4Ever !

reynaud
A zseniális Bobby Orlando ...

ItaloDisco4Ever !