112174

xnl87ky5.jpg

free counters

• Wescone
    Mi ez, ami nem az?!
  • Italo forever
    Dobd a linket, ha van még hiányosság!
    Hátha tudok segíteni én is!
  • Frenky70
    Köszönöm mindannyiótoknak, akik segítettek az általam keresett zenék megszerzésében!
  • Italo forever
    Hát öreg , te aztán nem vagy semmi az tuti!
    Ki a francot érdekel a te eszmefuttatásod, vagy gondolod, hogy idejössz, kiosztod az észt, amiből úgy látom nem sok van..és mindenki bedől ennek a tudalékos ki ha én nem szövegnek? Mit gondolsz miért nem kommentálják a te magasztos beszólásaidat? Mert már tudják, hogy akkor simán lekopsz...
    Ráadásul olvasni elég hiányosan tudsz, ugyanis én nem írtam, hogy mp3-at konvertálok wav-ba... de nem baj neked elnézzük.
    Nyugodtan írogass csak, de tudod mit?
    Egy darabig olvasgassuk aztán úgyis elhúzol máshol osztogatni azt a keveset..

De, hogy jó legyen a hangulat, egy vicc a végére.

- Mi a köműves szex?
    - Mész a picsába.

És ez pont idevág...
  • Dióka
    IB!
    a wav meg mp3 az asztali dvd lejátszóban című kérdéseidre már leírtam,leírtuk a választ,ha elolvasod a teljes mai termést,megkapod a választ is,ha nem olvasod végig,akkor meg ne ragadj ki egy-egy részt belőle tudálékosan.....nem azért megy simán,mert te felírod a neroval....azt hogy mivel konvertálod az mp3-aidat wavba, a jet audioval vagy mással,a téma szempontjából annyira lényegtelen,mint hogy ezt leírtad, konvertálsz azt kész....

a többire nem reagálok,hisz nem azért írtad le,hogy válaszoljak rá,csak azért,hogy írjál valamit meg hogy megnyugtasd önmagad.a többi meg szerintem is legyen más baja.....

és remélem lőn világbéke

a továbbiakban nem kommentelek itt,mert nehéz egy gazellának elmagyarázni egy hiéna csoportban,hogy miért ne egyék meg.....remélem ez a hasonlat érthető és lefordítható is lesz.
  • Wescone
    Szoval könnyü megkülömböztetni a wav-ot az mp3-tol... hmmm...
  • Italo forever
    Csak gratulálni tudok mindkettötöknek!
    Isten ments, hogy én is belefollyak ebbe a "hangmérnökösdibe"
    de azért annyit mégis elmondok, hogy pld. nálam minden további nélkül lehet wav-ot írni a neroval, de muszály is mert ha találok pld. egy ape vagy flac kiterjesztésű fájlt akkor azonnal átkonvertálom a jetaudio-val (nem pedig valami francos konvertáló progival...) wav-ba, hogy az asztali dvd-n is lehessen hallgatni, nem állítgatok én semmin és mégis lejátsza az asztali dvd .. na akkor ez most hogy van?
    Ráadásul a dvd-re írt mp3-at is simán lejátsza, akkor sem állítgatok semmin.
    Meghogy hogy lehet megállapítani, hogy mp3-ból csináltak wav-ot???
    Ha még ezt sem lehet simán füllel megkülönböztetni akkor ott nagy gubanc van...igaz sajnos adtak ki olyan eredeti cd-t is aminél tényleg jobban szól némelyik 320k mp3.
    De ezek csak az én gondolataim voltak, nem azért írtam, hogy valakivel lehessen vitázni!
    Nálam simán működnek a dolgok és nekem ez a lényeg, hogy más mennyire variálja túl magát az már legyen az ő baja!
  • Wescone
    Förmedésröl szó sincs.
    Még akkor sem, ha nyilvánvalóan külömbözik az álláspontunk, eltérő a véleményünk. Abban viszont igazad van, hogy kissé kisajátítottuk a topikot, amiért a tisztelt tagoktol elnézést is kérek.
    Folytathatjuk az eszmecserét máshol, de máskor mert ma este van még egyéb dolgom is.
    "Zsoltford" sok szerencsét majd az új "játék"-hoz. Ha megszerezted, ne feledd amit korábban irtam rola. Csak óvatosan...
  • stingray
    Super Max : Camillo
  • gledix
    Hi.Nekem az a problémám, hogy a letöltött zeneanyagot nem birom kicsomagolni.Azt jelzi, hogy nem találja a külső tömöritő programot,és kéri a jelszót.Megadtam a jelszót amit a blog szerkesztője kinál, de nem müködik. Reklamáltam de nem keptam választ.Van e valamijen hátsó megoldás?
    Köszi a segitséget. GLEDIX
  • Dióka
    fú, megint hozzuk a fórumot, asszem kicsit visszaveszek a lendületből,mert megint orrolni fognak rám a vezérek!
    wescome!
    ha gondolod folytassuk priviben vagy gyere a hqaudience-re.
  • Dióka
    de ezt most úgy mondod, mintha úgy vélnéd valamiért, hogy én mindent pancsolok.....ha egy hanganyag eredeti cédén jelenik meg és az eljut hozzád,akkor megérteném a morális válságod kifejezését, bár némiképp viccesen hangzik ez a megfogalmazás,de értem mit akartál kifejezni.... egyéb esetben meg nem tudom miről beszélsz, hisz ami mp3ban hozzád kerül és tegyük fel hozzányúlsz valamiért, az égvilágon semmi infód sincs annak előéletéről, hogy a hangképe megegyezik-e az eredetivel vagy sem,arról nem beszélve,hogy ez egy mp3 esetében már a formátumából adodóan sem fog egyezni az eredetivel....csak ezt majd vagy hallja valaki vagy nem.

