1448
Mozilla Thunderbird
  • Evin
    Ezt olvasd végig.
    Az a lényege, hogy a POP3-nál (feltételezem azt használsz) a freemail által megadott elérést kell megadnod, SMTP-hez pedig amit a szolgáltató. Ha t-online-os vagy, akkor kicsit bonyolultabb a helyzet, mert kifelé is kell azonosítás.
    Ha nem az vagy, estére akkor megnézem nálam hogy használja a freemail-t, ha mégis, akkor csak szombaton tudom.
  • punkers
    na itt van most jó lesz
  • punkers
    Köszi a választ, átírtam de most meg ezt írja ki:

Bocsi nem igazán értek ehez...:S
  • Evin
    Ne atw.hu-t kell megadni az SMTP-nél, hanem azt, amit az internet-szolgáltatód adott. Egyből jó lesz.
  • punkers
    Sziasztok a következő a problémám:
    Mikor levelt akarok küldeni akkor ezt írja a ki a program:

Valaki tud segíteni?
  • Máté94
    Ő köszi!^^
    Működik:)
  • shevy
    sziasztok, két kérdésem lenne, a helyi mappákat hogy lehet eltüntetni, ugyanis nincs rá szükségem, két címet, használok, és mindkettő a saját beérkezőjébe megy, másik pedig, hogy lehet valamit a kedvencek mappákhoz hozzáadni, illetve elvenni? köszi
  • Evin
    Én hiányolok onnan egy "Alkalmazások" nevű fület, ahol csak az van kiírva, hogy mi a program neve és épp mit csinál (fut, nem válaszol stb.) Ott van Átváltás gomb.
    De ha arra sem jön elő, passz.
  • precision
    nem, nem indul el összehúzódva, azt észrevettem volna :)
    feladatkezelőben pedig ennyit látok:

ez a "jobbklikk" menü a thunderbird.exe -n, nem látok olyat hogy átváltás vagy átlépés
  • Evin
    Ha Pop3-at használsz, felmész a gmail-re, a beállításoknál kiválasztod, hogy Pop3 engedélyezése minden levélre, és ezután a TB le fogja az összes levelet tölteni.
    Egyébként én ajánlanám az IMAP-ra áttérést, viszont akkor vigyáznod kell, hogy ha a gépen törölsz, a szerverről is törölsz. Viszont így nem kell a leveleket elmentegetni pl Win-reinstallnál.

Precision
    Nem lehet, hogy ott az ablak, csak a bal felső sarokba összehúzódott a legkisebb méretre? Én már jártam így. Vagy a feladatkezelőben sem tudsz átlépni rá?
  • precision
    ja, egy kiegészítő van csak telepítve hozzá a profile password, nemtom annak van e köze hozzá vagy nincs
  • precision
    help
    win7en használom a legfrisebb thunderbirdöt
    az a gond, ha indítanám a thunderbirdöt, randomszerűen hol elindul normálisan, hol nem
    a nem normális indulás azt jelenti, hogy csak a process indul el, maga az ablak nem jelenik meg... le kell lőnöm a feladatkezelőben, és újra próbálkozhatok... vagy bejön, vagy nem

wtf? :)
  • Máté94
    Nem törli a leveleket gmail-ből csak thunderbirdből.
  • Máté94
    És ezt hol tudom megnézni?
  • Carmang
    Ha nincs beállítva a TB-ben, hogy letöltéskor azonnal törölje az eredeti fiókból a levelet, akkor a gmail webes felületén jelentkezz be, ott meg lesznek a levelek.
    Ha be van állítva a törlés, akkor... így jártál.
  • pxxl
    jaaaahhh. hátőőő...

• Máté94
    Nem.A gmail-be megvannak de egyszer már thunderbird már beolvasta.Én pedig töröltem őket még a kukából is a thunderbirdből.gmailből nem.És azt szeretné,,hogy újra töltse le.
  • pxxl
    sztem amiket letöröltél gmail.com-on, még a kukából is azt már sehogy
  • Máté94
    Mármint,hogy azokat töltse le amiket már én megnyitottam gmail-be:)
  • Máté94
    Sziasztok!

