Star Wars: Empire At War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A HW2 is remek lett, csak ehez a "remekséghez" kellett a patch. Ha az felkerült, akkor már nem volt olyan nehéz. Régebben a harmadik pályán mindig elvéreztem, a patch után viszont egész türhetõen sikerült és majdnem végigjátszottam (format C: :P). Nemrég találtam hozzá egy modot (SW-Warlords). Még irtó kezdetleges és a készítõje se nagyon töri magát, hogy foglalkozzon vele (majd egy éve igérgeti már a következõ verziót), de mégis irtó jó lett. Az nekem az egyetlen igazi SW-RTS pótlék. Az SWEAW is inkább a felszini csaták miatt jött be, mert arra egyszerûen nincs más (az eddigiek kritikán aluliak).
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
A warlords modot ismerem de eléggé félkész és nyílván már nem is lesz befejezve, gondolom akad más dolga is a fejlesztõnek.
Majd meglátjuk mi lesz, én személy szerint már túl sokat láttam ezért nem tudok bizakodni, de legalább könnyebb a pozitív meglepõdés. Nem ragaszkodom a papíron megadott specifikációkhoz, nem vagyok akkora fan hogy minden passzoljon a legapróbb részletekeig, én csak élményt akarok. De azért akármennyire kitalált uiverzum ha a saját belsõ logikájához és realisztikusságához nem ragaszkodik mégis mi lesz? Mindegy, fölösleges spekulálni, majd kiderül minden egy hónapon belül.
de nagyon OFF vagyok :)
Ott valóban 3Dben ment a csata. Volt, hogy az ellenség védelmét felülrõl kerültem meg. Nagyon hangulatos volt.
Sajnos a HW2 kimaradt az életembõl, de úgy hallottam, a nehézségét finoman szólva elrontották.
Az empire at warban pedig sajnos valójában csak két dimenzióban mozognak a hajók, csak annyi a trükk, hogy a különbözõ hajóosztályok különbözõ síkokban végzik a 2Ds mozgást.
UI.: Azért ahhoz képest hogy 3Ds volt, nagyon jól megoldották, és nagyon jól kezelhetõ lett..
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Tulajdonképpen mind1. Valóban nehéz lenne méretarányos és mégis könnyen kezelhetõ játékot készíteni. Sokkal nagyobb baj az ûrbéli térképek kicsisége és a nagyon kicsi egységlimit.
De ezzel kapcsolatban az az érzésem, hogy a készítõk úgy gondolták, nem is kell ennél nagyobb pálya és egységlimit a demoba, hiszen úgyis csak néhány rajnyi vadász meg egy két korvett vagy Nebulon B fog kergetõzni a térképen. Nem számoltak vele, hogy egyesek unlockolják majd a csillagrombolókat, tehát a demoban lévõ ûrbéli pálya nem ekkora flották szerepeltetésére lett tervezve.
Minden bizonnyal lesznek majd nagyobb ûrbéli térképek is.
A lézerütegek számát pedig nyilván a játékegyensúly és a csata áttekinthetõsége miatt kellett korlátozni. Emlékszem, anno az X-wingben amikor egy Vicory Cruisert támadtam, legalább 20 lézerágyval lõtt vissza. De hát nyilvánvalóan kompromisszumokat kellett kötniük.
Modot fölrakva kipróbáltam a birodalmat, az 1,6 km-es star destroyer mellett elég kicsinek hat az interdictor meg a többi fregatt, ez jó. Viszont Ackbar admirális Home One nevû, legalább 4 km hosszú calamari cruisere lehetne nagyobb. És még mindig vérzik a szívem, miért csak 4 turbo laser állás? Ha ehhez viszonyítanánk a kisebb gépeken 1 sem lenne. Ez a birodalom hadigépezetének a csúcsa és gerince, könyörgöm annyira kevés gondolatot kellett volna rászánni és sokkal jobb lenne a dolog.