ne érts félre, én nem csesztettem a példazenédet,csak azt mondtam,hogy az én értelmezésemben az se nem lágy,sem jól nem hangzik, de ezt akkor is így hallottam,míg elő nem vettem az én példányomat és nem hasonlítottam vele össze.........az csak megerősítette ezt, de ez csak a don henley-re igaz....nem muszály hogy így halljad, hisz nekem sem muszály, hogy úgy halljam,ahogyan te!

ezzel azért ne förmedjünk egymásra.

ezt a lágy hangképet meg ne nagyon elemezgessük egy tipikusan electro-rock zenén,mert nem igazán van értelme. azt mondtad,hogy csak hangerőt emeltél rajta, akkor meg mi köze a lágysághoz,hisz az ettől nem változik.az pont olyan lágy,mint amilyen valamiért az lett. egyébként nyugodtan megkeresheted ezt a számot egy eredeti cédén és vesd össze, nem lesz olyan,mint amit prezentáltál.

mégegyszer mondom,mert nem akar leesni neked, nem csináltam vele semmit sem,te is írod, hogy telítettebb, én is így érzem, de ez azért van,mert eredetileg is ilyen. de hagyjuk már szerencsétlen don henleyt nyugton,mert ki fog készülni!
  • Wescone
    Ó hogyne! El tudja dönteni, mert a te verziód hangosabb, telítettebb. Csakhogy én csinálhatok bármikor a tiedhez hasonló hangszint, de te sosem fogod a tiedböl kihozni azt a lágy hangképet ami az én mintámat jellemzi.
    És nem beszélek a grafikus megjelenésröl, mert azt hozni már lehetetlen.
  • Wescone
    Nem, mert én csupán azért kodolom át őket (lehetőleg wav-ba, minőségvesztés nélkül), hogy a hangszintet emeljem, és nem föltétlen azért, hogy hangszint változtassak. Ha megjelenik egy hang anyag, úgy vélem nincs morális jógom ahoz, hogy változtassak rajta. Épp ezért ezt csupán extrém esetekben, leginkább régi, esetleg az idővel már amúgy is minőségcsökkent anyagokkal teszem meg.
  • Dióka
    de úgy látom megint kezd "kikerekedni" a téma, emiatt ha van még téma ne itt folytassuk...ajánlom mindenkinek, mint mindig is tettem, hogy önmaga döntse el, szerinte mi szól mihez képest jobban. én a zenét úgy általában sem vizsgálgatom frekvenciánként sem és vágásonként sem,hisz ezt többségében csak pécés környezetben lehet érdemben értékelni, egy valósághűbb hangtesztben sokan és sokféleképpen halljuk a dolgokat......ami egyébként nem baj....hisz nem létezik két egyforma stúdió vagy hangmérnök sem....egyben bizos vagyok, szoftveres analízis nélkül is bárki képes eldönteni, hogy szerinte melyik a jobb.

én mondjuk nem merném kijelenteni, hogy pontosan milyen frekvenciákon mit hallok ki, hisz a spektrumanalízis már nem kifejezettem a szubjektív hallásról szól és marha sok freki van benne,minden zene hangképe túl összetett ehhez,hogy egyszerűen választ lehessen adni rá.
  • Wescone
    Mondja már el nekem valaki, legyen szives, hova tudnék feltölteni képeket, melyeket itt majd megjeleníthetek?
  • Dióka
    tiszteletben tartom a meglátásod és hallásod is. ha valamit 0 vagy akörüli db-re normalizálnak,akkor az nem tud 0 db fölé menni.....még akkor sem,ha nem lenne vágás. abban én biztos vagyok mind magamat,mind téged illetően, hogy ebben a mintában te és én sem tudnánk vakon,pusztán fülteszt alapján az égvilágon semmilyen vágást kihallani,de ez egy külön szeánsz kérdése lehetne....

