Mozilla Thunderbird
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
lementeni lementette oket, csak full uresek voltak.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Ezzel mindent ki lehet menteni, kivéve a leveleket. Nálam legalábbis azokat sosem tudta visszaállítani.
1.) Nem nagyon találok olyan kiegészítõt, amellyel postafiókot(ok) beállításait lehetne exportálni, hogy azokat az import-al be tudjam olvasni.
Ilyen nincs Thunderbird alatt?!
2.) Ill. hasonló módon, amellyel a használt kiegészítõket lehetne exportálni.
?!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Volna egy olyan problémám, hogy a kimenõ leveleim amik csatolmányt is tartalmaznak rengeteg helyet vesznek el. Van rá valamilyen mód, hogy ne mentse a kiküldött csatolmányokat a Thunderbird? vagy külön mentse valahova a levélen kívül? Valaki valamilyen megjegyzést ehhez ?!:)
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
azt hiszem ezert a megoldasert egy tarkonveres kijarna a programozoknak
http://loal.atw.hu
amennyiben nem hasznaltok mesterjelszot, ugy a kliensben siman megnezheto, hogy melyik emailetekhez milyen jelszot hasznaltok.
tehat ha valaki csak letrehoz egy postafiokot, beirja a felhasznalonevet es a jelszot, ugy a adatvedelem/jelszavak/mentett jelszavak/jelszavak megjelenitese menupontban barki megnezheti a jelszoit
Volna egy olyan problémám, hogy a kimenõ leveleim amik csatolmányt is tartalmaznak rengeteg helyet vesznek el. Van rá valamilyen mód, hogy ne mentse a kiküldött csatolmányokat a Thunderbird? vagy külön mentse valahova a levélen kívül?
Win XP rõl Win 7 re áttértem. Mindíg is outlook expresst használtam már majdnem 15 éve (igaz lehet hogy annakidején még netscape mail kliens is volt), és gmail fiókjaim vannak amit imappal nézegetek.
Erre win 7 ben outlook express helyett van a live mail, ami iszonyat borzalmasan szar volt, folyton befagyott a nagy imap mappáktól.
Elkezdtem más email kliens után nézni, elsõ dolgom a thunderbird letöltése volt mert firefoxot használok meg amúgy is szeretem az igényes opensource cuccokat.
Minden szép és jó, jól fut, a kezelõfelületét pillanatok alatt értem, DEE hihetetlen módon a dátum mezõben az email fejléc date headerjét használja, ami iszonyat használhatatlanná teszi nekem. Van egykét kamu email az imap folderben vagy spam, és erre odarakja datum szerint rendezve elõre 2036 máj 26. dátummal? Utánnanéztem a dolognak, hogy lehetne a legutolsó received headert használni, valamit át lehetett állítani az advanced configban erre vonatkozóan, de imapnál nem mûködik ez a funkció. Még a thunderbird 3 beta 2-t is letöltöttem, de ez abban is szar. Meg olyat irtak hogy valami érkezési sorrend szerint rendezzem, de én akkor is ragaszkodok, mert tudni akarom pontosan mikor érkezett.
Egyszerûen elképesztõ hogy ilyen alapvetõ koncepcionális hiba van benne. Az a szar outlook képes volt már õsidõk óta hogy imap szerverrõl az IMAP INTERNAL DATE et kezelje egy üzenethez, és minden üzenethez odarakta pontosan azt az idõpillanatot amikor a gmail imap tárhelye megkapta. Ez nekem tökéletesen megfelelt, és ugyanígy ragaszkodom is hozzá.
Néztem más kliensek után is, eudora - ami gyakorlatilag a mozilla motort használja, tök ugynilyen. The Bat, ez jól menne, de ennek meg a kezelése nem elég flexibilis, nekem barátságtalan.
Most ott vagyok hogy 15 év után egyszerûen nem tudok email klienst felrakni a gépre, mert nincs mit. Még lehet a nagy outlookot fogom felrakni, de ahhoz sincs marhára kedvem, mert nem igénylem a sok szarját.
Van egy komoly problémám.
A csatolt mellékletek "összes mentése" nem aktív, de egyik gépemen sem.
Egyszerre nem tudom elmenteni az összes csatolt fájlt, csak egyenként.