Ha minden méretarányos akkor a vadászgéphez nagyító kéne hogy észrevedd egy romboló mellett.
Nem is beszélve a viszonylag kis térképekrõl amirõl kilógna a flotta fele, ha mindent eredeti méretben akarsz látni.
A csatákban felhasználható pontlimitre egyébként már több megoldás is született.
1. nincs limit:
Láttam olyan képet ahol támadó flotta kompletten ugrott be a harcmezõre (6 imperial, 3 VSD és pár kisérõ hajó)
2. limit emelése
Remélem a teljesben is megtudják oldani majd :)
Szóval az ûrcsata nagyjából rendben van, néha tényleg érdemes taktikázni benne, bizonyos területekre tüzelni, kivonni egyes hajókat a csatából a megfelelõ pillanatban, a hajók spéci képességeinek használata.
Viszont tényleg nagy kérdés sajnos, hogy mennyire fogom óvni a csillagrombolóimat akkor, ha bármikor gyárthatok 1 perc alatt egy egész flottát belõlük. A gazdasági résznek tényleg elkél még a finomhangolás.
De én már attól jól érzem magam, amikor látom kilépni a csillagrombolóimat a hipertérbõl. :-)
Engem speciel a földi harc része hagy totál hidegen. Jó, tényleg lenyûgözõ az AT-AT, de ebben ki is merül számomra ez a rész.
A manager része még elfogadhatónak tûnik a demo alapján, de a stratégia része egy nagy *****. Mind az ûrbéli, mind a szárazföldi. Pedig ez utóbbi még szimpatikus elemeket is felvonultat, például hogy a támadó csak a magával hozott egységekbõl gazdálkodik.
Sajnos a LucasArts hozza a szánalmas formáját továbbra is. :\
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
a galactic battlegrounds topicba is próbáltam, de az végleg behalt :p. szal az lenne a problémám hogy fenn van a játék, de nincsenek egységek. nem látni õket, beszéd minden van, csak egységek nincsenek. grforce 6600gt-m van, én erre gyanakszom, de nem tok megoldást, remélem valaki tud. thx elõre is
Maradok Zsoc! A pajszer legyen veletek! http://www.zsoc.net | www.runatabor.com
Ez szép, feelinges, várom, de meglepõdnék ha olyan kedvenc lenne késõbb, mint volt a Rebellion. Kb. FC szintû lesz, persze Rebellion ötvözéssel és (remélhetõen) FC szintû bugok nélkül ...
A medve nem játék.
Mondjuk nincs mire panaszkodni, elvégre élveztem a Jedi Knight sorozatot, élvezetes volt repülni az X-wing-ben és TIE Fighterben, kalandjátékaik feledhetetlenek és örök klasszikusok, lásd: Day of the Tentacle, Monkey Island 1 és 2, Sam & Max stb. Még a K.O.T.O.R.-t is játszhatónak gondoltam végtelenül konzolos és behatárolt érzete mellett is(meg mert semmi más rpg nincs belõle).
De könyörgöm még hány évig fognak ebbõl a franchise-ból élni? Lassan 30 éve megy ez a star wars dolog és ha nem gyerekként látom az eredeti trilógiát egyáltalán nem gondolom hogy a mostani filmekkel/játékokkal/könyvekkel/plüss vaderekkel meg tudnának fogni. Persze ebbõl is eladnak félmillió darabot és mindenki mosolyog hogy milyen jót csináltunk megint, hát persze akkor nyilván ez kell a népnek csinálunk megint egy még egyszerûbbet.