viszont sajnos mint korábban mondtam, nem nyúltam semmiben sem hozzá,így nem emeltem,nem toltam,nem húztam semmit sem.....

az én hallásom szerint ebben a henley-ben van élet, és tiszta,ahogy mondtad szaturált, a te mintádban pedig összemosott, homályos és részletek nélküli hangképet hallok, érzek. ha szerinted az jobb,akkor tiszteletben fogom tartani,de nyilván nem fogom tudni átérezni az általad képviselt "minőséget".Így nem érzem szükségét, hogy önmagamnak kódolgassak át mp3-akat,hisz én is tudom,hogy mire számíthatok....ellenben ha megtenném,még bizton nem jönnék rá abból,hogy a te verziód "hányadik generációs"....

most megpróbálsz bírálni valamiért,amit jelen eseteben el sem követtem, és a céljaimat is jobban tudod nálam, de rögtön odabiggyeszted,hogy azért ha kell te is teszed:

"Nekem, veled ellentétben nem célom, hogy megváltoztassam a hangszint, legfeljebb picit rásegítek ha nagyon kell, de nem szivesen teszem"

ez nem szívesség kérdése,úgy gondolom, de egyébként nem érzed, hogy picit ellentmondásos vagy ebben?!
  • Wescone
    Mivel igy is, úgy is szerzel egy ilyen software-t, a Sony SoundForge-t ajánlom. Azt azért hozzá teszem, hogy nem nyugodt szivvel.
    Nem könnyü megtanulni bánni vele, és egy ilyen software-al k...va könnyen haza lehet vágni a hang anyagokat. De hát mindent meg kell és meg lehet tanulni. Ha megtanulod kezelni, igen szép dolgokra is képes.
    Jó tanács: ha megszerezted és használod, egy mp3 root-ot egynél többször soha ne kodolj. Lehetőleg wav.-ba mentsd a file-okat és ha utólag rájössz, hogy valamit nem jól csináltál, abbol kiindulva újra probálkozhatsz.
    Ne feledd, minden újabb mp3 kodolás 3-4% torzulást eredményez. Néha talán többet is.
  • Tempest
    Ez nem az.
  • zsoltford
  • imre07
    Hali Stroung!
    "A DVD lemezen tárolt mp3 file-ket sem képes lejátszani az asztali DVD lejátszó..."- Ezzel nem vitatkozunk, ennek ellenkező tény, nekem is van ilyen DVD-m,és lejatsza az asztali (újabb generációs) DVD lejátszó! (Frenkynek mp3 DVD-je ment tömkre, Ö is valószínűleg nem csak PC-n játsza le az mp3 DVD-ket)
    Természetesen a "klasszikus" ősrégi, Mpeg4-et sem tudó DVD lejátszók nem játszák le.
    A DVD FAQ sok jó dolgot tartalmaz, de az erre vonatkozó megállapítása felett alaposan eljárt az idő!
  • Wescone
    Én pont ezt állítottam korábban (#48273), de elsiklottál fölötte.
  • mflex #48308
    [b]CARRARA-WELCOME TO THE SUNSHINE EXTENDED V.
    MP4 450K 5:56

http://rapidshare.com/files/68956957/Carrara-Welcome_To_The_Sunshine__Extended_Version.mp4
  • Dióka
    ha higgadtabban olvasnád a válaszaimat,akkor kitűnne belőle,én nem mondtam,hogy nem kell konvertálni,csak azt,hogy az a szükséges konverzió,amit 44,1ről 48ra végezni kell,az nem okoz minőségi változást!