Ez régebben, pár éve mûködött.
Aktívvá tudom tenni valahogy?
Kösz!
Ennél a "már fut" dolognál, vagy újraindítod a gépet, vagy ctrl+alt+del ablakban leállítod a thunderbird.exe-t.
Azt nem tudom miért csinálja nálad azt amit, de talán újratelepítés megoldaná. Elõtte azért mentsd ki a profilt.
Segítség! Nem indul a Thundeirbird. Több évi levelezésem van egy kb 10GB-os profilban.
De pár hónapja csak profil választással indult. Most viszont már nem is indul a levelezõ sem (csökkentet módban sem). Hiába törlöm és telepítem újra ezt írja:
A Thundeirbird már fut, de nem válaszol. Új ablak megnyitásához elõször be kell zárni a futó Thunderbird folyamatot, vagy újra kell indítania a rendszert.
Feltelepítettem a Thunderbird -öt,mindent beállítottam,de nem érem el vele a leveleimet.
Arra gondolok,talán valmely szolgáltatás tiltva van a gépemen,amit használna.
Tudja valaki mely szolgáltatások futása szükséges a TB-höz?
These are my friends, see how they glisten...
"Õõõ, pontosan mit akarsz?
1. Global Inboxot használsz és azt akarod, hogy szimplán csak két külön mappába menjenek a levelek.
2. A postafiókok teljes mértékben szeparáltak legyenek, vagyis mindkét fióknak fióknak legyen saját inboxa, szemetese, "elküldött" mappája, stb."
Mondjuk nálam kilenc almappáról lenne szó, a Helyi mappák/Beérkezett üzeneteken belül.
Ez megoldható?
üdv
Ne haragudjatok, hogy nem olvastam végig a fórumot, de még ide írni sem nagyon van idõm, ugyanis Magyar családi vállalkozó vagyok /elvileg ez elmond mindent a nem létezõ idõmrõl :-) /, úgyhogy lehet hogy már válaszolt valaki a kérdésemre, tõle elõre is elnézést kérek. Most kezdtem el használni a Thunderbird-öt, eddig illegális MO-t használtam. Abban volt egy olyan menüpont a kimenõ leveleknél, hogy aláírás beszúrása, és akár képet is lehetett bele tenni (meg persze szöveget), és ez minden új (vagy akár válasz) üzenetnél, automatikusan megjelent a levél alján. Thunderbirdben ilyet nem találtam, csak egy vCard nevû személyi kártyát, amit nem rak be a levélbe. Van ilyen funkciója az MT-nek? Ha igen, hol?
Üdv.
Kilõttem ugyanúgy nem megy! :( Valamikor betölti... de kb 10-szer kell újraindítanom... víruskeresõt kilõttem, akkor sem ment. Mi lehet a probléma?? csökkentett módban sem fut
Mi lehet a baj?
Hm, végülis meglett, új Eset Smart Security email szûrõje miatt nem ment =\
Ha megvan, hogy melyik, akkor esetleg megpróbálhatod azt leszedni és újra felrakni, vagy megnézni, van-e belõle újabb verzió (hátha közben javították a hibát).
: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8
: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8
Vírusirtó, tûzfal nem blokkolja?
Nekem olyan problémám volna, hogy az utóbbi napokban a thunder nem indul el, vagyis elindul, aztán megint meg akarom nyitni, nem indul el, feladat kezelõben ott van, 6megát használ is, de magát az ablakot nem nyitja meg, ilyennel sem találkoztam még.. valaki nem találkozott hasonló problémával?
Elég idegesítõ, mert sokszro nem tudom megnézni a mailjaim, egymás utánn többször megnyitom, nem nyitja meg többszörösen a feladatkezelõ szerint, mert egyszer már fut, de akkor se látom az ablakot, hacsak nem vakultam meg :D de az kizárt.
Elõre is köszi a segítséget és a válaszokat!
Nézd meg esetleg az about:config-ban (Eszközök / Beállítások / Haladó / Általános / Beállításszerkesztõ): keress rá mondjuk arra, hogy header, és nézd meg, van-e közte olyan sor, ami vastag betûs (azaz nem az alapbeállításon áll). Ha van, írd be, melyik.