A demóban sajnos nem sok dolog tetszett, ezért azt nehéz lesz élvezni. Azért voltak, pl. jópofa ahogy az alrendszereket szétlövöm a star destroyeren és leszakadnak miközben füstöl(na igen :) meg anyaghiány marad és roncs benyomását kelti. Más kérdés hogy egy több ezer fõt foglalkoztató birodalmi csillagrombolót nem kéne egy tucat x-wingnek szétkapnia könyörgöm még a tervezési csodaként legsebezhetõbb pajzs generátorokkal sem. Nem emlékszem de volt kb. 4 turbo laser üteg meg 4 normál? Talán 2 ion meg 1 proton és missile kilövõ. Röhelyes, de értem játékegyensúly meg minden. Amúgy szép nagy és kicsit sugárzik róla az erõ ahogy kilép hipertérbõl, de inkább lenne egy - sokkal kevesebb egység de rengeteg alrendszer, beosztom a vadászaim, kapcsolom ide-oda az energiát, célozható alrendszerek és elfoglalható hajók - progi.
Már megint panaszkodom, ez rossz szokás. Meg persze minek írok, sok értelme nincs de legalább veszítek a stressz értékembõl :)
Ami még oké, végre Mara Jade szerepel és a birodalmi oldalon, meg a többi nem annyira ismert hero is visszaköszön a könyvekbõl ez cool. Nem mintha örülnék a hero rendszernek egy rts-ben, de ez már más dolog.
Majd meglátjuk van-e értelme 3 tucat ûr egységet belerakni amikor kb. 5 fajtát fog mindenki max vinni egy csatába, legalább a választás illúziója meglesz.
Lehet kipróbálom ezt a rebellion-t, nem sokra emlékszem belõle, lehet nem is játszottam vele?
Bár inkább nem játszok most 5-10 évig semmivel, aztán visszanézek mivel tudták eladni magukat a progik. Mer ugye addigra minden szép lesz, ott már nem lehet javítani. Talán hirtelen visszatérünk a '90-es évek elsõ felébe és már csak eredetiséggel lehet eladni dolgokat.
Ezt nem azért mondom mert bármi bajom van a szép grafikával vagy ha arra koncentrálnak, megértem hogy nem 1993-at írunk, legyen igenis szép de ha csak az elõdöket másolnák vagy onnan vennék az ötletet már akkor nagyon jó progikat lehetne csinálni, szal nem értem mi van?
Na jó, most abbahagyom, mi van ma velem?
A halál csupán a kezdet...
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Viszont nincs jobb SW kategóriában. Lehet, hogy nem egy rebellion (ami még most is itt figyel a gépemen), ezzel kell beérnünk. Nyavajgással semmit nem fogtok elérni. Ennyi erõvel akár meg is lehetne próbálni kiélvezni azokat a részleteket amiket érdemes lehet kiélvezni.
Hogy a 10 évés hót hülye amcsi gyerek is játszhasson vele.....
Szerintem onnan lehet legjobban látni, hogy egy játék milyen értelmû szintû emebreknek készült, hogy milyen a tutorialja.... Ennek a tutoriálja valami borzasztóan szájbarágós, egyszerûen akármennyire is szerettem volna nem bírtam 5 percnél többet eltötlteni a tutorban, mert idegesítõen lekezeli az embert...
The Matrix has you...
Tényleg szomorú hogy semmi komplexebb dolog nincs benne csak letermelek pár hajót meg tankot aztán gyakjunk. Úgy örültem volna egy master of orionos dolognak, managgelni rendszereket/bolygókat külön külön, lassan fejleszteni dolgokat, tervezhetõ hajók cserélhetõ alrendszerekkel stb. Nem hiszem el hogy erre nincs ma már piac, miért mindig az abszolút lebutított dolgokat csinálják? Pont ebben az esetben a névvel bármit el lehetne adni, de sebaj ha már gondolkodni nem kell legalább szép lesz. Mi történt a régi lucasarts-al?
A halál csupán a kezdet...
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Age of Battlegrounds??? <#conf>#conf>
Én kedveltem a átékot, lehet, hogy a jedik animációja gázos volt, de a többi része azért élvezhetõ volt.
@engine!
Milyen patchet említettél a Rebellionhoz?
folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.