a többiben meg fogalom zavarban vagytok.
    a példaként (nem általam) említett program, nem dvd-audiót csinál, hanem dvd-video formátumban lejátszható, és így szabványos asztali lejátszóval is lejátszható cuccost.
    ha sima adatként van felírva az mp3,akkor a mai mp3-képes lejátszók persze, hogy gond nélkül viszik,de ennek nincs köze a témához.pár évvel ezelőtt ez még csak nagyon kínai cuccok tudták,még korábban meg semmi,hisz nincs benne a dvd-video szabványban.
  • Wescone
    Na erröl tépem a szám jó két órája!
    Teszteljetek mielött vitába bocsátkoznátok.
  • Storung
    Itt esetleg akadhat némi tudás a témával kapcsolatban:link A DVD FAQ érdekes lehet...
  • zsoltford
    wav illetve mp3 ...
  • Storung
    A wav fájlokkal kapcsolatban meggyőződtem az igazadról. Adatként, változtatás (44,1kHz/16 bit) nélkül tettem fel egy DVD-re, és nem köll a genyának :) Az mp3-at azt eszi... :)
  • Wescone
    Végre valakinek eszébe jutott biznyítani (vagy cáfolni) az állításom...
  • Storung
    "A DVD lemezen tárolt mp3 file-ket sem képes lejátszani az asztali DVD lejátszó..."- ezzel vitatkozunk. A vaw-ot pedig most gyógyítom fel a DVD-re adatként!Meglátjuk...
  • Wescone
    Akkor inkább egyetértesz velem, mert én azt állítottam korábban, hogy a DVD lemezre mentett wav.-ot nem játsza (további kodolás nélkül) az asztali DVD lejátszó.
  • imre07
    A Normál audio cd formátum, 16bit 44,1KHz PCM,ami pécés nyelvre lefordítva wav fájl, na ezt nem olvassa sztem semmilyen asztali DVD lejátszó normál DVD-ról. (ez alatt azt értem hogy nm DVD-RAM-ról, amit a Pana lejátszók egy része támogat. és lehet, hogy lejátszák a wav-ot RAN-ról)Sőt, az írásuk DVD-re -konvertálás nélkül- sem megy egyszerően, sztem.
  • imre07
    Igen, ezzel én sem értek egyet! A Néro 6 Start Smart felkínálja az audiónál a DVD mp-3 készítést, ráhúzom, kiírja, sztem minden konvertálás nélkől, ID3-mal, mindennel együtt, viszi az asztali lejátszó, szintén mp3 formátum, ID3 tag, (cím, előadó, számhissz stb.).
    WAV-ot konvertálni kell valamivé, a Music DVD Creator 48KHz,vagy 96 KHz PCM formátumot ajánl fel kimenő formátumként.
  • Wescone
    A DVD lemezre mentett mp3 és wav minden további kódolás nélkül lejátszható asztali DVD lejátszóval? No, akkor nincs már szükség Audio DVD Creatorra.
  • Storung
    Hello!

Minden tisztelem Neked és a fórumon tevékenykedő szakiknak, de ezen utolsó állításoddal vitatkoznom kell. Minden különösebb gond nélkül lejátszható, ha a a lejátszó támogatja az mp3-at. Ma már nem is kapsz olyat ami nem tudja ezt a támogatást.
  • Wescone
    Amúgy meg az mpeg2 hangsávját kodolhatod PCM stereora, vagy éppen mpeg lame3-ra azon belül is bármilyen bitrate-re. A Audio DVD Creator (figyelem, a nevében is benne van) DVD formátumba kodolja a zenefájlokat, legyen az mp3, vagy wav. De az eredményt újabb kodolás nélkül sosem fogja senki mp3, vagy wav-ként lejátszani.
  • Wescone
    És még valami! A DVD lemezen tárolt mp3 file-ket sem képes lejátszani az asztali DVD lejátszó, nemhogy wav.-ot. Ezért van szükség az Audio DVD Creator-ra.
    Hacsak nem változtak a dolgok, mert egy ideje, bevallom, nem foglalkozom asztali DVD-vel...
  • Tempest
    Sziasztok !
    Lenne egy kérdésem a 80 évekből :
    Bp. Vörös Csillag mozi (később Apolló) Ment ott egy szignál mikor be lehetett menni a terembe .Valószínűleg csak egy részlet ,talán a refrén ,ha valaki emlékszik rá mi volt az árulja már el. Köszi
  • Wescone
    És hogy mit látok/hallok a két Don Henley közt? A te változatod jóval szaturáltabb mint az enyém. A csúcsok le vannak nyesve, de ha nem volna, a jelszint alaposan 0 dB. fölé emelkedne. Ez a minta valóban "normalizálva" van, a szó szoros értelmében. Én tulajdonképpen az én verziómnál pusztán csak meg emeltem a hangszintet, de egyébként semmi mást nem tettem vele, te viszont megváltoztattad a teljes hangképet aval, hogy feltoltad a középfrekvenciás, 4.000-8.000 Hz közti tartományt.
    Nekem, veled ellentétben nem célom, hogy megváltoztassam a hangszint, legfeljebb picit rásegítek ha nagyon kell, de nem szivesen teszem.
    És még valami. A minőségvesztés elsősorban a magas (10.000 Hz feletti) frekvencia tartományban hallható először. Azt ajánlom, csinálj több generációt egy általad jól ismert mp3-rol és figyeld a generációnkénti torzulást. Veheted alapul pont a Don Henley-t és kiderül majd, hogy hányadik genezációs az mp3 root amivel dolgoztam.
  • Wescone
    Megállapítani ilyen jellegü dolgokat nem könnyü, tapasztalat kell hozzá és nem kevés.