Hogy lehet újra letöltetni a programmal a leveleket gmail-ről?Mert most vélelenül letöröltem őket még a kukából is és nem tudom,hogy tudja újra letölteni?
  • zoyi
    Sziasztok,
    Jleneleg 2.0.0.17 es verziót használom és nem tudok áttérni nagyobb verzióra ,mert a 2.0.0.23 verzióban nem tudom megnyitni az attachment linkeket. A levélben így látszik file:\\mail\attach\2009_09\4aadee3b-PUS-AU_20090914_teszt.log ,de ha fölé viszem a kurzort alul azt írja, hogy file:\\\mail\attach\2009_09\4aadee3b-PUS-AU_20090914_teszt.log tehát nem a file jó elérési útját látja. Tudtok valami megoldást erre hogyan tudnám azt a butaságos 3. pert kivenni vagy van valami olyan progitok amelyikkel jól meg lehet nyitni a csatolmány linkeket? én most launchy-t használok.
    Előre is köszi a hozzászólásokat!
  • Evin
    Valahol a dokumentumokban, Application Data\Mozilla\Thunderbird talán. Ha sok levél van, akkor nagy mappát keress.
    Viszont csak akkor kell, ha POP3-at használsz, és nem hagyja fent a szerveren a leveleket. IMAP-nál tudtommal mindig fent is megmaradnak.
  • zvaragabor
    Hol találom a letöltött leveleket a gépen? A programon belül törölve van, de a programon belüli törölt könyvtárban benne van még. Másik rendszerről kell megkeresnem mert az a rendszer amin van az nem indul, és ki akarom menteni.
  • Evin
    Akkor lehet, hogy leszedte a fiókodból, mikor letöltötte.
  • totya24
    Csak programmal néztem. (Bár lehet, hogy beállítom, hogy tartsa meg weben, ha továbbra is ilyen fordul elő). Először letöltötte, a beérkező levelek közé tette. Aztán kiléptem, pár óra múlva újra elindítottam a programot és a levél sehol. Lehet, hogy ezt több levéllel csinálja, mint gondolom, de néha nagyon feltűnik, mert eléggé fontos üzeneteim válnak semmivé:S
    (Arról nem is beszélve, hogy ha ittasan érek éjszaka haza, már nincs kedvem válaszolni, másnap meg el is felejtem, hogy levelet küldött az illető:D)

Akkor egyedül vagyok a problémával?
  • McMurphy
    Sziasztok! Szeretnén megtudni, hogy a beérkezett mellékletek miért üres, megnyithatatlan dokumentumok stb, és ha továbbküldöm pl a gmail fiókomra ott megnyitható az eredeti doksi stb.
    Vírusírtó nélkül is blokkolva van a melléklet.
    Azt még elnézem, hogy nem nyit meg semmit, de hogy üresnek mutatja???
    Előre is köszi a segítséget!
  • Evin
    Először weben nézted, vagy ott is programmal?
    És most már a webes felület szerint sincs meg?
  • totya24
    Előfordult már valakinél olyan, hogy eltűnt egy-két levele? Reggel megnéztem, kaptam egy fontosat, gondoltam, majd átolvasom, ha hazaértem. Most megnyitottam a thunderbird-öt, és a levél eltűnt:S
  • Garfield
    Egyébként szerintem nyugodtan felteheted, nálam teljesen stabilak a Mozilla-cuccok bétái; mondjuk alpha meg nightly verziókat én sem tennék fel...
  • Flamer
    good. :D csak igyekezzen :D
  • KranaZoli #1138
  • Garfield
    Na, akkor egy szép és látványos példa, hogy többek közt miben fog újat hozni a 3.0 (3.0 beta 3 megy nálam.)
  • Flamer
    beéllítások -> haladó -> ?

http://imagerz.com/QFdCWVwGVlM

2.0.0.23mad van?
  • Garfield
    Options -> Advanced -> Reading & Display -> "Automatically mark messages as read" elöl pipa ki
  • Flamer
    csak tapasztalat hogy melóhejen közös mailboxunk is van meg a saját mailemet sem teszem olvasottá egyből.. :|
  • Carmang
    Semmi rációt nem látok abban miért ne jelölne meg egy levelet olvasottként, ha rákattintasz. Lássuk be, az átlag júzerek így működnek, és nincs szükségük arra, hogy még valami billentyűt lenyomjanak egy olyan dologért, ami alapból elvárható amúgy egy levelezőprogramtól :)
    Az újra megjelölésnek van értelme, ha nincs hozzá gyorsbillentyű, akkor az tényleg hiányosság TB-ben.

Sorrend: gondolom nincs :)
  • Flamer
    #1130: yó de ez tök ganéjság. azóta olvastam googlen hogy nincs olyan hogy ne tegye olvasottá csak max késleltetni lehet 16percig. :|
    de mivan ha csak átakarom rakni egy máésik mappába ésm ajd később foglalkozni vele? érted.
    ez a ficsőr rendesen hiányzik.

#1131:
    htx. nem is vettem észre hogy a jobboldali cuc alatt van 3 gomb :D ejbazmeg :D
    és sorrendet lehet álltani tán?
  • Carmang
    Az az alapértelmezett postafiókod. Átállíthatod az Eszközök > Postafiók beállításai..
    A feljövő ablakban ráállsz egy másik postafiókra, és megnyomod a Legyen ez az alapértelmezett gombot.
  • Carmang
    Jobbkatt az üzeneten > megjelölés > olvasottként elöl kiveszed a pipát. Nem tudom van-e rá gyorsbillentyű.
  • Flamer
    meg lenne mégegy kérdés:
    mért az első felvitt póstafiok van kiemelve a beállításoknál? félköverrel írja ki a póstafiók beállítások közt..
    át lehet állítani?