-------- Eredeti üzenet --------
From: - Mon Apr 06 15:47:06 2009
X-Account-Key: account2
X-UIDL: 1239002813.10497.fmx04
X-Mozilla-Status: 0001
X-Mozilla-Status2: 10000000
X-Mozilla-Keys:
Return-Path: <***@***.hu>
Delivered-To: ***@***.hu
Received: (qmail 10490 invoked from network); 6 Apr 2009 09:26:52 +0200
Received: from ***.hu (***) by *** with SMTP; 6 Apr 2009 09:26:49 +0200
Received: from ***.hu (***]) by ***.hu (Postfix) with ESMTP id ***; Mon, 6 Apr 2009 09:24:42 +0200 (CEST)
X-AuditID: ac186897-abd40bb00000384c-36-49d9ae2a3543
Received: from *** (unknown <***>***>) by *** (Symantec Mail Security) with ESMTP id ***; Mon, 6 Apr 2009 09:24:26 +0200 (CEST)
Received: from *** (***) by ***.hu (***) with Microsoft SMTP Server (TLS) id ***; Mon, 6 Apr 2009 09:22:10 +0200
Received: from *** (<***>***>) by *** (<::1>) with mapi; Mon, 6 Apr 2009 09:25:12 +0200
From: *** <***@***.hu>
Date: Mon, 6 Apr 2009 09:24:28 +0200
Subject: FW: ***
Thread-Topic: ***
Thread-Index: AcmxPupW7Zx0fSXcRRGTlBSE2wBiigFSZQPQ
Message-ID: <3BADD0B5A53C8C4BB3D6563722EFC28180757D19FA@***>
Accept-Language: hu-HU
Content-Language: hu-HU
X-MS-Has-Attach: yes
X-MS-TNEF-Correlator:
acceptlanguage: hu-HU
Content-Type: multipart/mixed; boundary="***"
MIME-Version: 1.0
To: Undisclosed recipients:;
X-Brightmail-Tracker: AAAAAA==
X-Freemail: message scanned
X-EsetId: C5AAD624C3427369DAACD673CF1237
(a ***-al személyes adatokat töröltem!)
Mit kell és hogyan beáálítani ahhoz, hogy ezek ne jelenjenek meg amikor továbbítani akarok egy korábban beérkezett e-mail-t? köszi elõre is!
....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....
Lenne egy kérdésem, a profil mappán belül melyik fájl tartalmazza a mentett e-mailcímeket?
elõre is köszi!
Valamelyik nap megcsinálom, remélem segít.
Ha nem újra sikítok!
laciszek<#vigyor4>#vigyor4>
EGY CSAPAT VAN CSAK NYUGATON... http://gportal.hu/portal/vertenorsi/
Tömöríteni idõnként szükséges, mert mint a többi levelezõprogram, a Thunderbird is csak ekkor törli véglegesen a törölt leveleket. Ha nem tömörítesz rendszeresen (automatikusra is lehet állítani a beállításoknál), akkor több GB-osak is lehetnek a leveleidet tartalmazó fájlok, és gyakrabban lépnek fel hibák is.
Csukd be a Thunderbird-öt, és próbálj meg csinálni egy új profilt (a Start menüben elvileg van külön parancsikon a Profilkezelõhöz, vagy Start menü / Futtatás: thunderbird.exe -p), és másold át bele a régi profil fájljait, nézd meg, segít-e.
Kérdéseidre a válaszok:
Minden megmarad és ha nem tévedek, a profil tûnik el (profil alatt a postafiókok beállítását értem).
Levelek megvannak (Application Data-ban).
Ha újra megcsinálom a profilt és bemásolom a leveleket, megy minden, mintha mi sem történt volna.
Nem szoktam tömöríteni (szükséges? miért kellene?).
Lehet e azt tudni,hogy ha kijön a végleges 3-as TB akkor fel tudja e majd dolgozni a mostani 2.xx-es TB által létrehozott profil-t?
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Nem indult újra váratlanul / fagyott le a Windows elõtte?
Próbáltál már új profilt csinálni (nem "default" néven), és átmásolni bele a régi profil fájljait?
Szoktad idõnként tömöríteni a mappákat (Fájl menü / Mappák tömörítése, vagy a jobb egérgombos menübõl)?